Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • poolbig

    aktív tag

    Nos, aki végigolvasta az agonizálásomat, azoktól elnézést kérek, de eléggé kétségbe voltam esve. Most már nem vagyok, végérvényesen eldőlt, alaplap hibás a drága. Szakszerviz árajánlata: alaplap:116.980 Ft +Áfa (2-4 hét is lehet a szállítási idő). Tápegység hiba is lehet, bár ennek minimális a valószínűsége, ára: 150W Táp 32.400 Ft+Áfa. Bevizsgálás ára: 7.000 Ft+Áfa. Tehát ha a legolcsóbb eset is áll fenn, tehát tápegység hiba, akkor is 39.400 Ft+Áfa az ár. Jelenleg nettó 49.999+Áfáért vadi új, komplett microservert veszek, szóval egyértelmű volt, ha hardveres a probléma, nem javítható gazdaságosan az eszköz. Ennyi volt, 15,5 hónap szép volt, jó volt, tán igaz se volt. :((
    Mások okulására leírom az elejétől fogva a kálváriámat:
    1. Csak teljes áramtalanítás után volt hajlandó elindulni az SD kártyáról (Esxi).
    2. Intelligent Provisioning (F10) nem működött, fekete képernyő, villogó kurzor, újraindulás.
    3. iLO-ban a diagnosztika: "Embedded Flash/SD-CARD Controller firmware revision 2.10.00 Embedded media manager failed initialization".
    4. Intelligent Provisioning újratelepítse sikertelen: "Error flashing NVRAM."
    5. Ennek a javítására találtam ezt a hivatalos support témát és mint egyetlen talán téves cselekedetem, megcsináltam a NAND flash formázását a leírás alapján.
    6. Ekkor halt meg az iLO. Bár pingelhető maradt, az egyetlen utolsó lehetőség, amit hibás ROM frissítésekre szoktak meghagyni, FTP-s Recovery=nem működik, belépni tudok, de a bin fájl feltöltése hibára fut.
    7. S mivel nincs iLO, így még a BIOS újra flash-elése is kudarc, igaz az működik, de kipróbáltam, hogy tudom-e még később frissíteni, hát nem. Nincs iLO, nincs semmi!
    Ez akár lehetne a HP szlogenje is, majd javasolom nekik. :(
    Így buta XPEnology NAS-ként funkcionálhat még (már telepítve volt, így még működik), szerverként, VM és egyéb dolgokra már nem, mivel OS telepítése és a 4 HDD kezelése problémás (Raid nem állítható be). De legalább az iLO hiányában a nagy ventilátor folyamatosan full rpm-en megy, így ahhoz, hogy elviselhető legyen, ki kellett iktatnom azt. Kíváncsi vagyok, a CPU passzív hűtése meddig fogja bírni. Most már eldöntöttem, kinyírom teljesen...vagy ha valakinek kell így, eladom, donornak talán jó lesz. Bár szerintem csak a táp, a CPU, meg a RAM ami értelmesen újra felhasználható.
    Ezek után, bár ebben a fórumban talán szentségtörés, lehet, átmegyek a DELL részlegre.
    Köszönöm mindenkinek akik önzetlenül eddig segítséget nyújtottak nekem. :R
    Bye-Bye!

Új hozzászólás Aktív témák