Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha valaki tervez beszerezni geforce GT 1030-at a masinába, és be is építette, írja már le a tapasztalatokat

kössz. -
szempo
csendes tag
Üdv!
Ram bővítés 16GB -ra de milyet? Esetleg itt a ph-n a hirdetések között tud valaki ajánlani tuti befutót?

-
sanzi89
addikt
Jól tudom, hogy AHCI módban nem lehet telepíteni/bootolni az optika helyére tett HDD-ről?
Van esetleg itt olyan valaki, aki a b120i vezérlőt használja RAID0-ban az optika helyére tett HDD-vel? Ha igen milyen hőfokot mutat neki iLo-ban a HD Max sensor? Ez megfelel a valóságnak? Ha igen pontosan milyen meghajtót használ?Köszi előre is a segítséget!
-
-
godomir
csendes tag
válasz
sanzi89
üzenetére
iLO 2.50-es verziónál tapasztaltam hasonlót. Nem mondanám teljes fagyásnak, mivel amikor meguntam, hogy nem reagál, idegből rányomtam a "Momentary Press" -re, de újra indulás helyett magára talált és folytatódott a munkamenet. 2.53-nál nem tapasztaltam egyenlőre, bár nem is nagyon használtam azóta az "IP"-t.
Javaslom, hogy nézd át az iLO hálózati és SNTP beállításait, mert szerintem ott lehet valami iLO-nak nem tetsző. Kissé háklis az IP beállításokra, úgy vettem észre. Emlékszem, még egy korábbi verzióban az Intelligent Provisioning nem tudott frissítéseket keresni (hol kifagyott keresés közben, hol végigment, de nem talált semmit, pedig lett volna mit), ha fix IP volt állítva iLO portra.Doky1988: mindezeken kívül a masina zseniális
. Sosem vennék már valami félig műanyag NAS-t, ami meg még drágább is, ha szintén 4 HDD-ben gondolkodunk! Nem is lehet tulajdonképpen összehasonlítani egy NAS-al. Más kategória a kettő. -
sanzi89
addikt
Én értelmezésem szerint a következő opciók közül csak egy él a BIOS-ban:
- SATA Legacy
- SATA AHCI
- RAID enableRAID módban 50 fokról indul az ODD helyére kötött merevlemez, és néha eléri a 60 fokot, amikor a szerver kikapcsol. A merevlemez valós hőfoka 30-35 fok közötti
SATA AHCI módban nem tudok telepíteni az ODD helyén lévő merevlemezre. Simán bootolva hibát dob a telepítő, IP meg belefagy a folyamatban.
SATA Legacy-t valóban nem próbáltam még, de egyébként szükségem volna a RAID-ra is, ezért hagytam ki. -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Kínomban átállítottam AHCI módra a SATA vezérlőt. A HD Max sensor - amiről úgy tűnik senki se tudja pontosan, hogy mi a frász karikát mér - eltűnt. Cserébe amikor szeretnék telepíteni OS-t az Intelligent provisioning-gal, akkor itt megfagy a folyamat:
Bárkinek bármi ötlete a kisbaltán kívül? Már másodjára szemezek vele 15 perce...
-
kiskakas
senior tag
csatlakozom, 2 és fél éve megy 0-24ben egy gen8 (előtte gen7 volt 2 évig). Az összképet nézze mindenki, én bruttó 40e ft-ért vettem a gen8-at, ami abszolut best buy lesz mindig is... Méretben, fogyasztásban,teljesítményben, összességében. Az iLO nekem is szórakozott már 1x, de teljes áramtalanítás után működött, persze szomorú lennék, ha meghalna,de ez benne van a pakliban. Bonusz, ha megveszed és nem jön be, bőven árban el tudod adni bármikor..
-
bugizozi
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Nekem 5 évig ment 0-24-ben egy gen7, fél éve váltottam a gen8-ra, szinte simán ment az átállás. Annyi gondom volt, hogy AHCI-n nem boot-ol az alaplapra kötött SSD-ről ha van benne másik diszk is. Neten láttam, hogy ez másnál is előjött. Átállítottam Legacy-ra, így már működik. (kopkopkop)
-
Balages74
csendes tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Szerintem is inkább azok írnak akiknek gondjuk van (nekem is volt mostanában bootolással kapcsolatban miután beleraktam egy hw raid kártyát). De amúgy két éve megvan, folyamatosan megy 0-24, én nem éreztem túl hangosnak se, szóval nem bütyköltem (nappaliban van), félévente egyszer állítom le, hogy kompresszorral kinyomjam belőle a port mivel sajnos eléggé porosodó a nappali ez meg szívja be a port rendesen.
-
djgeg
őstag
Egyik vasamnál most tapasztaltam, hogy kb 1 év után rebootnál az iLO nem állt fel. Teljes áramtalanítás kellet neki. Van itthon 3 is és tervezek még venni, bár eléggé kiábrándító amúgy ez az iLO téma. Több helyen olvastam amúgy, hogy kezdenek döglődni. Nem tudom, hogy by design vagy csak széria hiba lesz, de úgy tűnik számomra, hogy az iLO lesz rákfenéje ennek a száriának. (Kicsit elszomorító miközben mai napig szinte 0 problémám volt iDrac-al pl., beépített vagy dedikált 5-10 évesen.)
-
inf3rno
nagyúr
Okés, akkor csak nem kerül ki sokszor, ha rendesen működik a vas. :-)
A venti cserére azt írják, hogy van mód, bár tákolni kell egy kicsit miatta: [link] Annyiban elég fura, hogy nem követik a szabványt ezzel kapcsolatban.
-
bon
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Nálam kettő is üzemel gond nélkül. Egyik itthon 3db 2tb-os winyó raid 0-ban és egy 64gb-os ssd rendszernek szintén raid 0-ban, Windows server 2016-al. Munkahelyen 2db 256mb--os ssd és 2db 500gb-os hdd Windows server SSD tier-ben, a rendszer meg egy 256-os ssd-vel. Windows server 2012 r2-vel, napi több száz felhasználó adatait szolgálja ki
Természetesen mint mindennel akinek megy az nem írogatja be állandóan.. -
Mykroft
tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Nalam most 162napos az uptime, ekkor is azert kellett lekapcsolnom, mert bizonytalan idore elment az aram, es a szunetmentes nem birta volna kitartani orakon at.
4lemez + ssd, sd kartya boot. Esxi, 3-4rendszer folyamatosan.Ami panaszt lattam eddig, hogy lassan bootol. Ez egy szerver, nem ki-be kapcsolgatasra talaltak ki.
Hangos a ventije -> szerverteremben nagyjabol a kutyat se erdekli (nalam most is 18%on porog, klima nelkuli panel lakasban).
Nem lehet bootolni az odd helyrol, csak ha raid0-ba teszed.
Nekem ami egy kicsit hianyzik az se a szerver hianyossaga, hanem a celeron procije, vagyis nem tudom az usb portot dedikalni a virtual gepeknek. De ez orvosolhato cpu cserevel, ha tenyleg erre lesz egyszer szuksegem.Altalaban az ehhez hasonlo forumokon a jo dolgok elveszenk a rosszak kozott, mert a josagrol nincs mit beszelni, mukodik es annyi. Ha baj van, az viszont boven ki van vesezve.
-
inf3rno
nagyúr
Tényleg nem bántásból, de van olyan, akinek elsőre gond nélkül mennek ezek a mikroszerverek éveket? Olvasom talán 1-2 hónapja ezt a topicot és szinte minden hozzászólás különböző hibákról szól. Olcsó húsnak híg a leve, vagy azok sosem írnak, akiknek rendesen működik a rendszer?
-
sanzi89
addikt
Próbálok használni egy ilyen microservert, nem sok sikerrel. 4DB WD Red 2TB-os lemez van RAID10-ben a HDD keretek helyén, és egy darab 2.5-ös notebook HDD az ODD helyén, ami RAID0-ban van, és ez volna a rendszer lemez. Állandóan olyan hibát kapok, hogy túlmelegszik a HDD, ami az ODD helyére van kötve, 50 fokról indul mikor bekapcsolom, holott biztosan nem ennyi a hőfoka. A HD Sentinel 30 körülinek írja, amikor a gép üzemel pár órája, az iLO szerint meg majdnem 60 fok. Néha ki is kapcsol a gép, ha a 60 fokot eléri a HDD hőmérséklet. Azt olvastam neten, hogy nem teljesen kompatibilis az adott notebook HDD-vel, ez okozhatja a gondot. Próbáltam egy 500GB-os Hitachi-val, egy 160GB-os Hitachival, egy 320GB-os WD Blue-val, eredmény ugyanaz. A HDD-k 30 fok körül mennek, ez 100%, de az ODD helyén lévő HDD-t 55-60 fok körülinek érzékeli a szerver.
Mi a frászt csináljak ezzel a hulladékkal, hogy végre normálisan üzemeljen? -
Mykroft
tag
válasz
Doky1988
üzenetére
dejó, hogy mondod, elfelejtettem kikapcsolni az NSA310-met

Nem egész egy éve használom a G8at, alap celeron procival, 12GB rammal.
Decemberben átálltam teljesen az NSA-ról, és utána el is feledkeztem róla, pedig csak addig akartam jártani, amig minden biztosan nem működik a G8ról.
Az NSA majd egyszer be lesz állítva időszakos biztonsági mentő helynek, de addig is, mostmár ideje pihennie. -
pap
senior tag
válasz
Doky1988
üzenetére
Én konkrétan NAS-t akartam venni, de aztán olvastam erről a lehetőségről, hogy a Gen8-al lehet futtatni Xpenology-t is, virtualizálni is lehet. Igy ez mellett döntöttem kb. 2 hónapja. Igaz vettem bele még ramot és egy erősebb procit, de igy olyan 80 körül vagyok. Most Xpenology fut rajta ESXI alatt, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Szerintem jobban megéri mint egy NAS.
-
Balages74
csendes tag
válasz
Doky1988
üzenetére
Én két éve vettem és használom NAS-nak (Openmediavault); file szerver, torrent, nyomtatószerver, DLNA szerver funkciókkal elsősorban, nagyon meg vagyok elégedve vele. A fogyasztása 4x3.5 HDD-vel (Raid5) plusz SSD-n az OS kb 50-55Wh az UPS szerint. A lehetőségek kb korlátlanok
ennél kompaktabb NAS-nak használható szervert szerintem nem nagyon találsz, van benne remote management (iLO) is, kell ennél több? 
-
Imco
őstag
válasz
Doky1988
üzenetére
Aki idejár, az ezt használja. Nem igen hallottam rá panaszt. Max. csak az ára miatt szokott panasz lenni. Elég nagy a szórás. Én kb. 3 hónapig kerestem használt-új synologyt, majd réjöttem, hogy a xpeno is ezt tudja olcsóbban. 4 hónap tapasztalattal, nem bántam meg a vásárlást. Jó szívvel ajánlom. A zyxel helyet nagy ugrás lesz. Szerintem...
-
Doky1988
senior tag
Üdv! Érdemes-e még ilyen szerverre beruházni? Egy Zyxel NSA310 lecserélésén gondolkodom, ám bármilyen NAS-t nézek neten, mindenhol azt látom, hogy ez a HP MicroServer még mindig jobb ár/értékarány -ban van, és nagyobbak a lehetőségek is

-
sanzi89
addikt
válasz
poolbig
üzenetére
Ugyanebbe az ILO hibába ütköztem egy HP Proliant ML310e G8 v2 szerveren. Nem tudom mit csináljak, mert én is ezt a formázós megoldást találtam, mint ajánlott solution.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
Illetve van még ez a probléma is: HP Gen 8 Microserver BSOD
Amint rákattintok az AIDA-ban, hogy lássam a szenzorok értékét, egyből kékhalált dob a gép (Server 2012 R2). Nagyon jól indul a kapcsolatunk a microserverrel...

-
sanzi89
addikt
A 04 HD MAX érzékelő minek a hőmérsékletét méri? 53 fokról indul amikor bekapcsolom a szervert, és különösebb terhelés hatására felkúszik 60-ra, ahol leáll a szerver. HDD-re gondolnék, de azok 30 fok körül vannak. 4 darab WD RED a HDD keretekben, és egy 2.5-ös notebook HDD az ODD helyén az alaplapi satára kötve.
-
llacee
őstag
nekem is van lan kartya benne de 7% a venti ws2016 os.
-
PpenoO
őstag
válasz
Gabesz84
üzenetére
Szívem szerint váltanék AHCIra, könnyebb lenne az életem Win7 alatt, de nem vagyok biztos benne, hogy váltás miatt nem buknám az adataimat. Erre figyelmeztet a bios is, de mivel raid0/vinyó módban konfiguráltam, elvileg nem kéne buknom azokat. Jelenleg nincs felesleges 4TB vinyóm, hogy backupoljak átállás előtt.
Godomir: Win7 alatt Coretemp idle 50, munka alatt 65 max.
-
godomir
csendes tag
iLO-ban a CPU hőmérséklete (szinte mindig) 40 fokot mutat. Nézd meg HWMonitorral esetleg, hogy mennyi valójában.
Az Intelligent Provisioning-ben elérhető az Insight Diagnostics, ott tudod tesztelni a vinyókat (is) és van viszonylag normális log. (a venti fordulatszám miatt is érdemes itt pár tesztet futtatni) -
PpenoO
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Ezt olvastam itt a topicba de pcie-el ilyen 14-18%on kéne mennie, nem? Lehet, hogy a xeon proci passzívan hűtve dobja meg a fordulatszámot?
Másik dolog: ILOba nincs s.m.a.r.t. riport meghajtókról? Mivel raid0ba mennek a tárhelyek (ahci módba szintén jobban pörög a ventilátor) Win7 alól HDsentinel se tudja rendesen kiolvasni az értékeket. Esetleg van más módja annak, hogy pontos képet kapjak a tárhelyek pillanatnyi állapotáról?
Utolsó dolog: WD Red vinyóim vannak és szeretném a 8 másodperces parkolási rulet firmware patchel felülírni. Csinált már valaki ilyet ezzel a szerverrel raid0 módba (B120i saját controller)?
-
poolbig
aktív tag
Ezt ahogy egyre többször nézegetem annál jobban tetszik.
Igaz, 2x annyiba kerül mint a microserver, de (vagy éppen sajnos, mert azért piszkosul nagy fícsör) nincs benne iLO (ami tönkremehet).
Az iDRAC meg hát nem annyira kellemes jószág, mint az iLO. De Xeon cpu, 8 Gb RAM, szóval ezért drágább, csak olvastam hogy hűtési problémák lehetnek a HDD-knél, meg persze szoft raid van csak, ami annyira nem baj, a microservernél sem használtam a hardveres raid-et (persze a boot HDD-hez azért kellett volna egy raid0-t beállítani). Áh, a végén veszek egy AsustorAS6104T-et, és el virtualizálgatok majd azon 
-
llacee
őstag
-
poolbig
aktív tag
Köszi srácok a segítséget. Van otthon egy rakás venti, megnézem mit tudok kihozni belőle. A feszszabályzós megoldás is tetszik. Hogyéaggya (Pü-ben)?
-
Fifi
őstag
-
kiskakas
senior tag
válasz
poolbig
üzenetére
használtan nem nagyon van most, 35 alatt ki ne rakd.. akinek a büdös életben nem kell a raid (pl nekem), megoldja a venti kérdést és van egy fasza gépe..
venti tápot meg 2 perc alatt megcsinálod magadnak,vagy veszel pár száz forintért kábel
na jo, itt egy magyar site, mondjuk ennyit nem adnék érte,de googlizni kell.
-
poolbig
aktív tag
válasz
kiskakas
üzenetére
Bár ugye működőképes, és ha nagyon akarnám kisebb megszorításokkal használható benne a 4 bay hdd raid-ben is. Csupán a belső sata portra dugott OS-nek fenntartott HDD-re nem lehet RAID0-t és így oprendszert úgy feltelepíteni, hogy arról bootoljon és lássa a 4 bay-t, ami alapvetően a szívem vágya volt, ugyanis pendrive-ra telepített Win2016SRV szerintem nem a performance csúcsa. A ventilátor problémát meg megoldom egy kisebb venti felszerelésével a procira, a nagyot meg kiiktattam, mert zúg mint állat.
A kisebb ventilátor cpu-ra való felszerelésében van valakinek tapasztalata? Honnan lehet annak tápot szerezni? Szerinted mennyit ér most így a gép, mert miután megoldottam a ventilátor ügyet (a leendő tulaj ne szívjon vele) komoly szándékom van eladni. 
Tudod, az asszony lenyugtatott.
-
kiskakas
senior tag
válasz
poolbig
üzenetére
sose hasznaltam az IP-t, ezert nemtudom..
Elotte gen7-em volt, az is kiszolgalt 2 evig,amig lecsereltem,sztem ez miatt ne fordulj el a hp-tol.. semmi garancia,h egy dell nem pukkant volna el. Ennyi penzert ez a gep a mai napig best buy, ha kiárulod, akár így hibásan, sztem valamennyit tudsz is fogni rajta. -
poolbig
aktív tag
válasz
kiskakas
üzenetére
Nos igen, két-három nappal ezelőtt még "Raktáron" volt a státusza, gondolom kiszórták a raktárkészletet. Mindegy, ilyet biztosan nem veszek még egyet. Neked az Intelligent Provisioning működik? Mert ez volt a legnagyobb baj, az SD kártyáról le tudtam volna mondani, int.usb-ről fut most is az XPEN, de az IP nagyon kellett volna a RAID-konfighoz.

-
kiskakas
senior tag
válasz
poolbig
üzenetére
Azert arra figyelj,h itt nincs raktaron a gep

"Elérhetőség: Kifutott! Utódról érdeklődjön"Nekem is kb masfel-ket eve van meg a gen8, bar ritkan bootolom ujra,de parszor mar elojott hasonlo nyavajgas az sd kartya olvasora, plusz 1ik bootnal az ilo nem indult el es maxigazon porgott a venti. Ergo benne van,h nekem is elpusztul hamarosan a gep
ettol fuggetlen, talan 45k-ert vettem,boven kiszolgalta es azert fel-felbukkannak beragadt keszletek,erdemes figyelni!2017 feb - Embedded Flash/SD-CARD: The AHS file system mount failed with (I/O error) - ilyen volt vagy 4x még
2016 dec Embedded Flash/SD-CARD: Embedded media manager failed initialization.
2016 maj Embedded Flash/SD-CARD: Media controller exception 01. -
poolbig
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Van multiméterem, lehet, hogy kimérem, de a szerviz tanácsára rádugtam egy teljesen standard ATX tápot, és végig próbáltam az összes korábbi javítási procedúrát, sikertelenül. Bár nem is vártam mást, hiszen mitől javulna meg a NAND, az új táptól?
Mivel most is megy rajta az XPE, nem resetel, nem fagy, így nem tartom valószínűnek, hogy a táp a ludas. A használt piacra kidobni lehet, hogy megpróbálom, miután lenyugodtam kicsit, de most jelen pillanatban erősebb bennem a killer, mint az easy. 
-
inf3rno
nagyúr
válasz
poolbig
üzenetére
Olcsóbban megúszod, ha veszel egy táp tesztert 4000-ért, aztán megnézed vele a tápot. Vagy ha van multimétered, azzal is meg lehet, csak valamivel körülményesebb. [link] Ezen felül max még teszt terheléseket lehet rátenni, aztán megnézni azokkal is, hogy hogyan viselkedik, de szerintem ha hibás, akkor már azok nélkül is látszani fog. Ha hibás a táp, akkor könnyen szétvihette a lapot is.
Én csak nézegettem az itteni írásokat, hogy mennyi nyűgje van ezeknek a gépek, aztán eldöntöttem, hogy inkább magam rakom össze alkatrészekből, mint hogy ilyet vegyek. Bár valamivel drágább, de legalább stabil lesz. Ezek után nem nagyon lepődtem meg, hogy a support-al is vannak furcsaságok, legalábbis nagyon irreális az ár, amit írsz. Ha csak szoftveres nyűgje van, szerintem biztosan meg lehet szerelni, csak rengeteg utánajárás. Szerintem add el így aprón féláron, ha már nem akarsz foglalkozni vele, még úgy is jobban jársz, mintha teljesen kinyírod. Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy kamu az a szlogen, hogyha mikroszervert akarsz, akkor Xeon kell meg server grade lap hozzá. Egyedül az ECC-ről vagyok meggyőződve eddig, hogy arra szükség van, de arra is csak olyan szervereken, amin adatbázis van vagy netről elérhetőek. Otthoni használatra bőven jó a customer grade, mert nem kell 99% feletti rendelkezésre állás.
-
poolbig
aktív tag
Nos, aki végigolvasta az agonizálásomat, azoktól elnézést kérek, de eléggé kétségbe voltam esve. Most már nem vagyok, végérvényesen eldőlt, alaplap hibás a drága. Szakszerviz árajánlata: alaplap:116.980 Ft +Áfa (2-4 hét is lehet a szállítási idő). Tápegység hiba is lehet, bár ennek minimális a valószínűsége, ára: 150W Táp 32.400 Ft+Áfa. Bevizsgálás ára: 7.000 Ft+Áfa. Tehát ha a legolcsóbb eset is áll fenn, tehát tápegység hiba, akkor is 39.400 Ft+Áfa az ár. Jelenleg nettó 49.999+Áfáért vadi új, komplett microservert veszek, szóval egyértelmű volt, ha hardveres a probléma, nem javítható gazdaságosan az eszköz. Ennyi volt, 15,5 hónap szép volt, jó volt, tán igaz se volt.

Mások okulására leírom az elejétől fogva a kálváriámat:
1. Csak teljes áramtalanítás után volt hajlandó elindulni az SD kártyáról (Esxi).
2. Intelligent Provisioning (F10) nem működött, fekete képernyő, villogó kurzor, újraindulás.
3. iLO-ban a diagnosztika: "Embedded Flash/SD-CARD Controller firmware revision 2.10.00 Embedded media manager failed initialization".
4. Intelligent Provisioning újratelepítse sikertelen: "Error flashing NVRAM."
5. Ennek a javítására találtam ezt a hivatalos support témát és mint egyetlen talán téves cselekedetem, megcsináltam a NAND flash formázását a leírás alapján.
6. Ekkor halt meg az iLO. Bár pingelhető maradt, az egyetlen utolsó lehetőség, amit hibás ROM frissítésekre szoktak meghagyni, FTP-s Recovery=nem működik, belépni tudok, de a bin fájl feltöltése hibára fut.
7. S mivel nincs iLO, így még a BIOS újra flash-elése is kudarc, igaz az működik, de kipróbáltam, hogy tudom-e még később frissíteni, hát nem. Nincs iLO, nincs semmi!
Ez akár lehetne a HP szlogenje is, majd javasolom nekik.
Így buta XPEnology NAS-ként funkcionálhat még (már telepítve volt, így még működik), szerverként, VM és egyéb dolgokra már nem, mivel OS telepítése és a 4 HDD kezelése problémás (Raid nem állítható be). De legalább az iLO hiányában a nagy ventilátor folyamatosan full rpm-en megy, így ahhoz, hogy elviselhető legyen, ki kellett iktatnom azt. Kíváncsi vagyok, a CPU passzív hűtése meddig fogja bírni. Most már eldöntöttem, kinyírom teljesen...vagy ha valakinek kell így, eladom, donornak talán jó lesz. Bár szerintem csak a táp, a CPU, meg a RAM ami értelmesen újra felhasználható.
Ezek után, bár ebben a fórumban talán szentségtörés, lehet, átmegyek a DELL részlegre.
Köszönöm mindenkinek akik önzetlenül eddig segítséget nyújtottak nekem.
Bye-Bye! -
envagyok
veterán
Hol lehet megtalálni a legújabb ILO-t (2.53) .bin formátumban, hogy webes felületen feltöltsem?
Ilyenkor újraindul a vas? -
sanzi89
addikt
Komolyan direkt kiszúr a HP a vásárlóival, amikor az ODD helyén egy floppy tápcsatlakozó van?

Eszem megáll a HP-tól...
-
poolbig
aktív tag
Az SPP nem tud a felhős-hegyes képen tovább jutni. Egérkurzor van és annyi. A Raid csatlakozót kihúztam, belső sata-n semmi. Mi lehet a gond?
-
poolbig
aktív tag
válasz
poolbig
üzenetére
Jó, most már telnettel sem. Csak a 21-es porton a Recovery FTP érhető el.
Mondjuk még nem próbáltam a rajta natívan futó WInserver2016-ról ezeket, még azt megpróbálom. Egy HP szakszervizes azt javasolta, hogy futtassam a legújabb SPP-t, és a teljes FW visszaállítást. Végső reményem még az.

Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Humble szökevények 500-2500Ft
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Sosem vennék már valami félig műanyag NAS-t, ami meg még drágább is, ha szintén 4 HDD-ben gondolkodunk! Nem is lehet tulajdonképpen összehasonlítani egy NAS-al. Más kategória a kettő.

ennél kompaktabb NAS-nak használható szervert szerintem nem nagyon találsz, van benne remote management (iLO) is, kell ennél több?

Szeretném ha halkabb lenne házi barkács mentesen.

A kisebb ventilátor cpu-ra való felszerelésében van valakinek tapasztalata? Honnan lehet annak tápot szerezni? Szerinted mennyit ér most így a gép, mert miután megoldottam a ventilátor ügyet (a leendő tulaj ne szívjon vele) komoly szándékom van eladni.