- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nyomtató topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kammler
senior tag
Egyébként ami miatt nem stimmelt a dolog az az volt, hogy hogyha megnézed egy ilyenen, a címkét, akkor az AFBXXXXXX jelöléstől jobbra le van egy -XXX jelölés. Nem tudom mi volt a gyárin, de amit vettem azon -SF2 volt. Maga a fő típus stimmelt. Na ez elég volt hogy nem lett úgy simán beépítve jó.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz lordjancso #3471 üzenetére
A hátsó nagyventinél csináltam egy huszárvágást. Vettem ebay-en három ugyanekorra ventit (ha a nagyról van szó) kb. 5000ft-ért. Ugyanaz a gyártó, kábelkiosztás stb. Csakhát egy betű eltérés volt a típus jelölésben.. Beraktam, fullon pörgött nem szabályzott. Fogtam magam, seeger gyűrű ki az új ventiből, a régiből is, aztán simán átrakod a csapágyakat. Tádááám. A gyári ventillátort 15 ezerért akarták adni. Kis tápba valót simán vettem. Az nem szabályzott ahogy néztem. A gyáriban lévő csapágyak kicsit mintha sípoltak volna. Jó a fülem. Ezek egy éve mennek, az újból átrakott csapágyak. Nem érdemes mókolni, így még forrasztani sem kell. Ameddig jó az állórész cseréled a csapágyat. Na. Típus: DELTA AFB1212SH. Erre keress rá. Ilyenből került át a csapágy. Ebay. Tápba való: DELTA EFB0412HHD. Simán két drótos a gyári, ez három, de ez mindegy. ennél +- táp kell. Ha szabályozva is van akkor DC szabályzott.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Hát nálam SATA AHCI módon simán látja a Kingston SSD-t a Windows server 2016 telepítő. Igaz most még nem rakom fel, essentials verzióra vadászok. RAID-et most nem tudtam nézni.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz lajos75 #1957 üzenetére
Megy asszem ECC ram nélkül is, de az se baj, ha bennthagyod az ECC-t. Találtam két 4Gbyte-os ECC modult az az asztali gépembe van, egyáltalán nem tud a lap ECC-t se a proci, de simán megy. Viszont a homeserver.com-on írkáltak arról, hogy a T-s i3 processzorok ECC képesek.
-
kammler
senior tag
Igen, arra a dögcédulára az ILO felhasználónév, jelszó van írva. Ha nincs hozzá ILO licensz akkor is használhatod, de a remote konzolból asszem 10 vagy 15 perc után kidob. utána mehetsz vissza. Van különálló standalone ILO konzol is, az egy kis program. De megoldható az ILO serial is.... Én szeretem használni, jó dolog. Nem kell monitor, ha akármit félrekonfigurálsz úgy, hogy a távoli asztal nem működik az ILO akkor is ott van. Nem kell monitorral vacakolni. Illetve én a windows-on az intelligent provision-al csináltam. Ezzel is lehet telepíteni. Betallozod az ISO-t, DVD-t, FTP címet, netes megosztást stb. Kitöltöd az admin jelszót, nevet, serialt aztán autómatikusan telepíti a windows-od, Linux-od. Ez egy alap helyzet amit írtam, ESXI stb tapasztalatom nincs.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Intelligent provisioning letöltéshez linket nem tud valaki?
-
kammler
senior tag
Heló. A passzív hűtővel elmegy a microserverbe egy 54w-os processzor? Nyilván nem ennyit vesz fel mindig, de elvan benne még aktív hűtés nélkül? Pl. ez: Intel Core i3-6300. Van belőle 35W-os is, de tuti a teljesítmény rovására megy az alacsonyabb TDP. Ennél a G2020-nál ami gyárilag benne van amúgy az iLO mindig 40 fokot mutat. Asszem ez egy ismert hiba. Jól látom core I3-3240-el is készül gyárilag? Annak 55W a TDP-je, akkor biztos ok. Csak gondolom pörgeti a ventillátort ha nagyon dolgozik.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz lajos75 #1623 üzenetére
Így nem fog szabályozni. Amúgy egszerűbb lekapni a seeger gyűrűt aztán két mp a csapágycsere. A gyáru amúgy úgy indul, hogy lassan elindul, felpörög maxra, aztán iLO leszabályoz. Amit vettem, ugyanaz típusra, az rögtön fullon pörög, aztán leszabályoz, de akkor se tetszik neki.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Én már táp ventit, meg nagy ventit szereztem be pótalkatrésznek. Mint feljebb írtam, nem jó sajnos az, amit vettem egybe kicserélve vele a gyárit. Máshogy indul a nagy szellőző venti, ami benne van, mint amit vettem. Ami mellesleg totál ugyan az a típus. Kivéve a kisbetűs alverziót. Ez lehetett a gond. Az eredeti meg majd 15 ezer forint. hát cseréltem benne csapágyat, tökéletes lett. kicsit sípolt már. A táp ventije nem szabályozott ahogy nézem, az talán jó lesz simán cserélve az újjal, ha szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Egy gen8-nak milyen átlagos éves áramfogyasztása lehet vajon foritban? Bézegettem infókat, de az áram áránál már elakadtam mittudomén miféle tömbök stb. Unom már kapcsolgatni, az IP kamera miatt mennie kéne 7/24-ben.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz lajos75 #1604 üzenetére
Érdekes. Ezen itt lóg egy eminent EM6230 HD. Most persze az a kérdés, te milyen szoftvert használsz hozzá. Én próbáltam ispy-t aztán security monitor pro 5-öt is. H.264 adatfolyam. Ispy nagyon jónak néz ki, jól ütemezhető. Viszont akármelyik szoftvert is próbáltam, ha csak megy a kamera, nem vesz fel 20% processzor terhelés. Ha fel is vesz 36%. Felvétel formátumát állítgattam ispy-ból, kicsit lehet vele csökkenteni a terhelést. A felbontást meg nem, mert nem azért HD hogy 640x480-ban nézzem. De amúgy az se igen segít rajt. Hát nem egy hikivision ez a kamera. Ötlet? Mert kéne még egy kam, de nehogymá 70%-on menjen két kamerától a gép. Az asztali PC-ben is csak Pentium 4 van, ott jobb azért a helyzet, de nem azt akarom járatni.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Heló!
Van itt valakinek IP kamera rákötve a microserverére? HD felbontású. Mennyire terheli a G2020 pentiumost, van tapasztalat? Nem tudjátok lesz ebből GEN9?
-
kammler
senior tag
válasz lajos75 #1473 üzenetére
Igazából én is tudnék csinálni neki hűtést, melóhelyen szintén tudnék fúrni, faragni, marni. Nem nagyon hiányzik egy Xeon nekem. Ez a gyári p4 elég ide. VPN stb. csak saját magamnak. De nem bántam meg, hogy megvettem a microservert. Mondjuk venti csapágyat cseréltem már. A régi microserver, az N40L még mindig halk. A gen8 egy év után már kicsit hangos lett. Bár ha meggondolom, egy dolog van, ami hiányozna, ha magam raknám össze a szerver gépet. Az iLO. Nagyon jó dolog, ha kizárom magam egy Windows-ból is, az iLO-n át akkor is tudok csinálni mindent. Ja, és ha 7/24-be megy, az ECC nagyon tud számítani. Kommersz alaplapba nincs ilyen. Ami tud ECC-t az marha drága lap.
Most inkább két monitorra gyúrok.[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Dehogynem, hát két perc átrakni azt a csapágyat, a sima ventiből 2500-ért vettem kettőt.
-
kammler
senior tag
válasz Gabesz84 #1431 üzenetére
Igen, ez alapján a sense, és PWM drótokat kéne felcserélni. Ekkor szabályoz is, de nem tetszik neki. Hiába ugyanaz a típus, maga a panel a ventibe tuti más. Az eredeti lágyindítással indul, lassan pörög, aztán pörög fel teljes sebességgel, aztán már az utána az ILO leszabályozza, attól függően mit olvas a szenzorokból, mennyire meleg. Amit meg vettem, az rögtön felpörög fullra, aztán utána leszabályoz, de hiába. A megoldás egyszerű volt. Ez szétszedhető venti, seeger gyűrű le, csapágyak ki. Új venti szétszed, csapágyak átrak. tökéletes. Menjenek a fenébe, legkisebb ár is ebay-en 11 ezer volt, egy eredeti ventilátor meg 100 dollárok. Én legalábbis olcsóbbat nem láttam. Próbaképp amúgy ráakasztottam egy CPU hűtő ventit. azt is szépen szabályozta, de arra is panaszkodott, hogy ventilátor hiba.
-
kammler
senior tag
válasz radi8tor #1429 üzenetére
Hello!Nekem egy BACK-UPS CS 500-ról simán megy. Más. Kicsit kezd zajos lenni a ventillátora. Nem csapágyas, de kicsit más susogósabb. Vettem egy ugyanolyan ventit, delta AFB1212SH. Jó a venti, így ahogy van PC-re simán rá lehet dugni, szabályozott fordulattal megy. A microserver persze még szép hogy más lábkioszású. eg kell cserélni a PWM-et meg a sens-et. el is indul, de már ott nem jó, max fordulattal, aztán szépen leszabályoz. Látszólag ok, pörög azzal a fordulattal ahogy az eredeti, de csak nem tetszik neki. Ventihibával leáll. Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz andrew-msi #403 üzenetére
Hát ha a virtual driv-ot engedélyezed biosba akkor nemigen kell semmi csoda, ott lesz a raid driver. Ha AHCI-n van akkor se hinném, hogy akármi kéne hozzá, simán felmegy. Persze, nyilván sok olyan van a windows serverbe, amit nem használsz. De a ne is zavarjon, elfér ott. Én nem raknék rá se 7-et, se 8-at. Te tudod.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz andrew-msi #390 üzenetére
Ja, most látom, hogy már ok bocs
-
kammler
senior tag
Kérdés: 55w-os proci elmegy a microserverbe? Az eredeti hűtővel. Még nem lesz rá másik borda Nincs meleg helyen, vajon nem melegszik be alapból nagyon? Olvasgattam, állitolag nem, de hátha itt rakott ilyet bele valaki.
-
kammler
senior tag
válasz andrew-msi #389 üzenetére
Te, milyen sw, mi a neve a cam sw-nek? Van windows media player abban a server verzioban amit felraktál? Nézd meg. Tuti a ha angol a desktop experience, ha magyar a windows asztali élmény kell neked. Otthon leírom hogy tudod felrakni. alapból nincs telepítve. Jó lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz andrew-msi #375 üzenetére
Nekem essentials vann fennt, de ahhoz példul külön kell letölteni egy media packot, anélkül nincs media player se. Aztán külön kell telepíteni a asztali élményt is, mert anélkül nincs flash player se. Nem tudom te melyik verziót raktad, ezeket probálhatnád, illetve a media pack lehet csak az essentialshoz kell/van. De az asztali élményt probálhatod hátha azért sipákol. Az telepít olyan szolgáltatásokat, amik a win 8.1-nél alapból futnak.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz andrew-msi #371 üzenetére
NET.framework?
-
kammler
senior tag
Hát nem igaz. a homeservershow.com-on valaki belinkelt egy ugyanolyan hűtőt ami rajt van. Csak ventivel. Süllyesztve, de gyári cucc. Nem tudom mi ezeknek a hűtőknek a szabvány neve. Nem találom most meg.
-
kammler
senior tag
válasz andrew-msi #367 üzenetére
Na, akkor tudni kéne mi az a file. Ha egyszer fennt van az a windows addig ne burítsd szét újra, hátha megoldható.
-
kammler
senior tag
válasz andrew-msi #359 üzenetére
Azért nem engedi, mert a támogatott op rendszerek közt azok nincsenek ott.... Viszont ha winserver 2012 ment akkor a HW ok. Miféle kam szofver az? Nincs alternatívája, kompatibilitási módban sem indul/települ?
Nálam a win 8.1 media center felment pedig mikor vacakolt USB-n a a win server 2012. Simán, annak meni kell, de a hetesnek is. Minekutána újra csináltam a win server 2012 USB telepítőt az is felment. Simán AHCI-ra annak menni kell. De tökmindegy, lehet legacy-ra is, az a régi, arra aztán bármilyen windows-nak menni kell. A raid-eshez kell driver, de az meg ott a virtuális driver lemezen, biosból kapcsolható. Ott szerintem nálad valami nagy árulás van. Pihenj rá egyet.[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz andrew-msi #352 üzenetére
NM. Aztán ha ujra ugyanott elakad HDD csere. Aztán ha ujra ugyanott elakad akko gáz van....lehet a géppel, de egy BIOS reset sose árt.
-
kammler
senior tag
válasz andrew-msi #350 üzenetére
ISO-ra kell majd a végén duplakikk, ha beolvassa nem sérült úgy enged tovább majd. Ha iLO-n át csinálod kell lan, amugy lehet majd a windows is üvölt hogy nincs élő háló. Egy egyszerü formázott pendrive kell, valszeg NTFS-re mert 4 giga fölött a FAT32 nem jó, mármint egybefüggő fájlhoz(ISO). Nekem NTFS HDD-ről beolvasta az ISO-t. Aztán majd picit furább lesz a telepítő, a végén bámulsz egy paranncssori ablakot akkor dobja föl a drivereket, de az má a vége felé. Azt tart egy 5 percig.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz andrew-msi #348 üzenetére
Pofonegyszer, csak kattingatni kell, mikor bejön a provisio bal oldalt kezdesz. Választ hogy customize mindig. Aztán mikor be kell tallozd az ISO-t akkor az USB-t választod ugye. Amúgy attól független hogy az USB-t választod minden lemezt elér, ha van benne egy másik HDD azt is eléri, nem csak az USB-t.
-
kammler
senior tag
válasz andrew-msi #346 üzenetére
Később írok, melo van. Van doksi hozzá.
-
kammler
senior tag
Ezen a masinán a 2 ethernet port két valós külön port. vagy osztoznak a sebességen?
-
kammler
senior tag
Amúgy tudom sokan úgy vannak minek szerver op rendszer, jó a 7/8 is. De mégiscsak szerver op rendszerhez tervezték. Ha felraksz egy Win 2008/2012-öt az intelligent provisional akkor fel is rak minden drivert. Egyuttal eldől az is, hogy a HW jó. Nem olyan ördögtől való, simán fut rajt a 2008/2012
-
kammler
senior tag
válasz andrew-msi #342 üzenetére
Csináld meg újra azt az USB telepítőt más USB-re. Nekem mel se indult akármilyen módba állítottam a telepítő. Még mielőtt kérdezte volna, hogy mit akarok a lemezekkel leállt. Jártam már így sérült DVD-vel is. Ha nem a HDD vagy a vezérlő rossz sima AHCI modba is mennie kell végig.
-
kammler
senior tag
Hát, őszintén szólva én nem is tudom hogyan működik ez a HP-nél. Van ilyen HP passportom, be tudok lépni. Általában előbb-utobb kiigazodok mindenen. De arra még nem jöttem rá hogy tudom pl. ezt a szervert letolni a torkán, hogy pl. ami ezen a két linken van le tudjam tölteni. Igaz még annyira nem is erőlködtem.
-
kammler
senior tag
Megvan a hiba Inkább hagyjuk mi volt Csináltam egy uj telepítős USB-t oszt jó lett.....
-
kammler
senior tag
válasz kisnorbi #331 üzenetére
Ja, megtaláltam. AHCI modban kiprobáltam. Nem jó, viszont most láto, hogy minden lemezt lát. Tehát minden HDD-t, usb lemezt, az a virtualt is. Na innentől nem tudom miféle dattárolohoz kell neki driver. Viszont a HP amugy is az intelligent provisionon át ajánlja telepiteni. de ott meg a két lemez közül egyet kínál fel. Vajon miért.
-
kammler
senior tag
Csak most lejárt a hülye mobilnetem, még doksikat se tudok rágni.
-
kammler
senior tag
válasz lockdown90 #318 üzenetére
Persze. Itt nincs semmilyen windows server 2012 R2-höz való USB driver amit telepítéskor kell neki betallózni. A B120i-hez kell egy driver de nekem SATA-ra van állítva. Inen még fontos az iLO channel driver. Az kell, hogy a firmware-jét frissíteni tudd.
-
kammler
senior tag
Nem is arról van szó, felrakom én végül is iLO-n át vagy azzal a provision izével is. Csak érdekel, hogy most mi van. Ha egy régebbi Win server felmegy gond nélkül USB-ről akkor egy újabb miért nem. Illetve a provision-os dolognál még át kell rágjam magam vmi doksin miért csak az egyik HDD-t kínáéja fel. De mondom hátha van egy nagyguru itt.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz lockdown90 #315 üzenetére
Persze, utána olvastam. Utána nem tudsz neki drivert adni, ha előtte kéri. Viszont a Win server 2012-höz nem kell USB 2 driver, ha erre gondolsz. De még USB3 se. Pont ezért nézek. Most akkor ez mire volt válasz? De mutasd hol a driver megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Sziasztok!
Na, én is vettem egy g8-ast 2020T. Van néhány kérdésem. Aki segít, az kaphat egy iLO advanced licenszet. aztán mehet a iLO konzolos telepítés. Roppant kényelmes és "nagyszerveres"
Na mikor megjött a szerver, az iLO konzolon át betallóztam a windows server 2012 R2 essential ISO-t. Fel is kúszott szépen. Viszont adódott egy gond, ami miatt újratelepíteném. Ezt később részletezem, de a lényeg most a következő. Mivel mennem kellett otthonról, és full távtelepítésünk vagy ugye a gen8-on, dugtam az elejébe lévő USB portra egy vinyót, amin rajt az essential ISO. Most próbálnám telepíteni iLO konzolról, szépen bootol, állítottam a boot order-t. elindul. Rábökök telepítés. Mikor aztán jönne az EULA, meg hogy akkor mit akarok a HDD-vel, na akkor dob egy hátast (a win telepítő), hogy neki kell egy driver. Vagy egy DVD, vagy USB meghajtóhoz, vagy HDD-hez neki én adjak drivert. Az ISO tuti jó (jártam már így DVD-vel ott az volt sérült) mert iLO konzolról ISO-ként betallózva azt telepítettem otthonról. De ugyanerről a vinyóról ugyanígy települne a Windows Home Server 2011, a Win 8.1, vagy a Win7. Azoknak nincs gondjuk. Valaki kipróbálná már, hogy pl. pendrive-ról bootolva rendesen eljut a Win 2012 R2 essential telepítővel a merevlemezes részig? Ugyanis tuti az a baj, hogy ő az USB vinyóhoz kér drivert. Az egy dolog, hogy látja még bootolásnál. El nem hiszem ezt. Ha egyszer a win 8.1 ok, de még a hetes is rámenne USB-n át.
Az miatt kell újrahúzni, mert valamit nem jó csinálok. A Win Home Server 2001-nél a Vuze bittorrent kliensre csináltam egy időzített feladatot. aztán rendszerindításnál a Vuze ott figyelt a 9091-es porton, és telóval figyeltem a torrenteket. Win Server 2012 R2-nél abban a pillanatban ahogy ugyanezt megteszem csak ideiglenes profillal léptet be. Viszont én csináltam vmit rosszul, mert multkor egyszer jó volt minden. de ez a kisebbik gond, a fenti USB boot érdekelne.
Nézegettem angol fórumokat, de hátha vki vágja. Na a következő ami érdekelne. Hogy is van ez a micro SD dolog? Kicsit bővebben valaki tudna mesélni? Van ez az intelligent provision izé. Ott pl. szépen feltelepíteném a Windowst. De miért csak az 500 gigás HDD-t kínálja fel? Van egy 1TB-os HDD is. Köszönöm, ha valaki tud válaszolni.Sokan barkácsolnak aktív hűtést. de ami benne van hűtő, nem tudom mi a nevük, azokból létezik aktív hűtéses is. Ugyanilyen hűtő, csak ventivel. Mondjuk drágák, van vagy 20 ezer egy, viszont az csak felrak és passzol.
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Hp Z400 Workstation RX580 4gb + 16Gb Ram+ CPU 6/12 szál
- Gamer PC + 170Hz Monitor (Ryzen 5 5600g, RTX 4060, 16GB RAM, garancia)
- félconfig - GIGABYTE GA-AX370-Gaming 3, AMD Ryzen 7 5800X Vízhűtő, FURY 32GB RAM
- Ryzen 5 3600X/RX 5700XT/256GBNvme SSD/1TB HDD/24 GB RGB memória 3200 mhz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest