Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabrielarky
tag
Sziasztok !
Nahh akkor most van teli a t*köm az egész ***** winyó mizériával. Múlthéten a 250es WD mellé vettem egy 500as SEGATE-t is (8 mega kesses, ST3500830AS ). Mindezt azért mert az alaplapom kapott némi italt az arcába 2 hete és az új alaplapra már csak 1 IDE csatit tettek, nekem viszont van 2 régi 120as meg egy 80AS + a DVDíró + a WD 250-es, tehát úgy gondoltam az IDE-s winyókat feltolom az új 500asra.
Olvastam fórumon hogy állítólag ezeknél az új winyóknál a kattogás természetes, ha sok ideig nem csinálsz semmit ami használná (fejleemelés ? vagymi). Mivel nemvagyok pro a témában nemtudom elhihetem-e ezt a kattogós dolgot, kicsit furcsának hat, mert régen az ilyen egyenlő volt a közeledő winyóhalállal).
Lefuttattam a HD SENTINEL nevü cuccot, ami kírta hogy van 46 bad block a winyón meg van amit tartalékba rakott stb. szóval jól hangzik a helyzet, de mondom azért nem 1 programra bízom magam, felteszem a mások által istenített HDD LIfe Pro progit és megnézem azzal is. Ott nem ír bad blockról, és csak töredék infót tud adni Sentinelhez képest. Utolsó választásként felmentem a Segate oldalára és lekaptam SeaTools nevü progit. SHORT GENERIC TEST-en átment, a SHORT SELF DIAGNOSTIC-on viszont bukó (kattog is közben a winyó szépen). A rámásolt cuccaimat gond nélkül visszatudtam másolni a 2db 120as és 1db 80as HDD-re, kattogáskor (tök változó hogy mikor csinálja, még nembírtam rájönni, vn hogy 2-3 óráig 1x sem) max megállt a másolás kicsit aztán ment tovább, írás / olvasás hibát nem tapasztaltam.
Olvastam a fórumokon hogy aki tudja kerülje a SAMSUNGOT (500as kellene cserébe ugye), ezért a 250es WD-mből kiindulva berendeltem cserébe egy 500as WD-t. Utána jöttem szétnézni HWSW-re hogy miket írogattok a témában és mit látok ? Van 500as WD fikázás is bőven (nyilván jogosan ha bukod az adatokat és nem azt kaptad a pénzedért amit szerettél volna)
Mostmár végképp nemtudom mi a francot vegyek, a Samsung olcsóbb és van rá 3 év GAR, a WD meg drágább, állítólag csendesebb stb. (Segate-t ezek után HA TÉNYLEG HIBÁS) nem mernék kérni helyette meg nincs is most a boltban.
Remélem lesz valami überokos agytröszt aki tud mondani bíztatót hogy akkor most melyiket vegyem (SAMSUNG vs WesterDigital)a 2 közül amiktől vagy itt vagy máshol óva intik az embert...
Előre is köszönet !
SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest