- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
A T500 után mi a következő szint? A továbblépésen gondolkozom, amennyiben érdemes.
-
aclandiae
senior tag
T500-ashoz melyik BIOS-t érdemes feltenni?
W7 Prof x64 lesz majd rajta - ha ez számít. -
aclandiae
senior tag
Autóval kapcsolatos játékot keresek ami elfut a T500 HD3650-esén High beállításokkal, 30 fps felett.
Ha van olyan, mint a régi NFS-ek (amikor ketten egy gépen egyszerre tudtak játszani), annak örülnék a legjobban! -
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
P8400 és HD3650 pároshoz milyen játékok passzolnak W7 x64 esetében?
Mindegy, hogy fps vagy stratégia, csak kapcsoljon ki. Bármilyen ötletet szívesen fogadok! -
aclandiae
senior tag
válasz aclandiae #71967 üzenetére
Sajnos nem sikerült semmilyen módon a kártyát működésre bírni. Van egy 5100N-esem itthon, és akkor nem kell hozzá ez a BIOS. A Lenovo oldaláról letöltött legutolsó BIOS felülírja majd a mostanit?
Ennél a típusnál még nem csináltam ilyet, mire érdemes figyelni?
[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
T500-asban egy Intel 5300AGN kártya van. A BIOS látja, W7 Eszközkezelő is látja. Itt a listában a nevénél egy sárga jelet látok. Ha újratelepítem a drivert, azt írja ki: nincs meg hozzá a digitális aláírás. Ugyanazt használom, amit eddig is. Augusztus rendben van, két hete szétszedtem a gépet a portalanítás miatt. Azóta csinálja a wifi gondot. Mi rá a megoldás? Lehet hogy a kártyának annyi?
[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
T500 esetében változott valamelyest a W8.1-es használhatóság? Hónapokkal ezelőtt még a W7 volt a használhatóbb (igaz azóta nem is olvastam a topicot).
-
aclandiae
senior tag
válasz FoxiestFox #67218 üzenetére
Pontosan hová sikerült bepasszírozni?
-
aclandiae
senior tag
válasz FoxiestFox #67154 üzenetére
...és ha kábelen csatlakozna a tv-adás? (nekem nincs 3G modemem, mert nincs rá szükségem)
Erről egy képet tudsz felölteni?
-
aclandiae
senior tag
válasz Francia91 #67082 üzenetére
Ezt én is megerősítem, amit leszedtem a gyári oldalról azzal nem ment a TRIM. A linkelt driverrel viszont működik.
dying_star (#67115): azt szeretném tudni, a gép belsejébe épített mini pci-e tv tuner milyen módon kap jelet? Kábelt nem lehet rá csatlakoztatni.
Ha ezt választom, akkor mehet az ExpressCard helyére USB3. Bár inkább az érdekelne, a beépített USB-ket át lehet cserélni?Mindenkinek: szeretném a W8.1-et feltenni, jobban bevált mint a W7. Sokszor lehetett már olvasni itt a kompatibilitás gondjairól. Én elvállalnám, hogy beszámolok itt a fórumon hogy sikerült megvalósítani.
Mielőtt nekikezdenék, örülnék ha összeszednénk a drivereket és azok telepítési sorrendjét.Így gondoltam:
1. W8.1
2. Net keretrendszer 4.5.2
3. SSD-hez driver
4. Intel VGA
5. ATI VGA -
aclandiae
senior tag
Mivel lehet tuningolni a T500-ast? Gondolok itt pl. + memóriakártya helyre, esetleg USB3-as portokra, talán tv-tuner kártyára. Ahhoz hogy ezek beférjenek, mi(ke)t lehet feláldozni?
-
aclandiae
senior tag
válasz lacus83 #66850 üzenetére
Én pont vasárnap láttam egy filmet a TV-ben, hogy egy magyar srác a pincében építi saját maga a csúcsminőségű hangfalakat. Szerintem nagyon ügyes aki ilyeneket meg tud építeni. Annyiféle gép volt a helyiségben, csak kapkodtam a szemeimet.
Mindenkinek: (W7 x64 Prof)
Ha lenyomom a ThinkVantage gombot, minek kellene történnie?
Az alulfeszelés kb mennyi +akkuidőt hoz?babicsbalu: W8-hoz: csak ismételni és javasolni tudom az előttem szóló válaszát.
Nálam integrálttal 40-45 fok között mozog fórumozás közben, 3650-el 50-55 fok volt. Játék alatt kb 69-72 a határ (9700).Tikakukac: a rezgetés az nálad milyen hangot jelent?
Nekem cadd-ben ül egy Samsung 1TB-os HDD és nem tapasztalok semmi ilyesmit.madle: szerintem egy SSD vásárlása a legjobb dolog amivel egy laptopon javítani lehet! Ha van mSATA helyet akkor azt vegyél. Nekem volt két korábbi gépemben is, és egyáltalán nem észrevehető egy "hagyományos" SSD-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
válasz scarbantia #66905 üzenetére
Amikor a BIOS-ban jártam kikapcsoltam minden, nekem nem szükséges elemet. A Leállítás nagyon gyorsan megvan. Viszont az Alvó állapot és a Hibernálás nem stimmel: mindkettőbe lemegy, csak utána nem tudom semmivel felkelteni. Csak a bekapcs gombot kb 8sec-ig nyomva kiütöm és újból bekapcsolom.
Az a gyanúm hogy valami szoftveres gondja lehet, de hát nem segít semmivel hogy legalább tapogatózni tudjak. -
aclandiae
senior tag
válasz scarbantia #66836 üzenetére
Szia!
Egyáltalán nem jó hír.
Akkor most jön az hogy kísérletezgetés és hátha valami megoldja?A modemet és BT-t Eszközkezelőben letiltottam (egyiket sem használom) és este kipróbálom.
Nekem is az volt a gyanúm hogy valamilyen folyamat a háttérben nem fejeződik be.Aztán gyanakodtam még driver gondra is, de azokat megoldottam. Pár hsz-el feljebb írtam is egy megoldási javaslatot, hátha segít még valakinek!
Nálad hol írt hibakódot?
-
aclandiae
senior tag
válasz Gondwana #66789 üzenetére
Szia!
Nálam is nagyon hasonló probléma van. Ha megnyomom a bekapcs gombot kb 15-20sec-ig semmi nincs, a ledek felvillannak és utána kezd tölteni a W7.
Probléma az Alvó állapot, Hibernálás és néha a Leállításnál van. Kijelentkezik a W7-ből, majd fekete lesz a képernyő és ennyi. Itt megáll. Nem kapcsol/áll le teljesen: pl. a BT ledje világít. Ha ismét szeretném folytatni, sem bill-re, sem egérre, sem a bekapcs gombra nem reagál. Nyomva kell tartanom a bekapcs gombot, amíg leáll és újraindítani.Ez a BIOS van fent:
Merre keressem a hiba okát?
[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
Az előttem szólóhoz hasonlóan én is segítő szándékkal adok tippet!
Visszaolvastam és többeknek okozott gondot W7 esetében a PM szoftver és a Hotkey Features összezördülése.
Kipróbáltam egy saját ötletet és nálam működik (csatolok képeket).Lépések:
1. PM szoftver uninstall
2. ATI komplett csomag uninstall
3. Eszközkezelőből Intel VGA => Eltávolítás
4. Újraindítás
(ezután magától feltesz a W7 drivert az Intel VGA-hoz és kér egy Újraindítást, tegyük meg)
5. W7 Manager => Junk File Cleaner, majd Registry Cleaner lefuttatása
6. CCleaner => Tisztítás futtatása, majd Rendszerleíró javítás (eltakarítottuk a nyomokat)
7. Restart
8. Intel VGA driver feltesz, én INNEN töltöttem le
9. Restart
10. ATI driver, INNEN
11. Restart
12. PM telepítése, INNEN
13. RestartMiután végeztünk tudunk váltani a VGA-k között...
...és működik a fényerő szabályozás:
Értelemszerűen mindenki csak saját felelősségére próbálkozzon. Nálam így sikerült.
-
aclandiae
senior tag
válasz Tikakukac #66555 üzenetére
A System Update nem talál semmit.
A Lenovo oldalán a W8.1-hez 3 azaz három driver van fent, a többi a TV-hoz kell.
A Power Managert is felteszem, de el nem érem sehol (biztos én nem látok).Chaser: szerintem nagyon sokan használják ezt a típust, és nyilván vannak akik váltanának W8-ra. Elvárható lenne hogy készüljön hozzá driver is. Szerintem.
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
A mai napon örömmel értesítem a T. Fórumtársakat: sikerült váltanom T500-asra! Ő lesz a harmadik Lenovo gépem.
Sajnos az ismerkedés nehezen indul:
Windows 8.1 X64-et kapott, viszont nem talál hozzá a WU drivereket.
(nem tervezem 7-esre cserélni)2. Egy halom program fut egymás mellett párhuzamosan, látom a CPU 100%-on terhelt. A hűtés mégis teljesen csendben van. Aggódjak, vagy így kell(ene) a gyártóknak hűtést tervezni-kivitelezni?
3. A monitor elég vakító, milyen fényerősségen a megfelelő?
4. 2014-ben ennyiből elintézni drivereket... Nálam ezt töltötte le a hivatalos Lenovo oldalról!
5. A Power Man programot hol lehet előcsalogatni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- A HyperOS 2.0 egyik legnagyobb vizuális újdonsága!
- Okos Otthon / Smart Home
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- Bővített Lenovo ThinkPad T14 G1 / Ryzen 7 PRO 4750U 8C 16T / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / WiFi 6E AX210
- Dell G3 3500 Fekete (FULL HD, 120Hz) i5-10300H, 32GB DDR4 & 1650Ti 4GB
- HP 250 G3 N2840. 4gb ddr3 500gb Hdd (Bill. Gombhianyos) töltő nincs
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" HD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év gar
- Acer Nitro 5 AN515-55-56F5
- Laptop töltők, Dell, HP, Asus, Acer, Lenovo, gyári és utángyártot
- Laptop kijelzők, Hibátlan és értékcsökkent kijelzők
- Laptop alkatészek Acer, Asus, Dell, Fujitsu Siemens, HP, MSI, Lenovo, Samsung, Toshiba
- Eladó Gigabyte G5 KC gamer laptop (Rtx 3060)
- Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.6" FHD IPS / Ryzen 5 7530 / 16Gb DDR4 / 512Gb NVME / Type-C / Windows11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest