Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
John Szasa
csendes tag
válasz 04ahgy #10725 üzenetére
Hali!
Ki tudnád nekem fejteni bővebben hogy mit értessz az alatt hogy: meg kellene próbálni mesterségesen előidézni a hibát?
BIOS frissítést még nem csináltam, így nem is nagyon tudom hogy kezdjek hozzá!
Egy mukso a regi IDEs winyoval úgy tudta megoldani hogy ne legyen PIO hogy a HDD lett Primary Slave a DVD meg Primary Master!
Nem tudom hogy ez segít e valamit???
(De ez most nem lehetséges ugyebár mert SATA-nál mindenki Master)
Tudnál nekem segíteni ezen a téren???
Előre is köszönöm a segítséget!
PÁ(linkás üveg az ágy alatt)!
-
Korcsii
őstag
válasz 04ahgy #10727 üzenetére
köszi, a BIOS az mindig a legfrissebb, tegnap kivettem az AHCI-t, a többit kipróbálom...
low-level format az gyorsformázás akar lenni magyarul? mert az a baj, hogy
1. nincs még egy winyóm, amire ráférne 700 Mb (jó, lehet a fele vista árnyékmásolat, de akkor is sok)
2. ha csak a nagyon fontos dolgokat mentem le, akkor még talán, de megint mindent feltelepíteni, az egy hét legalább...
3. melyik a legjobb ingyenes "ghost"-osló progi (ami esetleg valami brutáljól tömörít is) -
Kernel
nagyúr
válasz 04ahgy #10716 üzenetére
Mintha valaki írta volna, hogy a HDD Regenerator (ha nem sikerül a regenerálás) tud segíteni a hibás szektor kipartícionálásában is.
Mondjuk már az is elég, ha megadja a szektorszámot, mivel egy szektor 512 byte, így már ki lehet számolni, mint itt is.
De ha diskedittel elkezded teleírni a szektorokat (akár nullákkal, akár egyesekkel vagy random, ez már mindegy, vagyis amit kvázi low level formatnak mondanak manapság, csak nem az) akkor is kiadja a hibás szektort, ahol elakad. Azután lehet választani, hogy menjen-e tovább.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Shomci
tag
válasz 04ahgy #10469 üzenetére
hy, hat akkor ez tunt a legjobb megoldasnak...
ez a hdd erase ez nem inditja el ujbol a formatot, mert kiirja h security count expired. restartoljam a gepet, hatha akkor majd elindul.
ugyan ezt dobja arra, ha unlockolni szeretnem a winyot.remelem azert nem kell a kukaba dobnom..
idriveot sehol se fogadja elNOKIA E51+8GB && ASUS WL500GPremium+120GB
-
04ahgy
nagyúr
válasz 04ahgy #10456 üzenetére
Megnéztem. Nem látja a BIOS sem. Normál esetben ennyi idő alatt a rendszer már rég POST-ol, itt meg csak vár és vár. Működő winyókkal már rég a win töltene. Ekkor kattan a WD4000KD, és máris pittyen a speaker, indul a gép. BIOS-ban semmit nem lát.
Fel is adom a hirdetést, hogy ilyen elektronikát keresek.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Szerintem egy-egy szektort nehezen tud beolvasni. A SMART talán mond valamit. Viszont a teljes felület írása / olvasása a gyári diagnosztikai programmal segíthet.
Ha egyszer lassú, egyszer gyors, az nagyon ritkán elektronikai hiba. Inkább felület.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
04ahgy
nagyúr
Addig kutakodtam, míg hogy-hogy nem a google ide írányított. Bőszen nézem, erre néhány hozzászólással előttem írják, mi a gond, és másnál is! [link]
Kész... Még jó, hogy ez csak kölcsön-alaplap. Már várom, hogy másik legyen helyette. Minden jó, ha jó a vége. De ehhez előbb: Várjuk ki a végét.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
liksoft
nagyúr
Érdemes lenne kipróbálni a SATA1 állapotot és az AHCI beállítást is. Valamint a különböző változatokhoz más-más driver szokott tartozni. Jó drivert választottál a lehetségesek közül az installnál?
Nem tudom jók-e, csak találgatok. A saját munkagépemet is közel két hétig teszteltem különböző vezérlőkkel, rendszerekkel. Amikorra beállt, akkor telepítettem újra, majd ezután alakítottam ki ugyanilyenre a többi munkagépet is. Tudom, kicsit macerás és a mai szabványosított világban furcsa, hogy ennyire nem megy minden mindennel.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Mivel mindegyik interface mára már gyakorlatilag egy mikroszámítógép, előfordulhat kompatibilitási gond. Viszont nézted a winyót SATA 1-re visszavéve? Ugyanis a SATA2-es esetében voltak gondok már több alaplappal. Igaz, azok inkább csak az 1-et támogatták, de a drive nem volt képes korrekt módon alkalmazkodni (vagy az alaplap).
Az inkompatibilitási információkat innen a Fórumról gyűjtöttem, nem valós gyakorlati tapasztalat részemről.
Szerk: A BIOS NATIV módba van állítva?
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
Jó kérdés, erre a választ nem tudom. Számomra a munkám során elegendő, ha egy progi kezeli a winyót. A többit ki is gyilkolom, nekem ne dolgozzanak keresztbe. Munka után meg nem óhajtok már gépet látni. Valahogy elegem van belőle.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
A konfigurációval kapcsolatban nincs ötletem. Viszont ha a céldrive a gyorsabb, akkor azt csak "etetni" kell. Így ha jó szinkronban fut a rendszer, akkor nincs másra ideje. Míg fordítva vagy egy drive-on belül biztosan van várakozási idő a mechanikára. Akkor más is "szóhoz tud jutni".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest