- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prowler
senior tag
Sziasztok!
Latitude E6430-as gépemet szeretném lecserélni egy újabb, szebb kijelzős, könnyebb modellre. Ahogy néztem ezt az anyagminőséget és elpusztíthatatlan érzést már nem kapom meg egyik újabb laptoptól sem...
A laptopot erre kellene: otthoni használat, böngészés, chat, film és Youtube, néha egy két Excel/Word dokumentum illetve PDF-ek szerkesztése. Főképp ölben/ágyban lenne használva.
Csakis FullHD matt IPS, 13"-14"kijelző jöhet szóba.Az alábbi típusokat néztem:
Dell 5450/7450, 5470/7470
HP Elitebook 840 G2
Lenovo Thinkpad 440/450Mivel ez HP topic, ezért az Elitebookról szeretnék tapasztalatokat kérni Van bármi komoly hibája amire esetleg figyelni kell vásárláskor? Aki már használt ilyen gépet, elégedettek voltatok/vagytok vele?
Jelenleg vele szemezek, elérhető 16GB-os verzióban is: [link]
Előre is köszönöm a segítséget!
Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
válasz Sefter #46358 üzenetére
Köszönöm, jó hallani hogy bevált darab nálad
Dellek se rosszak, de hajlamos az alaplap behalni bennük, valamint szvsz elég sok mindent kivettek belőlük (hangerő állító gombok, Wifi kapcsoló). ThinkPadek nem tetszenek, úgy néz ki mindegyik mint anno 1997-ben.
Biztos van otthon is annyiért, de én Angliában lakom szóval otthoni gép nem játszik.
Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
válasz SeniorTilla #46364 üzenetére
Extra vékonyság nem fontos, inkább legyen kicsit vastagabb de masszívabb és legyen jobb hűtése minthogy vékony legyen. Az E6430-hoz képest a 840 egy ultrabook amúgy is Köszi a tippet!
Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
Végül is a 840 mellett döntöttem, jövő hétfőn érkezik. Kíváncsi vagyok rá, életem első HP laptopja lesz.
Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
30 perce vettem át az Elitebook 840-et. Kinézetre nagyon bejön a cucc, valamint hihetetlenül könnyű is a 6430 után. Fedlapja könnyen benyomható és középen a bill is, de normál használat közben ez nem észrevehető.
2019 januárig van rá HP garancia.Egy gyári HP SSD van benne (LiteOn 256 GB) ezt esetleg tudja valaki hogy M.2 vagy SATA foglalatos? Mivel szerelték ezeket?
Még munkában vagyok és nincs időm jobban szétszedni.Valamint annyi kérdés még, hogy a Windows kulcs a BIOSba van égetve? Nem találtam rajt matricát sehol.
[ Szerkesztve ]
Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
válasz Graphics #46428 üzenetére
Akksit kivettem, azon semmi, hátlapon se találtam kódot, egyedül a Windows jel meg alatta annyi, hogy Windows Pro van egy kis matricán, ennyi amit találtam az egész laptopon.
Otthon jobban ránézek munka után.
Mennyire jók amúgy ezek a LiteOn cuccok, van otthon egy OCZ ARC 100 SSD-m, megérné rá cserélni ha a LiteOn is MSata?
[ Szerkesztve ]
Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
válasz Sefter #46430 üzenetére
Megnéztem még egyszer, alaplapon van egy foglalat ami mellé oda van írva, hogy SSD, az üres szóval akkor sata ssd van ebben is. Lehet kicserélem, az OCZ-m csak pár hónapos ez meg kb 2 éves.
License matrica sehol nincs rajta, szerintem BIOSban van tárolva, vettem már itt kint gépet ami ugyanilyen volt. Ma délután Win10 telepítés után kiderül
Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
válasz SeniorTilla #46485 üzenetére
Nekem Elitebook 840 G2-m van, lakótársnak pedig a G3. Nem tudom ti hogy vagytok vele de a G3 inkább tűnik visszalépésnek, a zsanérok sokkal gyengébbek, billentyűzet sokkal csattogósabb és hosszabb úton jár, rosszabb rajta gépelni. Az ezüst fedlap pedig valami hihetetlen mód karcolódik.
Én inkább venném már a Probookot, +1 év garancia sokat számít.
[ Szerkesztve ]
Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
válasz gabo91 #46504 üzenetére
Szia!
Én a 840-et venném a 2 év garancia miatt. Sebességben nem lesz különbség a két gép között. 840-ből van FullHD, ráadásul azok IPS panelesek, nekem is olyan van. Szép képe van jó fényerővel és betekintési szögekkel.
G2-ből még ki lehet venni az akkut, G3-nál már nem tudom, de ezeknek már mindegy, programokkal is lehet a töltési ciklust optimalizálni.Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
válasz gabo91 #46509 üzenetére
Amiket leírtál szerintem kb. annyi a különbség, nem vagyok szakértő de nem hinném hogy hatalmas élettartambeli különbségek lennének a 2 panel között Érzékenyebbnek se mondanám, példaként tudom említeni az előző gépem, 4,5 éves Dell E6430, TN HD+ kijelző volt benne, a pocsék betekintési szögön és a színhűségen kívül nagy baja nem volt, tette a dolgát.
Ezekbe az üzleti gépekbe azért a jobbik fajta TN paneleket rakják általában, de ha meg tudod nézni a 2 gépet egymás mellett akkor annál jobb, egyszerű lesz a döntés remélhetőleg
Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
Jó reggelt mindenkinek.
Egy gyors kérdésem lenne: nemrég vettem egy Elitebook 840-et i5-5200U processzorral. Azt vettem észre, hogy a gép képtelen akadás mentesen lejátszani a 4K (2160p) tartalmat, de mintha az 1440p is kissé laggolna. 1080p videókkal semmi baj sincs.
Ez normális? Ennyit tud az U-s proci és kész? Vagy valami driver / kodek gond baja van?
Veremivadék Undorkutya
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- Acer Nitro 5 Gamer laptop
- Asus ZenBook UX305CA 13.3" FHD/Intel Core m7-6Y75/8GB RAM/256 SSD/Win10
- Acer Aspire 3 A315-56 15.6" FHD IPS, i3-1005G1, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD
- Dell Inspiron 5537 laptop i7-es processzorral, AMD Radeon HD 8850M videokártyás eladó
- HP ProBook 440 G3 laptop újszerű akkuval eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest