- Újabb AI gyorsítóktól búcsúzhat Kína?
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- Socket AM5-ös alaplapok négyesfogata futott be az MSI csapatából
- Hall-effektusból profitáló, 8 kHz-es billentyűzet az NZXT interpretálásában
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz pcMANiac #6998 üzenetére
Ez a spórolás már régebben kezdődött, a core duo-s T60-ak sem voltak már sehol a néhai T42p-m masszivitásához képest, pedig azokon még nem Lenovo logo volt ... Ibm-es haverom szerint a T43 volt az utolsó igazán masszív gép a T sorozatból.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
Hi,
1. Nem lehet, h maga az akksi melexik és az melegíti az egész gépet?
2. Saját töltőjével használod? Ezt azért kérdezem, mert én kéz alől vettem a T60-at és 65w-s töltő volt hozzá holott 90-es kellett volna, így ha nem volt rajta az akksi, nem tudott felsteppelni a cpu, mert nem kapott elég áramot. Ha pedig nem steppel fel, kevésbé melexik.Urak, honnan lehetne T60 Bluetootjához W7 x64 drivert keríteni? A W7 sajátja elég béna, csomó szolgáltatást nem tudott telepíteni és a felületét is jobban szeretem a broadcomosnak. Jó esetleg T400 v vmi újabb gép Bt drivere hozzá?
-
pcMANiac
aktív tag
válasz karamblo #6997 üzenetére
Persze, hogy nem. Máris látszódik a silányodás a Thinkpad T száriánál is. Az IBM Thinkpad legenda is elhalóban van, mióta Lenovo van gépegkre írva. Asszony HP 9420-a külső minőségre leveri a T500-am. Belsőleg gyengébb sokkal, de régen ez nem így volt a T szériánál.
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
Tim82
félisten
Lehet, én meg se próbáltam eddig akkuról.
karamblo: azért, mert összességében veszteséges volt az IBM-nek. Nem kifejezetten a Thinkpad-vonal, hanem úgy általában a PC és laptop-üzletág.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
karamblo
tag
köszi.olyan szépek ezek a thinkpadek. fel nem tudom fogni, miért adta el az ibm a lenovo cégnek.ami jó és megbizható, azt miért kell megváltoztatni?
-
Tim82
félisten
Azért rakja töltőre előtte, meg ajánlani szokták, hogy full feltöltött akkuval csinálja a júzer a BIOS-frissítést.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
karamblo
tag
x31-en bios frissitést mi módon kell? ha körültekintően csinálom, megoldható házilag? vagy vigyem hardverguruhoz?
-
J00hnny
aktív tag
válasz Napfénysüti #6985 üzenetére
Nem semmi.....
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz J00hnny #6983 üzenetére
Mi konkrétan barátnőm ALbacomp mp4-ét(valami olcsó kínai gagyi volt csak rányomták az Albacomp nevet) vittük be mert 2 hét után bedöglött. Nem lett volna semmi gond ha 1 hét után nem egy másik használt(!!!) készüléket adtak volna pofátlanul(más családról voltak rajta képek és teljesen karcos volt). Persze reklamálás után inkább kaptunk egy papírt hogy levásárolhatjuk az árárt ahol vettük de akkor is milyen ügymenet ez... Jó hogy első laptopnak anno nem Albacompot vettem(anno balga tudatlan ifjuként majdnem az lett ).
Ennyit erről a nagy magyar informatikai cégről...Més que un club!
-
J00hnny
aktív tag
válasz Napfénysüti #6982 üzenetére
Az Albacomp-ról nekem is csak rossz tapasztalatom van....Én egy HP notebook-ot vittem hozzájuk megbízásból szervizbe...hát elég durva állapotban adták vissza...csupa karcosan...nem tudom mit csináltak vele, lehet megtaposták......
Szóval az Albacomp-ról csak jót vagy semmit...ezért nem mondok SEMMIT![ Szerkesztve ]
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
evone
őstag
Kivancsi lennek hogy miert melegszik jobban a gep ha bent van az aksi... Ha nincs bent akkor 40 fok kb. Ha bent van akkor allandoan 50-55 es porog a venti folyamatosan. Kulonben kentem a ventibe szilikon zsírt, most nem zúg annyira, tehát még most sem tokeletes. Elkell vinni szervizbe es meg mondani hogy mostmar csinaljanak valamit mert nagyon nem kóser az egesz ahogy van.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
Rez_Grof
őstag
Van ilyenből még egy pár darab.
[31P9500 IBM USB TRAVEL KEYBOARD W/ ULTRANAV (SPANISH)]
Ha valakit érdekel dobjon egy privit, magyar matrica van hozzá.A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
Tim82
félisten
A rejtett partíción lévő XP kifejezetten az R51e drivereit tartalmazza integrálva, így az R60e-vel nemigen működne.
-
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Kis segítség kéne!
Adott egy R60e Thinkpad, amin már nincs rajta a gyári rejtett particiós XP.
És adott egy R51e, amin rajta van, sőt van ilyen Thinkpad menü által kiírt CD+DVD páros, ami egy szűz új 250GB-os vinyóra megcsinálta a rejtett particiós felállást.
A kérdés az volna, hogy erről a CD+DVD-ről rá lehet-e tenni az XP+rejtett particiót a szűzre letörölt R60e-re, hogy XP szériaszám gubancok se legyenek (ami a gép alján van)?
Köszi!
Üdv! -
Gondwana
addikt
válasz rankesz #6938 üzenetére
Azt meg tudja mondani valaki aki használt már ilyet, hogy Power Managerrel le lehet -e kapcsoltatni ha nem használom mint az ODD-t?
Asztali gépekeni is, akár: akkuról, illetve tápról használva hány perc után kapcsolja le a nem használt HDD-k pörgetését.
(ha nem erre gondoltál, én manuálisan szoktam - igaz, csak T60 - Fn+F9-cel kikapcsolni az UB-HDD-t, ilyenkor kb. 2 Wattot csökken a fogyaszás)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
-
pcMANiac
aktív tag
Mennyi időt vesz igénybe egy ilyen garis bill. csere? Minden nap reggeltől estig dolgoznom kell a géppel, nem tudnám napokra vagy hetekre egy szervízben hagyni. Gyárilag német volt a bill. akkor gariban is németet tennének bele, vagy tudnak magyart is tenni bele szerinted?
Shadowfax:
Köszönöm a Delta kft-s tippedet a recovery dvd-re! Valóban korrektek voltak, már meg is hozták a cuccot, megyeik is érte jövő héten.[ Szerkesztve ]
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
Magnat
veterán
Volt már de sajnos nem találom, hol lett feltéve a kérdés: feltettem a W7 professionalt, látszólag minden műxik, mégis van egy ismeretlen eszköz a divice listben, vajon mi lehet? Ujjlenyomatozó, bt, hálóracsik, diszk, dvd, vga,hang, usb ezek mind mennek... (T60)
-
tbo
csendes tag
-
J00hnny
aktív tag
Azt viszont valaki próbálta már, hogy ezekről a Win7 upgrade lemezekről lehet clean install-t is csinálni vagy csak vistarol/XP-ról frissíteni?
-
userZ
aktív tag
válasz pcMANiac #6933 üzenetére
Én a T400-asom billjére panaszkodtam itt pár napja. Ha határozottabban gépelek rajta, és kicsit erősebben nyomkodom, itt-ott hajlik rendesen. Ezenkívül zörgő, rezonáló hangot is adott ki jó pár billentyű alatt a klaviatúra. Azóta elvittem szervízbe, ahol szétkapták: kiderült a zörgő hang azért volt, mert egy kábel beszorult a klavi alá. A hajlás meg azért lehet, mert a szervizes szerint széria hibás (egyetlen egy csavar rögzíti alul három helyett és valami fémlap is hiányzik szerinte). Rendelt egy új bill-t, kiváncsian várom mennyi változás lesz. A palmrest a T szériánál tényleg huppan kicsit itt-ott, de ez a roll cage vázszerkezet és a felette levő műanyag vékony borításnak tudható be. Mondjuk szvsz kitalálhatnának egy szorosabb rögzítési módot erre. Amúgy nagyon jó kis gépek ezek, dehát tökéletesek ők se lehetnek.
Stop the Earth, I want to get off!
-
rankesz
veterán
Tegnap elég jó áron vettem egy WD 500as HDD-t, már csak a HDD caddy-nek kell megjönni és öröm bódottá...
Azt meg tudja mondani valaki aki használt már ilyet, hogy Power Managerrel le lehet -e kapcsoltatni ha nem használom mint az ODD-t? -
J00hnny
aktív tag
Üdv!
Szépen le lehet szedni a papír CD tokról. Van alatta egy ilyen kék papírféleség arra van rátéve, nem közvetlenül a papírra. Bátran le lehet szedni
Én egyénként egy tapétavágókés élével bogarásztam le sikerrel!
-
mdk01
addikt
válasz pcMANiac #6933 üzenetére
Az a borítás alatt van a roll cage ami a gép masszivitását adja, azt burkolták be egy vékonyabb fekete rugalmasabb műanyaggal. Azért hibog mert a roll cage és a fekete burkolat között van pár tized milliméter.
Ezt azért nem lehet tapasztalni szerintem egyetlen más gyártónál sem mert ott egyetlen vastag burkolat van és kész. Ha az ott törik akkor törik minden.[ Szerkesztve ]
-
pcMANiac
aktív tag
válasz Daffni2 #6927 üzenetére
Daffni2: Ilyen a táskám, csak nem topload, hanem expander, ami vastagabb és van egy szélesíthető rekesz benne. Minden cimke és kártya benne volt újonnan, szóval nem hinném, hogy kínai piacos.
-
pcMANiac
aktív tag
Akkor biztos kifogtam egy hamis Expander Case táskát és egy hamis T500 notebookot. Akinek T500 van és azt mondja nem tudja rugóztatni a borítását a billenytűzet környékén, például a bekapcsoló-hangerő-kék gomb magasságában, az hazudik. A T61 nem volt ilyen. Az enyém nyekereg, ha két kézzel gépelek és a tenyerem a bill. alatt a helyén pihentetem. Érzem, ahogy behuppan a borítás a tenyerem alatt. Nem hinném, hogy többféle házba tennék a T500-at és szerencsésnek kéne lenni, hogy jobbat fogjak ki. Nekem nincs ujjlenyomat olvasó, lehet akinek van, az ott épp kicsit keményebb.
-
Magnat
veterán
Hi,
azoktól kérdezném, akik a W7 upgrade keretében frissítettek: a matricát, ami a cd tokjára van ragasztva, elvileg nem kellene áthelyezni a gépre? Mert gyanítom, erről a papír izéről nem lehet sérülés nélkül leszedni.
-
mdk01
addikt
Tudna nekem vki segíteni hol találom meg a lenovo hibabejelentő linkjét ahova le tudnám írni a bánatom?
Köszönöm
MOD:
Nekem egy ~22k-s samsonite táskám van és teljesen jó masszív darab. Mi is vele a gond?[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
J00hnny
aktív tag
válasz pcMANiac #6924 üzenetére
szia!
Nekem már több lenovo táskám is volt és mindegyik tökéletes volt, semmiféle minőségi kifogásom nem volt és nincs is. Nem úgy pl a sokkal drágább samsonite és társaival szemben...de ez más kérdés. Jelenleg egy performance backpack-ot használok, ehhez például élettartam garancia jár.
Biztos eredeti volt az a táska amit vettél?[ Szerkesztve ]
-
pcMANiac
aktív tag
Sziasztok!
Igaz nem Thinkpad, de Thinkpad Expander Case táskára vonatkozna a kérdésem. Ez a Lenovo legdrágább (30.000Ft) táskája és egy hét használat után már van rajta egy 5 centis lyuk a zippzár és az anyag között. Nem boltban vettem, hanem egy fórumtárstól, szóval nem tudom visszavinni a boltba garizni. Szerintetek van valami Lenovo garihoz hasonló megoldás erre, vagy tegyem ki lomtalanításon és határozzam el, hogy soha többet Lenovo? Komolyan mondom, hogy pofán kellene rugdosni, aki ilyen szintekre pusztítja le a minőségnek számító IBM nevet és eladja a gyártást trógereknek. A 300K-s T500-am sem olyan anyagokból készült, mint az előző T61. Nyekereg, nyekilk, recseg, billentyűzet is huppog, szóval menjen a pi***ba a Lenovo. Ha ilyen a T széria, milyen lehet az R vagy az SL.
-
Gondwana
addikt
Potenciális multitáccs szinte mindenre
kivéve persze X40/X41-re, akkor az a héten off?
Szerk.: ez relevánsabb[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Mészike
aktív tag
Nah, nekem meg megjött a T43
Már gyűlik nekem is a gyűjtemény szépen. Sikerült 49-ért megvennem. Ebbe benne volt az eredeti géphez plusz 512 ram, meg a szállítás
Most telepítem. -
taltos
senior tag
Ejj de szép ez a Razor Diamondback! Nekem asztalin egy Razor DeathAdder van, és nagyon szeretem. Egy sokak által ajánlott Microsoft Intellimouse -t szerettem volna eredetileg, de sehol sem kaptam.
-
redXIII
senior tag
Kössz a válaszokat igy legalább már neki merek álni
Elszámoltam a végtelenig. Kétszer.
-
Gondwana
addikt
Erősen nyomandó billentyűzet ideiglenes gyógyítása: vatából sodorsz egy kb 2mm átmérőjű golyót, lefejted a gombot (van, hogy 2 réteg műanyag is van) egészen a gumiharangig, rá teszed a vatagolyót, összerakod. Van, hogy csak 3-4 kísérlet után sikerül eltalálni a golyó pontos méretét. MNB-n (K és L egyáltalán nem működött) és ALPS-on (1-es csak kb. 30%-os volt, 10-ből 3x reagált, most 10-ből 10) próbáltam.
Szerk: Albacomp tapasznyalat: 3000N200-ban 30-40,000HUF-os videokártya modul cseréjének árajánlata tőlük 135,000HUF. Ha a gép működne, kb. 100-120,000-at érne.
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
bwoay
nagyúr
ahhoz képest (meg úgy összességében a pavilionokhoz képest) szerintem áldás szinte bármilyen gép. 24"-es monitort mondjuk útközben elég nehéz rácsapni, meg ugye jellemzően nem is azért vesz az ember egy ilyen masinát, hogy monitorra kösse. böngészgetni szvsz az 1024x768 is teljesen jó ilyen téren én nem érzek drámai különbséget az 1440x900 és az 1280x800 között, utóbbi meg már csak 32 sorral rövidebb az XGA-nál
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
mdk01
addikt
Nem tudom menyire vagy igényes egér téren, de én nem vagyok egy nagy egércserélgető, de sztem ezt nem sokan bánnák meg.
#6908:Hány éves az a gép és mennyit gépelsz rajta?
Én 14 hónap után váltam meg a T61-emtől de semmi nem látszott a billzeten pedig én is sokat használtam. Bár nem gépeltem oldalakat rajta.[ Szerkesztve ]
-
evone
őstag
Nekem meg mar ezt a billzetet kellene kicsereltetni a T61be, annyira csillog hogy mar latszok benne. Kb ugy szejjel van kopva mintha mindennap sosavval locsolnam le, a vicces hogy eddig egy darab billzetemrol se kopott le semmi.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
mdk01
addikt
Egyik nap bexart a rövid ö betűm.Erősen kell megnyomni.
Mondom még egy ok hogy legyen vmi ezzel a "W betű környéki csattogós" billel.
Központ felhív beszélek a hölgyel. Azt mondja van fehérváron is márkaképviselet ott is lehet szervizelni. Mondom ohh ez remek és kik azok? Hát az Albacomp. Na itt már lelombozódtam, de mondom ám legyen megpróbálom.
Felhívom őket, mondom a bánatom a hölgynek. Háttérbe kérdezősködött egy szervizes faxitól.
Hát nekik kell a jótállási jegy meg a számla. Hát mondom az ne kelljen mert anélkül is meg kell hogy javítsák, meg hát én "Csabásan vettem" (használtat mondtam) és hogy nekem nincs papírom semmiről. De hát nekik kell vmi, mert csak így tudják javítani. Nem vitáztam csak megmondtam hogy köszönöm akkor megyek Bp.-re ott rugalmasabbak.
Aztán eszembe jutott hogy azt kellett volna megkérdezni, hogy ha külföldön történik ez akkor magammal kellett volna vinni a papírokat?
Megint nam csalódtam az Albacomp-ba. Írok is egy levelet vmi központi email címre a történetről időponttal együtt.Amúgy aztán felhívtam a központi szervízet és először ott is a papírt szerették volna de mondta a srác ha nincs akkor úgy is megteszi csak írjak egy hibabejelentőt minden információt megadva aztán visszahívnak.
Amúgy ha egy külföldi világgaris Lenovo-t visznek be a szfvári Albacomp-ba akkor azt nem is szervizelhetik csak Bp.-n?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz redXIII #6903 üzenetére
Ha leszeded hozzá a Hardware Maintenance Manualt, akkor 5 perc, egyébként 4 csavar leszedése, óvatos tolás, felemelés és a kábel leválasztása az alaplapról.
-
redXIII
senior tag
Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni hogy egy T41P-n nehéz lenne magamnak ithon,házilag kicserélni a komplett billentyüzetet?Elszámoltam a végtelenig. Kétszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Újabb AI gyorsítóktól búcsúzhat Kína?
- Home server / házi szerver építése
- Nagyrobogósok baráti topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Elemlámpa, zseblámpa
- Androidos fejegységek
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Gaming Laptopom és Külső Monitorom Ingyen
- Dell Latitude 7410 2in1 FHD,14",TOUCH,i7-10610U,32GB DDR4,1TB NVMe SSD,WIN10
- Lenovo ThinkPad T460, I5-6300U, 8GB RAM, 512, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Lenovo ThinkPad T470, I5-6300U, 8GB RAM, 512, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- ASUS ROG Zephyrus G14
- ASUS ROG Zephyrus M16 Gaming Notebook! i7-11800H / RTX 3060 / 16GB / 1TB NVMe
- HP RTL8723BE 1x1 Bluetooth + WiFi kártya 792204-001
- ÚJ Akciós HP 250 G10 Intel i5 13.Gen 10 mag 16GB DDR4 512GB M2 Notebookok garanciával!
- ACER SPIN 3 laptop bontott alkatrészei
- ASUS Zenbook Duo UX481FL - Dupla kijelzős laptop, FHD, i7, 16GB RAM, 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest