- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fazr
senior tag
Kicsit erősebb ütés érte a notebookomat és a hdd meghalt.
Bekapcsolásnál ilyen hangot ad ki (adni kell rá hangerőt, elég halk a videón) és ezt ismétli bizonyos időközönként.
Notebook bootnál megáll, külső házból érzékeli Win7, hogy valamit csatlakoztattam, de illesztőprogram keresésénél nem jut tovább.Szerintetek mi mehetett benne tönkre?
Igazából 99%, hogy tudom a választ, de reménykedek hátha mégsem.
-
eketomy
senior tag
válasz
AzŐsgén2 #23893 üzenetére
"RAW fájl rendszert ír a lemezkezelő"
Ez nem a legjobb, én tudomásom szerint nem nagyon lehet akkor ezzel már mit kezdeni, én ilyen esetben (mivel már járt nálam így hdd) gyorsformáztam nfts partícióban és getdataback-el vissza állítottam az adatokat, persze van amikor nem jön össze és a fele adat sem lesz meg! hmmm, jobbat nem tudok, de talán valaki más, tud!
-
klac
aktív tag
válasz
AzŐsgén2 #23893 üzenetére
Akkor az nem jogtiszta WIN azért lett gond a frissítéskor, nem tudok mit mondani.
-
AzŐsgén2
tag
Köszi a tippet, sajnos nem sikerült... nincs a listában a win7, és telepíteni se enged...
bár valami repair funkciót elindítottam, azt írta hogy a MBR-al van gond, és hogy kijavította, ennek ellenére sem indul a win... helyre állítani sem tudom, mert nincs mit kiválasztani.Most viszon RAW fájl rendszert ír a lemezkezelő, és azt akarja, hogy formázzam... most mi van ilyenkor?
-
AzŐsgén2
tag
-
AzŐsgén2
tag
Sziasztok!
Ma bekapcsoltam a gépem, kb. 10 percig gond nélkül működött, majd egyszer csak kékhalállal kifagyott. Újraindítás után nem tudott bebútólni, bár a bios látta a vinyót.
Vissza raktam a régi rendszer vinyómat, gondoltam ráküldök egy scandisck-et, hátha helyrepofozza, de csak az eszközkezelőben látja, azt írja hogy inicializálni kell.A kérdésem az, hogy ha inicializálom, elvesznek a rajta lévő adatok? És ha igen, mit csináljak, fontos dolgok vannak rajta, pótolhatatlanok...
Ja, és vindóz frissítés után fagyott ki közvetlenül, mikor írta hogy indítsam újra a gépet, de már nem tudtam rákattintani, nem tudom ennek van-e köze hozzá...A segítséget előre is köszönöm!
-
eketomy
senior tag
válasz
Dinomano #23885 üzenetére
Nincs sztem azzal semmi gond, csak meg kéne formázni a hdd-t!
Jobb egér Számítógép, Kezelés, Lemezkezelés, na és ott látnod kell az új hdd-t menj rá jobb egérrel és egyszerű kötet létrehozása (vagy valami ilyesmi) utána formázás (gyorsformázás) és már kész is, adni fog hozzá egy betűjelet és lehet használni!
-
Dinomano
őstag
Sziasztok! HDD gondom van, Vettem egy 2,5"-os Toshiba MK2565GSX HDD-t(250gb), újonnan bontatlanul. Külső mobile-rack-be akarom hasznalni. Amint rádugom a 2 USB-kábelét (ami külső, 4-es, külön tápos USB-elosztóba megy); felismeri a gép, telepít is drivert(windows-os "random"-ot), de azzal sajna nem megy. Eszközkezelöben latom(USB device), de ikonja nincs a C, D stb.meghajtok mellett...Neten drivert nem talaltam toshiba HDD-khez. Valakinek ötlete? Privatban jo lenne, de ha ide irtok commentet, az sem baj...
-
barcaloki
csendes tag
-
Silentfrog
veterán
válasz
Silentfrog #23873 üzenetére
Wintech EX-MOB-85 nem támogatott!
Eszembe sem jutott.hogy maga a rack nem támogatja.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Silentfrog #23870 üzenetére
[link] Itt nézz utána.
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Volt egy régi 2.5" noti ATA merevlemezem,és ennek vettem egy külső usb-s házat.
A gond ott van,hogy felismeri,működik is de semmi program nem tudja kiolvasni a hőmérsékletét,smart adatokat semmit.
Van ugyanilyen külső usb-s rackem satas merevlemezes változatban ott minden megy flottul.
Megtudom valahogy oldani,hogy a Hard disk sentinel normálisan kiolvassa az adatokat,vagy Ata-s merevlemezeknél usb rackben nem is működik ez egyáltalán? -
djculture
félisten
válasz
Dinter #23860 üzenetére
Az ilyen anyaghibák használat után szoktak előjönni. Mondjuk biztos hogy smartba is van róla bejegyzés a spin up time atributumnál.
Bad sector témában:
Áthelyezett szektornak van egy db száma ami felett garanciális hiba addig nem. Minden gyártó és típusnál más és más a határ. -
Imco
őstag
válasz
KKK-007 #23858 üzenetére
A bejelentést bármikor megteheted, de azért 1 bad sectorra nem feltétlen cserélgetik a vinyót.
Figyelembe véve az árak alakulását, ez a készség még csökkent is.
Tesztelgesd EStools-szal és majd ha Ő azt mondja hogy OK akkor mehet a csere.
Addig kár hetekig pihentetned egy szervizbe, különösen ha TESZT OK-kal visszadobják!Szerintem...
-
eketomy
senior tag
válasz
barcaloki #23861 üzenetére
Elméletileg ezt ki lehet kapcsolni. Itt van egy leírás hogy hogyan!
Teszteld le a hdd-det mert lehet hogy hibás, legalábbis akkor szokott konzisztenciát ellenőrizni ha valami nem stimmel a winyóval, persze lehet hogy valamit a windows kavar be.
-
barcaloki
csendes tag
Üdv!
Van egy kis problémám, remélem ti tudtok segíteni:
Újra telepítettem a Windowst (7 64bit) és két partícióra szedtem a winyót. az egyiken van a Win7 a másikon a programok,játékok, stb...
Bekapcsoláskor mindig megkapom, hogy ellenőrízni kell a konziszetnciáta D: meghajtón, ám ez nem fut le, valamint később sem tudom lefuttatni windows alatt (csökkentett módban sem).
Mit tegyek, hogy megoldódjon, esetleg lehet hardver-hiba a háttérben? (újrarakás előtt soha nem volt ilyen) -
eketomy
senior tag
-
KKK-007
tag
Sziasztok!
Volna egy Samsung HD103UJ 1Tb-os winyóm. A héten 13.án megjelent rajta egy badsector. Azóta be sem kapcsoltam, mert nem volt rá alkalmam. Ma ismét bekapcsoltam, leformáztam a hibás partíciót, de most már 3 badsectort ír ki HDD Sentinel.
Mikortól lehet garanciális bejelentést tenni?
Válaszotok előre is köszönöm.
-
Dinter
addikt
Sziasztok! Egy ilyennel vissza küldhetem garira WD5000AAKS-emet?
-
hlarsson
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy 320gb-os külső winchesterem, ami hirtelen azt kezdete el kiírni, hogy "az adathordozó írásvédett", nem tudok róla törölni, mozgatni, módosítani. Windows 7 oprendszerben mi lehet a megoldás? Pár napja kezdte el kiírni, nem tudom mi lehet az oka.
Hálás lennék a segítségetekért!G.
-
eketomy
senior tag
válasz
ironman2 #23851 üzenetére
Ha nehezen találja meg a géped a hdd-t, az sok mindentől lehet!
Első körben ellenőrizd a kábeleket! Milyen gép milyen hdd!?Meg kell nézni, hogy az 1TB-os hdd másik gépben hogy működik (ott felismeri -e vagy ott is nehezen) ill. futtass le HDTune tesztet is, mert egy tesztet sosem lehet 100%-ig készpénznek venni.
-
ironman2
csendes tag
Sziasztok.Nekem van 2 vinyóm.Egyik 500 gb-s,a másik 1 tb-s.Mostanában az 1 Tb-set,nehezen találja meg a gép induláskor,és a rendszer se ismerte fel,csak égett a piros fény a gépházon elöl folyamatosan.Ma bekapcsoltam a gépet,erre konzisztenciavizsgálatot ajánlt fel inditáskor.Lefuttattam,és most a HDS hibátlan müködést ir ki mind a kettő vinyóra.Csak az 500 gb-s van particionálva,az 1 TB-s az nincs.Lehet hogy azt is fel kéne osztani? Mitől találja meg nehezen a vinchestert a gép?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Napelem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest