- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- E-book olvasók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Otthoni időjárás-állomás
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pelican
őstag
válasz
Gabesz87 #5287 üzenetére
Pont most írtam az OMV topikba hasonlóról. Bár szerintem a te konfigodnak is el kellene vinnie ezeket.
-
Pelican
őstag
válasz
osztraksajt #3965 üzenetére
Ha már kötekedés: Melegebb lett vagy nem? Ahogy írod, nem.
Tehát egyforma TDP, egyforma melegedés, de szerinted ez csak véletlen.
OK. -
Pelican
őstag
válasz
osztraksajt #3961 üzenetére
Miért lenne magasabb hőmérséklet, annak nem ugyanakkora a TDP-je?
-
Pelican
őstag
válasz
Kiratheonly #3765 üzenetére
Ezek a spéci alaplapok általában nem javíthatók/cserélhetők gazdaságosan, ha az a baja, akkor kuka.
-
Pelican
őstag
Azért érdekes a kérdés, mert az okosotthon rendszeremben van egy riasztó rendszer is, aminél nem nagyon egészséges, ha nincs alatta internet és örülnék, ha lenne másodlagos net elérése is a szervernek.
Egy filléres gsm modullal (pl. SIM800L) gprs-en tudod küldeni a riasztási eseményt, vagy sms-t közvetlen a telefonodra.Vagy minek kell internet a riasztáskor?
-
Pelican
őstag
válasz
Kobak77 #3345 üzenetére
Ami nem oké, hogy OMV-ről hálózaton (a végpont már wifin van) openelecen lejátszva néha meg-meg akad a lejátszás.... de még nem vagyok benne biztos, hogy nem-e hálózati a probléma.
Nálam OMV 3.0.94 fut rajta natívan és akár UHD BD-t is lehet róla nézni egy médiaplayerrel (LE) akadás vagy bármi gond nélkül.
-
Pelican
őstag
válasz
kiskakas #2984 üzenetére
Nagyon szívesen!
Mintha nem lenne mindegy... ugyanaz a bin van mindkettőben.
http://h20564.www2.hpe.com/hpsc/swd/public/detail?sp4ts.oid=5228286&swItemId=MTX_eccda484ce4c4b84a537698094&swEnvOid=4139 -
Pelican
őstag
-
Pelican
őstag
válasz
velizare #2925 üzenetére
"megvalósíthatósági tanácsot szeretnék kérni, nem egy értelmetlen vitát arról, hogy amit szeretnék, annak van-e értelme.
@AiRLAC: bocsi, de egyben szeretném. vagy megveszem az asustortól, vagy ha tudom, megcsinálom."Szerintem se vegyél ilyen szervert, ez nem médiaközpontnak való.
Én hasonló célra használom ezt a szervert (alap proci, ram, no pcie kártya) OMV-vel, és egy S905X-es boxon nézem a fhd/4k filmet, hallgatom a zenéket, nézegetem a képeimet. -
Pelican
őstag
válasz
lordjancso #2597 üzenetére
Már hogy lenne jó teljesítményű?
Pláne az árához viszonyítva...
Szerintem nem érdemes erre cserélni. -
Pelican
őstag
válasz
Gabesz84 #2593 üzenetére
Ja, az a 12% különbség (ami a G1610 és a G2020 közt van) ég és föld lehet...
http://pel.hu/down/Gen8CPU.jpg -
Pelican
őstag
válasz
envagyok #2510 üzenetére
Itt egy táblázat, amiben van egy index a különféle procikra, hogy mennyivel "erősebb", mint a hasonlítási alap.
Az alább linkelt 1265L és 1230V2 350% és 383% a 1610-es celeronhoz képest.
-
Pelican
őstag
-
Pelican
őstag
-
Pelican
őstag
Tud valaki ilyesmi átalakítót 2.5" HDD-hez (olcsón)?
-
Pelican
őstag
Ez a táblázat mutatja, hogy mit lehet, érdemes:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/64621313/full.png -
Pelican
őstag
Biztos triviális mindenkinek, de nem találtam meg, hogy miért van 2 LAN port a gépen (az ILO-val 3), hogy érdemes-e mindkettőt rákötni a routerre vagy sem.
-
Pelican
őstag
Megjött a gép, bedugtam NIC1, ILO, táp. bejelentkezem az IP-jére, azóta semmire sem jutok.
A firmware 2.40 (Dec 02 2015 ) volt, 2.50-re (Sep 23 2016) update-eltem.Már egy órája a regisztrációnál vagyok elakadva, csináltam egy hp accot, azt beírtam a remote support registration-be, onnan a www.hpe.com/services/hpesc-re irányít, hogy ott fejezzem be majd jöjjek ide vissza. A hp oldalakon nem találok semmi hasonlót sem, a keresőjével sem.
A garancia ellenőrzésnél azt írja, hogy már 2 és fél hónap el is ment, szept. 16-tól ketyeg az óra, de nem tudom sehogy sem összekötni a szervert a seriallal, meg az acc.-tal.
Biztos triviális dolgok ezek, googliztam is, de nem találtam megoldást.
Meglett. -
Pelican
őstag
Meglévő eSata külső HDD-met egy olcsó PCIe csatolós vezérlővel hozzá fogom tudni kötni?
Mármint pl az OMV/debian vajon fogja látni, vagy úgysem lesz hozzá driver? -
Pelican
őstag
válasz
envagyok #2165 üzenetére
Én meg erre: FSP nano 600VA
-
Pelican
őstag
Valahol azt olvastam, hogy max 12 TB- mehet bele, vagyis 4x3TB.
Ugye ez nem igaz és kezel nagyobb HDD-ket is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Politika
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- BestBuy topik
- EA Sports WRC '23
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Jól megépített, "erős irodai" vagy "kezdő játékos" PC eladó
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest