- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
válasz davis999sola #39399 üzenetére
Ott valami más gond lehetett, mivel az ssd-t ide módban is lehet használni, max. kevesebb lesz a 4K-s érték. Lehet, hogy a notid azt a típust pont nem támogatja, van ilyen is, sajnos. Ha sata1-es lapod van, akkor nagy a valószínűsége ennek. Vagy eleve hibás darabot fogtál ki, olyan is előfordul, hogy 1 nap után megy vissza gariba az ssd, bár attól függ milyen típusról van szó, hogy ennek mennyi az esélye.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz davis999sola #39396 üzenetére
Kiegészítésnek még talán annyit, hogy ha van rá plusz kereted és esetleg már tervben is van, akkor ezt egy ssd-vel valamennyire kitudod küszöbölni. Ssd-nél ilyen kánikulában notiban én max. 40 C-t mértem vele, használat közben, szóval hőmérsékletileg is jó lehet az ssd mellett dönteni. A másik, hogy akárhogy is lesz, adatmentés ajánlott az ilyen esetben is.
-
válasz davis999sola #39391 üzenetére
Procihűtő tiszta? Nem árt, mert ha nem jut ki ott a meleg levegő, akkor előbb-utóbb befűti az egész gépet.
De ha kint meleg van, akkor persze, hogy melegebb minden. De amúgy a 60 fok soha nem jó egy winyónak szerintem.Mutogatni való hater díszpinty
-
Ice&Lime
veterán
Szia, az általános maximum hőmérséklet a 70 C, szóval még határon belül van, elméletileg, de típusfüggő is a dolog. Viszont nagyobb megterhelésnél talán el is érheti a 70 C közeli hőmérsékletet, és az már nem mindegy, bár a 65 sem az, egyébként. Lehetőleg ne terheld meg ilyen nagy melegben nagyon, illetve vagy szedd le az alsó burkolatot, hogy kicsit szellőzzön (ha olyan kialakítású) vagy emellett egy jobb minsőgégű hűtőpad is jól jöhet.
-
davis999sola
tag
válasz SeniorTilla #39392 üzenetére
kösz a gyors választ
jakos73 köszi[ Szerkesztve ]
Lg g2 < iphone 5s< Lg g2<
-
veterán
Ha kint eleve 30 fok van, akkor igen.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
davis999sola
tag
Üdv! Van egy hp dv2000 típusú laptopom.
A hdd 65 fokos általános használat közben! Ez normális?
A vinyó típusa : Wd scorpio blue ata
Van erre megoldás?Lg g2 < iphone 5s< Lg g2<
-
-
csubuka
addikt
válasz SeniorTilla #39387 üzenetére
Oké, köszi. Csak egy kolléga céges gépe, szóval, ha megkergül, akkor nem lesz túl derűs, csak kukáztam neki otthonról egy 1 gigás modult, mert panaszkodott a sebességre (joggal) és új gépet egyelőre nem kap. 32-bit oprendszerrel nagyon csodás a szerkezet... Ez az össz bővítés nagyjából, 2 gigás modul már pazarlás volna...
-
veterán
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A Probook 6550b mennyire érzékeny arra, ha kétféle ram van benne? Értem úgy, hogy más méret (2GB, meg egy 1GB-os lenne benne), esetleg más a chipszám, időzítés picivel... A gyári 2 ggás mellé raknám be az 1 gigásat.
Viseli az ilyesmit van valakinek tapasztalata? Vagy ki kell próbálni és memtest, meg aida stress vagy éppen egy prime95blend alatt sok ablakban böngészni meg filmet nézni és figyelni hogy van-e kékhalál ilyesmi.
Vagy egyáltalán bekapcsol majd-e
Köszönöm
-
veterán
Már legalább 6-7 éve CSAK a windows pro verziókhoz adnak driver lemezeket. Pl. win8 pro / win7 pro downgrade-del. A sima verziókhoz soha nem járt lemez, ezek előtelepítve vannak a gépen, recoveryből lehet kiírni vagy újratenni, ha kell.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Van egy hp6735s notim. Feltehetően tipikus IGP problémája lett. Se kép se hang, csak a caps lock és a hdd led villogott, venti pörgött.
Megpróbáltam melegítgetni. Láttam videóban, valaki gázégővel állt neki, és működött. Én gázégő híján, öngyújtóval melegítettem. De csak rosszabb lett a helyzet. Azóta csak a ledek villannak fel, a Caps Lock-nál villog. A venti se pörög. Gondolom kinyírtam szegény alaplapot?! (Pedig volt aki a sűtőbe tette és az is működött, úgyhogy nem értem ) Kérdés, hogy akkor mostmár vajon tuti teljesen halott, vagy még próbálkozzak valamivel?
-
-
Pferi
senior tag
Évekkel ezelőtt vettem utoljára notebook-ot oprendszer nélkül, de akkor még adtak hozzájuk driver cd-t. Mostanában már nem jár hozzájuk alapból?
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
-
veterán
válasz frovery #39377 üzenetére
Ha valaki nem fizet a windowsért, akkor ne várja el, hogy benne lesz a driver cd a dobozban. Eleve a windowsosban sincs, mert előre van telepítve minden.
Egyébként meg olvasd végig rendesen az írást, mielőtt bármit mondasz: megtalálta a drivereket, mert fent vannak a HP honlapján... te valamit nagyon félreértettél most, máskor jobban tennéd, ha először végiggondolnád, mielőtt leírod a butaságot.
-
frovery
senior tag
válasz SeniorTilla #39376 üzenetére
Szerintem meg a te megközelítésed a felháborító. Kötelessége a gyártónak gondoskodnia a driverekről. Az természetes, hogy a régiekhez már nem készítenek újabb oprendszerre, nade egy zsír újhoz sem, az szerintem felháborító.
Ez olyan, mintha veszek egy autót, amihez nem gyártanak üzemanyagot. -
veterán
Szerintem nem a HP hibája, hogy ha OS nélkül veszel gépet, akkor nem ad hozzá szoftvertámogatást. Miért is kellene? PONT ez is egy ártényező, amit figyelembe vettél vásárláskor, és úgy döntöttél, hogy neked így jó lesz Nem értem a felháborodásodat...
-
-
Louro
őstag
válasz Lacielvtárs #39373 üzenetére
Szia,
elnézést, hogy nem írtam, de boldog nászéjszaka volt végül A megoldás az lett, hogy a Windows 8-as driver-eket akartam leszedni próbaképp. Ott láttam utalást, hogy mi is kellene. Arra rákeresve + a windows 7 driver kulcsszavakra meglepő módon a HP oldalát adta ki a Google A HP oldalán szinte mindenhez van Windows 7 driver is, csak azt nem értem, hogy akkor miért nem linkelik be :S
Nem kicsit elvennék a vásárlók kedvét :S
Mess with the best / Die like the rest
-
hát ha gyárilag nincsen driver, akkor az aida64 megmondja neked milyen HV-k vannak benne és a gyártók oldalairól esetleg találhatsz drivert hozzá...
kellemes móka így drivert keresgélni, de nem lehetetlen küldetés
sajnos a gyártók is nagyon nyomják kifelé a win 7-et, méltánytalanul, teszem hozzá"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Ma "boldog" tulajdonosa lettem egy HP Pavilion 15-P255NH jelzésű eszköznek. Nagyszerű ötlete a HP-nek, hogy nincs telepítőlemez - igaz 21. század van, de akkor egy 1 GB-os hulladékpendrive is megfelelne a célnak.
Jó, szedném le a driver-eket....Hupsz. nincs wifi.Asszony gépét előkapom. Felmegyek a HP oldalára és következő meglepetés, hogy a Win7-hez nincs driver. Agyam elszáll. Nem egy XP-ről van szó, amit már nem támogatnak.
Esetleg valaki nem tud valami titkos helyet, ahol ehhez a laptophoz Windows 7 (64bit) drivereket tudnék letölteni?
Köszönöm előre is.
Mess with the best / Die like the rest
-
veterán
válasz Mamutbmw #39368 üzenetére
Ha nem kompatibilis a RAM, akkor érdemes frissíteni a bios-t, legtöbbször megoldja. Egyébként a probookok is érzékenyek a ramokra, nálam volt olyan 430-as, ami bár ment hibátlanul a 4 chipes 4GB-os modullal, de indításnál mindig kiírta, hogy nem kompatibilis ram van benne.
Ha olyan helyen vetted, ahová vissza tudod vinni, szerintem az a legjobb megoldás, és ott a helyszínen belepróbálni valami másikat.
-
Khelben
nagyúr
válasz Mamutbmw #39368 üzenetére
Esetleg próbálj meg egy másik hdd-n tiszta windows telepítést, lehet, hogy a windowsnak van baja a ramokkal, nem a gépnek. Legalábbis ha a gépnek lenne, akkor szerintem nem jutna túl a bioson. Próbáld még meg azt, hogy megcseréled a két modult, ilyen is volt már nálam. 1333 vs. 1600 nem számít, mert lefelé kompatibilis (elvileg...)
[ Szerkesztve ]
-
Mamutbmw
csendes tag
Sziasztok remélem valaki tud segíteni nekem. Illetve felvilágosít hogy mit rontottam el
8740w röl lenne szo ( ugy tudom a belépö modell volt ez.. i5, 4gb ram, ati firepo? )
most 4gb Ram van benne ezt szerettem volna böviteni 8ra ( 2x2gb-rol 2x4gb ra) meg is vettem a memoria kártyákat a gyári 1333mhz es, amit vettem az meg 1600, én ugy gondoltam ezzel nincs gond. de valami miatt nem jo. Lehet itt rontottam el az egészet? :S
-----------
kikapcsol, kihuz, szétszed , memoriákat kicseréltem, minden a helyén, bekapcsolom, elkezd szépen bejönni minden addig amig a windowst el nem kezdi tölteni akkor mintha lelötték volna a gépet kikapcsol... aztán pár pillanat és ujra probál indulni de ujra ezt játsza..
vissza raktam a régi ramokat azzal helyre jött a gép... valami inditási javitás futtatása után..
-------
biosba néztem a system informationt.. ott felismerte és ki írta a 8gb ramot
mi lehet a gond? hol lehet a probléma?
esetleg ha 1333mhz es memoriát veszek kettőt (4gb osat) akkor ugy jo lenne ?
amire most figyeltem fel nem tudom miota irja ki ezt a hibát : PXE-E61: Media test failure, check cable
lefuttattam egy hdd testet elvileg azzal nincs baj. -
nemi67
újonc
-
veterán
válasz nemi67 #39365 üzenetére
Nem tudom milyen új akkut vettél, de simán lehet rossz az is, ha olcsó kínai volt. Egy másik gépben tudod letesztelni a legegyszerűbben.
-
nemi67
újonc
Sziasztok!
Kinek van 5lete?
HP625 gépem van, az eredeti akksi csak néhány percet birt, vettem új akksit, a töltési szintje a visszajelző szerint szépen lassan növekedett, fél napos töltés után az akksiról még boot-olni sem tudott.
Ennél a tipusnál gyakori a töltésvezérlés meghibásodása?Köszi!
Mike
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Csapo83 #39363 üzenetére
Eszközkezelőben USB-vezérlők alatt a gyökérhubok és generic usb hub-ok Energiagazdálkodásánál kivettem a pipát, illetve Vezérlőpultban az energiasémáknál a speciális beállításoknál letiltottam az USB szelektív felfüggesztését. Sajnos továbbra is eldobálja a kapcsolatot időről időre
BIOS-t áttúrtam, de nem találtam erre utaló dolgot.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
8560p-m van, és kb. egy hónapja a csatlakoztatott egeret/billentyűzetet gyakran eldobálja mind az USB2-es mind az USB3-as portokon. Egérnél ez abban nyilvánul meg, hogy leveszem rajta a DPI-t, majd egyszer csak egy pillanatra megáll, és visszaugrik alap DPI-re. Van, hogy teljesen elszáll, ilyenkor az egér kap áramot, de amint megmozdítom elsötétül. Ha megállítom, újra világít. Billentyűzetnél ugyanez a helyzet, kap áramot, majd ha lenyomok egy billentyűt rögtön lecsatlakoztatja, majd vissza. A hiba Win8.1-en és Ubuntu-n is jelentkezik. Windowsban eltávolítottam az USB drivereket, de nem segített. Találkozott már valaki hasonlóval?Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
-
gaborh
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Adott egy hp cq58 laptop amin win8 32 bit fut, nem kaptam hozzá driver lemezt. Az sd kártya olvasót miként tudom életre kelteni ? Válaszokat előre is köszönöm.
GáborGábor
-
Pferi
senior tag
Üdv!
Egy 8460p-t szeretnék egy SSD meghajtóval bővíteni a DVD író helyett. Ezt a beépítő keretet néztem ki:
[link]
Lehet valami probléma vele, vagy van olyan típus ami esetleg ajánlottabb vagy 100% hogy működik?Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
nappa
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy adott egy HP pavilion dv2899eg laptop. nvidia 8400m gs vga van benne 128mb kemény memóriával és hogy sima integrált vagy esetleg mxm-es? van erről valakinek ötlete vagy tapasztalata?
Ha megkötöttük az üzletet és minden rendben ment, kérlek adj egy pirosat!*** nappa felhasználónak 35 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! De amúgy 42 :D***Postára garit NEM vállalok!
-
Dhampir
félisten
Az UEFI Bios automatikusan fogja aktiválni, de kiolvashatod így is:
https://itsolutionsblog.net/3-ways-to-extract-the-windows-8-product-key/
Szerk.
Most olvastam, hogy már ebben a fórumban is megkérdezted és választ is kaptál rá, akkor eszerint tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
-
einstein
senior tag
Végre megcsináltam a klónozást, a Macrium Reflect progival. Simán ment és jól is működik.
Az más kérdés, hogy jobb lett volna egy új install, mert valami beállítás nem stimmel és a Win indítás közben mindig megakad egy fél perce (már a vinyón is ez volt, ez nem a klónozás hibája). Az már lehet hogy a klónozás miatt volt, hogy első bekapcs után elkezdtem leszedegetni a HP-s segédprogikat, és valami olyan hibát csiáltam vele, hogy többet nem bootolt, csak csökentett módban. Nem sikerült helyreállítanom, uh újra megcsináltam a klónozást... Azóta megy.
-
Cuci3
tag
Sziasztok!
Vettem használtan alfától egy 850 G1-et, amiben 500 GB HDD van, WIN8.1 Pro aktiválással (hátlapon WIN8 Pro cimke van, termékkód / termékkulcs persze már nincs). Szeretnék belerakni egy m.2 SATA SDD-t, az lenne a master vinyó, így valahogy rá kellene tenni a windowst aktiválással.
Kérdésem a következő: hogyan csináljam, hogy minden frankón működjön, aktiválás tutin meglegyen, illetve a recovery partícióval kell-e bajlódnom (itt eléggé problémáznak erről, ha a Win8.1 telepítési adathordozót választom)?Köszi a válaszokat előre is!
-
-
elekesm
újonc
Sziasztok!
Van egy HP 250 G1 es laptpom bekapcsolásnél fekete monitor és villogó caps lock fogad.
Mi lehet a baj? -
Hello,
HP DV9500-ban kellene alaplapot cserélnem...
Tehát akad pár problémám :
1. keresek bele Inteles alaplapot
2. DV9000-é jó bele? Ha igen, akkor hűtése, körítés azonos-e, vagy azt is vegyek? (447983-001 van benne)köszi minden segítséget...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
humax
senior tag
sziasztok
egy notebokot szeretnek 13,3" Érintőképernyős vagy max 14"
minimum : Processzor i5
Memória: minimum 8 GB
2 az 1-ben laptop is johetar mehet 300.000 ig.
köszönomElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
Viktor77
titán
válasz Zolcsevita90 #39342 üzenetére
A HDD SATA csatlakozós, ebből bármilyet veszel jó lesz, valszeg SATA3-at fogsz venni, de visszafelé kompatibilisek.
RAM-ra 2x1 gigát ír, szóval minimum 2 foglalata van.
De egy AIDA64 mindent elmond a gépről.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Zolcsevita90
csendes tag
Sziasztok! Laptopot szeretnék fejleszteni, de nem vagyok jártas a témában. Az a kérdésem lenne, hogy a linkelt laptop-ba milyen csatlakozású SSD mehet (SATA II, SATA III vagy mSATA) ?
Valamint hány memóriafoglalat van benne, mert ezzel kapcsolatban nem találtam infót... A válaszokat előre is köszönöm!link: http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/hp/compaq-presario-cq61-320sh-vj549ea-athlon-ii-dual-core-m300-2-0ghz-2gb-320gb-15-6-p39289280/#termek-leiras
-
veterán
válasz zsolthee #39339 üzenetére
A lapát tengelye szokott lenni, az tud kattogni alacsony fordulaton, magasabbon már nem. Volt már néhány probook, aminél én is hallottam, és sony vaio is.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsolthee
senior tag
válasz SeniorTilla #39338 üzenetére
2-3 hetes a gép, nem poros.
Mivel nincs benne más mozgó alkatrész, más nem is lehet elvileg.
Most van időm megint foglalkozni vele, terhelem egy kicsit MemTest-tel, hátha megint elő tudom idézni.
Megy már 20 perce, de zörejnek semmi nyoma. Pedig múlt héten én is hallottam a kattogást, nem csak a user...
A ventilátor háza lehelet vékony lemezből van, nem "vastag" műanyag mint a 8560/8570 sorozatban. Nem lehet, hogy az rezonál, hozzá ér a lamellákhoz?
Csak azt nem értem,hogy ha megy aktívan a hűtés, akkor miért ilyen csendes?
Na, eljutottam odáig, hogy már az is baj ha nincs hangja...[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
HP Elitebook 850 G2 hiba:
Amikor halkan vagy egyáltalán nem megy a venti, kattogás szerű hangot hallok abból az irányból ahonnan a levegő jön ki a gépből. Ez mitől lehet?
Amikor rendesen felpörög a cooler, szépen "suhog" ahogy kell.
Kicsit értetlenül állok a jelenség előtt, ráadásul SSD van a gépben. Ötlet? -
sz.j
nagyúr
válasz einstein #39335 üzenetére
Kíváncsi leszek, hogy sikerül a klónozás, mert a közeljövőben én is egy előretelepített rendszert akarok SSD-re klónozni. Elviekben sikerülnie kell!
Ha van rá lehetőség, esetleg próbálj törni a fent lévő progik közül, hátha úgy elég lesz a hely.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
einstein
senior tag
Azóta sem sikerül sehogyan sem.
Az OEM kulcsom persze nem megy Retail verzióval.. Még a Thinkpadem Recovery CD-jével is megpróbáltam telepíteni. Azzal felmegy a win rendesen, de természetesen a windows már nem indul.Ezek szerint nem marad más, mint a klónozás. De ez sem lesz egyszerű, mert nincs külön rendszermeghajtóm, és a vinyón már több adat van mint ami ráfér az SSD-re.
Basszus, hogy nem tudnak egy telepítő lemezt adni a géphez.....
-
Csapo83
aktív tag
válasz atika88 #39329 üzenetére
Ha tényleg a vezérlő adta meg magát akkor igen de mivel noti így ez nem egy egyszerű történet. BGA forrasztással cserélhető csak a vezérlő ami pedig egy kisebb vagyon ( privátban tudok segíteni ). Próbáld ki azt hogy pendrive-ról bootols és megnézed hogy a DVD működik e. ha igen akkor lehetséges hogy az a csatorna még működik és akkor mehet bele a keret. Azt viszont ne felejtsed hogy innentől kezdve minden működéssel eltöltött percet ajándéknak kell venni mert bármikor végleg leállhat a géped ( legalábbis a SATA vezérlő ).
[ Szerkesztve ]
A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
frovery
senior tag
Adott egy HP 655 E1 lapos. 2 éve telepítettem ment hiba nélkül. Most újra lett húzva de állandóan a digitális hangot rakja elsődlegesre, így nincs hangom a laposon. Driverek a hp oldaláról letöltve, win7 64bites home premium. Már állítgattam mindent össze-vissza de sehogyan sem jön össze. Van, hogy 4× újraindítottam jó volt a hang, másnap már megint a digitális spdif az elsődleges amit betölt. Már szétvet az ideg.
Mi a megoldás? -
sz.j
nagyúr
válasz einstein #39330 üzenetére
"...Vissza a HDD, kiírtam a Recovery partíciót egy DVD-re, de arról meg nem bootol"
Szerintem a rendszerpartíciókat klónozd (win7-nél C+100MB) vagy akár az összeset, például az ingyenes Macrium Reflect progival.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
őstag
Üdv
Egy Pavilion g6 g62100sh notihoz 12,7mm-es vagy 9,5mm-es keret való? A DVD író helyére szeretnék beépíteni egy második ssd-t
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
einstein
senior tag
Sziasztok!
SSD-t próbálok rakni a dv6-osomba,de sehogy sem sikerül... Pontosabban a Win 7 telepítéssel szenvedek.A HP support assistant progival csináltam egy recovery disket - az egyből 4 DVD-t kiírt nekem. Gondoltam arról menni fog a telepítés. Sajnos nem megy. Akár melyik opciót választom, a legvégén a szoftver telepítésnél mindig félbeszakad valami olyan szöveggel, hogy a "helyreállítás nem fejeződött be".
Vissza a HDD, kiírtam a Recovery partíciót egy DVD-re, de arról meg nem bootol...
Mit lehet még csinálni?
-
Csapo83
aktív tag
válasz atika88 #39327 üzenetére
Ha vezérlési hiba akkor NEM!
A két "Slot" ugyan arra a vezérlőre csatlakozik így nem oldod meg vele a problémádat (arra kicsi az esély hoy csak az egyik "slot" hibásodik meg a vezérlőben).Esetleg próbálkozz külső HDD-vel, persze csak ha alkalmas a géped az arról való Boot-ra.
[ Szerkesztve ]
A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Van egy alaplapi északi híd hibás HP Pavilion dv6-3307sz notebookom. Magyarán, bármilyen HDD-t is teszek bele a hiba mindig ugyan az: gondol egyet a gép és nem indul el vele, felsem ismeri, illetve ha elindul az oprendszer gondol egyet és leáll (véletlenszeűren).
Kérdésem az lenne, hogyha vennék az ODD helyére egy HDD-s beépítő keretet: akkor a hibát ki tudnám kerülni!?
Köszönöm a segítséget!
-
Bkrisz9
őstag
válasz Khelben #39323 üzenetére
Nekem 8440P van az gyengébb a linkeltnél de imádom! A fém ház és minden... iszonyú minőségi gépek ezek az üzleti HP-k és megállják a helyüket a mai napig is. Az 1600x900-as felbontás pedig veri a mai gépek nagyon nagy részét is kettévágja a szemed. Én is inkább ilyet vennék használtan garival,számlával. 8GB RAM és SSD-vel repülnek és jók másra is nem csak net,film.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
2thletme2day
őstag
Hali!
Van egy Packard bell ts 44 sb típusú laptopom aminek a touch padja valamilyen oknál fogva megbolondult. Kattintani lehet vele érzékeli ha mozgatni akarom az egeret de a nem működik a multitouch, se kétujjas görgetés se a jobboldali görgetés, se a zoom. Az alap egérfunkción kívül semmi. Szerintem driveres probléma lehet. Tudnátok ajánlani valami jó drivert? Amit a HP oldaláról töltöttem le azzal sem működik. Esetleg valami más alternatíva? Vagy lehet, hogy nem driveres a probléma?
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
-
veterán
válasz szimcsi #39322 üzenetére
Ha új gépet akarsz, akkor eléggé szűk a keret, de nem lehetetlen ennyiért normális gépet venni. Ez a kinézett sem rossz, de a színe nem igazán férfias
Ha használtat akarsz, ott is vannak lehetőségek, de sokan nem vesznek használt gépet csak azért, mert az üzleti modell, hanem újat szeretnének. Ezt neked kell eldöntened.
-
Khelben
nagyúr
válasz szimcsi #39322 üzenetére
Ennyiért inkább használt üzletit vennék. Boltból, számlával, garanciával kapsz 3. generációs gépeket, amik teljesítményben és minőségben is kilométerekre vannak a Paviliontól. Pl. ilyet.
-
szimcsi
senior tag
hello,
ismeri vki a HP Pavilion 15-P050SH (12t40eaw) típusú laptopot? Megérné azt választani, netezéshez 90%-ban?
(keret amúgy 100-120ezer ft lenne)
köszönömXP
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
srácok mi lett a hp oldalával, hogy semmi illesztőprogram nincsen fent szinte? probook 450 g1-em van.
sajna nem emlékszem a program nevére ami automatán letölti a drivereket. Meg tudnátok mondani a nevét?
köszönöm -
koshmar
addikt
válasz Kicsicsucsu #39316 üzenetére
Szerintem bekapcsolásnál nem fogja akarja az alvó módot azonnal..
Másrészt legtöbbször nincs kurzor, ha van, akkor az nem mozog. Továbbá hiába tenném alvóba, nem reagál, csak akkor, ha hosszan megnyomom a bekapcs. gombot, de attól ugye csak kikapcsol.Semmit se csináltam vele, egyszer csak elkezdte ezt- korábban nagyon-nagyon ritkán előfordult, hogy alvó módból ébresztésnél nem volt kép kb. 1 percig.
Emiatt raktam fel most a legújabb Catalystot, de az semmit se csinált vele.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
Peczek
aktív tag
válasz Kicsicsucsu #39315 üzenetére
Gyárinak gyári, de nem a dokkoló, hanem a laptop gyári tápja
-
Kicsicsucsu
csendes tag
válasz koshmar #39313 üzenetére
Nekem Win 8.1 alatt csinálta ezt a gép, a videokártyához van köze, nekem egy Catalyst reinstall megoldotta. Ha fekete képernyőt látsz kurzorral a boot után, a bekapcsológombbal tedd alvó módba, majd ébreszd fel, úgy már megjön a kép és tudod használni. Neten ha rákeresel kismillió féle megoldást mondanak rá.
-
Peczek
aktív tag
válasz Kicsicsucsu #39310 üzenetére
Dokkolóhoz 120W-os táp kell, a 90-esnél letilt (pedig a dokkoló elvileg nem ehet sokat)
-
koshmar
addikt
Üdv!
4,5 éves Probook 4525s, eddig csak szoftveres gondok voltak vele (és szerintem ez is az).
Szóval indítás, alvó mód, hibernálás, újraindítás, teljesen mindegy, a Starting Windows animáció után csak egy fekete (háttérvilágítás mondjuk van) képeryőt látok, nem jut tovább. Ekkor ugye vagy kihúzom, vagy hosszan nyomom a bekapcs. gombot, ezután vagy elindul másodjára, de lehet, hogy ötödjére sem.
Teljesen véletlenszerű. Ha egymás után ki-be kapcsolgatom, mindig elindul (tetszőleges mennyiségű próbálkozás után), de ez így nem normális.
Tegnap emiatt (10 hónap után) újratelepítettem, pár újraindítás erejéig jó volt, most megint ugyanezt csinálja..
Ja, biztonságos módban mindig elindul gond nélkül.Ötletek, hogy mitől lehet (még az újraindítás előtt felraktam a legújabb Catalystot, ezt ajánlották, nem lett jobb).
Win7 Pro 64 bit[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
zsolthee
senior tag
válasz Kicsicsucsu #39310 üzenetére
Megy Pü
-
Peczek
aktív tag
válasz Kicsicsucsu #39308 üzenetére
Ugye dokkolóhoz 120 w- os táp kell. Nos nekem az egyik tápom kontakthibás, na ez ugyanezt csinálja. Csavargatom a kábelt, és idønként jó, de mozgatni nem szabad.
-
Kicsicsucsu
csendes tag
Sziasztok!
Hozzájutottam egy HP 6910p típusú notebookhoz, egy HSTNN-IX01-es dokkolóval. A kérdésem a következő:
A gép teljesen véletlenszerűen kiírja, hogy a dokkoló kimeneti feszültsége túl alacsony és nem tudja tölteni az akksit róla, pedig 3 napig akku nélkül használtam a dokkolóról. Átdugtam másik konnektorba, onnan működött, most már onnan sem. Találkoztatok hasonló jelenséggel? Valakinek van esetleg ötlete, hogy ez miért lehet?
A válaszokat előre is köszönöm! -
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Van egy őskövület HP NC6220 notebook-om. Bővíteném a memóriát benne és egy olyan kérdésem lenne, hogy tehetek-e bele 667 MHz-es modulokat úgy, hogy papíron csak az 533-as modult támogat a gép!? Van rá mód, hogy bios-ba beállítsam, hogy csak 533-on menjen a 667-es modul!?
-
Plaguee
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Vettem egy HP 15-g011sh laptopot és win7 telepítettem rá, de se a hivatalos honlapon se google-n nem találtam hozzá drivereket. Valakinek tudna küldeni linket esetleg honnan tudnák leszedni hozzá? Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv: Plaguee -
Anthony001
senior tag
Sziasztok!
Erről a gépről [link] van valakinek tapasztalata? Főleg az anyaghasználat, melegedés, zajkibocsátás érdekelne!
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Dell Precision 7740 17" Xeon E-2286M cpu, 64GB RAM, 2x1TB SSD, Nvidia Quatro RTX 5000 16GB GPU
- Lenovo T410 laptop i5-560/2,6GHz/8GB RAM/120GB SSD/jó akku
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 7 5850U, 16GB RAM, 512GB SSD
- Adapter/töltő csomag, egyben, 17 darab összesen! 15V-tól 24V-ig
- LENOVO THINKPAD E15 GEN 3 - AMD RYZEN 5 5500U/16GB/256GB/FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest