- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Androidos tablet topic
- Fujifilm X
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Mv, evone: SSD is jó lenne, csak amiket találtam, azok vagy nyomi'k, vagy kicsik, vagy egyelőre annyiba (ill. többe) kerülnek, mint amennyiért az egész notebook-ot vettem.
Ennyire azért nem fontos a seek time. Bár lehet, elnéztem valamit, milyen típussal van konkrét tapasztalatotok, ami legalább 60 GB-os?
-
indeus
csendes tag
1. Kinek akad még a W500-on a lefelé nyíl? Rohadt idegesítő, tekintve, hogy 1 hónapos a gép..
2. A Switchable Graphicsot nem kis szopás árán oldottam meg (Windows 7 Ultimate), de vajon az ATI driver részét külön is lehet frissíteni, vagy várjak, amíg a Lenovo kihoz valami újabb packot? Most mindenesetre majdnem tökéletes. Annyi bajom azért van vele, hogy néha amikor visszaváltok Performance-re (ATI), nem működik a fényerő állítás..
kösz
-
Enemy77
csendes tag
Üdv,
Ki szeretném a T500as gépem hdd-jét cserélni egy 128as ssd-re.
Már ki is néztem egy kingston-t jó áron. Notebook updgrade kit-tel.
A kérdésem annyi lenne (láma), hogy ugye 2,5"ös kell nekem? Illetve, hogy mennyire egyszerű ezt a cserét végrehajtani? Nem vagyok nagy műszaki zseni, asztali gépeket szereltem már szét (össze már nehezebben), de ez mégiscsak egy notebook, nem is olcsó.
Néztem videókat, azok alapján nem ördöngősség.Szóval?
Köszi a segítséget!
-
BFeco
aktív tag
ThinkPad T400s Hardware Maintenance Manual Rosszul linkeltem az előbb (youtube video)
Fecó -
evone
őstag
ennek nem ugyanott van a hdd helye ahol a sima t400ban, hanem ott ahol az X4x szerianak.
-
BFeco
aktív tag
ThinkPad T400s Hardware Maintenance Manual szerint MicroSATA solid state drive, vagy MicroSATA hard disk drive (Generation 2), van a notiban (149. oldal).
Fecó
-
TOZ
addikt
Nem feltelenul eliras...
Ebben a cikkben is 1.8"-os SSD-rol irnak.... kicsit gugliztam....
nekem ugy tunik, hogy a T400s-be 1.8"-os meghajto megy. -
n0_gAboR
őstag
Sziasztok. A 3G/GPS modul GPS reszehez jar gyarilag valami terkep szoftver? Autos navigaciohoz meretebol adodoan nem a legmegfelelobb a masina
-
buherka
addikt
-
brd
nagyúr
Használ valaki 7.2k-s HDD-t a noti'jában? Mennyire melegszik benne?
-
Tim82
félisten
A kedvedért: üsd be itt balra fent a keresőbe, hogy "ultrabay HDD adapter" (illetve az adapter szót ízlés szerint a "keret" szóval is tudod helyettesíteni).
A lényeg, hogy nem tudod úgy megoldani, hogy az ODD-t ne kelljen kivenned, az ultrabay vinyókeret annak a helyére megy.
Máshogy nem tudsz +1 HDD-t belerakni (nincsen még egy belső üres hely a gépedben).
-
TOZ
addikt
A legnagyobb gond az X40/X41 HDD dologgal, hogy szinte csak ebben a modellben van 1.8"-os HDD, aminek PATA/IDE (44PIN-es) a csatolo felulete. Ritkasag, draga...
Sokkal tobb gep van, amiben microSATA vagy ZIF a csatolo felulete. Szoval erdemes elore tisztazni, mit veszel, mert megjarhatod. Kapsz egy ZIF-es HDD-t es nem jutottal elorebb! -
Adam86
tag
-
N4nI
tag
válasz
buherka #3461 üzenetére
értékbiztositott csomagban 9 lenne elsobbsegivel....gondolkodom a dolgon, mert mast nem talalok. a 11500as eee kulso is benne lenne majd 15be...de ennyit nem szánnék rá ezek utan.
talaltam a laptopalkatreszek.hu-n ugyan ilyet mint a 8+1postas......csak az 35ezer, 3 nap gari
elmebetegek....
a magyar posta, kuldtem egy memoriat egy sracnak, masnap ott volt a csomag, de az utanvetes összeg 6 nap volt mire megjott...jo emberek.
-
buherka
addikt
Gondolom ez sem az ebay hibája volt...hanem a "Ferihegyi fekete lyuké"
Szépen bebúrta valamelyik csomagkezelő/postás/kézbesítő valahol
Ezért van az, hogy egyre kevesebben postáznak Mo-ra
Édes hazám, de szeretlek...(#3460) N4nI...fazok kicsit a magyar posta hdd kuldesetol.
Ezzel szerintem nem csak te vagy egyedül... -
N4nI
tag
válasz
buherka #3458 üzenetére
köszi azért, nezegetem ezeket is már, eddig 11.500 körüli áron találtam asus eee 30gb 1.8as kulsot....elmeletben ide, asszem gyakorlatban is.....boncolgatas nekem is eszembe jutott.
miert nem lehet kapni 1,8as hdd-t? 120asba van ssd áron, az meg kinek kell.
1et talaltam most, de messze van tolem, 8000 ft...és posta lenne, fazok kicsit a magyar posta hdd kuldesetol.
-
buherka
addikt
Nekem csak 2.5"-os van...sajna.
Ha minden kötél szakad vegyél egy Samsung S1 mini-t és pattintsd ki belőle a belét.
Ebben 1.8"-os van ez 100%.
Azt mondjuk nem vágom, hogy ebben SATA-s vagy IDE-s vinya van. -
buherka
addikt
Tisztában vagyok vele, de nem a hang miatt venném
(#3455) n0_gAboR...itthon nálunk ha lehet is kapni, akkor mindenki nyerészkedni akar vele. Szóval én nem is erőltettem ezt a kérdést.
Display port - HDMI adapter...pl...LOL
Erre gondolok. ebay-en meg 10 dodó.
Pont hogy az ebay-től nem kell tartani. Sokkal jobban paráznék egy Vaterás vételtől.
Csak mivel ez sokunknak idegen és kevés a tapasztalat, ezért kerüli mindenki ezt a lehetőséget.
Aztán vásárolgatunk itthon 2-3szoros áron. -
N4nI
tag
Senkinél a polcon egy 1.8" IDE hdd X40-be?? nagyon sürgös és fontos lenne....
-
buherka
addikt
válasz
.:Vision:. #3447 üzenetére
Igen...így is garis. Mert utánakérdeztem, itthoni szervizben.
Nekem is már volt dolgom ilyen géppel.Elsősorban nem a matricát nézik a serialt, hanem ami gép BIOS-ában van.
Ha totál döglött a gép és bekapcsolni se lehet, akkor kiolvassák a BIOS-t és az alapján nézik a Warranty Lookup-ot.
Matricát bárki tud gyártani pl. én is már csináltam gar. matricát itt a PH-n jó pár srácnak VGA-hoz + máshoz is....lett is utána Milka csoki mérgezésem.
Digitális nyomda rulezRez_Grof ...annál azért nagyobb
-
Rez_Grof
őstag
válasz
.:Vision:. #3447 üzenetére
Szerintem kicsi az esélye.
-
.:Vision:.
aktív tag
Szevasztok, van egy T400 am zsír új, Külföldről hozatom ezeket a gépeket, általában rakáéron ragadt, megrendelt de át nem vett gépek. A problémám a következő: az alján ezen a gépen nincsen gyári serrialos, MTM számos matrrica, ettől függetlenül a Warranty Lookup szerint még többmint 2 év gyári gari van rá. A garit matrica nélkül is tudom majd érvényesíteni ?
-
N4nI
tag
eddig lekopogom csak normalis ugyvitellel es emberrel talalkoztam itt, na jo 1-2 volt akire emlekszem, de mostanaban meg vannak bolondulva az emberek.
nem tudna nekem valaki segiteni 1.8as hdd beszerzeseben? itt a ph-n volt egy most, bejelentkeztem, de másé lesz már azt irja.
ma déltöl ugy 3ig pesten leszek, gépestöl, mindenestöl, ha valakinek lenne, ossza meg velem.
köszönöm
-
buherka
addikt
Ehhez hasonlóra gondoltam...[link]
Ha valakinek kell ilyen a T500-hoz vagy W500-hoz, akkor hozatok többet. Persze előzetes egyeztetés alapján.
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #3437 üzenetére
Ezt a hirdetést full ugyan ezzel a szöveggel már hónapok óta látom a Vaterán.
Valami büdös ezzel a géppel, mert nem tudja eladni
(#3440) Mac! ...bizony nincs rajta HDMI...ezt sokan becumizzák. Pedig itt is páran úgy hirdetik, hogy HDMI van a gépen.
Végeredményben a Display port is ugyan azt tudja, mint a HDMI, csak hát ugye a csatlakozó felület nem azonos.
Átalakítóval megoldható...[link]. ebay-en max 15 dodó.
Legközelebb ezt is hozatok egyet. -
Mac!
aktív tag
-
spyduck
nagyúr
Ide is belinkelem ezt a jó árat
Újszerű Thinkpad T500 \Ati HD3650 gddr3\ 170k
-
N4nI
tag
sikerult holnapra egy szemelyes talakozot megbeszelni, visszad 7000ft-ot, hozzateszek 3at es beszerzek egy hdd-t, amivel remelem mostmar jol fog mukodni.
elnezest az esetleges off-ert mindenkitöl
-
N4nI
tag
Tudod nekem mar ma dolgoznom kellett volna, de mas ment helyettem (-10.000/nap)...
Megirtam neki a problémam, de csak magyarazkodas van, h igy ugy. Ö vett multkor egy gepet es nem az volt benne ami, ot se karpotolja senki, Én is nyeljem be. Ezt szeretné. Ö amugy eddig nem, de mar nagyon képbe van a Cf kártyákkal kapcsolatban. Azt is elsumákolja h azt mondta friss xp-t tett a gepre. Mosmar azt mondja semmi ilyenrol nem volt szo, ö nem nyult hozzá. Felajanlotta h 5-7ezret visszautal, de elotte kuldjem el postan a cf-et es az atalakitot, majd utal. Ez also hangon is 3-4nap. Mondanom se kell hogy annyit nem fogok állni a munkaban, asztali geppel meg nem tudok kiszállni. Masik meg nincs. Ha felhivja a figyelmem arra h nezegetesnel, kattingatasnal az asztalon szepen mukodik a gep, de ha mar programokat szeretnek hasznalni arra nem eleg am a cf.....akkor megkoszonom es nem veszem meg. 512 ram volt a hirdetesben, kiderult indulasom elott, h csak 256ot tud adni, mert a masik meg nem jott meg amit rendelt. Valamint van hozza egy slim cd-rom vadi uj. Mire odaertem ,ott szembesitett vele h jaj valahova elkevertem, stb stb. De egy 5.25os regi vipower tapos nagy szornyet tudott mellekelni a géphez. este amint hazaertem, feltetem a programjaim,megirtam h eddig oké minden, de lassunak tunik. aztan jottek elo a szep finom dolgok.....hasznalhatatlan !!
irtam neki h igy nem jo, vegye vissza legyen szives, ö nem veszi vissza, nem erdekli a problemam, elvittem es kesz.....tüéles kép a hirdetesben !!! hazaerve bal felul 2 folt a képernyoben vilagos képnél.....hibatlannak mondta....
1-2 napot varok, aztan szivfajdalom nelkul beulok a kocsiba, visszaviszem 100km-re, pénz nem kell vissza, de apro darabokra töröm a fején. megigertem neki is. igy lesz 60ezer minuszom, kb 30ezer munka kiesesem....szal kozel leszek a 100hoz es gepem se lesz....de benyelni nem fogom a kedvesseget....
-
kingabo
őstag
válasz
Shadowfax #3348 üzenetére
Na kiprobáltam. Nekem nem akart róla bootolni, de a thinkvantage gomb megnyomására elindult a rescue and recovery, amivel vissza tudtam tölteni a gyári beállításokat, magyarul a gyári vistát. A régi rendszerről csináltam egy mentést amit most vissza szeretnék állítani (a vista csak azért kellett, hogy kiprobáljak valamit, ami w7 alatt nem működött), de a win-es rescue and recovery nem találja meg a vinyón lévő backup-ot (tc-ben látszik a RRbackups könyvtár), a cd-ről viszont már a thinkvantage gomb megnyomásával sem tudok bebootolni.
Valakinek van valami 5lete? -
N4nI
tag
válasz
Gondwana #3424 üzenetére
koszonom a pm-et es a valaszt is, sajnos ennyire nem tudok beleturni a dolgokba, se idöm, se energiam 2 nap utan, dolgozni vettem a gépet, de meg 1 percet nem foglalkoztam munkaval. az eladonak visszaviszem ( booss forumtars ) , sajnalom mert magukat ezeket a gepeket szeretem, de igy hasznalhatatlan. 10ezer forint egy hasznald hdd, ssd meg meg dragabb. ennyit nem er nekem, se a szaladgalas, se az idö. igy is 8000ft-omba lesz mire visszakapom a gépem (2 ut, 3xx km) es utana meg mindig mennem kell valahova egy gépet beszerezni.
üdv.
-
Dirty Fox
csendes tag
Sziasztok!
Ibm r50p 1832-27g bontódik. -
TOZ
addikt
válasz
Gondwana #3424 üzenetére
Par honapja irta itt egy kollega (igaz ssd vs 40 temaban, de talan CF-nel is hasonlo a szitu), hogy lagol es valamit allitgatni kell az xp-n, hogy jo legyen. Bovebben nem tudom, nem hasznalok wint. (Ubuntu, Ext4 filesystem, Gondwanahoz hasonlo fstab opciokkal, journalig egyelore bekapcsolva - nem volt idom foglalkozni vele)
-
Mészike
aktív tag
A Lenovo Win7-et a posta szállítja ki, vagy valamelyik csomagküldő?
-
Gondwana
addikt
File-rendszer optimalizálás nélkül a CF rosszabb, mint a 4200rpm HDD-k, ez igaz. Valahol (thinkpads.com, ha jól emléxek) még olyasmi HDD driver is volt, ami a rendszeren belül minden file-írást optimalizál, ott 5-600% gyorsulásokat írtak kis blokkméretnél. Ha megint megtalálom, linkelem. De, ha az NTFS folyton hozzáírja minden file-hoz, hogy mikor volt utoljára olvasásra megnyitva, az egy Win boot alatt is elérheti az 1GB írást.
Szerk.: vmikor állásában is megall a rendszer.... - a háttérben defragmentálást letiltottad?
(Én az X32-ben 300x 16GB Transcend CF-t használok megelégedéssel, linux alatt ez az egész optimalizálás csak egy sor beírása az fstabba) -
kerlas
tag
Üdv!
Tavaly nyáron Laptopinfo-nál várásrolt T61-esemnek kezd bekrepálni a ventillátora.
Garancia papírok nincsenek hozzá, de a Lenovo-s ellenörző oldal szerint megvan rá a 3 év garancia, szerintetek a székesfehérvári Albacomp szervízben nem fognak rinyálni a papírok hiánya miatt, vagy mindenképp a pesti központi szervízbe kellene vinnem?
Járt már így valaki, mennyi idő alatt csinálják meg, remélem helyben megoldják, nem kell ott hagyni napokig a gépet. -
N4nI
tag
szia
elég lenne a 8gb cf, de vmiert lassu a gép, akadnak a folyamatok, ha kattingatok ide-oda, csinalnam a dolgom, akkor megall a rendszer es soha nem eri utol magat. Arra gondoltam hogy a cf miatt lehet,mert az gyorsan olvas, de irasnal belassulhat? vagy a 256 ram miatt van ez? 512vel is ez van....xp van fent....1 futo msn, es 1 futo firefox es megall a rendszer ha "többszálon futok".....mitöl lehet ez? ujra kell inditanom....vmikor állásában is megall a rendszer....
-
Gondwana
addikt
Amit te kérdezel, az lehetséges, de nincs értelme: nem a kapacitása, hanem a sebessége miatt kell az SSD, ha jól tévedek, ezt pedig igazán csak SATA buson tudod kihasználni.
Hidd el, az a belepiszkálás, amitől tartasz, egyáltalán nem nagy ügy, ezeknél a gépeknél nem jár garanciavesztéssel. (CRU és FRU alkatrészek magyarázatára keress rá itt, már többször szerepelt)
Expresscard SSD-nek csak azoknál látom értelmét, aki felsőkategóriás SONY kamerákkal vannak megverve. -
Adam86
tag
Úgy szeretném megoldani, hogy expresscardba tenném bele, mert nem szeretném piszkálni a gépet. Már ha találok ilyet. Erről tudna a gép bootolni és futtatni az op. rendszert? Vagy ez csak akkor lehetséges, ha a vinyó mellé / helyett teszem bele?
Tényleg! Van e az én gépembe még egy üres hely egy másik vinyónak? T500 type: 2082-7SG -
Mac!
aktív tag
Kamera pedig nem túl gyakori azokban a gépekben, de ettől még lehet, szerencséd lesz. Főleg akkor, ha mondjuk a T410/T510-ben már széria lesz (az írni is tudó ODD-k is ezért kerültek a mostani gépekbe már, szerintem).
Attól, hogy itthon nem szokás, sok helyen árulják dokkolóval a gépeket. Egyébként itthon is láttam már olyan TP-et, amit dokkolóval árul a bolt. -
-
Adam86
tag
Üdv,
Szeretnék egy SSD meghajtót a T500amba. Milyen megoldások jöhetnek szóba?
Nem szeretném a gépet szétszedni, így valamilyen csatlakoztatható verzióban gondolkodok.
Megoldható ez, úgy, hogy az op rendszert is rátegyem, illetve a programokat.
Tudna erről bootolni a gép? Vagy ez csak akkor lehetséges, ha a vinyót kicserélem, egy ssd-re? -
Mac!
aktív tag
Általában egyébként szokott nála lenni valamilyen gép, de egyszerre ritkán van többféle új. Ami általánosságban elmondható róluk, hogy a cégek által kedvelt igáslovak (T42, T43, T60, T61, T400, T500 - ezekre konkrétan emlékszem is), jó procival, viszonylag sok memóriával, kis vinyóval, integrált vidkarival, egyéb kiegészítők nélkül.
Jövő tavaszra már valószínűleg T410/T510 lesz nála, ha nem sürgős, akkor érdemes lehet azt is megvárni. -
N4nI
tag
sziasztok
kérdésem lenne ha lehet:
x40-ben most cf-ide atalakitoval egy cf kártya teljesit szolgalatot. hdd lesz beszerelve helyette... van a hdd-nek beépito kerete vagy csak be kell tolni a helyere ra a takaro es csavar?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Vicces képek
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Androidos tablet topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Fujifilm X
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged