- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
orrlyuk
aktív tag
Üdvözlet a bölcs mestereknek!
Biztosan volt már minderről szó, de talán valaki össze tudná 2 mondatban foglalni:
40-50 ezer körül vennék hordozható, kicsi TP-t. X40-es vagy T40-es sorozat játszik, csak?
Ha igen, hogyan kerülhető el, hogy fél év múlva döglött alaplappal kukában landoljon? Vagy az X-eknél nincs ez a baj? Hosszú akkuidő kéne. Mi a jobb, egy jó másfélórás gyári, vagy egy vadonatúj utángyártott?Köszönöm szépen!!!
-
Tin
veterán
elég "baráti" review lett
notebookcheck-es részletesebb, és őszintébb is. de ami nekem lejött ezekből:
- bika proci, jó videokártya (gyengébb az atinál de jó)
- több port
- gyengébb kijelző erősítés
- jobban melegszik, többet megy a venti
- jó PM (erősebb proci miatt kb ua)
- nincs váltható videóa lényeg sztem ez: While it would be hard to say it is worth upgrading a T400 to this newer model--if you have an aging T60 or T61--now might be the time to upgrade.
de amúgy jó kis gép. lassan jöhetnének a T510 review-k is!
-
evone
őstag
Lenovo ThinkPad T410 Review - Notebookreviewes cikk.
Engem ez meggyozott.
-
gecsoz
aktív tag
Sziasztok!
Van egy T400 -asom, eredetileg Win Vista Business -el vettem.
Most megrendeltem (és már meg is kaptam) a Windows 7 update kit -et hozzá.Telepítette már valaki? Hogyan működik?
Ha felrakom, akkor a Recovery partíciót is átírja?
Ha egyszer felraktam, akkor a Vista -t többet nem tudom felrakni/aktiválni?Azért lenne lényeges, mert szeretném kipróbálni, de van pár fontos programom ami nem biztos, hogy fut Win7 alatt, és ha nem mennek, akkor maradnék a Vista -nál..
Előre is köszönöm a segítséget!
Z
-
TOZ
addikt
Nem usszatok meg mara ennyivel 8-)
A Thinkvantage toolboxnal el lehet valahogy erni, hogy ne uljon folyamatosan a talcan? -
_ak_
addikt
bwoay, szerintem törölhető már a "Folyamatosan bővülő Windows 7 driverek.
Itt." az 1.hsz.-ből. Ne hogy tényleg csak összezavarja azt, aki véletlenül elolvassa az 1.hsz.-t. -
TOZ
addikt
Ma delutan felraktam egy windows7 ultimatet a T61-re. WU felrakott mindent, SU detto. Az az erzesem, hogy folyamatosan megy a ventilator. Mit nem allitok be jol?
(Nem igen ertek a TP-ek wines konfigolasahoz, osszvissz egyszer egy T42on hasznaltam XP-t nagyjabol 2 hetig, amig nalam volt a gep.) -
sghc_toma
senior tag
válasz
csiktor #5381 üzenetére
ma delelott szep tiszta ido volt, kint az erkelyen kb. 10-15 perc alatt talalt poziciot.. azt nem tudom, milyen pontos, nem progival neztem, csak a soros porton kapott NMEA sentence-ekbol lattam, hogy sikerult.. estefele kiprobalok par linux-os navi szoftvert, meg esetleg virtualis gepen iGo-t..
-
csiktor
tag
Sziasztok!
Én is a GPS-el küzdök egy X200-ason, win 7 alatt.
Szériaszám alapján ez a kártya van a gépben:
ERICSSON F3507G VODAFONE ADAPTER CARD FRDrivere fent van, SIM kártya benne, a mobil net megy is szépen (pannon). Eszközkezelőben létrehozott COM7 GPS portot is.
Elindítom a TV GPS-t, Start. Kint volt negyed órát a gép a teraszon (szabad rálátás az égre) és semmi. Mindenhol N/A.
Előfordulhat olyan, hogy nem lett "bekötve" a gps rész, csak a wwan? Ki milyen drivereket telepített fel?
-
Khaal
őstag
Thinkapd Port Replicator II DVI csatiján ki lehet valahogy hozni 1280x1024-nél nagyobb felbontást? Hivatalosan tudom ennyi a maximum, de ha esetleg tud valaki megoldást amivel többet is ki lehet belőle hozni, ne kíméljen.
D-Sub-on keresztül sajnos elég homályos a kép, pedig ott ki tudja rakni az 1680x1050-et is. -
sghc_toma
senior tag
kosz mindenkinek a valaszokat!
mdk01: ehh, kereso.. az valahogy eszembe sem jutott
Rez_Grof: fenyero csokkentese valamennyit segit rajta, de ez kb. annyit jelent, hogy nagyon szarbol siman szar lesz..
bwoay: nekem egyaltalan nem is volt fontos a WWAN, csak ha mar bent van, gondoltam kiprobalom..
-
bwoay
nagyúr
válasz
sghc_toma #5363 üzenetére
a kijelző az szar, mondjuk engem nem zavar, pláne, hogy opálosnak viszont egyáltalán nem találom. lófasz betekintési szögek, hát az megvan, de amúgy engem max az zavar(na), hogy ennyi pénzért (mármint ha bolti áron vettem volna), de a használati értékéből számomra semmit nem von le a dolog. GPS: nem T400s-ben, hanem x200s-ben próbáltam, valamit látott, aztán nem volt türelmem kivárni. Úgysem jó semmire, nekem nem emiatt volt fontos a WWAN
-
Tin
veterán
utolsó vásárlás időontja: január 31.
utolsó rendelés feladása: február 28.
utolsó számlaküldés időpontja: március 5.
utolsó fizetésnap: március 15.ha 31-e előtt vetted, nyugodtan leadhatod a rendelést...
-
evone
őstag
-
mdk01
addikt
Érdeklődnék hogy a WIN7 igénylésnél a Jun.26 - jan.31. időszak a gépek vásárlásra/aktiválására értendő vagy maga az igénylés benyújtására?.
Én az első varriációra tippelek de ez csak tipp.
köszi
-
mdk01
addikt
Hát kb. jah.
Amúgy jó kis videó és talán nem is olyan nagy gond hogy nem olyan vastag merev műanyagból készül a gép mint a legtöbb márka notija, mert sztem ott a merevítést a burkolat adja nem a belső váz.
Bocs ha ez nektek egyértelmű volt, de nekem eddig nem.Üdv.
SGHC_toma:Én leírtam anno a tapasztalataimat. Keresőbe írd be a "GPS"-t és azok a hsz.-k között nézz szét.
-
sghc_toma
senior tag
par napja beleptem en is a klubba, egy T400s-t sikerult vennem.. osszessegeben baromira tetszik a gep, de egyvalamivel nem vagyok kibekulve: a kijelzo nagyon gaz, a feketet hirbol sem ismeri, es valahogy kicsit olyan opalosnak nez ki.. T400s tulajok, mit gondoltak errol? nektek is szar az LCD?
meg egy kerdes azokhoz, akiknek van Ericson WWAN kartya a gepeben: a GPS milyen gyorsan talal poziciot? nekem eddig nem nagyon volt vele szerencsem, mondjuk lakasbol probaltam, es az ido is eleg szar volt.. -
mdk01
addikt
A W sorozat már nehéz nekem ahhoz hogy az ágyba az ölembe legyen, és még a pénztárcám sem bírná el.
Nekem nincs szükségem a W-re mert nem használnám ki.
Simán ellennék egy T-vel és egy erősebb VGA-val.
ACAD-ba rajzolok 2D-t és még a 2010 is frankón elmegy, de bőven elvagyok a 2006-tal is.
A 3D-s SketcUP-pal és a 3DMax-szal vagyok meglőve.
Csak a T sorozat játszhat.Clown: Egészségedre.
Evone:
Ha behal majd kicseréltetem gariba, 2év után meg eladom a gépet úgy, hogy előtte majd megint kicseréltetem. Viszont nem sokat szoktam napi szinten rajzolni így nem kell túl sokszor mennie a ventinek ergó nem fog annyira kopni.
Aztán 5év múlva meg úgy is visszatérünk a T42-re nem?Nagyon szíven ütött a T61-en ventije úgy látom.
Üdv.
-
Prom
tag
Valakinek kellett 4cellás aksi T400ashoz nem emlékszem kinek igértem
irjon üzit!!! -
HarryPotter
őstag
nekem volt az x40-emen win7, de a RAM-om 1,5 GB. Az aero effectek értelemszerűen nem mentek, de minden más szépen futott, chipset driverem nem volt, de nem is hiányzott (
). Kb. az XP sebességét hozta érzésre. szerintem nem lesz gondod vele, ha van plusz ram-od. ssd-vel pedig egy álom.
-
carrot
tag
X40 nemsoká upgrade time lesz (ssd+ddr). Win 7 után olvastam. Tudom, nincs chipset driver, vlmi kikerülős módszer meg van, de az hosszú.. Olvastam egy "rövidebbet" a forum.thinkpads.com-on (fentről 4ik post), nem copyzom be az egészet, de így kezdődik:
"I have Win 7 Ultimate up and runing on a X40 ( 512Mb)
Faster than XP Pro.
Here's what I did to have it work...."
Próbálta valaki? Vagy hoax... -
Tin
veterán
teljesen értem a szempontjaidat, húgom is tervez néha ha bejön valami, épp ezért vettünk neki is a T500-at. de tervezésre jobb a W sorozat, 15 vagy 17 collban, és inkább fullhd felbontásban. azért ezek, mert a kártyáik játékban kb ugyanazt tudja mint a T sorozaté, de opengl-re vannak optimalizálva, szóval CAD-ban komolyan kijön az előnye. meg azokban van színkalibráló, lehet bele kérni rajzpadot, a 17-esben még opcionális kihúzható képernyő is van. a W710 meg már 4 memória slottal rendelkezik, szóval "olcsón" lehet 8G ramod (4x2G modul). bár, ha semmi "nagy" dolog nincs benne, bőven elég lehet a T sorozat videókarija. viszont figyelj, mert a T510 már 16:9-es felbontású! "irodai" munkánál ez a nyújtott képernyő már zavaró, függőlegesen kevés a hely.
a 15-ös mérettel egyetértek én is. ami annál kisebb, az nekem kényelmetlen, ami nagyobb, az meg feleslegesen nagyobb. legalábbis nekem.
a nagy del meg szerintem csak marketingfogás. ha az ember megszokja pár hét alatt, tökmindegy mekkora -
evone
őstag
Neked lesz igazad.
Azt nezem hogy a hp elitebookjai is egyre jobbak, kurvara hulye a lenovo ha onfejuen vezet be ujitasokat, elsonek kellene valami kerodivet rakni mindenki ele aztan az alapjan tovabb haladni. Az hogy az X szeriara is kerul touchpad ( 12" ) nagyon nem dijazom. Pont attol volt szep az a kategoria, hogy csak trackpoint volt, es ettol volt meg jobban thinkpades.
Persze le lehet tiltani azt, de attol meg ott marad.
-
mdk01
addikt
Kérdés hogy milyen munkára?
Én személy szerint CAD-el rajzolok rajta. Nem napi szinten de azért szoktam. Nekem a nagy DEL jól jött(kijelölés megszüntetése), mind1 ez 10ből 8embernél jó. Aztán szeretek 3D-be rajzolgatni ahhoz meg kicsi ez a vidkari idővel kiderült. Úgy hogy a következő gépem ami év végén lesz az egy T510-as lesz vmi izmosabb vidkarival.
Most lehet jönni azzal hogy vegyek asztalit de NEM, soha. Végre nem kell havi szinte szerelni a számítógépet mert vmi xar gecizik rajta. Végre van egy gép ami ha bekapcsolok és MEGY. Aztán szeretek ágyba gépezni. Ezek után nincs kedvem kiadni még 200k-t egy asztalira, és mivel egy asztal mellé szükségem van egy notira is amit ha bekapcsolok akkor megy, és ha gond van vele van hova vinni. Mindegy nem merülök bele sokan sokfélére használjuk a gépet és vki pl. nem érti mire jó egy 15,4"-os noti mivel a noti az "okosok" szerint arra való hogy könnyű és cipelhető legyen ezért teljesen hülyének néznek sokunkat. Ezekkel én nem is vitázok mert nem érdemes de pl. nekem meg a fenti okok miatt nem jó egy 12" gép.
Etc. etc.etc.Amúgy nagyjából egyetértek veled és remélem nem lesz igazad.
Üdv.
shadow:
No, az év eleji siránkozás az új gépekkel kapcsolatban lefutott már, vagy még várható pár jajdeszarezalenovoelszarjaathinkpadszériát hsz?(Aztán jól visszasírjátok azt, amit a múlt évben még fikáztatok, hehe.
)
Hát igen igen, igazad van de ez így nincs rendben mert ha így haladunk 5év múlva ott tartunk hogy megyünk használt T42, meg T41-et venni mert azok még ennyi idő után is jobbak lesznek mint az jelentől számított 5évvel későbbi gépek.
Remélem itt meg nekem nem lesz igazam -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Rez_Grof #5344 üzenetére
Sőt a garit ugye már a Lenovo ThinkVantage Toolbox is mutatja.
Még napra pontosan is írja mennyi van hátra.
Bögre: Laptopinfo.hu egy korrekt és jól árasított forrás.
Laptopinfo
-
Rez_Grof
őstag
válasz
spyduck #5342 üzenetére
Nem lesz gondod a garival, amig a laptop gyári garija él/az aljára van matricázva/, ha nagy külöbség van közte akkor érdemes számlát és garijegyet is kérni mellé.
A garanciát a lenovo honlapján lehet ellenőrzni tipus és széria szám kell hozzá.
A nagyobbal rendelni kell, úgy pedig nagyon-nagyon drága itthon.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Napfénysüti #5337 üzenetére
ezesetben az integrált Intel X4500 mellé kapunk egy Radeon HD3470-et (a gyártó honlapja szerint HD3670-ig lenne elérhető a választék), így az erősebb GPU-t igénylő alkalmazásokhoz egy gombnyomásra átválthatunk a dedikált magra.
forrás: [link]Most akkor ki tudja rosszul?
MÁS:
Gondolkodóba estem a Thinkpad kapcsán, lehetséges, h benevezek egyre. Olyan kérdésem volna, hogy ha olyan helyről veszem ahonnan nem kapok számlát vagy garanciajegyet az esetleges szervizelés mindig problémamentes lesz? Természetesen széria és termékszám alapján garanciális gépről beszélek.
Vagy olyan mint a HP, hogy hol csak számlát, hol csak garijegyet vagy legtöbb helyen semmit nem kérnek a széria és termékszámon kívül? -
Rez_Grof
őstag
válasz
Napfénysüti #5339 üzenetére
Jó a gondolatolvasokám?
-
Napfénysüti
nagyúr
Igen 3470-es van benne. Nem is tudnál nagyobbat beletenni.
Win 7 64 bites OS van fent. Tegnap gondoltam frissítgetek drivereket és kerestem direkt WIn 7-hez valókat a Lenovo oldalán. Volt ATI(switchable graphics) driver is azt feltettem plusz a BIOSban is belőttem ahogy szerintem kell de nem megy a váltás. még csak azt se találom hol kellene.
Van ezzel valakinek tapasztalata? -
Bögre
aktív tag
Elfut az intel csoda integrált izén is, csak a kockakerék elég hippi és bántja a szememet.
(legalacsonyabb részletesség mellett persze)
De elvileg valóban nem szükséges alá géming videokártya.(#5332) Napfénysüti
Látom a tiedben 3470 van, akkor nagyon vadásznom sem kell a nagyobbra.Az OS -en belüli váltás milyen oprendszer alatt nem megy? És melyiken kéne mennie?
-
_ak_
addikt
Valaki Pest közelinek nincs véletlenül T500-hoz (Vagy T400 vagy W500) angol 64bites windows 7 pro factory recovery lemeze? Csak egy image készítés erejére kéne.
Bár ahogy olvastam nem igazán jött össze az Enhanced Experience for Windows 7
, de ettől még kíváncsi vagyok egy gyári recovery-re. Vista esetében jobban kedveltem azt. -
Napfénysüti
nagyúr
Emlékeim szerint én anno próbáltam és ment rendesen. De az még a Fu-Si-mon is elfutott amihez képest a T400-am egy valóságos erőmű.
Mellesleg bár én se játékra vettem esténként néha kis PT befigyel ha már ott van az ATI kártya.Csak ezt a fránya OS-en belüli videokártya váltást kellene már életre keltenem.
-
Tin
veterán
trackmania az ilyen alap videókártyákon is elfut, nem?
azért a radeon 3650 mai középkategóriás kártya, nem egy erőmű, de a mai modern játékok sem okozhatnak gondot neki (igaz, nem minden high-on).
amúgy meg van végre normális review!!! notebookcheck review t410 (német)
-
TOZ
addikt
válasz
HarryPotter #5327 üzenetére
Megmondtuk elore, hogy ez lesz 8-)
-
Tim82
félisten
válasz
HarryPotter #5327 üzenetére
Mihelyt végre megjön az SSD-m a mesés és egzotikus Hong Kong-ból a Portege R100-ba, majd alátámasztom.
(Egyszer már megjött, de vissza lett küldve, mert DOA-nak bizonyult.)
-
HarryPotter
őstag
Üdvözlet Mindenkinek, kicseréltem SSD-re az x40-em vinyóját. Hát....hasít mint állat, megtáltosodott. Iszonyú komoly a különbség. mindenkinek ajánlani tudom az ilyen upgrade-et.
-
Prom
tag
válasz
rankesz #5323 üzenetére
na megnéztem mert én magas se voltam tisztába hogy milyen kijelzöm van
szóval Touchscreen ami érzikeli az ujjat de nem multis bár arra nincs is szükségem mivel nem matadom a KIJELZÖT.. de van olyan is ami nem érzékeli az ujjat..
Ettöl függetlenül használtam próba képpen multis gépet.. -
Bögre
aktív tag
A dedikált ati vga -val rendelkező T400/T500 tulajok közül, lenne oly kedves valaki, és megnézné hogy fut a trackmania nations nevű (ingyenes) játék a gépen?
Tudom, Thinkpaden nem játszunk, de havonta kétszer megesik, hogy kedvem volna hozzá, viszont az asztali gépek olyankor rendszerint foglaltak. Ilyenkor jól jönne, ha ezt is tudná.
A mostani 6910p notim szervizben tölti az elkövetkezendő néhány napot/hetet, amiért igencsak bosszús vagyok, s valószínűleg megy a háztól ha visszakapom...A thinkpadekkel már volt kapcsolatom egy T41 -nek köszönhetően, így nem is kérdéses, hogy utódnak csak TP jöhet szóba.
Előre is köszönöm. -
Prom
tag
Igen, teljesen jól látod amit én is gondolok..
szóval SimpleTap igen hasznos meg széép de tényleg 1szerübb a billentyün megnyomni a gombot.. igen az X200T ujjal is irányitható nem szükséges a toll. lyen multitouch dolgokat meg nem használok rájöttem hogy gyorsabb ha nem a kijelzöt babrálom, de pl: rajzolás közben összemaszatolom a kiejelzöt ahogy fogom a tollat elég idegesitö.. de jó mert legtöbbször adnak hozzá gyári széép kék törlöt amivel le lehet pucolni
-
bwoay
nagyúr
a T400s szerintem is kiváló, de a multitouch verzió létjogosultságát én is úgy alapjaiban kérdőjelezem meg. asszem abszurd módon pont SimpleTap az alkalmazás neve, amivel mindig demonstrálják, hogy milyen szuperegyszerű beállítani az érintőkijelzőn a fény-/hangerőt, stb-t, amikre mellesleg rendelkezésre állnak a hotkey-k. szóval akinek a billentyűzet felett átnyúlni a kijelzőhöz, és azt taperolni egyszerűbb, mint egy apró mozdulattal megnyomni a szükséges hotkey-t, annak tényleg ez való, és nyugodtan fizesse ki érte a többletet, ráadásul kap egy gyengébb képminőségű LCD-t (mert ugye a kapacitív réteg nem segít a láthatóságon). Nem állítom, hogy nincs értelme az ilyen gépeknek (T400s & x200s multitouch), de a Lenovo még nem tudott meggyőzni arról, hogy ez egy számomra hasznos feature. Lehet, hogy csak azért, mert ezidáig nem tudták jól implementálni a multitouch készséget. Az x200t multitouch viszont egy egész más történet, abban látom a potenciált (nem tudom, hogy ezt, vagy a sima változatát használod).
-
Prom
tag
válasz
Gondwana #5317 üzenetére
én csak trackpointot használok igazábol nem értem miért nemtudják megszokni
én pl: 7végén egy régi Fushi gépel szarakodtam kivoltam borulva hogy csak touchpad van..
Igen tudom én hogy mi volt az elképzelés de tabletnél meg pl:telefonál szinte vizszintbe van használatnál .. igazad van amugy csak ez akkor lesz igazi amikor már szinte minden érintöképernyös lesz..és nem kérnek érte plussz lóvét
Amugymeg nagyon jóó a T400S szerintem... -
Gondwana
addikt
T400S érintöképernyövel normál használatnál teljesen kényelmetlen szerintem vállnak meg csuklónak..nem beszélve arról hogy hiába massziv a kijelzö zsanér igy is lesz 1-2mm kilengéses mozgás
Sokan nem tudják megszokni a pöcökegeret, a touchpad kapargatástól pedig szerintem is hatékonyabb egyszerűen odanyúlni valamelyik funkcióért.
Az egész tapi alapötlete ez a telefon-menü volt. -
Gondwana
addikt
notebookokhoz már fejlesztik a külső , esetleg expresscardba illeszthető grafikus kártyákat
Nem tudok semmi konkrétat a dologról, de az alapján, hogy a PCI helyett azért tették át AGP slotba a videokártyát, mert kevés volt a 133MByte/s, majd amikor már az AGP 8x is lassú volt, a PCIe-ket párhuzamosították orrba-szájba. Ez alapján az USB elméleti 60MByte/s sávszélessége nem tudom, hogy mire lehet elég. Az Expresscardba bele van drótozva egy PCIe 1x is, de az is csak 300MByte/s... -
Prom
tag
válasz
Napfénysüti #5310 üzenetére
Igen én is igy vagyok vele kb 1-2pecig kell ugytartani a kezed mintha kiejlzöröl irányitanád
sajátgép használat stb és máris zsibad az ember..
de van akinek megér pl több 10ezret ez a funkció -
Prom
tag
Nemtudom ti hogy vagytok vele de nemsok értelmét látom az érintö képernyös laptopnak, bár nekem is az van de az legalább tablet igy kényelmes, de pl: T400S érintöképernyövel normál használatnál teljesen kényelmetlen szerintem vállnak meg csuklónak..nem beszélve arról hogy hiába massziv a kijelzö zsanér igy is lesz 1-2mm kilengéses mozgás
Na persze ez csak akkor van igy ha az ember folyton a képernyön akarja irányítani a gépet.. -
taltos
senior tag
A Dell-es topicban álmodoztam kicsit a tökéletes gépről:
- 15.4" 1680x1050 WSXGA+ LED kijelző (szebb, környezetbarátabb, fejlesztésre alkalmasabb, még olvasható)
- valami hűvös, kis fogyasztású, gyors processzor, 6MB L2 cache-el: pl. SP9600 vagy SL9600
- 4, 6 vagy 8+ GB DDR3 memória
- Átkapcsolható VGA. Az egyik legyen egy kis fogyasztású (vagy egy fenti követelényeknek megfelelő processzorba integrált), alapelvárásoknak megfelelő (hd videó lejátszás, az OS képességeit külső, nagyobb monitorokon is támogató) videókártya, a másik egy OpenGL-re optimalizált kártya, ami belefér. Lehetőség szerint 2 külső monitort támogasson.
- SSD gyors háttértár.
- A DVD helyén (ahogy a ThinkPadeknél) behelyezhető legyen vagy nagyobb kapacitású háttértár, DVD meghajtó, vagy plusz akku.
- Strapabíró, nem nyekergő külső borítás
- ThinkPad, stabil billentyűzet, TrackPointtal, nagy TouchPaddal, ami támogatja a több ujjas bizergálást (pl. két ujjal vertikálisan: scrollozás, két ujjal: nagyítás/kicsinyítés, 3 ujjal horizontálisan: tabok között ugrás, stb), ujjlenyomatolvasó
- Számomra a kártyaolvasók nem fontosak, de legyen külső monitorokra kapcsolhatóság, dokkoló hozzá és akár dokkolóval, akár anélkül 2 monitor támogatottság.
- könnyű (a lehetőségekhez mérten, mondjuk < 3kg), sokáig bírja (ilyen kijelzővel, vid. kártyával, processzorral ez nem is feltétlen nehéz)
- minél több (min 3 év) jó minőségű garancia, helyszíni kiszállás opcióval (vagy alapból)
- jó szoftverellátottság
- végül de nem utolsó sorban (sőt, az egyik legfontosabb), legyen NAGYON halk és kis hőmérsékletű, még az átlagost egy kicsit meghaladó terhelés mellett is, de az alatt mindenképpen.Remélem a következő ThinkPad majd már ilyen lesz.
-
Shadowfax
addikt
Azért a CTO (custom-to-order) gépeket ne keverjük ide. Ezeknél pont az a lényeg, hogy a vevő egyénileg rakhatja össze a konfigját, nem kell a gyári konfighoz, sem az alap gyári 3 év garihoz ragaszkodnia. (Minek fizessen 1 évnél többet, ha nem akar 3 évet?)
A T és X sorozatra pedig az esetek 99%-ban alapból három év gari van, nézd csak meg a tabook-ot, ahol a gyári konfigokat sorolják fel. [link]No, az év eleji siránkozás az új gépekkel kapcsolatban lefutott már, vagy még várható pár jajdeszarezalenovoelszarjaathinkpadszériát hsz?
(Aztán jól visszasírjátok azt, amit a múlt évben még fikáztatok, hehe.
)
-
Tin
veterán
válasz
rankesz #5301 üzenetére
nem hinném, hogy az emberek nagy része a rollcage miatt vette eddig a thinkpadeket. hanem azért, mert egy megbízható gépet akart jó szervizháttérrel, jó használhatósággal, munkára.
csak tudod valahol érthető az, ha megjelenik valami új, valami továbbfejlesztett (t510-ről beszélek), akkor nemár h nagyobb és nehezebb, nemár h kimarad a rollcage fentről, nemár h nem váltható a grafikus kártya, és nemár hogy 16:9-es 1600x900-as a felbontás.
és nemár, hogy cserébe kapsz +1 powered usb portot, nagy del gombot, egy centralizált képernyőt, egy bika procit, amivel jobban megy a venti, és gyorsabban fogy el az aksid.ezek közül melyik pozitív előrelépés valakinek, aki munkára akarja használni a gépet?
-
rankesz
veterán
válasz
#00784640 #5300 üzenetére
Nem tudom mi okozna kárt egy T-s gépben hordozás közben??
Vagy te esetleg 10 kilós kézisúlyzót hordasz a laptoptáskában a gép mellett és úgy dobálod?
Jaa, vagy még úgy is sérülhet ha teljesen szétnyitva teszed be zsúfolt tatyóba.. ez is roppant életszerű...
Majd akkor fikázd a tipust ha láttál is élőben, netalán még használod is napi szintenNem tudom mit kell fikázni, lehet hogy mostanában vannak kevésbé jó fejlesztései is a Lenovo-s mérnököknek, de hasonlítsátok már össze a mostani TP-ket más márkákhoz! Azért még mindig van különbség.
(nagy del nekem kifejezetten tetszik, amire én használom a gépet annál jól jönnek a megnövelt gombok ha meg valakinek letörik az ujja mert shift insert-nél kicsit arrébb kell nyúlni... használj ctrl v-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest