Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kingcold
aktív tag
Igen, eső sorban az ár (valahol meg kellett húzni a határt) majd következőleg a fogyasztás miatt. Pár hete hasonló kategóriában (Hisense által felújított, egy év garival) találtam U7Q 55" ost, kicsit drágábban. De arról lecsúsztam. Ezt követve már csak jóval drágábban bukkantak fel.
-
HF77
őstag
A7100F
ugyan azt a VA panelt használja a különböző méretekben?(50-55-58) -
norb27
tag
Hdmi3ba van bedugva egy android tv box, lehet emiatt van.
-
norb27
tag
Beüzemeltem az 58a7100fet. A háttérvilágítás kétoldalon kb 5cmes sávban látszik, ezen a részeken világosabb a kijelző, a képi beállításokat most próbálgatom. Szerintem megbarátkozunk a képi világával. A menü gyors, akárcsak a vidaa rendszer. A netflix elvileg hdr üzemmodban indul, ja és van játékmód. 110ezret megért.
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Mai napon berendeltem egy patika állapotú 55U7AUK t, 12 hónap garanciával, minden kiegészítővel.
Holnap vagy szombaton érkezik, majd írok tapasztalataimről.Köszönök szépen minden tanácsot és segítséget!
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
gabriel26 #277 üzenetére
"nem erted, hogy kinai hulladek?"
nagyon én sem ismertem a márkát, úgy voltam vele, mint a TCL-lel. Utánaolvastam: [link] , annyira csak nem lehet rossz, ha már 1969 óta a piacon van.Adtam neki egy próbát, hibás termékbe még a nagy gyártók termékei között is bele lehet futni.
A promóterekkel szerencsém volt, nem tudtak semmit rámsózni,l netes tesztek és videók alapján választottam.
Olvastam sztorikat az egyik itteni : [link] , a másik tv-s topikból: [link] -
DonJoee
tag
válasz
gabriel26 #277 üzenetére
Anno én is egy 43"-os Sharp-pal szemeztem az MM-ben, de sajnos megtalált a Sony embere és ajánlotta ezt a szart, amit most végre sikerül lecserélni. Hogy nem látom, hogy mennyivel szebb a Sony képe? (nem volt különbség köztük, szerintem a Sharp jobban is be volt állítva) Mennyivel jobb a kezelőfelülete! (már amikor működik és nem kell táp ki - táp be módszerrel újraindítani az egész gyöszt) És alig drágább! (Sharp valami 80e volt, ez a Sony meg 116. Tényleg alig. A gyereknek vettem volna Duck TV-re, mert a Digi kivette az analóg kínálatból és a régi LG monitor-TV-vel már nem volt fogható.)
Szóval azóta, ha megkörnyékez egy-egy ilyen "márkafelelős", akkor először is megkérdezem, milyen márkát képvisel, aztán elmondom neki, hogy miért szar az a márka. Rögtön lesz neki más dolga. De egy ideje már nem is jönnek oda hozzám...(gondolom, megy körbe az infó, hogy "megint itt a hülye, akinek nem lehet semmit eladni")
-
HF77
őstag
kis költségvetésűeknek ez akcióban most valóban jó lehet
50A7100 -
HF77
őstag
válasz
gabriel26 #277 üzenetére
jaaaa....egy samsung promos eladótól mit vársz???
persze hogy az összes márkát fikázni fogja, neki kizárólag a samsung-os cuccokban van biznisze..!!(ezekkel szóba sem kell állni...kérdezik miben segíthetnek...csak nézelődőm, ennyi))
sajnos amúgy ezek az eladók, legyen ez szinte bármelyik bolt is, mindig hajlanak 1-2 márka felé és azt fogják isteníteni, biztos van aki a hisensére is voksol, hát ez pont nem az volt!
jelzem, én az euronics-ban voltam, ott jókat mondott róla az eladó...(pedig a pólóján nem feszített a Hisense logo)
-
Sziasztok!
En is jartam ma a MM-ban es egy 65" 7500f-el szemezgettem. 200 korul akartam venni valamit ez meg most 177 akciosan. Samsungos elado csavo oda jott, pockolgette, elmondta minden szarnak, majd mutatott egy samsungot 220-ert aminek nekem ranezesre szarabb volt a kepminosege...
Mondtam neki, hogy nekem ez a samu nem bejovos mutasson mast, korbe fikazta az LG-ket a Sony-kat, aztan mondtam neki mondjon mar valamit errol a Hisense-rol mert nem erdekel a marka tetszik a merete meg a kep is.
Erre azt mondta "nem erted, hogy kinai hulladek?" (Egyebkent fingja nem volt meg a sajat markajanal sem amikor fenyerorol, panelrol, dlna-rol kerdeztem)
Annyira felhuzott a csavo es nem hagyott egyszeruen mas markat megnezni, hogy felhuztam magam es haza jottem tv nelkul
Nalam egy regi sony bravia fullhd smart tv-t valtana es igazabol uj xbox miatt akarok venni valamit. Nrm erdekel a 120hz meg hdmi 2.1 csak egy jo 4k tv-t akarok.... -
levicop
csendes tag
Sziasztok! Nekem ma jött meg az 58-as A7100F, amit szintén a varázslatos 109ezres áron rendeltem hétvégén az Euronics-től. Sajnos már rögtön bekapcsolás után szembesültem vele, hogy az egész képernyő csíkos keresztben. A youtube, netflix és a pendrive tartalmak is ugyanezt hozzák és semmilyen beállításban nem tudtam eltüntetni, de még a tv menüje is ilyen. Hibás lehet a készülék, vagy javítható valamilyen beállítással? Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat.
-
Szonik
újonc
Közben telcsizett nekem is a Szami Group futárcég délután, hogy holnap akkor hoznák a TV-t.
Én amúgy 180ezres samsung/lg TV-kben gondolkodtam, de nem tudom hogyan és miképp valahogy ráakadtam erre az 58-as hisense-re. 70k különbségért meg adjunk már neki egy esélyt, még ha számomra kvázi ez egy ismeretlen kínai márka
Képben volt az A7500F is egyébként, de nem győzőtt meg, hogy a wide color gammut annyit dobna a világnézetemen, illetve az 5ghz-es wifi hiánya sem zavar. Digis vagyok, a digi gyári cuccát használom, az meg nem is tud 5ghz-t. Valahol meg olvastam, hogy a a Vidaa 4.0 jövő januárba erre a tv-re is kijön majd, mivel a nagytesókon (70", 75") 4.0 van már alapból is.
Az alábbi videók nyelvét nem beszélem, de végeztek DeltaE tesztet, ahol a 7100 jobban szerepelt: Avg 2.9 Vs. Avg 4.4 (a kisebb a jobb)
55A7500F teszt @ 3:30
58A7100F teszt @ 4:12
Ugyanakkor megjegyzendő, hogy láttam olyan tesztet is, ahol tök más DeltaE-ket mértek... hát kinek higgyen így az ember -
DonJoee
tag
Én is számolgattam már, hogy a 65A7500 meg az 58A7100 közötti árkülönbözeten mennyi Switch játékot lehetett volna venni, de aztán úgy voltam vele, hogy lesznek még névnapok meg szülinapok és hasonlók, majd akkor kap a gyerek, ha megérdemli. De hipp-hopp nagyobb tévét nem tudok minden nap venni, úgyhogy előre menekültem.
A nappaliban meg ott figyel a 8 éves PS51E8000 Samsung plazma, lassan már annyi függőleges csíkkal, mintha egy börtönrácson keresztül néznénk mindent. Tán típushiba, a panelen idővel elmelegszenek a forrasztások és jönnek a csíkok. Nem javítós. A helyére egy 75"-os OLED-et tervezek, de az a bevásárló listámon még odébb van. Egyelőre ott tartok, hogy kenyér, tej, felvágott.... -
norb27
tag
Bennem maradt, hogy csak a 65a7500f-et kellett volna nekem is vennem, de ebben az árban már jönnek a "márkásabb" belépők. Az 58as bomba ajánlat volt....illetve a full kínai termékekkel kapcsolatos tapasztalatok miatt sajnáltam azt a plusz 67ezret. Tudtam hogy full alap tv lesz, nem játékra kell, van android box így nem érdekel milyen az oprendszer vagy a wifi, a képjavító cuccokat meg alapból kikapcsolom a tvken.
-
DonJoee
tag
Igen, én a "felskálázást" úgy értem, hogy "buta" felskálázás történik, nem fog bajlódni közben mindenféle AI-val játékmódban a rendszer, csak kiböki a 1080p-s képet 4k mennyiségű pixelre és kész.
Igen, azokon a tévéken is lehet "szegény ember játékmódját" szimulálni, amiken ez nincs menüpontban feltüntetve, ugye a mindenféle képjavító funkciók kikapcsolásával, ahogy említetted. De ha ennek ellenére lassú a panel, akkor van probléma. Ezért akartam dedikált játékmódos tévét, mert annak a panelje önmagában is alkalmas a gyors képfrissítésre. Általában... -
KD6-3.7
őstag
Így is úgy is 4K lesz, szóval felskáláz. Minden 4K TV automatikusan feltornázza a kapott felbontást 4K-ra, máskülönben közepén mind a 4 oldalt fekete kerettel lenne pl a 1080-as anyag. Ez mindenképpen jobb a semminél. Ez márka és azon belül is lehet eltérő, mármint a minőség, de ez szemmel nem látható max, ha egymás mellé teszel 2 különböző modellt. Tehát teljes képernyőn lesz minden anyag. Jól fog az kinézni hidd el nekem! Mióta van 4K TV ez így működik.
A játék mód arra vonatkozik, hogy ki lesz kapcsolva mindenféle kepjavito funkció, hogy még véletlenül se tudd bármiféle utofeldolgozo folyamattal lassítani a válaszidőt. -
DonJoee
tag
Kábé erre jutottam én is. Nem várok OLED minőséget a 178ezremért, de nem is Orion meg OK lesz a szint.
A "megfelelő jellel hajtva jó" az nálam egy Nintendo Switch konzolt fog jelenteni. Ennek a max felbontása 1080p. Meglátjuk, marad-e ebben az üzemmódban vagy próbál felskálázni 4k-ra (szerintem a bekapcsolt játék mód miatt maradni fog úgy, ahogy van, de ez nekünk nem gond).
A hangjára meg majd gyógyírt fog jelenteni egy soundbar, ha anyagilag kikupálódtunk... -
DonJoee
tag
Én először az 58A7100-nál ragadtam le. Kis pénzért "sok" tévét kap az ember (akkor valami 109ezer volt).
De aztán csak megindul a vezérhangya, tudjon ezt is, azt is, legyen nagyobb is stb. Aztán meglátja az ember, hogy hoppá, 250 felett járunk, ennyit most nem ér nekem egy tévé.
Szóval én a 65A7500F-et vettem a széles színtartomány miatt (7100: 54%, 7500: 72%). Az 50 Hz-es panellel 50ms késlekedés van mondjuk játékok közben, a 60 Hz-esnél meg 20 ms a gyári érték, de a tesztekben 10.8ms-t mértek, ami k...jó. Ja, és ehhez kapcsolódik, hogy a 7500-nak van dedikált game módja. Ezen felül van a 7500-ban 100Hz-es paneleknél megszokott MEMC mozgáskompenzáció (a 7100-as modelleket megszólták a gyors mozgások átlag alatti minőségű megjelenítéséért), mindenféle "mesterséges intelligenciával támogatott" képjavítás, felskálázás stb. Legalább lesz mit kikapcsolni...
A 7500-ban van 5Ghz AC wifi és a VIDAA (op.rendszer) is 4.0-ás (7100: 3.0).
Tehát 7500-at vettem, de csak kívülről nyalogatom a dobozát, mert karácsonyra lesz "a gyereknek".
Szép talpa van, nem a csirkeláb, de nálunk megy majd fel a falra. -
DonJoee
tag
Itt is egy A7500F teszt.
Szerintem a boltokban többnyire bolt üzemmódban mennek a tévék. A MM-ban is több kilowattal pofánvilágítva is jó fényereje volt a 7500-nak, de a tesztekben csak fanyalognak.
Ja, és a tesztek 43 meg 50A7500F van. Nem tudom, hogy a 65-ös panel mennyivel jobb/rosszabb? -
KD6-3.7
őstag
Azért ez, hogy túlszaturáltak a színek, hát dinamikus meg bolti módban direkt ezt csinálják, valakinek ez tetszik. Be voltak állítva a TV-k?
Aki talál külföldi vagy magyar Hisense teszteket fokent A7100-7500 az linkelje be pls!
Amúgy üdv a csapatban mindenkinek! -
norb27
tag
A soroksári Auchanban egymás mellett láttam az 55a7500f, 65tu8502 és a 65tu8002. Valahol a kettő samu között lehet. Egyedül a színek hatnak természetesebbnek a samsungokon számomra. A kínaiak hajlamosak mindent túltolni, mert szerintük így eladhatóbb
a samsungokon meg a mozgásjavítás vagy mi a szösz volt rohadt iritáló, olyan szappanopera effekt.
-
Szonik
újonc
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Most vasárnap (nov 8) lerendeltem én is egy 58a7100f-et 110-ért medimarkt-ban. Részben az itt olvasottak, részben az egyéb review oldalakon olvasottak, részben pedig azon kevés youtube videó miatt amit megnéztem, nagy százalékban pedig azért mert 58-as és ezért a 110-es összegért egyszerűen ajándék :)
Valamelyik szerb review oldalon pedig még azt is olvastam, hogy ott náluk 5 év garival adják ezt a TV-t. Rajtunk ez speciel nem segít a 2 év garival, de ha a szerbeknél vállalják 5 évre is, akkor valami tartósságot csak tudunk feltételezni. Még nincs nálam a TV, várom a kiszállítást... -
norb27
tag
Korábban kérdeztem véleményeket a 65a7100f és 7500f készülékekről. Az Auchanban és euronicsban meg lehet nézni őket. Számomra a 7500fnek is irgalmatlan túlszaturáltak a színei, az ott látottak alapján végül egy 58a7100f-et rendeltem 110ezerért. Lehet ha lenne pár órám próbálgatni egymás mellett őket más lenne a véleményem. Viszont a H55u7B-n elgondolkodtam, ott valahogy jobban a helyén volt a képernyőn minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Villanyszerelés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest