Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini PC
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
A hardverapro-ról vettem meg az akkor épp fellelhető legolcsóbb Ft/Tb árú >=2Tb méretű HDD-t, amit épp találtam. Mivel használt, így nyilván teszteléssel kezdtem.
A HDS felületteszt mindig ezt az érdekes képet produkálja, hogy az első ~50Gb-on egyértelműen lassabb az olvasás és írás, mint a következő ~1Tb-on. Ezt leszámítva a hátralévő területen csak a szokásos módon lassul, ahogy csökken a körkerület a lemezen (arról pont nincs screenshot), később nincsenek az átlagolt grafikonon jól látható kilengések.
A SMART adatok szerint nincs sem áthelyezett, sem áthelyezésre váró szektor, de a RAW Read Error Rate az vadul fel-le száguldozik (az első olvasás kör után duplázótott, az ezt követő írás teszt után negyedelődött). Mindeközben a Seek Error Rate nőttön nő.
Ti mit csinálnátok vele? A: Visszaküldenétek. B: Hagynátok az elején egy particionálatlan területet (bár én nem szeretek particionálni, az egész lemezre szoktam ráereszteni a filerendszert, ha Linux-al fog dolgozni). C: Nem foglalkoznátok a dologgal, ha viszonylag olcsó volt és nem kritikus egy adatvesztés (bár felügyelet nélküli DIY NVR-ba menne, így olyan szempontból kritikus lehet, ha sokáig nem veszem észre, ha úgy döglik meg, hogy látszólag rögzíti az adatokat, de azok mégsem olvashatóak vissza, mikor mégis kéne).
Jól sejtem, hogy áthelyezett szektorokról lehet szó, amiket letagad a SMART?
Az eladó az itt is látható 100%-os kondícióra alapozta a hirdetését, miszerint hibátlan, amiért szerintem nem is terheli felelősség. Csak nekem így elsőre nem tűnik teljesen hibátlannak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Formula-1
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Samsung 970 EVO Plus 2TB GARI: 2026.07.26.
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- HP EliteBook 450 Gen8 Intel Core i5-1135G7 Villám Akció! 30.09.2025-ig csak 120.000ft!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest