- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
válasz
Gabesz84 #5313 üzenetére
Igazatok lehet, mert egy Samsung SSD-re átmásolva a filmet nincs akadás a HP-ról se.
Mondjuk nekem fura, hogy kevés hozzá a Seagate ST4000 meg ST2000, azért ezek tudnak 140-150 MB/s olvasási sebességet basic kötetként.
A lényeg, hogy most már látom, hogy a microserver sebessége elég lesz nekem. Kerítek még hozzá 4 nagyobb diszket.
Köszi a segítséget! -
Gombinyó
őstag
válasz
Gabesz84 #5303 üzenetére
Valami nem kerek sztem ezzel kapcsolatban. XPEnology-t raktam a mikroszerverre, a legújabb verziót. A XPEnology megosztásból lejátszva akadozik a 4k BD a HTPC-n, ha ugyanezt az anyagot átmásolom a ryzenes asztali gépre onnan vígan lejátsza akadás nélkül a HTPC.
Lejátszás közben a mikroszerveren alig megy a cpu 5% körül, semmi extra terhelés nincs. Torrent letöltés 70MB/s körül 30%-on ketyeg a proci, raktam bele egy i3-3220-at a legkisebb celeron helyett, amit hirtelen itthon találtam.
XPEnology lehet a ludas? Alapból menne a transzkódolás DSM-en?
-
Petyb00
aktív tag
válasz
Gabesz84 #5271 üzenetére
Amennyiben pontosan tudod mit kell leszedni, akkor működik a linkelt letöltés. Tapasztalatom szerint, nem mindig hoz mindent ez a típusú keresés.
Amit én felraktam az egy frissítő DVD, azt nem lehet simán leszedni, és segít abban is, hogy adott rendszerhez mi kellhet, ha nem tudod fejből mit kell adott OS-hez felrakni... (én biztosan nem tudom) Ha bármilyen egyéb HP komponens van a gépben, akkor azokat is felismeri a DVD és ha van felajánlja a frissítését, legyen az driver vagy firmware. És itt Jön @Gabesz84 megoldás, mert ha már tudjuk miket rak(na) fel, akkor rá tudunk keresni, hogy van-e frissebb.
A 2 opció párhuzamos használata a legjobb megoldás! -
scansat
tag
válasz
Gabesz84 #4903 üzenetére
Köszi a válaszokat. Szerintem sem hangos a szerver. Persze az én fülemnek. Inkább a merevlemez ciripelést hallani de az sem túl erős. Hallottam az androidos boxokról már, de tapasztalatunk nulla. Meg hát vesz az emberfia egy drága androidos tv-t, aztán mindenfélét kell még ráakasztani hogy használni tudja. Így is 3 távirányítója van már. Szerintem kipróbálja a videokártyás megoldást. Úgy tudom 25 méterig jó a HDMI...max. ha zajosodik elteszi a szomszéd helyiségbe.
-
Fifi
őstag
válasz
Gabesz84 #4629 üzenetére
Szia!
Nálam így volt beállítva, hogy legacy módban az ODD helyén lévő SSD-ről bootoljon és ezen leírás alapján állítottam át ahci módba és azóta is az SSD-ről bootol. Igaz nem windows, hanem linux van rajta.
-
Fifi
őstag
válasz
Gabesz84 #4626 üzenetére
A másik oldalára meg 2db 2,5" és az ODD helyére is egy 2,5".
Így a max az 5db 3,5" és 3db 2,5" meghajtó ami a házban elfér. -
dchard
veterán
válasz
Gabesz84 #4412 üzenetére
Igen, ez lett a megoldás, tegnap még próbálkoztam hazai forrással, aztán feladtam.
Másik érdekesség maradva a hány fokos a chip témánál:
Az ethernet vezérlők hőmérséklete nem nyerhető ki az ILO-n keresztül, de linux alatt a "sensors" nevű applikáció az egyiket megmutatja (a másik az ILO porton ül, azt értelemszerűen nem tudja kiolvasni):
tg3-pci-0300
Adapter: PCI adapter
temp1: +61.0°C (high = +100.0°C, crit = +110.0°C)
Emlékezzünk rá, hogy a bordázás előtt 71 °C-t mértem rajta hőmérővel, a fenti kép már a bordázás utáni állapotot mutatja. Az "ACPI_IPMI" modul betöltése után mutatja a processzor pillanatnyi fogyasztását is:
power_meter-acpi-0
Adapter: ACPI interface
power1: 4.29 MW (interval = 300.00 s)
Nyilván a megawatt elírás és wattról van szó
-
válasz
Gabesz84 #4184 üzenetére
Ó bárcsak ilyen egyszerű lenne. Olyan ez a gép mint egy problémás feleség
Nálam ugyanez volt, szanaszét túrtam miatta a netet, több dolog is okozhatja. A következőket tudom tanácsolni:
- Húzz le minden USB eszközt, és ha van benne SD kártya, szedd ki. Nagyon háklis rá, nekem bármilyen más gépben teljesen jól műkődő 16GB-s Kingston pendrive okozott hasonlót mint nálad, bár az ILO-ba be tudtam lépni, de az intelligent prov. nem ment, és sehonnét nem tudott a gép bootolni (se usb, se disk, se virtual media), miközben a pendrive üres volt (dd-vel gyalultam)
- Vedd ki az elemet, várj egy kicsit, tedd vissza.
- Az alaplapi dip kapcsolóval reseteld az nvram-ot (https://content.etilize.com/User-Manual/1031708821.pdf -> 72. oldal)
- Ha egyszer bejutsz az ILO-ba, töröld ki a health logot, brutál nagyra meg tud hízni, ez is okozhat mindenféle problémát.
- Megpróbálhatod az általad is említett formázást linux alól.Ha ezek egyike sem segít, akkor elképzelhető, hogy tényleg az NVRAM kotlott meg.
-
PpenoO
őstag
válasz
Gabesz84 #4184 üzenetére
Nem tudom ugrott vagy sem. Nem hangos, 20% körül lehet. Használtam így raid0 single array modeban illetve most Ahciban. Azt vártam, higy ahciban hangosabb lesz de kb ugyanannyi mert 4-6 fokkal hidegebb a cpu. Hogy ez a win10nek (win7 volt raid0ban) vagy az ahci modenak köszönhető nem tudom de simán elviselhető a hangja (nappali tv alatt van egy fiókban).
Még annyi plusz infót megosztanék azokkal akik Raid0 single array/AHCI vagy AHCI/Raid0 single array moderól váltanak nem fognak adatot veszíteni akkor ha újrarakás elött kiveszik a vinyókat a helyükről és újratelepítés után rakják vissza.
-
kiskakas
senior tag
-
jancsi20
csendes tag
válasz
Gabesz84 #3938 üzenetére
Hát igazából kellene a távolról menedzselés ILO, IDRAC, Jöhet az erő is, mivel a régi NL 40 kissé gyengének bizonyult.
A kompaktság nem annyira számít,
Ami számít, az, hogy ne fogyasszon annyit, mint egy nagy szerver. Mert azért nem fogom olyan sok mindenre használni, Legyen benne RAID és min, 4 HDD bay.
Igazából mivel kevésnek bizonyult az NL 40 szerver 2 magja, jöhetne egy 4 magos alternatíva is.(XEON is) mivel akár virtualizálnék is.
Min 3 rendszert.
Sokan írták, hogy egy gen 8-ast fel lehet túrbózni, 4 magos XEON-ra, na nekem ahhoz hasonló kellene. Mind teljesítményben, mind fogyasztásban.Jó lenne azért találnék, egy Gen 8-ast. .
-
lordjancso
senior tag
válasz
Gabesz84 #3741 üzenetére
A venti csere tervben van. Egyébként van valami ajánlás, hogy milyen ventit érdemes bele tenni, ami megfelelő teljesítményű, viszont lassú?
Továbbá nem lehet valami extra szigetelést tenni a házba? Vagy az a hőmérséklet (és így a ventillátor forgási sebessége) miatt nem jó ötlet?
-
scansat
tag
válasz
Gabesz84 #3703 üzenetére
Hát, az megvan. De mind a tv mind a PC az eredeti full HD 1080p 30 Mbps minőségben játssza a filmet. Ezért is nem értem, hogy egy ilyen film és egy SD film egyidejű lejátszása miért gond, hisz gyakorlatilag így nem transzkódol.
Az nem gond, hogy a "Transcoder temporary directory" -nál nincs semmi beállítva?
Azt vettem észre ugyanis, hogy ha elindítom a két filmet akkor 30-50 percig megy normálisan a tv-n aztán kezd akadozni. Ha megállítom a pillanat stop-al és várok kicsit, akkor utána megint megy egy darabig. -
scansat
tag
válasz
Gabesz84 #3699 üzenetére
"A TV-nek tuti kell a transzkódolás? mi történik ha letiltod a transzkódolást?"
Fogalmam sincs hogy kell-e. Hol tudom letiltani a transzkódolást? Mert a Plex menüben a 'Beállítások' /'Kódoló'
menüben letiltást nem látok. Olyan van, hogy :
-automatikus
-Prefer higher speed encoding
-Prefer higher quality encoding
-Make my CPU hurtNem akarnék videokábelezni. Ezért is van jó LAN-om. Túl sok a gép amin/aki nézni akar a tárról.
Amit észrevettem, hogy PC-n ugyanaz a film megy szépen a pley player-el, de a TV-n szaggat erősen. Szóval a formátumháború (na meg az ncore felhasználóbarát tömörítésének hála) a tv-n jobban érezteti a hatást.
Viszont van egy szinte új HD 5450 low profil low power videokarim...ha azt érdemes bele tudom tenni. -
kiskakas
senior tag
válasz
Gabesz84 #2800 üzenetére
ezt érdemes követni
http://homeservershow.com/forums/index.php?/topic/15037-gt-1030-on-gen8/
-
PpenoO
őstag
válasz
Gabesz84 #2745 üzenetére
Szívem szerint váltanék AHCIra, könnyebb lenne az életem Win7 alatt, de nem vagyok biztos benne, hogy váltás miatt nem buknám az adataimat. Erre figyelmeztet a bios is, de mivel raid0/vinyó módban konfiguráltam, elvileg nem kéne buknom azokat. Jelenleg nincs felesleges 4TB vinyóm, hogy backupoljak átállás előtt.
Godomir: Win7 alatt Coretemp idle 50, munka alatt 65 max.
-
Pelican
őstag
válasz
Gabesz84 #2593 üzenetére
Ja, az a 12% különbség (ami a G1610 és a G2020 közt van) ég és föld lehet...
http://pel.hu/down/Gen8CPU.jpg -
llacee
őstag
válasz
Gabesz84 #2020 üzenetére
Emag 125e adta par honapja a dell u2715h monitort.egy huszassal az akkori kiskerarak alatt.Berendeltem es azota is hozzak.Hetente erdeklodtem "folyamatban a szallitas talan jovoheten" nem ertik.Megvettem mashol.Ha megis hoznak mar nem veszem at.Tobbet ilyen helyrol nem rendelek akciosan.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Gabesz84 #1874 üzenetére
Te tudod, én anno futottam vele egy kört HTPC-ként, aztán gyorsan elvetettem, túl sok a kompromisszum (számomra legalábbis). NAS-nak meg szervernek ellenben kiváló. Zárójelben hozzáteszem, hogy az előző két generáció HTPC-nek jobb volt, sokáig használtam egy N36L-t erre a célra.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Gabesz84 #1856 üzenetére
Desktop gépnek az onboard vga elég karcsú, ráadásul az analóg kimenet sem szerencsés, ahogyan nincs semmi hangkimenete sem. Ha meg teszel bele kártyát, akkor megnöveli a ventilátor fordulatszámát, gyakorlatilag teljesen feleslegesen. Aztán az említett közel 2-2,5 perc boot idő, az altatás hiánya és még biztosan lehetne sorolni, miért teljesen alkalmatlan desktop gépnek. Ha szervernek szánja valaki Win 10-zel, az egy fokkal kevésbé értelmtlen, ott csak az az elvi probléma, hogy miért használ valaki egy desktop OS-t szervernek, amikor N+1 darab ingyenes linux alapú alternatíva lenne helyette, amik több szolgáltatást nyújtanak (ha csak az említett két dologra használod, arra pl. az openmediavualt sokkal testhezálóbb megoldás és az ingyenes is, ráadásul könnyebben menedzselhető (nem kell monitorra kötni vagy távoli asztalozni, esetleg iLO remote konzolozni). Ha meg kellenek a Windowsos szolgáltatások, akkor az meg Windows Server. Tehát szerintem eléggé értelmetlen erre a gépre Windows 10-et tenni.
-
djgeg
őstag
válasz
Gabesz84 #1826 üzenetére
Annyira szerintem egyik sem univerzális
Azonban egy külföldi fórumon láttam, hogy ezzel a hűtővel elvileg nem kell hű de sokat parkácsolni, a gyári szettből valamelyik foglalattal két helyen(átlós) alapból felfogadható, ha 4 akarsz akkor elvileg barkács.
Ebből még a legjobb megoldás, amit láttam, hogy fogott a gyerek egy gyári HP proci hűtőt (a sima alap alut ami most van benne) és levágta az összes bordát majd a közepét kivágta ennek a hűtőnek.
És voala. De egy sima alu lemezzel is kivitelezhető amúgy, csak még több macera -
kammler
senior tag
válasz
Gabesz84 #1431 üzenetére
Igen, ez alapján a sense, és PWM drótokat kéne felcserélni. Ekkor szabályoz is, de nem tetszik neki. Hiába ugyanaz a típus, maga a panel a ventibe tuti más. Az eredeti lágyindítással indul, lassan pörög, aztán pörög fel teljes sebességgel, aztán már az utána az ILO leszabályozza, attól függően mit olvas a szenzorokból, mennyire meleg. Amit meg vettem, az rögtön felpörög fullra, aztán utána leszabályoz, de hiába. A megoldás egyszerű volt. Ez szétszedhető venti, seeger gyűrű le, csapágyak ki. Új venti szétszed, csapágyak átrak. tökéletes. Menjenek a fenébe, legkisebb ár is ebay-en 11 ezer volt, egy eredeti ventilátor meg 100 dollárok. Én legalábbis olcsóbbat nem láttam. Próbaképp amúgy ráakasztottam egy CPU hűtő ventit. azt is szépen szabályozta, de arra is panaszkodott, hogy ventilátor hiba.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Gabesz84 #1398 üzenetére
Ezt kb. 3-4 iLO frissítés után sikerült elérni, megjelenéskor sokkal hangosabb volt. Nyáron hangosabb lesz, méghozzá jóval, 30 foknál már 20% felett teker a gyári ventilátor, ami neked most max. 13%. A táp ventilárota pedig hangosabb (zavaróbb) tud lenni, mint a nagy alacsony fordulaton, igen.
-
cucuska79
tag
válasz
Gabesz84 #1346 üzenetére
Nem néztem meg, este megteszem. Egyenlőre a hdd felragasztásával szenvedtem, meg a táppal is (ODD helyére akarom). Tápot már csináltam (Floppy-Sata) a vinyóhoz meg rendeltem optibayt és hozzá átalakítót!
A benne lévő 2*2g gyári ram eladó, ha valakit érdekel
Viszon találtam jó cuccot erre a problémára, de sajnos még csak külföldön kapható:http://www.icydock.com/goods.php?id=213
-
Dave™
nagyúr
válasz
Gabesz84 #1330 üzenetére
Az iLO nem szolgáltatás, hanem egy IC az alaplapon, ami be van drótozva a rendszerbe, ezzel lehet menedzselni a szervert, ezen keresztül vezérel szinte mindent, ez biztosítja a távoli elérést stb. Alapból a sima licenc ingyenes, ezzel nincs konzolod (csak fél percig vagy meddig), nincs távoli elérés meg még biztosan van egyéb korlátozás is. Az advanced licenc az, ami mindent tud, az fizetős, de a hardver ugyanaz, csak egy kódot kell megadni a feloldáshoz.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Gabesz84 #1328 üzenetére
A Gen8-ban mindent az iLO vezérel, és amint beraksz egy kártyát, biztonságképpen megemeli a fordulatot. Simán nem tudod átrakni a ventilátort ahogy írtam. A Pi2 pedig kiválóan viszi a h/x264 1080p-t, nem tudom hol találkozol h265-tel egyelőre, de ha az kell, akkor dolgoznod kell a microserverrel. Egyébként nem vicceltem, nekem a HTPC-m egy J1900-as a nappaliban, az sem viszi a H265-öt (nem is kell, nincs ilyen filmem), a hálóban pedig egy Pi2 van, lejátszás közben nem érzek különbséget köztük.
Félreértés ne essék: NAS-nak és médiaszervernek sokkal jobb, mint a G7, csak kombó eszköznek nem, meg dedikált HTPC-nek. De ha nem zavar a hang, vagy hajlandó vagy átkötögetni a ventilátorcsatlakozót, akkor hajrá (ja meg persze ha 7/24-ben járatod, mert hosszú a boot idő).
-
Dave™
nagyúr
válasz
Gabesz84 #1324 üzenetére
Igen, hangos. Amint beleraksz egy PCIe kártyát, kb. kétszeresére emeli a fordulatszámot, ami már sok. Ventilátort nem fogsz simán cserélni, mert nem szabvány, vagy átforrasztod a lábakat, vagy fixen bekötsz egyet 12V-ról, és rövidre zárod a csatlakozó megfelelő három lábát. Ezen kívül ha nem állandóan megy, akkor a boot idő bekapcsolástól kb. 2 perc, és ebből több, mint 1,5 a self testek. HTPC-nek szerintem alkalmatlan, én próbáltam, de hagytam a fenébe (a G7 sokkal jobb volt HTPC-nek). NAS-nak tökéletes, vegyél mellé egy RPi2-t, arra Openelec és megvan a HTPC külön.
-
válasz
Gabesz84 #1021 üzenetére
Saját magamat javítom
http://www.supermicro.com/support/faqs/faq.cfm?faq=10712
Intel is using the same Core i3 processor at both Desktop as server platforms
So when Core i3 processor is inserted in to a server chipset platform, like with intel 3400/3420/3450 chipset,then the CPU will support ECC with UDIMM.
On the other hand if Core i3 is pluged into a Desktop chipset mainboard, like with P55, H55… chipset, then CPU won’t have ECC support function.
So with X8SIL-F using Server 3420 chipset,you need to install unbuffered ECC memory in combination with Core I3 processor -
Fifi
őstag
válasz
Gabesz84 #989 üzenetére
"milyen VGA-t dugtál bele?
Nekem egy radeon 6450 van a gen7-esben"
5. hozzászólással lejjebb ott volt a válasz is: ugyanaz mint neked.
Bye, Fifi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- E-roller topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- iPhone topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Ingatlanos topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile (ARPG)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest