- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz
tornas #37415 üzenetére
"Ezeket a barkácsáruházi cuccokat mennyire érdemes figyelembe venni? Esetleg, mint alkalmi és rövidebb ideig történő felhasználás szinten mennyire ütik meg a mércét? "
Ami gyanúsan olcsó az 90%-ban annyit is ér, ami meg valamire is használható az OBI és társaiban olyan áron van, hogy két igazi márkát is kapsz belőle ( itt ilyen migatronic, esab és társaira gondolok ).
Én mikor volt lehetőségem mindig próbáltam állítgatni a gépeket, ha sima "vasról" van szó és rutilos elektródáról, akkor én még csak azt sem mondanám, hogy hú mennyivel jobb egy inverter. 100 A felett szerintem egy mezei trafóval is kiválóan lehet dolgozni.
Invertert inkább akkor, ha sokszor kell ívet fogni és sok rövid varrat van. Meg persze a többi előnyét ismerjük az inverternek ( mobilis, nincs nagy induktív fogyasztás, jól szabályozható, kiváló DC ).
[link] első találat, egy ilyet néznék 50k környékén már használtan is lehet kapni, sőt anno volt vettem egyet rossz állapotban valami 10k körül és egy 3k diódacserével helyrejött.
Apumnak van egy 80A-es kis inverter hegesztője azzal is tudok 3-4mm -es lemezeket egybeolvasztani csak lassabban.
Ja és a jobb gyártók százalékos arányban megadják a gép használati idejét. Tehát mondjuk a linkelt gépnél :
"Bekapcsolási idõ/terhelhetõség 40°C-on (MMA) 30% 180 A / 60% 130 A / 100% 100 A"
szöveg azt jelenti, hogy ha te 180 A-el hegesztesz, akkor 10 percből 7 percet pihentetni kell a gépet, viszont 100A-el kenheted egész nap..-)
mezis: jogos, igazad van néha automatikusan szorzok 1,41-el greatz után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged