- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a megerősítéseket, Windows Server 2016-ról 2 lépcsőben (2016 -> 2019 -> 2022) simán ment az in-place upgrade. (előtte a mentéssel többet szüttyögtem mire megszültem mivel, hogy mentsek
(végül Macrium ISO-t bootoltam be és mentettem le a komplett rendszer SSD-t) A frissítés next-next-finish volt.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Windows Server 2019 vagy 2022-t futtat valaki ezen a vason? (jelenleg 2016 megy rajta, de gondolkozom az upgrade-n)
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
válasz
5leteseN #5573 üzenetére
Jaaaaaa
Úúúúristen de béne vagyok, én azt hittem, hogy az "USB enabled" és az "External USB ports Disabled" két külön menüGondoltam külön lehet engedélyezni "global" USB-t és külön az External USB-t...
De akkor az "USB Control"-on belül lehet választani, hogy Enabled vagy Disabled, csak a más megfogalmazás megzavarttermészetesen a felsőt kiválasztva működnek az USB portok...
Köszönöm mindenkinek a türelmes segítséget!
-
bugizozi
őstag
Szia!
BIOS 2019-es, elvileg engedélyezve van az USB.
Közben azt találtam ki, hogy megnézem a gép belső USB portját, az működött, úgyhogy elegánsan kivezettem a kábelt és szükség esetén pár hetente rá tudom dugni a külső vinyót kimásolni a fontos adatokat. (húdeporos ott bent
)
Sajnos másik táppal nem tudom kipróbálni, laptopom és miniPC-m van.
cynosure: igen, Floppy táp van átalakítva SATA tápra, onnan kapja az SSD a delejt. Az amúgy ketté lehetne osztani egy Y kábellel?
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Jogos, rosszul fogalmaztam, PCIe.
Boot-olni nem szeretnék róla. Van egy külső vinyom, havonta rádugom rámásolni a családi képeket, hogy offline is le legyen mentve, emiatt lenne szükségem az USB portra.Ez pl jó lehet nekem?
AXAGON PCEU-43RS, 4x USB 3.2 Gen 1 Port, 5 Gbps, PCIe Card, DUAL Power, SP & LP
(azt hittem olcsóbb)
Köszi!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyannal, hogy a Microserver gen8 egyik USB portja sem ismeri fel az USB külső vinyot?
Az USB3 porton áramot se kap, elől az USB2 porton kap áramot, de a Windows-ban nem jelenik meg az eszköz, lemezkezelődben sem látom. Másik géppel jó itthon.
Google nem segített [link]
Megpróbálok előtúrni egy pendrive-ot, hogy azzal megy-e, addig van esetleg valami tippje, hogy mit nézzek meg? BIOS-ban engedélyezve van a port, eddig működött is, csak néha dugom rá az eszközt, amikor kimásolom rá a képeket. Áramtalanítás is megvolt.Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Köszi, megpróbálom
(ügyfél régi mentő szervere, őt már nem érdekli, csak nekem akadt meg rajta a szemem, majd eljátszok vele, úgyse fontos gép már
)
2.82 iLO-t feltette már valaki? [link]
Version: 2.82 (2 Mar 2023)Enhancements
Recommended - HPE recommends users update to this version at their earliest convenience.Fix for Security issue.
WebServer self signed certificate has an invalid expiry date on re-generation.
Organizational Unit attribute is not shown as Mandatory for the iLO Redfish REST API.
Online help has references for direct connect feature. -
bugizozi
őstag
válasz
ArthurShelby #5281 üzenetére
Köszi!
-
bugizozi
őstag
"Ha bedöglik, vakargatom majd a fejem, mi legyen helyette. Az ilo nagyon kényelmes..."
Szintén zenész
Mindig összeszorul a szívem ha belegondolok hogy hány éve megy már 0-24-be és vajon meddig bírja még szegény, mi lesz ha egyszer elhalálozik
Hú ez a N2 Black dejó ház. Kár, hogy drágább mint a komplett Gen8 volt anno -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Kb egy hónapja sikerült hozzájutnom egy Intel Xeon E3-1240 v2 processzorhoz, beszereltem, azóta szépen muzsikál.
Rengeteget olvastam utána, de végül úgy döntöttem kipróbálom ezt a 69W CPU-t gyári hűtővel, friss pasztával, max ha túlmelegszik eladom. Egyelőre az iLO és a CoreTemp szerint is megfelelőek a hőfokok, bár nem is szoktam maxon járatni, illetve a Turbo-t kikapcsoltam a BIOS-ban. Amiatt vettem, mert a korábbi Celeron már nem bírta kihajtani az új 500 MBit-es internetet és az oprendszer frissítés is elég lassú volt, most ezek a problémák megszűntek
Szóval akinek nem extrém felhasználásra kell egy erősebb processzor az szvsz 69W-ban is gondolkozhat. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Az iLO frissítés egy ideje már nagy dilemmám, főleg hogy olvasgatom ezt az AHS logot meg flash halálozást. Amikor megvettem a gépet akkor felraktam a 2.50 iLO-t, azóta köszöni szépen jól van. Érdemes feltenni a 2.78, lesz abból valami előnyöm? Gondolom javítottak egy csomó fontos dolgot, de kell az nekem? Félreértés ne essék, nem vagyok frissítésellenes, munkám során mindig ügyelek erre, ügyfelek szerverei mindig up-to-date-ek, de itthon nem akarok magamnak plusz munkát
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
válasz
urban racer #4802 üzenetére
szép konfig
a procin milyen hűtő van? -
bugizozi
őstag
válasz
germinator66 #4352 üzenetére
"a "Backup Version" maradt a korábbi. Ez normális?"
Igen, ha gond van a friss BIOS-szal akkor vissza tudsz állni a korábbi verzióra.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Lehet mostanában itthon 2,5" beépítő keretet kapni valahol (AQUA, Edigital preferált) hogy be tudjak tenni 2,5" vinyot a 3,5" helyre?
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
Köszi mindkettőtöknek!
-
bugizozi
őstag
válasz
lordjancso #4034 üzenetére
Köszi!
-
bugizozi
őstag
válasz
lordjancso #4032 üzenetére
Egy képet dobnál fel ide esetleg róla?!
-
bugizozi
őstag
válasz
lordjancso #3679 üzenetére
Nekem egy 2 TB-os WD RED pörög benne 5,5 éve hibátlanul 0-24-be (kopkopkop)
De mint ahogy írták, itt is ott is ki lehet fogni hibás darabot. (anno a lila még nem volt) -
bugizozi
őstag
Létezik 40k alatt is
DrayTek Vigor 2912 Router
De ez már elég OFF itt. -
bugizozi
őstag
válasz
inf3rno #2763 üzenetére
Nekem 5 évig ment 0-24-ben egy gen7, fél éve váltottam a gen8-ra, szinte simán ment az átállás. Annyi gondom volt, hogy AHCI-n nem boot-ol az alaplapra kötött SSD-ről ha van benne másik diszk is. Neten láttam, hogy ez másnál is előjött. Átállítottam Legacy-ra, így már működik. (kopkopkop)
-
bugizozi
őstag
válasz
lordjancso #2564 üzenetére
Mi VMware ESXi-t szoktunk SD kártyára telepíteni.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Valaki állította már be az iLO-n a Management alatt az AlertMailt? Google SMTP szerverével működésre lehet bírni valahogy?
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi #2403 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap este áttettem az egyik vinyot a keretbe, és egy kis keresés után szomorúan tapasztaltam, hogy AHCI-n nem boot-ol az alaplapra kötött SSD-ről ha van benne másik diszk is. Neten láttam, hogy ez másnál is előjött.
Átállítottam Legacy-ra, így már működik.A kérdésem az lenne, hogy származik-e valami károm, ha nem AHCI-n használom?
Köszi!
ooszi: 9,5mm
-
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi #2350 üzenetére
Sziasztok!
A második kérdésre valaki?!
"2) Bios-ban / Raid kártyán kell valamit állítanom, hogy a gen7-ből áttett diszkeket ugyanúgy felismerje? (Windows Server SSD-n -- alaplapi SATA port, 3 HDD-n pedig adatok -- gyári keretben)"
Az SSD-t tegnap este már áttettem az újba, az alaplapi SATA portra, az működik. A keretben lévő HDD-k esetén is fog? Nem szeretném ha véletlenül leformáznám
Köszi!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy a gen7 microservert lecseréljem gen8-ra
Rögtön lenne is 2 kérdésem!
1) Floppy - SATA power átalakítót honnan tudok a legolcsóbban, leggyorsabban beszerezni? Csak néhány boltban látok ilyet.
2) Bios-ban / Raid kártyán kell valamit állítanom, hogy a gen7-ből áttett diszkeket ugyanúgy felismerje? (Windows Server SSD-n -- alaplapi SATA port, 3 HDD-n pedig adatok -- gyári keretben)
Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
Ha valaki épp most szeretne venni egy ilyen gépet, akkor az emag-on most 80k és most +2 GB HP memóriát is adnak hozzá [link]
-
bugizozi
őstag
válasz
urban racer #328 üzenetére
Miért akarnál 2003-at telepíteni?
Amúgy szépen mutatnak az asztalon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Witcher topik
- Motoros topic
- GTA V
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Stellar Blade
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged