- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Amazon Kindle
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
urban racer
senior tag
válasz atok666 #1499 üzenetére
Nekem 1220v2 van, 16Gb Ram, zotac 750Ti, 2x1TB WD Blue RAID0-ban, minden gond nélkül felment a win10, asterrel multi desktopot használunk. Az alsó gépen(gyári 2020T, 2x2Gb RAM, 2x 3Tb WD red RAID1ben meg egy 3 Tb WD purple) esxi fut, rajta egy xpenology és egy win xp (van pár program, ami csak azon hajlandó elfutni, és ezt tabletről is el kell érnem) WIN10 esetében a telepítő pendrive-ra bemásoltam a Win2012 server drivereket, simán felment elsőre, minden gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
őstag
válasz atok666 #1496 üzenetére
Probaltad mar? Mert en igen, es bizony siman felmegy. Igaz, nekem a raid vezerlo ki van kapcsolva.
A HP mindenes driver dvd-je nem telepiti egyedul automatikusan a drivereket, de az is megoldhato, csak engedelyezni kell a rendszergazda fiokot, es azzal belepve telepiteni. -
Snoop-y
veterán
Az esxi az egy bare metal technologiat hasznalo virtualizacio de nyilvan lesz minimalis teljesitmenykulonbseged 1:1 osszehasonlitasnal egy fizikai szerverhez kepest.
Viszont meglesz az az elonyod hogy a vasat jobban kihasznaljad ha melle pl futtatsz mas role al kulonbozo os verziokat. Pl ha van egy tuzfal vagy dns szervered vagy barmi mas es azt konfigolgatod 200x restartolva fel oran belul attol az asszony ezalatt a nas szerverrol nezheti a kedvenc filmjet es nem fogja kitekerni a nyakad
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
veterán
-
Snoop-y
veterán
Most akkor ugyanaz a gep lenne a nas meg a desktop gep is? Vagy minek raksz ra win10-et?
Ha mas nem lesz rola futtatva akkor minek ra esxi?
Amiket leirtal azt vagy egy xpenology vagy egy sima linux rohogve teljesiti.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
veterán
sziasztok,
lett egy g2020t-vel ellátott microserver. 2x4g ecc ram, 4x4t vinyó, jön még bele egy ssd és plusz egy 2,5" vinyó.
a gép feladata alapvetően hogy nas legyen, crashplannel menjen a backup (itt vérzett el a freenas), torrentezzen, elérhető legyen stfp-n, ilyesmi. a 4 vinyó az adatbánya, azoknak nem is kell folyamatosan menniük, van hogy egy hétig nem kell róluk semmi, az ssd-ről futna a rendszer, a kicsi vinyó meg mehetne folyamatosan, az torrentezne.
os-nek asztali w10-et gondoltam (az olcsó), a 4x4t wss parity felállásban menne (már feltöltöttem az előd nasról. nem az évszázad sebessége az írás, de együtt tudok élni vele).kérdéseim számosak van-e ennek az egész fentinek értelme, vagy inkább egészen másképp volna jó? érdemes-e esxi fölé tenni a wint, vagy elég csak magában? wss vagy sima szoftveres raid5?
kerül még a gépbe egy sata kártya, de a tápot is meg kellene oldani... honnan lesz nekem floppyról satára alakító kábelem? kínából messze van, azt az egy szem molexet, amiről a 4 nagy vinyó megy, nem szívesen osztanám tovább kétes elosztókkalköszi
hanyas vagy, te disznó?
-
cucuska79
tag
Rendeltem egy i3 3240-et mert azt támogatja a gen8.
A CPU leírásában azt irja hogy ez nem támogatja az ECC ramot! Ez igaz, mert nekem az van?![ Szerkesztve ]
-
cucuska79
tag
válasz Snoop-y #1483 üzenetére
Közben meglett a hiba, csak nem értem miért nem jó. Szóval van gigabites routerem és switchem is. A routerre raktam a szervert és akkor nem volt jó. Most hogy switchen van jó. A routeren ddwrt van, ott nem találtam erre vonatkozó állítást. Mert arra gondoltam, hogy a port lehet korlátozva.
-
Snoop-y
veterán
válasz cucuska79 #1477 üzenetére
Hat ez sok minden fuggvenye lehet.
Pl:
disk a szerverben amirol masolsz lassu
vagy csak nagy az I/O terheles eppen a gepen (valami ir vagy olvas adatot rola folyamatosan)
celgepen lassu a disk
kabel problema
ha routeren keresztul van osszekotve a ket gep akor lehet a server router kozotti hiba de lehet a router celgep kozott is problemaNekem 110 Mbyte/s korul van a ket gep kozott ( csak viszonyitaskent )
-
cucuska79
tag
Lenne még kérdésem. Az AHCI-RAID beállítás mind az 5 helyre vonatkozik? Nem lehet, hogy a RAID miatt lassú? Az 5- helyen van az SSD amin az oprendszer van. Ha AHCI-n van, akkor mind a 4 lemezt fogja látni és az ODD helyén lévőről tudok bootolni? Win10 működik rajta, jó hozzá a WIN2012R2 driver?
Köszönöm a segítséget!
-
Dave™
nagyúr
válasz cucuska79 #1475 üzenetére
Röviden: egy menedzsment processzor az alaplapon, ez mindig megy ha áram alatt van a gép, segítségével távolról is el lehet érni a szervert (be/ki lehet kapcsolni, távoli médiát lehet csatolni stb.), van virtuális konzol (monitor, billentyű és egér böngészőn keresztül), ez vezérli a ventilátorokat stb. A funkciók egy részéhez advanced licenc kell, a géppel együtt csak basic licenc van, így azért sokkal korlátozottabb a használhatósága.
-
cucuska79
tag
Ez ILO mire is jó? Erről valami leírásotok van?
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
válasz lajos75 #1473 üzenetére
Igazából én is tudnék csinálni neki hűtést, melóhelyen szintén tudnék fúrni, faragni, marni. Nem nagyon hiányzik egy Xeon nekem. Ez a gyári p4 elég ide. VPN stb. csak saját magamnak. De nem bántam meg, hogy megvettem a microservert. Mondjuk venti csapágyat cseréltem már. A régi microserver, az N40L még mindig halk. A gen8 egy év után már kicsit hangos lett. Bár ha meggondolom, egy dolog van, ami hiányozna, ha magam raknám össze a szerver gépet. Az iLO. Nagyon jó dolog, ha kizárom magam egy Windows-ból is, az iLO-n át akkor is tudok csinálni mindent. Ja, és ha 7/24-be megy, az ECC nagyon tud számítani. Kommersz alaplapba nincs ilyen. Ami tud ECC-t az marha drága lap.
Most inkább két monitorra gyúrok.[ Szerkesztve ]
-
lajos75
senior tag
-
jegesib
aktív tag
Feltettem a 2.40-es iLO-t, viszont a HP support oldala vmi katasztrófa, egyszerűen nem találtam pure bin filet. Ezért türelmem végesztével találtam egy exetrnal oldalt, itt viszont release date az tavaly december, míg a hp oldalon 2016 áprilisi van fent. Kérdés, van a verzión belül további verzió különbség, vagy ne foglalkozzak a dátummal?
-
wardemi
senior tag
Üdv,
Lehet veszek egy ilyen vasat otthonra magamnak majd NAS gyanánt. Van egy 1TB WD RED 2.5" winchester, ezt is beleszeretném majd tenni. Tudtok valami egyszerű és olcsó átalakítót amivel az elülső foglalatba tudom tenni majd? Itthonról elsősorban.
Köszi
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
BrownB
tag
Sziasztok! A G1610T procival szerelt változattal tudna nekem valaki egy TrueCrypt benchmark-ot nézni? Előre is köszönöm, ha valaki megtenné.
-
őstag
Ezzel a hűtővel találkozott már esetleg valaki? 832667-001 Mennyivel jobb mint a sima alu? Beszerezhető valahol?
If it is not broken then don't fix it!
-
őstag
Sziasztok,
Rakott már valaki több mint 16G ramot sikerrel a gépbe esetleg?
If it is not broken then don't fix it!
-
cucuska79
tag
Közben meglett a hiba. A rendszer ssd haldoklik. Smart hiba miatt villogott. Kingston hyperx kemény 1 év 3 hónapot bírt. Azért többre számítottam. Még jó hogy garanciális.
-
cucuska79
tag
Sziasztok!
Az mitől van, hogy a server alján a leg sárgán villog? Megy, rá is tudok jelentkezni. Újraindítottam, akkor is.
-
M3kk
őstag
-
kiskakas
senior tag
válasz Kiratheonly #1441 üzenetére
az Administrator user nem default es torolhetetlen? nemtudom,de vhogy igy emlekszem,enis melle vettem fel egy sima usert,admin jogokkal..
-
Kiratheonly
tag
válasz balage25 #1440 üzenetére
Háááááttt... Talán, ha ezzel próbálkozol:
LinkAmúgy, Dell szervereknél, tudom hogy van olyan management software-es felület, ahol tudod menedzselni az iDRAC kártyát (ez a Dell, ILO).
Remélem segít, bár még sosem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
balage25
senior tag
Okosan megvaltoztattam a felhasznalo nevet ILO alatt, a jelszot tudom. A felhasznalo nevet ki tudom deriteni valahogy?
-
M3kk
őstag
-
atideath
tag
Sziasztok!
Még mindig szenvedek a backup megoldással. Valakinek van valami jó tippje rá? Jelenleg ESXI fut a szerveren, azalatt 4-5 VM. VM-en lévő adatokat akarom valahogy lementeni erre van egy backup HDD, de nincs ötletem. Kellene csinálni egy backup szerver VM-et aminek odaadni a RAW-ba a lemezt és minden VM arra mentene? Milyen software-t ajánlottok? Vagy ti hogy mentitek az adatokat? Köszi!
Hp Microserver Gen8 - Xeon 1270v2 - 16Gb - ESXI 6 | Prusa i3 proB | CoreXY 3D Printer | Oneplus 3
-
kammler
senior tag
Dehogynem, hát két perc átrakni azt a csapágyat, a sima ventiből 2500-ért vettem kettőt.
-
kammler
senior tag
válasz Gabesz84 #1431 üzenetére
Igen, ez alapján a sense, és PWM drótokat kéne felcserélni. Ekkor szabályoz is, de nem tetszik neki. Hiába ugyanaz a típus, maga a panel a ventibe tuti más. Az eredeti lágyindítással indul, lassan pörög, aztán pörög fel teljes sebességgel, aztán már az utána az ILO leszabályozza, attól függően mit olvas a szenzorokból, mennyire meleg. Amit meg vettem, az rögtön felpörög fullra, aztán utána leszabályoz, de hiába. A megoldás egyszerű volt. Ez szétszedhető venti, seeger gyűrű le, csapágyak ki. Új venti szétszed, csapágyak átrak. tökéletes. Menjenek a fenébe, legkisebb ár is ebay-en 11 ezer volt, egy eredeti ventilátor meg 100 dollárok. Én legalábbis olcsóbbat nem láttam. Próbaképp amúgy ráakasztottam egy CPU hűtő ventit. azt is szépen szabályozta, de arra is panaszkodott, hogy ventilátor hiba.
-
kammler
senior tag
válasz radi8tor #1429 üzenetére
Hello!Nekem egy BACK-UPS CS 500-ról simán megy. Más. Kicsit kezd zajos lenni a ventillátora. Nem csapágyas, de kicsit más susogósabb. Vettem egy ugyanolyan ventit, delta AFB1212SH. Jó a venti, így ahogy van PC-re simán rá lehet dugni, szabályozott fordulattal megy. A microserver persze még szép hogy más lábkioszású. eg kell cserélni a PWM-et meg a sens-et. el is indul, de már ott nem jó, max fordulattal, aztán szépen leszabályoz. Látszólag ok, pörög azzal a fordulattal ahogy az eredeti, de csak nem tetszik neki. Ventihibával leáll. Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
kisnorbi
csendes tag
persze 15-20 percet simán megy, sz.tem túlreagáljátok, szinuszos kimenet általában a vízszivattyúknak kell.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz cucuska79 #1421 üzenetére
Olvasgattam a témában akkor picit és azt írták szinuszos forrás kell neki, szóval az olcsóbb kvázi-szinuszos szünetmentesek kiesnek.
Van egy ilyen topik, itt nézz körül vagy kérdezz rá.
⭐ Stella
-
cucuska79
tag
Üdv
A tápos, szünetmenteses kérdésemre esetleg tudna valaki válaszolni?
Köszönöm szépen -
őstag
otthoni használatra ILO licenszt hol lehet kb legolcsóbban beszerezni?
HP oldalán a 100 zöldhasút kicsit sokallom érte otthoni játszadozáshoz -
gerokrisz
tag
Ha amúgy is fut neki a szerver és a jelenlegi routere kevés akkor jó alternatíva lehet hogy ne kelljen semmit venni
Erősnek pedig nem mondanám, mivel ha pl már Gigabit-ot kell natolni ott ez is elég szépen el tud fogyni (egyedül xeon-nal tudná megoldani)Türelem... A hosszú élet ritka!
-
theboobaq
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mivel járnék jobban? Egy jófajta wifi routerrel vagy ha ez a microserver lenne az útválasztóm?
[ Szerkesztve ]
-
cucuska79
tag
Üdv
A tápja ennek is aktív Pfc-s? Csak szinuszos ups jó hozzá?
-
Tengo
aktív tag
G550 processzort megeszi a gép? Illetve ha nem támogatja az ECC ramot a proci, normál rammal lehet használni?
-
Dave™
nagyúr
Egy teljesen sima PCIe foglalat van benne, azt teszel bele amit szeretnél, akár tunerkártyát is. Amivel számolni kell a megemelkedett fordulatszám, meg olyan OS-t válassz ami érdemben kezeli, és itt szerintem a XPenology nem lesz jó (Synology rendszere), de ez csak megérzés. Az OMV viszont egy Debian alapú rendszer, erre tudsz tenni grafikus környezetet meg bármi egyebet, ami tud felvenni.
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Tévé szolgáltatót váltok és lehet, hogy akkor már a lakás hálózatát is fejleszteném.
Korábban is gondolkodtam NAS vagy Synology OS-t futtató microszerver beszerzésében.
Ha a micro szerveres útra lépnék, lenne lehetőség ebbe plántálni egy DVB-C tuneres kártyát?
Ha a teljes belső hálózatból elérhetők lesznek a szerveren lévő adatok, hasznos volna, ha már ide lehetne eleve rögzíteni a kinézett műsorokat és innen minden tévén le is lehetne játszani.Ha nem jó helyen kérdezek, kérlek segyítsetek, hol kaphatok választ.
Köszönöm!
20+ éve a Prohardveren
-
cucuska79
tag
Sziasztok!
Az miért van hogy 2008 R2-ben nem lehet kipipálni az "írási gyorsítótár engedélyezése az eszközön"-t. Ez driver hiba, hiány, vagy ez a szerver "védelme", vagy mi? Csak mert igy 25.000 fölé nem megy a másolás.
Köszi
Gábor -
Snoop-y
veterán
Ha valaki tud elado Xeont ( Xeon E3-1265L V2 2.50Ghz ) akkor keressen mar meg priviben pls
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest