Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- Memóriakártya topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
"De a hegy minden pákán megég gondolom."
Nem értek egyet. Oké, előbb-utóbb cserélni kell, de például egy megfelelő bevonattal ellátott hegy nagyon sokáig jó lehet, ha ügyelünk a tisztítására (nedves pákaszivacs) és nem hagyjuk, hogy iszonyatosan felmelegedjen (ami egy hőfokszabályozós pákánál alap). Mostanában ugyan nem használom annyit, mint mondjuk egy évtizede, de nagyon ritkán kell hegyet cserélnem, legutóbb is sok éve volt erre szükség.
"Amúgy itt vagyok a boltban és az összes forraszanyaguk ólom mentes."
Akkor olyan helyre kell menni, ahol adnak ólomtartalmút: Lomex, SOS Electronic, meg gondolom egy csomó más helyen is tartanak, még a Conrad árlistáján is láttam SnPb forraszanyagot.
"Szemezek még egy 50 wattos forrasztó állomással. Ha több teljesítmény segít, akkor felőlem úgy ég el a hegy, ahogy akar..."
Nem csak a teljesítményen múlik. Egy átlagos pisztolypáka például 75..100 wattos, és sok mindenre jó, de precíziós forrasztáshoz, apró alkatrészekhez elég macerás meg nehéz is.
"A folyasztószerrel elakadtam. Ez lenne a rosin flux angolul?"
Egy valamirevaló forrasztóhuzal elegendő folyasztószert tartalmaz ahhoz, hogy külön ne kelljen ilyet használni. Egyéb extrém helyekre (például nagyon sűrű lábkiosztású SMD-tokok) lehet plusz folyasztószereket használni, de a jófajta az elég drága. Kevésbé precíziós helyekre akár a sima fenyőgyanta is megteszi, de csak módjával, mert ronda lesz, meg is éghet. De mint említettem, szerintem alapesetben, normális forraszanyagot használva ezekre nincs semmi szükség, amíg az ember hagyományos alkatrészeket meg vezetékeket forraszt.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Playstation 4 FAT 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ASUS ROG STRIX G531
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10875H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T2000 W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- Honor X5c Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold