Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz attilla84 #60885 üzenetére

    Az a helyzet, hogy a problémád több tényezős, és nem is feltétlenül az új televíziódból fakad.

    Van egy meglehetősen korrekt minőségű műkoldvevőd, viszont abból, amit leírtál, én nem vagyok meggyőződve arról, hogy a műholdas adás minősége kifogástalan nálad. (Ezen nem segít a tévé cseréje.)

    Az M4 HD műsorára sokan panaszkodnak; én a Voda/UPC kábeles csatornán is meglehetősen változó képminőséget tapasztalok. Az elmúlt hetek EB meccsei között jócskán kijutott "zizis" képből is. (Ezen nem segít a tévé cseréje.)

    Általánosságban is igaz, hogy mivel az LCD panelek válaszideje viszonylag magas, a mozgásmegjelenítés során mindenképpen lesz valamennyi elmosódás ("blur"), amit megtapasztalsz. A felhasználó szemének arra érzékenysége válogatja, hogy mennyire zavaró mértékű mindez. Természetesen a készülék feldolgozó processzorának minősége javíthat, vagy ronthat ezen. (Ezen nem feltétlenül segít a tévé cseréje. Az "U8QF" kifejezetten jó ezen a területen.)

    A 4K-ról Full HD-re konvertálás is okoz "elmosódást", ami a natív felbontástól eltérőre történő képátalakítás negatív hozadéka. A tévé jelfeldolgozó processzorának minősége ezt is erősen befolyásolja. (Ezen nem feltétlenül segít a tévé cseréje.)

    Abból, amit írsz, nekem úgy tűnik, hogy a szemed különösen érzékeny a mozgásmegjelenítéssel kapcsolatos "anomáliákra". Ez pech. Átérzem, én is ilyen vagyok. Viszont mivel az "U8QF" már a sokadik firmware óta kifejezeten jól teljesít ezen a téren, ezért... (Ezen nem feltétlenül segít a tévé cseréje.)

    Összességében nagyon jó esély van rá, hogy bármilyen másik (de ajánlott) 4K tévét veszel, a fentiek miatt, ugyanazokon a területeken, ugyanúgy csalódást fog nyújtani.

    Ezért - ha mindenképpen váltani akarsz a 7 éves, 40 colos Samsung Full HD tévédről, és tényleg a TV adás a lényeg -, egyetértek Salapp fórumtársunk ajánlásával: SONY KDL-50WF665 Full HD Smart TV

    Ezt a tévét anno alaposan leteszteltem; tetszett. Itt a fórumon is többször ajánlottam.

    Sajnos nem olcsó, de Full HD készülékek között szvsz ennél jobbat nem lehet kapni!

    Szép, kontrasztos panelje van, jó színekkel dolgozik, és korrekt a mozgásmegjelenítése. A TV adások esetében valószínűleg nem lesz problémád, és a felkonvertálásból eredő képhibákat is elfelejtheted, ha a HD csatornákat nézed. (És nyilván toleránsabb az alacsonyabb felbontások megjelenítésére is, mint a 4K tévék.)

    Viszont mivel 60 Hz-es panelt kapott, ha esetleg később 24p tartalmakkal "etetnéd", tudd, hogy "röcögésre" biztosan számíthatsz, mert képtelen a kadenciahelyes lejátszásra.

    Bárhogy is döntesz, a Philips említett modelljére szerintem ne cseréld le! Bár kiváló panelja van (AUOptronics MVA), és 120 Hz-es, az "U8QF" minőségétől összességében elmarad.

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák