- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
A HP segédje (2 napja üzemeltem be a laptopot) a tácán jelezte, hogy frissítések állnak rendelketésre. Valami illesztőprogram, stb.
Ezeket nyugodtan telepíthetem? -
KZP
őstag
válasz
koshmar #37193 üzenetére
Nekem 4520s volt, ott ezek a driverek működtek a HP oldaláról letöltve:
sp51626
sp53547
sp48159Feltölteni ezeket nem tudom itt melóhelyen sehova, de gondolom, ha rákeresel, akkor le fogod tudni tölteni.
Ha valamelyik nem működik, akkor uninstalláld egy másik felrakása előtt. -
koshmar
veterán
Üdv!
Egy pár napra újratelepítettem a Windows-t, de akárhány Quick Launch-ot feltelepítek, a fényerőszabályzó gombokra (F2/3) nem reagál.
Az összes többit érzékeli, de pl. hangerő változtatásnál a kis fekete doboz a kék skálával ezeknél sem jelenik meg.
Alapvetően tudom állítani a teljesítményprofilnál és külön erre való gadgettel is, de a legkényelmesebb az Fn+ F2/3 lenne.Szerintem nem a legújabb Catalystot raktam fel. Lehet azért csinálja ezt?
-
justiceee
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek netalán HP g6 szériás laptopja van segíthetne egy kicsit
Nemrég vettem egyet, egy g6-2240sh típusú gépet, de az istennek nem tudok működésre bírni az 7670m karit benne. Win 8.1-et használok de bármilyen drivert rakok rá, nem működik. Illetve látja az eszközkezelőben mind a két kártyát, bár az atira nem azt írja hogy 7670m hanem hogy 7600m. Ha a tálcán jobb kattal rámegyek a catalystra, csak azt irja hogy 1.Intel....2.-nak nem ír semmit pedig ott kellene lennie az Ati-nak is. Egész eddig ezt észre sem vettem csak most hogy felraktam egy gagyi játékot, (Trackmania) és indításnál kiírta hogy nem találja a videókártyát. Beállításaiban pedig azt írja hogy Intel hd 4000, pedig a váltható kártyáknál nagy teljesítményre raktam.
Valaki tudna hozzá megfelelő drivereket? Hp honlapjáról nem jó hozzá, valamint az AMDdriverdownloaderrel is próbáltam már, a legfrissebbel de így sem jó.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
SeniorTilla #37184 üzenetére
Köszi a választ.
Az előbb voltam tesztelgetni, nem igazán győzött meg sajnos, de gondolom egy új telepítéssel, fel lehetne rázni.
Azért furcsállottam, hogy ez az i7 740QM egy elég "gyenge" processszor, hiába a 4 mag 8 szál, az i5 két magos (m 450) pontosan annyit hozott egy IBT teszt alatt, mint a 740-es. Ez az élményindexben is megmutatkozott. 740----7.1, 450---6.9.Konkrétan a fényerő és a képminőség volt a másik, ami nem tetszett bár arra elég volt, hogy tesztelgessem, de ezt a (max) fényerőt a lenovo laposom talán 2-es (legfeljebb 3) szinten hozza és akkor még van 8! 7 felett kiégeti az ember szemét.
Egyébként szép lapos és minden más tetszett, de nekem számít a gyorsaság, és azt hittem, hogy itt azért elég jelentős különbség lesz, de hogy szinte "nincs is", az elég gáz, és csak parasztvakításnak tartom a benne lévő processzort, hiába ugrál fel néha 1.7-ről, 2.8-ra, sajnos ezzel sem tud jelentősen "többet számolni".
Pedig megvettem volna, de ez így nekünk nem felel meg, sajnos.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #37185 üzenetére
Nekem is az Avast vált be az utóbbi időben, nagyon könnyű használni, de mindenképpen érdemes bekapcsolni a Beállítások/Aktív védelmek/Fájlrendszer-, Levelezés- és Webvédelemben az Érzékenység menükben a "PUP és gyanús fájlokat".
-
-
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #37185 üzenetére
Inkább mondjuk, h az _egyik_legjobb .... + Avira, AVG, Bitdefender
-
-
Még az is lehet, hogy tőlem vették
Elég sokat eladtam anno. Ha privátban elküldöd a szériaszámát, meg tudom mondani.
Szerintem csak egy új windowst kíván a szerkezet. KB. az én gépemmel (HDX9000) egy idős, illetve kicsit fiatalabb. Az enyémen is van szaggatás egy idő után a videolejátszásnál, de azért, mert az nVidia driver (8800m GTS) nagyon régi. Az újabbak fagynak, ezért használom régivel. Meg lehetne oldani hogy jó legyen, de nem igazán érdekel, mert munkagépnek használom.
Próbáld meg először frissíteni a geforce driverét és újra tenni a directx-eket.
-
GEPESZ66
veterán
Tegnap beüzemeltem a HP250 G2 laptopot. Rajta volt a WIN8.1, kaptam hozzá 1 évre Office 365-öt, ill. Mcafee LiveSafe, ami viszont 1 hónapos próbaverzió.
Használjátok-e ezt a Mcafee-t?
A hosszabbítás 1 évre 4300 ft lenne.
Nem döntöttem még el, hogy hosszabbítsak, vagy mással helyettesítsem. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
SeniorTilla #37180 üzenetére
Sziasztok!
Néztem tegnap egy nagyon jó állapotban lévő dv8 laptopot, még a fóliák is rajta vannak. I7 740QM. 4GB, GT230, gondoltam megveszem a páromnak, de ami feltűnt, hogy a yt videók tök szaggatottan mentek ff és ie alatt is. Más böngésző nem volt fent.
Lehet egyébként ez vga hiba, vagy esetleg szoftveresen megoldódik? Új telepítést biztos kap majd, ha esetleg megveszem és egy SSD-ét is. Mire figyeljek egy ilyen laptop megvásárlásával? Egyébként 120 ezret kérnek érte, mint írtam, mint a gyári állapot. Futtattam rajta egy cinebench-et is, az is egy picit szaggatott volt, mondjuk 18.5 fps-t adott rá, ez így rendben lenne?
Az nem lehet, hogy processzor nem dolgozott max órajelen, pl egy kicsomagolás, másolás egy i5-ös (2 magos, m450)laposon, ami gyorsabb volt, igaz abban SSD van.
szerk: bocs új helyett a válaszra nyomtam....
-
válasz
Dhampir #37178 üzenetére
Dehogynem lehet, hallgass meg egy Beats Audio-s gépet. Lehet az 11,6"-os is, kis hangszórókkal is normális hangja van. Én is igényes zenehallgató vagyok, többek között Bose Acoustimass 5/III is van itthon. A sony gépek szóltak nagyon sz*rul eddig, de a legújabb modellekben, pl. a duo 13-ban nagyon komoly hangrendszer van, baromira jól szól
-
Azt esetleg tudja valaki, mi lehet a különbség a kettő noti között?
- Pavilion 17-E050SH
- Pavilion 17-E100SH -
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #37176 üzenetére
Lehetne benne, csak nem lesz, mert abban a méretben és teljesítményben kihangosítva azzal sem lehet sokra menni; "egér-hifivel".
Az aprócska laptopos integrált zajkeltőkön nem lehet teljes értékű zenét hallgatni. Kell oda még legalább egy stúdiómonitor, vagy legalábbis egy normálisabb hangfalpár és vájtfülű igényeknek megfelelően DAC stb. is.
Én csak olyan irodákat ismerek, ahol a kőbaltás ember korszakából származó vasakon dolgoznak látástól mikulásig, sajnos nem mindenki multimédia-fejlesztő.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #37176 üzenetére
Ez így van, és ráadásul régebben azért csak összejött nekik, érdekes hogy csak mostanában nem, vajon miért... Igen is elvárható egy üzleti gépben is a jó hangchip és hangszóró, szerintem is ez alap.
-
válasz
Dhampir #37175 üzenetére
Ne-Ne-Ne, már megint fordítva üljük meg a lovat...
Mégis van olyan, aki nem érti, miért van csirkehangja egy félmilliós elitbúknak
én sem értem. Veszel egy ilyen gépet, és nem tudsz munka közben hallgatni rajta egy jó kis zenét? Manapság (sem) már nem az a divat, hogy irodákban üldögélve melózz a többiekkel, vagy a főnököddel. Ahol ez divat, ott meg nem kap elitbúkot a beosztott, az tuti. Homeoffice van, saját vállalkozás, tervezőiroda, stb. Ettől függetlenül is lehetne benne normális hangszóró.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #37174 üzenetére
Egy nagy irodában nem az a cél, hogy "beats by dre" és "DTS Sound" az 1 Wattos hangszórókkal szórakoztassák a főnököt, valamint a beosztottakat, a "home user" pedig multimédiát akar.
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
MaxxDamage #37171 üzenetére
Ja ez már a régi laptopomnál is így volt... 95%-nál megállt általában. Most 98%-on not charging-os a probook. Szerintem ettől nem kell félned, jelentéktelen különbségek és nem fogja túltölteni ez biztos, mert alapból védi az elektronika az akkut.
Tények és tévhitek az akkukról:
[link]A HP optimizált dolog sem túl meghatározó, nézd meg a részletes beállításokban mikre van hatással. Ha tápon van szinte biztosan minden ki van maxolva performance-ra. Szerintem ez olyan lehet mint a Balanced mode. Főképp azt jelenti, hogy a háttérvilágtás, processzor, GPU-k milyen módban vannak.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Ren Hoek #37170 üzenetére
Hiába van hálózatról üzemeltetve (tegnap is 98% -on volt és töltötte...) most pl. azt írja "csatlakoztatva, nem töltődik" (mint nálad a Plugged in, not charging, mert neked ENG a language, nekem HUN a rendszer) és ez így van rendjén és 95% a töltöttsége
Meg mit takar pontosan ez a "HP Optimized" séma ?
más:
lementhető a teljes rendszer valahogy BD-RE lemezre ?
/ilyen recovery féleség.../L
-
Ren Hoek
veterán
válasz
MaxxDamage #37169 üzenetére
Nekem ilyenkor azt írja hogy "Plugged in, not charging"... gondolom ilyenkor nem eszi az akksi élettartamot.
Szerintem ha hálózaton van akkor nem tölti... Vagy tévednék? A 6 éves Asus-om végülis alátámasztja, mert szinte csak tápról ment, és még teljesen jó az akksija. Persze lehet csak szerencsém voltA válasz engem is érdekelne!
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Egy 8560p-be szeretnék optibay-t szerelni úgy, hogy a benne lévő meghajtó előlapját át tudjam szerelni (erre azért lenne szükség, mert az előlap nem egyenes, hanem van benne egy "törés"). 12,7 mm-es ODD megy bele, ilyen caddyket keresgéltem ebay-en, de soknál nem vagyok benne biztos, hogy kompatibilis az én előlapommal. Van valaki, aki tett nem "egyenes oldalú" elitebookba optibayt?
Köszönöm -
Ice&Lime
veterán
válasz
lolka1980 #37155 üzenetére
Ez már nem az a minőség, már nem olyan mint a régi hp notik hangszórói, sőt, a hangkártya/chip se a régi bennük már sajnos. Még a 8-10 éves hp gépeknek volt tökéletes hangchipjük és hangszórójuk határeset a 8440p, a mostaniak viszont, már csak egércincogást tudnak, jó költséghatékony az biztos.
-
C.Brigante
veterán
Üdv. Srácok
Van egy céges hp 6930p elitbook újra kellene húznom de bios-ban nem ajánl fel lemez meghajtó boot opciót csak hdd-t. a bios setup jelszavazva van, ezt, h tudnám resetelni? gondolom utána beállítható lenne több boot opció. köszi -
Ren Hoek
veterán
Jah, hogy ti a gép melett egereztek
így már érthető... Eleve én inkább a gép előtt, vagy oldalt-alul (pedig balkezes vagyok, tehát engem meg pont a Probook baloldalas tápcsatlakozója kéne zavarjon). Bár ha zavarna, egyszerűen átbújtatnám a tápkábel alatt, az pedig nálam egyenesen áll és "lefolyik" az asztalról. Esélye sem lenne belegabalyodni
-
QG
tag
Üdv mindenkinek!
Kaptam a cégnél egy 850es laptopot, a töltőjét jobb oldalra kell bedugni, gondolom a tervező barátnője balkezes volt.
Mindenesetre mindig beleakadok egerezés közben. Szeretnék venni egy 90 fokos könyököt, de nem nagyon találok az országban, és a méretben sem vagyok biztos. Ilyesmi kéne:
http://www.bixmart.com/LC53--Right-Angle-Converter-for-55x25mm-Connector_p_180.htmlHol lehet ilyet kapni? Ha a HP oldalon nincs fenn a pontos töltő méret, honnan tudom meg?
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
HP CQ61-es laptopom van, és egyik napról a másikra nem kapcsol be, vagyis az alábbi probléma merült fel:
- Nem ad képet
- a Caps lock + num led villog (2x ahogy nézem)Utánaolvastam, hogy bios probléma, de nem lett hozzányúlva..
Szerintetek hogyan lehet életre kelteni a gépet??
Esetleg valaki javít ilyet?
Köszönöm -
MaxxDamage
félisten
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Lolman #37158 üzenetére
Csak majd figyelj rá, hogy még update nélkül tedd fel rá/kapcsold be a .NET 3.5-öt, hogy működjenek az FN gombok. Sokat szívtam vele sajnos. .NET 3.5 nagyon sok régebbi szoftverhez/driverhez kell.
Nekem eddig csak bosszúságot okozott a W8/8.1 két laptopon és egy asztalin is. A problémák nagyrészét meg lehet oldani utánajárással, de pl most ezzel szopok, hogy nem lehet kikapcsolni a gépet. Shut down-ra csak kikapcsolja a monitort és megy tovább, nem reagál semmire csak a hosszú kikapcsológomra. Ez is egy update óta... régi notin meg sleepből feljőve csinálta ezt. (Igaz ez most Win 8... még nem tettem fel rá a 8.1-es frissítést)
Biztos sokan nem értenek velem egyet, de a Win 7 egy mára tökéletesen kiforrott rendszer, és a 8/8.1 pedig egy összetákolt sz*r. Na mindegy, nekem fóbiám van tőle az fix, pedig próbálkoztam vele sokat -
Lolman
csendes tag
Üdvözletem!
Szerencsére egy bios frissítés+NoteBook FanControl nevű program megoldotta a hűtés hangosságának gondját. Úgyhogy,akinek túl hangos a gépe ajánlom kipróbálni,hogy manuálisan állítja be,milyen fok mellett mennyire tekerjen a ventilátor. Ugyanis a hp megoldotta annyival,hogy alapon 50%(3684 rpm) körül forog,míg bőven elég neki,ha 10%(2200rpm)-en forog a tapasztalataim szerint.Persze terhelésnél érdemes magas szinteket beállítani.
Következő kérdésem,hogy próbálta-e valaki,hogy win7 és win 8.1 használata mellett az akkus üzemidő mennyiben különbözik? Jelenleg win 7-et használok,mert azt szerettem,de gondolkodók rajta,hogy esetleg win 8.1 megdobna kicsit az üzemidőt,ha áttérnék rá.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SeniorTilla #37153 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom. Probook 450 G1 messze a legjobb hangzású laptopom eddig... de az lakótársaim Acer, Dell gépeire is köröket ver. Mondjuk nekem nem volt szempont ez, mert kb sohasem használom a hangszóróit.
Füles kimenete is nagyon jó szerintem (bár a drágább fejhallgatómmal még nem próbáltam) egy olcsó Geniusból látványosan (hallványosan) jó hangokat csalt elő.
-
lolka1980
aktív tag
válasz
SeniorTilla #37153 üzenetére
Áh nem komoly dologra gondolok de az előző laptopom egy 8440p volt ami aránylag "szép" hangzással volt de ez valami cincogás hozzá képest.
-
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Mély hangokat hogyan lehet kicsalni hp8470p hangszórójából?
Vagy ez alapvetően ilyen "gagyi" hangszórókkal rendelkezik?
win8.1 -
razero
csendes tag
válasz
MaxxDamage #37149 üzenetére
Ja értem, így akkor már összeáll a kép
Még akkor kutakodom kicsit, biztos ne legyen kompatibilitási probléma, mindenesre köszi az infókat meg segítséget -
MaxxDamage
félisten
válasz
razero #37148 üzenetére
kb.
Én az általad leírtakat csináltam, azzal a változással, hogy megvolt a klónozás , HDD helyére ment az SSHD (eredeti HDD eladásra került) és (HP) DvD-RW ment vissza ODD helyére, azért, mert ODD helyre nem találtam 9.5mm magasságú nekem megfelelő BD-RW -t (totál semmit) így vettem egy Pioneer BDR-209EBK és LC EH 525B-PS USB 2.0 házba pakolva mikor kell a BD-R / RE lemezekhez, vagy íráshoz akkor előveszem és használom, eredeti ODD meg a helyén így DvD , CD lemezeket bármikor elérhetem, használhatomUI.: persze, gond nélkül bele kell mennie eredeti helyre az SSD -nek /2.5"/
L
-
razero
csendes tag
válasz
MaxxDamage #37147 üzenetére
Hát Probook 450 G1 E9Y39EA típusról van szó, de úgy tudom a 455 G1 csak specifikációban tér el, kialakításban nem, vagy ez nem így van?
Igen, amúgy úgy tervezem, h SSD->HDD helyére HDD->ODD helyére, csak előbb nem úgy írtamDe ha már témánál vagyunk az SSD simán minden keret és átalakító nélkül belemegy az eredeti HDD helyére, igaz?
És ha még egy kérdést megengedsz, te akkor a kiszerelt olvasóval nem is kezdtél semmi? Nem raktad külső dobozba vagy ilyesmi? -
razero
csendes tag
Sziasztok!
Van valaki, akinek HP ProBook-ja van és az ODD-t kiszedte egy ODD BOX-ba és a helyére meg ment az SSD? Mert én keresgéltem ODDBox okat, de csak ezt találtam, RAIDSONIC IB-AC642, de erre meg azt írják, h nem stimmel minden a csatlakozónál...szóval ha valaki így használja a notebookját, tudna segíteni, h milyen ODDBox a jó?
Előre is kösziRaz
-
dangerzone
addikt
Szerintetek mitől lehet az, hogy a gépem (4340s) nem tud csatlakozni a wifi hálózatokhoz? Suliban, vonaton, otthon is van, hogy nem képes. Látja a hálózatot, csatlakozik, de mégsincs net. Ilyenkor néha segít, ha a windows segítségével hibát keresek, aztán alaphelyzetbe állítja az eszközt, utána működik.
Most meg a net sokszor szakadozik. A többi gépen a lakásban nincs ilyen gond. Nem tudom, mi lehet. Ha kábelre van kötve, minden rendben.Egyébként win 7 64 -em van.
-
Szvobi42
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában szándékozom új laptopot vásárolni, még nem döntöttem el, hogy ultrabook, vagy rendes gép, de mindenképpen 14-15,6 colosban gondolkodom, 200 fölé sokkal nem szívesen mennék.
Ezek lennének a követelmények:Rendes gép:
Proci: Mi.n i5 4. gen
Háttértároló: lehetőleg ssd/sshd
Jó lenne több mint 4gb ram
Rendes videókártya, de ne menjen az akksi rovására. (esetleg dupla)
(játékra nem lesz használva, maximum 3D-s tervezőprogramokra, illetve videóvágásra)
Bill. háttérvilágítás, msata, dokkolás előnyUltrabook
em integrált videókártya.
Előre is kösz a segítséget.
-
Lolman
csendes tag
Üdvözletem!
Most vettem egy hp probook 430 G1-es laptopot.Minden jó is lenne vele,csak a hűtés elég hangos(nem erősséglegi,hanem egy viszonylag magas frekvenciájú hangot ad ki).Mielőtt megvettem,olvastam,hogy a hűtés nem a legkellemesebb ennél a példánynál,de ennél kevésbé zavaróra számítottam...Azt szeretném megkérdezni,hogy esetleg másnak van-e ilyen laptopja és megtudja-e mondani,hogy nála is ilyen a hűtő és ha igen meglehet-e szokni(esetleg garanciáztassam)?
Előre is köszi!
-
wwhy
veterán
válasz
fkenny #37139 üzenetére
Kérdezd meg a Smartservice-t.
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy szeretném kibővíteni a gépem garanciáját (HP Elitebook 8460p). Most lesz 3. éves októberben.
Nekem még egy év helyszíni garira volna szükségem. Megoldató ez, csinált már valaki ilyet?Válaszotok és segítségetek előre is köszönöm!
Üdv. Ádám
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Adott egy régi HP NC6120 noti, a hibajelenség az, hogy csak akkor hajlandó elindulni ha a tapipad bal oldalán picit megnyomom/emelem a gépet. Ennek hiányában megmered a HP logonál vagy éppen akár a Windowsban is. Amint megnyomom/emelem akkor pedig folytat mindent tovább. Pontosan ugyanez a hibajelenség: [link]
Ha jól gondolom az a hiba amit a videó alatti hozzászólásban is írnak (south bridge BGA probléma) és ahogy olvasom a külföldi fórumokat ez típushiba volt ennél a szériánál.
A kérdésem: Megéri foglalkozni vele? Van valaki, aki tudná ezt olcsón javítani (mivel már maga a noti sem ér túl sokat). Vagy szedjem szét és adjam el alkatrésznek mert nem éri meg vesződni vele? Próbáltam alaplapot keríteni bele, de nem nagyon találtam, ebayen is csak teszteletleneket látok, az meg elég lutri.
-
dauphin
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #37132 üzenetére
Szia! Nem jutottam el odáig, hogy erről személyes tapasztalatot szerezhessek.
Ahogy olvashattad a hsz-emben, egyelőre tapogatódzom és szemezgetek a laptoppiac kínálatában. Nagyon sok hsz-t és kommentet olvastam a témában, de az az igazság, hogy még nem látom az alagút végén a fényt. Éreztem már úgy, hogy megtaláltam a nekem megfelelőt, és a következő pillanatban egy újabb vélemény olvasása után borult ez az elképzelésem. Én is a lehető legtöbbet szeretném kihozni a keretemből a legkevesebb kompromisszum bevállalásával (az ésszerűség határain belül - az igényeim nem túlzóan nagyok). Tudom, álmodik a nyomor!
Első körben újat szerettem volna, utána már a használt-piac termékeit sem vetettem meg, és a következő fázis a használt üzleti kategória lett. Most ebben gondolkodom, de nem szabad elfejteni - nem is hagyják a fórumozók - itt sem fonják kolbászból a kerítést! Ugyanakkor mindennek megvannak a maga árnyoldalai - az egyik oldalon az anyagminőség, hardver, stb.; míg a másikon a support és a garancia kérdése (és még ki tudja mi minden kerül a képbe és tisztul le, amíg az ember döntésre jut).
Tehát most ott állok, ahol a legelején: gyűjtöm az infókat, csipegetek innen-onnan, és próbálok a segítségetekkel egy jó vásárt összehozni a legvégén.
Remélem nem okoztam csalódást, bár a kérdésedre érdemben nem tudtam válaszolni.
-
-
SNor
tag
Helló! Érdeklőnék 25(6?)70p tulajoktól, hogy ha a gépben nincs DVD, csak a lezáró burkolat, akkor utólag szerelhető-e bele "bármilyen" 9,5-ös DVD író, vagy az előlappal gondok lesznek? Vagy csak gyári? Szóval mi, hogy, hogyan?
Kösöznöm
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Dhampir #37122 üzenetére
Irodai munkát írtam, de valójában ez azt takarja, hogy a feleségem pedagógus, s otthon dolgozik vele,szövegszerkesztés, internet, prezentáció, s a digitális táblához való szoftverrel órai anyag létrehozása.
A digitális táblához van egy 2 éves HP laptopja, csak a sok dolog mellett ezt is minden nap cipelni gyalogosan, vagy kerékpárral az iskolába, picit nehézkes. Asztali gépünk van ugyan a szobában, de a házimunka mellett mindennapjait az ebédlőben tölti, ott dolgozik, tévézik. A dolgát szeretném könnyebbé tenni.
A HP250 G2 i3-3110M laptop HD4000 integrált kártyával, WIN8.1-el , ill. Office 365-el 129000Ft-ért jónak tűnik.A kijelzője matt.
Azt nem tudom, hogy milyen lehet a kijelző minősége? -
munky
őstag
Sziasztok!
Adott egy HP Probook 4540s, aminél egyik napról a másikra a billentyűzet alsó sorának egy része nem érzékeli a gomblenyomást. Pontosabban az "i,b,n" billentyűk és a jobb oldali Shift működik, a többi viszont egyáltalán nem. Win8, telepítve nem lett rá mostanában semmi. Gondolom ez nem szoftveres probléma. Mi lehet a gond
Menjen gariba, vagy van valami amit meg lehet próbálni?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Gedeon31 #37126 üzenetére
Én ezt a választ kaptam a HP -tól (és nem konkrétan csak ODD -re gondoltam, mert BR-RW -t akartam bele venni, de csak hivatalos HUN forgalmazót tudtak ajánlani) és az ODD cseréje se nagy gond, mert csak egy csavar és pattintás ki azt Caddy vagy másik ODD be
/garanciát biztosan nem befolyásolja.../
L
-
Gedeon31
addikt
válasz
MaxxDamage #37125 üzenetére
Ő nem ezeket szeretné cserélni
-
Dhampir
félisten
Ilyen történetek a legdrágább üzleti gépekkel is megesnek.
EliteBookban a kijelző felett kipattintható világítás nem sokat ér és van olyan korábbi széria, ahol a kijelző zárja megadja magát.
Egyébként nyilván komolyabb minőségű gép, de egy használt gép esetében sok esetben máris azzal kezdhet az ember, hogy szét kell kapni és kipucolni, persze attól függ, hogy ki és mennyit használta és az is lehet, hogy többször javított gép volt.
-
KZP
őstag
válasz
Dhampir #37122 üzenetére
Én inkább Elitebook-ot (használtat) javasolnék, miután a 3,5 éves 4520s-em egyszer csak megadta magát. (3 év garancia volt rá.) Talán az Elitebook-ok tartósabb használatra vannak tervezve. Az alaplap lett kuka, több szaki sem tudott vele mit kezdeni. Agyon sem volt használva, rendesen karban volt tartva, mégis bekrepált. Egy új alaplap (kínából rendelve is) több lett volna, mint a laptop értékének a fele...
Úgyhogy ment bontásra szegény, így is jó nagy bukta lett. -
GEPESZ66
veterán
Én egy HP250 G2 i3-3110M laptopot szeretnék venni irodai munkára.
64bit-ew WIN8.1 van rajta alapból.
A 32bit-es programok futnak a 64bit-es rendszeren?
Esetleg, ha egy másik fajtát veszek Linux-al, s ráteszek egy 32bit-es WIN8..1-at, akkor vadászni kell driverek után (pl.webkamera), vagy minden flottul megy elsőre? -
N3zykee
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy HP Probook 650 G1 3év garival és az lenne a kérdés hogy ha kiszedem a DVD írót és optibay keretet rakok bele akkor elveszik a garancia?
Vagy a HP meddig tolerálja a gép bontást?
Köszi előre is. -
KZP
őstag
válasz
SeniorTilla #37116 üzenetére
Így igaz, most leszedtem a kis fedelet az aljáról. A helye és a vezetékek megvannak.
-
-
KZP
őstag
válasz
Menetke93 #37102 üzenetére
Nekem van egy Probook-ból való wi-fi/Bluetooth modul, ezért kérdeztem, hogy a tiédben milyen típusú van. Ha nem túl bonyolult hozzáférni, és budapesti vagy, akkor összefuthatunk valahol egy próba erejéig. De tényleg érdemes megnézni, hogy nem-e csak az antenna kábele csúszott le a csatlakozójáról.
[ Módosította: Qru ]
-
kozmy
őstag
válasz
donjohnson #37105 üzenetére
Nekem pl egy t-mob stick driver okozott ilyen problémát, de az alaplapi chipset drivert újra telepítettem meg a GPU drivert és meg oldotta ezt a venti felpörgés problémát. De okozhatja vírus is
-
donjohnson
addikt
adott egy hp 6710b laptop. eddig teljesen jól működött, most viszont folyamatosan pörgeti a ventit, akkor is, ha nincs terhelés.
gondoltam, kitakarítom, újrapasztázom a cpu-t, hátha megjavul.
tele volt porral a hűtőborda, így előre örültem, hogy összerakás után biztos jobb lesz, de sajnos nem változott a helyzet.
a hőmérsékletek látszólag rendben vannak és mégis zavaróan hangos 46 fok környékén is.
nem tudjátok, mi lehet a gond? -
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
HP8470p típushoz mely modulok a megfelelőek amivel ki tudnám használni a belehelyezett SIM kártyát internet eléréshez?
Vagy hol tudnám ezt megnézni? -
Ren Hoek
veterán
válasz
Menetke93 #37102 üzenetére
Ott a wifi modul, lehet kimozdult az antenna stb. (?)
[link]Kicsit mozgasd meg, hátha... Aztán ha nem segít, mert általában nem szokott, akkor rossz. Szervíz, ha garis, vagy veszel egy olcsó USB Sticket, fillérekért lehet kapni már.
Több ismerősöm notijában is már rég tönkrement a wifi, és ez van... de lehet külön hp alkatrészeket is venni ha már nem garis, akkor is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- Eladó ASUS TUF FX506UI 4800H GTX1660Ti 6GB 16GB ram
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest