- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
probook 4535s.
wifi driver frissítve adapter bekapcsolva mégse érzékel 1 db wifi jelet sem. Annyit ír csak, h nincs kapcsolat. Tönkre ment volna benne vmi?Tárgytalan. elindítottam a HP hálózat-ellenőrzést és az visszaállította a kapcsolatot.
Már csak az a kérdés, h miért/mitől tiltotta le korábban, ha én nem piszkáltam ezzel kapcsolatban semmit?
[ Szerkesztve ]
-
gery2123
őstag
Ha jó állapotban van a 8530p akkor megér annyit szerintem. Raksz még bele 2 vagy 4gb ramot aztán lesz egy jó kis géped. Igaz a ddr2 nem olcsó mulatság, de annyit még megér. Sőt, ha ha nincs minden nyitva egyszerre, akkor a 2gb is elég azért sok mindenre.
[ Szerkesztve ]
-- PSN_ID: GerY2123
-
dik
őstag
Helló!
Elnézést ide teszem fel a kérdésemet, de másik topicban nem válaszol rá senki. Mi a véleményetek egy hp 8530p-ről? 38000Ft megér? Alap benne minden semmi extra 2gb memória, stb. Vagy lenne HP6730b talán 30000Ft-t. Megérik ezek ezt a pénzt vagy felejtősek? Egyikből 220db vagy a másikból 1000+db van a cégnél ami most eladó sorba került...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
ACAB95
tag
Üdv.
Van egy HP Elitebook 6930p laptopom, adott gpu mobile intel® 4 series express chipset family 64mb. Valahogy meglehetne oldani, hogy fussanak rajta a 128mb gépigényű játékok? Előre is köszönöm!"Ami nem öl meg, az megerősít."
-
Mankó
veterán
Jött hozzám egy Compaq cq56-os laptop, boot hibával, csak a Capslock villog. Nagy kínlódások után sikerült megcsinálni a Usb-s bootolhatós flash disket, de az istennek nem találok egyetlen nyamvadt rohadt bios fájlt, amit felrakhatnék a pendrive-ra, és azzal próbálhatnám a biost resetelni.
Valaki segítsen már ki egy linkkel! A pontos típusát honnan tudom leolvasni a laptopnak, mert cq56-ból van elég sok verzió?Esetleg ha valakinek van más ötlete a probléma megoldására ne tartsa magába! Hard resetet próbáltam, nem segített.
Szerk.: Most egy ugyanolyanról írok, bár lehet hogy hardverben van kicsi eltérés. Ez Intel 2.3-as, 3 gb ram, stb Kb. ugyanaz a 2 gép, de verziószámban lehet eltérés, s lehet a biosa is másabb.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
tomi0816
tag
Sziasztok, ez most lehet nem a notim problémája, de megvan egy kb 2 hónapja a hp probook 450 g2-m és amikor nem hálózatról üzemelem (nem energiatakarékosan van, de nem is teljesítmény maximalizáláson, hanem a kettő között) még egy nem netről hanem a noti meghajtójáról indítok el egy 480p-s sorozatot, a hang berezonál, olyan mint amikor megakad egy pillanatra a zene cd vagy valami hasonló. Eddig nem annyira zavar-t mert megfogtam bedugtam konnektorba, de mostanság elkezdtem játszani és ott már akkor is csinálja ha nem aksiról játszom... Mi lehet a gond szerintetek? Mikrofon nincs bekapcsolva, mert olvastam hogy az is okozhatja.
-
mohooki
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki tanácsot segítséget adni abban, hogy a miért nem tud hozzáférni sem a HP Advisor, sem HP Support Assistant az akkumulátorhoz?
Köszönöm.
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok, egy kedves ismerősöm járt így,hátha itt is tudtok vmi jó ötletet adni ez ügyben.A szervizajánlat elsősorban Debrecen esetleg környékére vonatkoztatva. Köszi.
[ Szerkesztve ]
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
rbalint88
addikt
Cserélt már valaki Elitebook 840-en HD vagy HD+ kijelzőt a FHD IPS-re? Kell hozzá új kábel is vagy elég csak a panelt cserélni? Service manual csak egyféle cikkszámú kábelt ír, de a gyakorlati tapasztalatoknak jobban a hiszek, a google meg nem dobott semmi értelmeset.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok Elitebook tulajok! Volt [ez] a hozzászólásom az azonnali notebookos kérdések órájában, de még nem oldódott meg a problémám illetve kiegészíteném azzal hogy úgy érzem valami nincs rendben a géppel. Böngészés közben a weblapok görgetése nem folyamatos sokszor akad. Ha online videót nézek és másik ablakra váltok (akár üresre is) akkor a videó hangja akadozik (gondolom a lejátszás is). Ezek érzésem szerint nem normális dolgok a Firefox és az Explorer is csinálja. Gondolom ez is kapcsolatban áll a VGA driverrel mint ahogy a linkelt hozzászólásban lévő képremegés. Már nem tudom mit csináljak mit telepítsek szinte minden drivert próbáltam a jelenség nem szűnik meg.
A gép: Elitebook 8460p: i5,6GB RAM,Intel HD 3000,160GB Intel SSD
Esetleg a Chipset is bekavarhat?
Valaki aki nagyon ért hozzá Pesten megszervizelhetné nekem természetesen nem ingyen.Ákos
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
Szirtimorc
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy 8530w/8530p mini pci-e portjába, ahol a wlan szokott lenni, lehet-e ssd-t rakni úgy, hogy bootoljon is róla.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
Brut
tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy HP 15-g011sh J2T19EA típusú notit. Win 8 lett telepítve a gépre, viszont sehogy nem tudok olyan drivert felrakni amivel a kijelző fényerejét tudnám állítani, folyamatosan max erősségen világít.
A másik problémám pedig, hogy a bluetooth nem érzékeli se az LG se a HTC telefonom. Ehhez is gondolom kéne egy megfelelő driver, de nem találtam olyat amivel működne.Valagi segítsen
-
veterán
válasz Gery1987 #38681 üzenetére
A 250-es a legolcsóbb HP gép, belépőszint. Sokat ne várj tőle, se minőségben, se teljesítményben, se szolgáltatások terén. A minimálisat persze nyújtja, ha ez elég akkor nem lesz vele gondod.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Gery1987
őstag
Sziasztok!
Egy kis vélemény szeretnék kérni. Mi a véleményetek a HP 250 G3-as notebook-ról? Egy ilyen gépet néztem ki a következő specifikációval:
[Telekom otthoni weboldal]Tudom, hogy nem egy erőgép, de itthoni felhasználásra lenne néha mozgatva. Netezés, némi játék (nem tudom mit bír el), zene, youtube. Netes játékok futtatása.
Kérlek titeket ne a gép erejét szidjátok, általános vélemény kérnék a márkáról, minőségről, egyéb. Anyumnak egy HP 630-asa van. 3 éve semmi baja nem volt egy kijelzőcserén kívül.
Köszönöm!
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
doora18
csendes tag
-
veterán
-
doora18
csendes tag
válasz Sly189 #38669 üzenetére
Annyira nem drága, mivel neked 455 G1-d van a kérdező meg egy 450 G2-t kérdezett. A kettő persze nagyon hasonló, de nem teljesen ugyanaz. Kinézetre is eltérnek kicsit, a 450 G2 itt-ott kerekebb. . AZ AMD és intel között viszont simán van ennyi árban. i5-ös procival mondjuk legalább 35 ezerrel olcsóbb, de ha kell az i7-es proci...
Kb. 1 hónapja használok egy 450 G2-t, igaz csak i5-ös procival, de vettem bele egy M.2 SATA SSD-t. Elég gyors, bár játszani még soha nem játszottam vele, de MATLAB szimulációkat szépen futtat
Hangja szerintem rendben van, üzletihez képest főleg.
A kijelző tényleg nem erőssége, de szerintem nem borzalmas. Rásütő napfényben is jól olvasható.
Hordozgatni vettem, eddig sehol nem kopott meg ettől, de 1 hónapja vagyunk csak együtt, szóval csúnya is lenne tőle.
Egyedüli negatívum, az ujjlenyomat gyűjtő gumi réteg,ami csodásan kirajzolja, hol szoktam megfogni. -
gr.bence
aktív tag
szia.
Megtaláltam én is időközben. Azért köszi a segítséget.
Még a véleményedre lennék kíváncsi, hogy a mostani gyári 8Gb 1600Mhz képest, érezhető lenne a javulás, gyorsulás, ha ez kerülne bele a gépembe ?
előre is köszi a választ.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Sziasztok adott egy HP Elite Book 6930p noti.Amin biost szeretnék frissíteni,de a kis öcsi szerencsésen bios jelszót alátott be anno.Természetesen nem emlékszik rá A bios frissítés előtt pedig a hp bios frissítő programja kéri a jelszót.Az itt leírt elem cserét [link]megcsináltam de nem működik.Hogyan tudnám ki olvasni mi a jelszó,vagy hogyan tudnám alap helyzetbe állítani a iost,hogy utána frissíteni tudjak?Köszönöm a választ előre is
-
Sly189
senior tag
Szia, nekem ilyen van csak más konfiggal.
Anyag összetétel frankó, viszont a szín a kijelzőben elég gyenge, nyilván a matt megjelenítő miatt.
Viszont amit linkeltél, szerintem drága nagyon.
Én 160 000 ért vettem 3 év garanciával.Őt vettem meg: [link]
Far Cry 4 szépen fut, CoD Advanced Warfare is nagyon szépen. Nem játékra vettem, de azért csak megnéztem mit bír a vas és nem melegszik!
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, vásároltam pár hónapja újként egy HP Probook 455 G1 -et. Cikkszám: F7X54EA#AKC
A WiFi valamiért gyenge. A routertől kb 5 méterre vagyok és nincs fal.
Gyanítom hogy rossz drivert sikerült feltennem, mert kábelen keresztül ~8MB/s, WiFi-n keresztül pedig ~2MB/s éppen hogy eléri. A WiFis UPC-s modemem 300MBit-et tud A/B/G/N szabvánnyal.
Tudna valaki nekem segíteni?
Leírás: Ralink RT3290 802.11bgn Wi-Fi Adapter
[ Szerkesztve ]
-
gt007
tag
válasz gr.bence #38665 üzenetére
Ahogy a service manualt látom, max 2x8GB 1600 Mhz Ram megy bele.
Tehetsz bele gyorsabb Ramot is szerintem, de valószínűleg az is csak 1600 Mhz-en fog menni.Üdv gt007
-
gr.bence
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Hp envy j124sg laptopom,szeretném bővíteni a már meglévő memoriát (8gb 1600mhz).
Kérdésem hogy 2400mhz jo lenne e bele. Vagy esetleg milyet tudtok ajánlani.
Az elképzelésem 2x8gb 1600mhz vagy ha van akkor jobb.
(kingston hyperx gondoltam)
Előre is köszönöm.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
SFAkos
aktív tag
válasz SeniorTilla #38662 üzenetére
Nálam a harmadik link a driverek a hp supporton, ahonnan töltöttem le őket. De átfutottam a manual-t és a biosos résznél nemigen találtam ilyesmit. Na mindegy, azért együtt tudok élni vele
-
SFAkos
aktív tag
válasz SeniorTilla #38659 üzenetére
Egyik ismerősöm is ezt mondta, végignyálaztam a BIOS-át, de nemtaláltam ilyesmit. Aztán mondjuk lehet csak hülye vagyok...
-
RoNankodes
újonc
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket a HP 350 G1 szériáról.
-
veterán
válasz SFAkos #38658 üzenetére
A BIOS-ban át tudod állítani a funkciógombokat.
Töröld le a hangvezérlőt, és használd azt, amit a windows feltett, ha azzal jobban szól
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
SFAkos
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP Probook 455-öm és olyan kérdésem lenne, hogy van-e arra lehetőség, hogy a funkció billentyűk működését megfordítsam? Arra gondolok, hogy pl a hangerőhöz, fényerőhöz nem kell nyomni az FN-t, csak magát a gombot, az F billentyűket pedig az FN-el. Másik HP-nál láttam, hogy így van azért kérdezem. Win 8.1 x64 a rendszer. Egy másik kérdésem az lenne, hogy feltettem a gyártó oldaláról a hangkártya drivert, valamit DTS+ és sokkal halkabb lett a hangszóró azt vettem észre. Esetleg erre valami megoldás? (A hangjavító cuccokat a programjában kikapcsoltam, de úgy se hangosabb csak szarabbul szól talán)
Köszi szépen a válaszokat előre is.
[ Szerkesztve ]
-
pohicop
tag
válasz haiiro_o #38653 üzenetére
Annak idején a hp pavilion dv6 3070eh-vel is beszívtam ezt a driver dolgot. Win7-el jött ki. Megvettem a win8-at. És nem tudtam használni, mert a dupla videókártyához nem volt driver. Se a hp-nak, se az Ati-nak. Egyik support se tudott segíteni. A Microsoft se. Szóval ha az a gép win8.1-el jött ki akkor nagyon lehetséges, hogy nem lesz rá driver.
Üdv: Pohi
-
emplix
újonc
Sziasztok!
HP EliteBook 8540w-ről tudnátok nekem véleményt mondani?
Válaszokat előre is köszönöm! -
krisztian7
tag
Egy 8460p laptopban valamiért nem sikerül beállítani, hogy működjön a dvd olvasó. Sima AHCI módban van a hdd biosban, más beállítást nem találtam ami erre vonatkozna esetleg. UEFI kikapcsolva-bekapcsolva nem számít. Se bootolni nem tud róla, se windows-ban nem ismeri fel a cd tartalmát. 2db odd-t is kipróbáltam már mindkettővel ezt csinálja, ezért gondolok valami bios beállításra. Szerintetek?
-
haiiro_o
tag
Sziasztok segítségetszeretnék kérni.
Ismerősömnek van egy HP Pavilion 17-e051sh notebook-ja
a gyártó oldalán csak win 8.1 hez vannak driverek.. lehetséges akárhol találni win 7 hez is.? -
gery2123
őstag
Hali mindenki!
Olyan kérdésem lenne, hogy akinek 8440p van, az meg tudná nekem mondani, hogy linux alatt mennyire hangos a gép? Illetve működik minden rajta?
Csak azért lennék rá kíváncsi mert anno 8530p nagyon zúgott a venti, és sehogy se tudtam halkabb működésre bírni.
Előre is köszönöm szépen !-- PSN_ID: GerY2123
-
gt007
tag
Sziasztok.
HP Compaq Prsario CQ56-ban szeretnék procit cserélni.
Jelenleg Intel Celeron T3500 van benne.
A leírása alapján Intel T4500-at lehet bele tenni, de arra nem tudom volna e értelme cserélni, sokkal gyorsabb nem lenne.
Én a T8300-as procit néztem ki, de nem tudom menne e benne?
Valakinek esetleg van tapasztalata, véleményetek szerint menne benne a T8300-as proci?Üdv gt007
-
pohicop
tag
Azt mondják az egyik ic a hibás. Kicsit rámelegítettek így indult a gép. Sajna ugye hibrid, mert dupla vga-s....
-
pohicop
tag
válasz SeniorTilla #38648 üzenetére
3 mp-enként villan egyet. Próbáltam számolni,mert olvastam, hogy valami hibakódot jelent. De akkor ez így egy villanásnak számít és akkor cpu hiba. Még talán az a legjobb az eshetőségek közül.
-
veterán
-
pohicop
tag
Hp pavilion dv6 3070eh notebokkom ma win7 frissítést követően 5 percig használtam. Ez után alvóba tettem. Na ő úgy elaludt, hogy azóta ha bekapcsolom akkor indul, venti felpörög, dvd meghajtó felpörög, de a képernyő sötét. A win nem indul. Dos-ba nem tudok kilépni. A caps lock 3 mp-enként villan egyet. A wifi hálózati kapcsolat kikapcsoltan marad és narancssárgán világít. Tehát nem indul el a rendszer. Mi lehet a hiba? Kiszedtem ramokat, dvd meghajtót, hdd-t is akkor se történt más. 4 éves. Asztali gépnek volt használva. Thermaltake hűtő volt alatta. 60 fokon ketyegett általában. Szétszedtem, belül pormentes. Szinte újnak néz ki teljesen. Szóval nem volt extrém módon használva és nincs lelakva. 4 év és behalt a proci vagy a vga? Mindkettő az alaplapon van természetesen. A proci amd turion II 2,3-as. A vga meg dupla.... Egy -Hd4250 és egy Hd5650 1 Gb-s., melyek közt lehet váltogatni. Rendszerint a kisebbik ment mert így hűvösebb volt a gép és filmnézéshez meg netezni tökéletesen elég volt. Próbáltam külső kijelzőre kötni nem sikerült. Nem a kijelzőnek van baja.
Help!
[ Szerkesztve ]
-
SZIGMA
aktív tag
válasz kiakirály:D #38645 üzenetére
Szia!
Ez halottnak tűnik, mintha az AIDA nem igazán tudná olvasni ezeket az értékeket.
Az élettartam ismeretlen már rossz jel, a tervezett kapacitás és a kapacitás teljesen feltöltve között
90000X-es (kilencvenezerszeres) a különbség, ami lehet szoftver és akkuhiba is.
Viszont a 7,2 V elég kevés egy notebook akkunál, kérdés hogy mennyi névleges feszültség van ráírva, de leginkább cellazárlatra tippelnék.Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
kiakirály:D
csendes tag
-
Liberator24
tag
Üdv!
8440p-t takarított már valaki? Mennyire kell szétszedni?
-
-
w.miki
veterán
válasz Willanyasz #38640 üzenetére
és hogy csináltad meg?
szinte teljesen véletlenszerű (és ritka) az újraindulás.
eseménynaplót nem néztem, minidump-okat lementettem, de attól nem lettem okosabb...[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
válasz MasterMark #38638 üzenetére
először úgy csináltam, de a HP egy csomó mindent critical-nak hazudott, amire igazából nem is volt szükség...
-
w.miki
veterán
Adott, egy majd fél éves HP ProBook 450 G1, amire Win7 Pro x64-et tettem fel, HP driverével.
Néhány napja rendszeresen újraindul, nem tudni miért.
Egyszer csak lefagy/lekapcsol, aztán elindul újra, bár nem túl gyakran, de rendszerességet sem tudtam megfigyelni.
Első körben virusra gyanakodtam, lefuttattam néhány kergetőt (ADWCleaner, Malwarebytes, DrWebCureIt, VipreRescue), de nem találtak semmi komolyat.
Utána körbekérdeztem a fórumokat, azt mondták lehet SW, vagy HW hiba is.
Ennek kiderítésére úgy néz ki, újra kell telepítenem a W7-et.
Viszont... a w7 telepítés után a HP oldalán található driver káoszból nem tudom mi az, amit fel kell telepítenem, és mi az, ami felesleges?
Van ehhez valami útmutató/gyik/fórum?[ Szerkesztve ]
-
Willanyasz
tag
PNP 219 és 41-es hiba van.
-
Viktor77
titán
válasz Willanyasz #38634 üzenetére
Windows naplók és Alkalmazások vagy Rendszer. A kékhalálkor nézd meg az időt, ez alapján megtalálod a hiba bejegyzését.
Legalábbis Win7-en, nem tudom 8-on is így van-e.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz Willanyasz #38632 üzenetére
Az a kékhalál. Eseménynaplóban nézd meg mi okozta.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Willanyasz
tag
Sziasztok!
Mitől csinálhatja a windows főleg filmnézésnél amikor TV-re van kötve 1-1,5 óra után kifagy,netezés közben bedob 1 kék ablakot 1 szmálylival hogy a rendszer hibát észlel ezért újraindul.
Laptopom: probook 450 g1 i7 proci
Oprendszer win 8.1
Elméletileg minden driver fentvan.
Prociteszt,memteszt és a videókártya teszt nem jelez hibát.
Segítségeteket lelőre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
lolka1980
aktív tag
válasz SeniorTilla #38624 üzenetére
Én ilyet nem olvastam.Mármint,hogy soha többé Linux.De ha átsiklottam fölötte elnézést.
Azonkívül lehet fölteszi a Wint és egy életre megbánja inkább visszatér(ne) az eredeti oprendszerhez.Különben meg felőlem azt csinál vele amit akar,én csak leírtam mit tartalmaz a recovery,esetleg miért volna érdemes megtartani.
-
DinkaDanka
tag
válasz SeniorTilla #38629 üzenetére
köszi srácok a gyors válaszokat!! Szép napot
Real Gamers Never Die, They Just Respawn
-
veterán
válasz szabonagyur #38628 üzenetére
Támogatom. A tartóssága sem lesz valami fényes, hamar lecsökken majd az üzemideje.
-
félisten
válasz DinkaDanka #38627 üzenetére
ebayesből is van kevésbé rossz és nagyon rossz. Ha mondjuk a gyári akksival elment 2-3 órát a gép az ebaytől 1 órától többet nem nagyon várnék hosszabb távon.
-
DinkaDanka
tag
válasz SeniorTilla #38626 üzenetére
Köszönöm!
Ebay-en rendelhető 5-6K forintos aksikról van vélemény? Persze gondolom nem olyan mint egy gyári, de ha 1-2 órát kihúz az nekem már jó, nem akarok kiadni 20K-t egy originálért
-
veterán
válasz DinkaDanka #38625 üzenetére
Akksi kuka, everest buta cseréld ki. Valószínűleg az akksi rossz, de biztosra akkor mehetsz, ha kipróbálod másikkal is.
-
DinkaDanka
tag
Sziasztok!
Most vettem egy HP Probook 6550b notebookot. Van benne akksi, Everest szerint 52% elhasználódású, de valamiért folyton "0% csatlakoztatva, nem tölt" feliratot mutat a windows. Akkor ez az aksi kuka? Ha veszek egy újat akkor azt fogja tölteni a gép? Hogy tudnék kicsit többet kideríteni erről?
Köszi !!!
-
veterán
válasz lolka1980 #38622 üzenetére
Linux-szal adták a gépet gyárilag, ha windowst akar használni, sosem fogja a linuxot újratelepíteni. Minek megőrizni a recovery partícióját?
-
lolka1980
aktív tag
A recovery tulajdonképpen az oprendszer amivel adták a gépet.Ha letörlöd nem tudod ujjra telepíteni csak lemezről egy másik oprendszerrel illetve ha kéred a HP-t kipostázzák neked az eredetit .Mellette tartalmazza az összes drivert a gépedhez.A hp tools partició meg egy bios frissítés eredménye.Letörölheted mindkettőt(ha tudod)de ne feledd ezek eredeti szoftverek!
Én abszolút nem látok itt Linuxos partíciókat mivel azok ext4 és nem NTFS meg FAT32.Vagyis majdhogynem ugyanezek a partíciók vannak wines gépnél is
Esetleg itt keresgélj driver gondokban.
[ Szerkesztve ]
-
csdm
senior tag
válasz SeniorTilla #38620 üzenetére
Tehát törölhető az összes marhaság? Akkor nekilátok újratenni, köszönöm.
-
veterán
-
csdm
senior tag
Hali!
HP 455 G2 laptop új tulajdonosaként pár tanácsot szeretnék kérni. Ubuntuval volt felszerelve a gép, de már Windows 7 fut rajta. Szépen sikerült majdhgoynem az összes gyári drivert felraknom, viszont az fn- billentyű még mindig nem működik, erre valami tanács?A Másik, hogy a merevlemez gyárialg elég érdekesen van felosztva és nem értem mit miért csináltak.
Itt a Recovery-n meg a Boot-on stb, lévő cuccok micsodák? Kitörölhetem őket?
Jelenleg nem sikerül az unallocated lemeztárhelyet befognom munkára, mert ilyen hibát ír ki amikor itt próbálom formázni:Aztán a Hiba üzeten a következő:
Köszi előre is a helpet!
-
veterán
válasz Dozbik #38617 üzenetére
Az majd attól függ, milyen állapotban van a gép az akksi 2 órás üzemideje nem valami bíztató, de majd kiderül. Az akksira általában nincs garancia.
-
Dozbik
tag
válasz SeniorTilla #38616 üzenetére
Igen, mert megrendeltem. Már csak egy darab volt belőle, amikor észrevettem, megtetszett, nincs már nagyon időm válogatni, ez ideális választásnak tűnt, és a hardverhez mérten kellemes áron.
Mit gondolsz, jól tettem? ^^
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Dozbik
tag
Sziasztok!
Szerintetek 120 rugóért jó vétel ez a gép? "Mindenesnek" használnám külföldön fél évre, egyetemi dolgok, multimédia stb. meg kicsi játék, de nem a legújabb, legmegterhelőbb játékokra gondolok, és nem a full extra hd csili-vili a cél.
http://www.xn--hasznltlaptop-7db.hu/hp_probook_6570b_hasznalt_laptop_254
-
gerii
addikt
Ha már kijelzők: pont a múlthéten gondolkoztam el erősen a 8540p-m fHD kijelzőjének a cseréjén DreamColor-ra. Nagy nehezen megtaláltam a panel típusát is, LP156WF3 SL B2, kb 50-60$-ért már lehet venni. Találtam hozzávaló LCD kábelt is 15$-ért.
Amit nem tudok:
- nVidia Quadro NVS 5100M tud-e 10bit -es színeket megjeleníteni
- 1-2 mm-rel nagyobb a panel szélességben, hosszúságban mint a mostani
- a service manual szerint a DreamColor-os notiknak egyedi a zsanér, káva cikkszáma (képek alapján nem látszik eltérés, ha van is)30k-ból meg lehetne csinálni, de a 10bit-es színmélységet még ki kell deríteni ( lehet hogy driveresen van korlátozva)
-
félisten
válasz SeniorTilla #38612 üzenetére
Vl is lehet, a kulcsot el fogja fogadni és utána át is áll arra.
-
veterán
válasz szabonagyur #38611 üzenetére
nem árt az sem, ha OEM verziót tesz fel
-
félisten
válasz barrakuda #38610 üzenetére
Ha nem sikerül aktiválni, akkor rakj fel bármilyen Win8-at, pár napig úgyis megy aktiválás nélkül majd ennek megfelelően olvastasd ki a kulcsot:[link] Ha megvan a kulcs írd fel valahova.
Ezek után rakd fel a Windows-t, lehetőleg azt amivel kijött, tehát ha Pro volt akkor a Pro, ha nem Pro akkor simát.
N kiadás biztos nem volt, szóval max 2 lehetőséged van. Érdemes megnézni ha nem tudod a boltot ahol vetted mit ír mivel adták, esetek 99%-ban NEM Pro-t adnak.
-
barrakuda
újonc
válasz szabonagyur #38609 üzenetére
Köszönöm.
Reméltem hogy a Bios-ban van a megoldás,holnap kiprobálom. -
félisten
válasz MasterMark #38608 üzenetére
WIn8nál megszűnt a matrica dolog, ha van a géphez az BIOS-ból aktiválja a megfelelő verziót.
-
barrakuda
újonc
Tiszteletem !
A következő lenne a kérdésem:
Két éve vettem egy HP650 -es laptopot amin windows 8 volt telepítve.
Én viszont letöröltem és felraktam egy linuxot.
Van arra valamilyen lehetőség hogy jogtisztán visszarakjak rá egy windows 8-at?
Telepítőlemezt nem kaptam hozzá.
Köszönöm -
veterán
-
lolka1980
aktív tag
válasz SeniorTilla #38596 üzenetére
Hál istennek hogy örülök én ennek.
Borsodban illetve Hevesben tudnátok nekem márkaszervizet?
Illetve kb mennyibe szokott fájni egy kijelzőcsere?[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz SeniorTilla #38602 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
veterán
válasz Dhampir #38601 üzenetére
A Fit E a belépőszint volt a sonynál, de a mérce itt is magas volt, a gépek jó minőségűek. Egy i5-ös már egész jó teljesítmény. Nem véletlenül kerültek annyiba. A kijelző, billentyűzet és akkumulátorok szerintem sokkal jobbak voltak, mint a többi márka hasonló kategóriás modelljeié.
-
Dhampir
félisten
válasz SeniorTilla #38600 üzenetére
A Sony VAIO Fit E-ről (Intel Core i5-3337U proci, NVIDIA GeForce GT 740M) mi a véleményed összességében?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- EXP GDC Egpu express card csatlakozóval
- Eladó Acer Nitro 5 AN515-58 Obsidian Black Gaming Laptop
- Gyors Lenovo Thinkpad T460s 14" Full HD üzleti laptop i5-6300U ,8GB DDR4,256GB SSD,Win10, DUPLA aksi
- Dell Precision 7740 17" Xeon E-2286M cpu, 64GB RAM, 2x1TB SSD, Nvidia Quatro RTX 5000 16GB GPU
- Lenovo T410 laptop i5-560/2,6GHz/8GB RAM/120GB SSD/jó akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest