Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz kpista #21494 üzenetére
"Vettem a nyáron egy WD20EARS HDD-t"
Tehát még garis. Akkor hol itt a probléma?
Ha a bios is 981MB-osnak látja, akkor mehet vissza gariban.
Ha csak a win alatt hibás a mérete, akkor további vizsgálatot igényel.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
modern
aktív tag
még mindig gondok vannak a maxtor 40gb merevlemezzel.
cmos reset szokta megoldani a problémát de határozatlan időre.
Van pár fontos dolog a hdd-men ezért kéne vmi megoldás rá.
Szerintetek ha IDE kábelt cserélek újra akkor az megoldja a problémát?
hd sentinelMobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
Gaben1
tag
Sziasztok!
Egy olyan problemaval fordulok hozzatok, hogy 3 hete vettem egy USB3-as 500 GB-os Verbatim külsö HDD-t, illetve egy HP Compaq CQ56 laptopot! A problemam az, hogy amikor bedugtam a merevlemezt, működött elsöre, hiba nélkul.. Majd pár nap után már csak azt jelenítette meg nagynehezen, hogy uj meghajto, de adatot olvasni nem tudott, épphogy a fökönyvtarba megmutatta a tartalmát, onnan kezdve semmire nem reagált, lefagyott!
Gondoltam a formázásra is, NTFS-re formáztam, ismét pár napig jo volt, és utána ugyanazt csinálja!
A probléma nem a kulso HDD-vel lesz, szerintem, ugyanis másik laptopon működik!Talán a windows 7 64bit es Op.rendszeremmel lehet baj? Beállitassal?
A választ ELORE IS KOSZONOM!! Nagy segitseg lenne!
Üdv.:Gaben
gigabyte eX38 DS5 , Q6600@3000,EVGA KO 8800GTX,4X1 GB kingmax mars ddr2 1066, 1500+1000+640gb+500gb sata2 ,samsung 22'' SA200 2ms Corsair TX 750
-
kpista
tag
Sziasztok!
Gondban vagyok...
Vettem a nyáron egy WD20EARS HDD-t médialejátszóba. Pár nappal ezelőttig ment minden gond nélkül. Most pár film rá lett másolva PC-ről.
Majd az történt, hogy minden a WD-n lévő könyvtár meg lett duplázva, s mindegyik kapott egy .exe kiterjesztést, azaz az eredeti_neve.exe. Viszont ezekben semmi fájl nem volt, csak üres és átnevezett mappák. Ezeket a mappákat a lejátszóban töröltem.
Ezután nem indult el semmi, egy felmásolt film sem.
Kínlódtam PC-n, kínlódtam lejátszón, majd gondoltam újra felmásolok mindent.
S, ekkor újabb meglepetés jött, az eredetileg is 2TB-osra formázott HDD-t 931 GB-osnak látja mind a PC, mind a lejátszó.
Mi a fene történt?
Mit lehet ezzel tenni? Letöltöttem a WD oldaláról a progit, teszt ide, partíció törlés és 0-val teleírás oda, a HDD-t csak 931-nek látja minden!
Mit tudok ezzel tenni? Nem az elveszett anyag a lényeg, mert mindent 2-3 helyen tárolok, hanem a mostani vinyó árak mellett ez komoly érvágás!
Segítsetek, ha van ötletetek!
Köszönöm előre is. -
Ringman
nagyúr
hello!
van egy SAMSUNG Spinpoint M8 HN-M750MBB winchesterem, usb-s keretben használom. egy problémám van vele, hogy véletlenszerű időközönként kattog/ciripel. ez normális? hdd sentinel szerint 100%-os a kondíció, maga a hdd-t kb 1 hete használom.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Van egy WD 320 Blue AAKS vinyóm, ami kb fél évet állt használatlanul. Most összeraktam egy gépet, de nem akarja felismerni sehogysem, pontosabban a bios látja, eszközkezelő látja, boot esetén telepíti hozzá a drivert, viszont a computer ablakban nem látszik, már minden sata portot, kábelt kipróbáltam hozzá. Ezen kívül van 3 másik hdd is amit gond nélkül kezel a rendszer.
-
törölt tag
Üdv!
Adott ismerősömnek egy egy Toshiba laptop Seagate 320 gigás vinyója.
Egyszer leállt a gép, többet nem töltött be a Win -> szereljem meg...
Újratelepítésnél a telepítő megállt egy bizonyos százaléknál és hibát jelzett. (Ameddig folyt a telepítés, addig is nagyon lassú volt minden, még egy 5400rpm-es noti vinyóhoz képest is, már ez gyanús volt...) Ekkor a vinyó egy furcsa, recsegő hangot kezdett kiadni.
Az adatok kimentésére kikaptam a vinyót a Laptopból és rácsatlakoztattam a gépemre. Átmásoltam a cuccokat, közben a HDSentinel 15%-os kondíciót írt a vinyóra, megfűszerezve 302 hibás szektorral.
Lementettem a cuccokat sikeresen, majd formázni szerettem volna vinyót. Formázás (nem gyorsformázás) közben ismét elkezdte a recsegést, ezúttal még hangosabban. Lecsatlakoztattam gyorsan, kikapcsoltam a sz.gépet, visszakötöttem a vinyót és bekapcsoltam újra a gépet. A recsegés megszűnt. Ekkor már 582 hibás szektort írt és 12%-os kondíciót. Ergo a vinyó kuka.
(2 SATA kábellel és 2 tápkábellel is volt csatlakoztatva a géphez, tehát nem a kábelek hibája.)A laptop amiben van, kb. 1 hónapja lett vásárolva, egy Toshiba Satellite C660D-17J az, szóval garanciális.
A garanciális csere ekkor ugye érvényes? Ha nem veszem ki a HDD-t a laptoból, akkor sosem tudom meg biztosan, mi a kínja... és ugye tudtommal a HDD kiszerelése nem jár garivesztéssel.
A választ előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
Hello!
Pár hete már jártam errefelé, de akkor nem jártam sikerrel, most hátha.
Van egy WD Scorpio Blue HDD-m a notimban. Kb. fél éves, 13 nap 11 óra működési idő van benne, az állapota és kondíciója is a HD Sentinel szerint 100%-os.
A probléma az, hogy az összes indítások/leállások száma elég magas, 1643-at mutat.
Azt vettem észre, hogy itt hagytam a gépet egy bő fél órára az előbb, 20 perc után kikapcsolt a HDD, talán még standbyba is lement. Mikor felébresztettem 21-gyel többet mutatott az összes ind./leáll. érték. Ezt nem tartom normálisnak, mintha ki-be kapcsolhatna a vinyó.
A noti egy Lenovo X60, Win7-tel. Fut rajta a Lenovo Airbag Protection, de az asztalon állt ez idő alatt a masina, emiatt nem kapcsolgathatott a HDD.
Van ötletetek miért csinálja ezt és hogyan lehetne megszüntetni?Köszönöm!
Veron"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Imco
őstag
válasz elfelejtette #21484 üzenetére
Örülök neki! Örülj neki Te is. Kívánok még 20 ilyen szép évet nektek!
De ne felejtsd el amit írtam! Attól, hogy még megy, nem üzembiztos.
Tényleg nem akarlak riogatni. Az adatmentéses tapasztalatom legalább fele ilyen és hasonló maxtor HDD-ből származik. Persze hangsúlyozom, ez nem zár ki még 100 év hibátlan üzemet.Szerintem...
Üdv! Imco
-
liksoft
nagyúr
válasz elfelejtette #21484 üzenetére
Akkor sem jó széria. Sajnálom, 20 éves adatmentéses tapasztalat mondja. Mára elkopott. A Tiéd is csak ajándékban működik.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
elfelejtette
veterán
Ilyet azért ne mondj...
Az én P3-as gépemben egy Maxtor 2B020H1-es ATA100-as vinyó van 1db gyenge szektorral, ezt leszámítva hibátlan, most is erről netezek..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz ZeUS2140 #21475 üzenetére
Ha valakinek van valami ötlete ne szégenlősködjön
7 nap:
- 57 írási hiba
- 2033 load/unload cycle
7 nap alatt 5x volt kikapcsolva a gép. Szóval közel 24h-ban megy folyamatos üzemben, szal' lassulás, leállás sehogy sem lehetséges.hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
djculture
félisten
válasz Norwich #21476 üzenetére
Ez nembiztos hogy vinyó hiba,spywaqre progik is okoznak ilyet hogy folyamatos irással olvasással terhelik a vinyót.Zsír új windows alatt kellene megnézni.Ha ott is ilyen a kábelt se árt megnézni,lehet megvan nyomorodva vagy törve.Ha az is oké a vezrlőt megnézni,esetleg másik protba bedugni a vinyót.Ha ez is segít akkor nagy valószínűséggel a vinyó elektronikája döglődik.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz boby13friend #21480 üzenetére
Ha csak áthelyezett sectorok vannak rajta akkor nulla baja.Hdtune error scan végigfuttat ha minden sectorcsoport zöld akkor semmi gond. Ha pirosvan ott akkor az más kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
boby13friend
csendes tag
Szevasztok!
Van 2 db WD-m (160+500GB)
egyik IDE a másik SATA
és a wd500-ast a hardverapron vettem biztam is benne hogy nem lesz baja, de mindkettő
szektorhibás lett a 160-as 2 év alatt lett hibás, az 500-as meg kevesebb mint fél év alatt
Mivel javitsam ki a problémát?
minden fajta lehetőség/variáció érdekel. -
*phantom*
csendes tag
Sziasztok!
Volt esetleg valakinek ilyen? Van 3 winyó a gépben, mind Samsung SATA2 (160GB/500GB/1TB) Ebből az 500-as már egy ideje azt játsza, hogy eltűnik, tehát induláskor látja a gép, win indulás után is, majd 1-2 perc után eltűnik. Már átvariáltam a kábeleket, meg az alaplapi csatlakozást, de még mindig eltűnik, és mindig csak ez a winyó.
Mondtak már olyat, meg én is gondoltam ilyesmire, hogy a táp kevés hozzá. Utánanézegettem, de elvileg elégnek kéne lennie (javítsatok ki ha nem) Chieftek 450W-s táp, a fent említett 3 winyó, Intel Core2Duo E8400, Geforce 9500GT, meg egy Pinnacle tuner, USB eszközök: egér, kártyaolvasó, semmi komoly.
Ma estére meguntam, átraktam egy másik gépbe második winyónak, ugyanazzal a kábellel amelyikkel én is próbáltam, de eddig nem jelentkezett a probléma, most próbálom lementegetni róla a cuccokat amég jó.
Ötlete valakinek esetleg? Köszi előre is!
-
Wrrraith
tag
Üdv mindenkinek!
Nos nem vagyok nagy HDD zseni ezért azt szeretném megtudni tőletek hozzáértőktől, hogy miért írja ki az új HDD-mnél ezt a HD Sentinel?
Holott ahogy nézem minden klappol,
nem tapasztalok semmi hibát,viszont az előző lapomban(intel 945 chipset,a mostani amiben használom pedig P43 ) nem írt ki semmit ugyanez a HD Sentinel...
Még a SATA kábel is ugyanaz mint ott.
Gondolom hogy nem rossz csak tudni szeretném mit takar eme felirat
Ja azt hozzá kell tennem,hogy ez egy külső 2,5" Toshiba HDD volt,csak jobb híján kiszedtem az USB-s keretből(egy USB port látta el árammal nem kellet neki külső áramforrás) és most arra ment a rendszer,mert az volt kéznél.
Válaszotokat köszönöm előre is! -
Norwich
tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy:
-bekapcsolom a gépet, elindítom az uTorrentet felmegy maxra a letöltés aztán kiírja az uTorrent alul h "Lemez túlterhelt 100%" és lelassul 9.4kB/s - re.Ha installálok valamit azis nagyon lassú.
Mi lehet a gond? Gondolom a HDD-vel van vmi zűr.
Mit tegyek h normálisan töltsön és intsalláljon?Üdv,
ImiA HDD: Western Digital Caviar Blue 500GB (WD5000AAKS)
-
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok.
Október 27.-e óta van egy Samsung HN-M500MBB 2.5"-es vinyóm.
24h-ban megy.
Smart szerint 4 start/stop történt, ami fedi is a valóságot.
Egyfolytában megy, mert folyamatos adatmozgás van rajta. sql, http server.
Néha nagy csattanással kattan egyet.
A load/unload cycle számláló 1392-nél tart.
Van 46 write error-om is. Szerintetek kifogtam egy hibásat, vagy ez is olyan, mint a green WD-k, hogy használat alatt is le tudnak kapcsolni?
Választ előre is köszönöm.
Üdv!hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
Atos23
senior tag
Meggondoltam magam
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 80 gb-os winyóm, meg szeretném nézni, hogy van e rajta bad sector, milyen állapotban van stb., kb annyi kéne mint amennyit egy HD sentinel tud.
Viszont mindezt úgy akarom, hogy ne legyen bekötve más winyó.
Van e ilyen usb-ről, vagy esetleg cd-ről bootolható diagnosztizáló program?
-
Anfield
csendes tag
Sziasztok. olyanban kérnék segitséget, hogy van egy maxtor hdd-m. ide csatlakozás. mivel elég sokat kattog, vettem másikat. ez seegate, de sajnos inditásnál nem látom a biosban. visszaraktam a maxtort és az müködik tovább. mi lehet a gond?
-
Imco
őstag
válasz MasterMind #21465 üzenetére
Természetesen nem, és igen megmaradnak. Lehetőleg ne dinamikus meghajtót csinálj belőle. Illetve reinstall előtt konzultálj hozzáértővel, hogy nehogy kiszúrj magaddal.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
MasterMind
tag
Sziasztok!
Vettem egy új winchestert amit csak adattárolásra használnék, miután behelyeztem a gépbe, a lemezkezelőben meghajtójelet kellet neki adni és formázni, csak utána ismerte fel a sajátgép. Kérdésem az volna, hogy Windows újratelepítés után, ugye nem kell eljátszani ugyanezt, és az adatok megmaradnak rajta? -
modern
aktív tag
Üdv.
Tudna valaki segíteni?
A gondom az hogy folyton lefagy az xp-m.
Hd sentinelbe azt írja h a teljesítmény 96% mert az adatkapcsolatban előfordultak hibák.
De a kábelt már kicseréltem és akkor is ez a hiba.
Maxtor 2F040L0 hdd-m van(40gb ide-s)Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
Brekkk
senior tag
válasz mr_ricsi #21454 üzenetére
Itt az ígért kép sajnos nem jó minőség, de hátha látható rajta a hiba.
A két bekarikázott terület barnult meg.
Az egyiknek a közepe még eredeti fém színű de már körbeveszi a barnás elszíneződés, a másik már teljesen bebarnult.
A memória lábainál az eredeti fém szín látható, a többi rész is olyan volt amikor megvettem a HDD-t[ Szerkesztve ]
-
Troy.
addikt
-
npp
csendes tag
Sziasztok!
Egy Quantum (DEC?) RZ28-E scsi hdd-ről kell lementenem az adatokat.
[link] [link]
Eddig még nem használtam scsi hdd-t, absz. kezdő vagyok.Ezzel a vezérlő kártyával kompatibilis ez a hdd? Ha igen, milyen vezeték/átalakító/... kell hozzá?
Ha a hp vezérlő nem jó hozzá, akkor itt van olyan kártya, ami jó lenne? Ha igen, milyen vezeték/átalakító/... kell hozzá?Előre is köszi!
-
Brekkk
senior tag
Van egy KB 2 éves Seagate 7200.12 1 TB-os HDD-m. Tökéletesen működik.
Így 2 év után először kivettem a gépemből. Akkor jött a meglepetés.
A Nyákon egyes fényes helyeken, barnás elszíneződés található. Ott ahol a vezérlőchipek vannak Mintha megégett vagy oxidálódott volna. Az égést nem hinném igazából, mert a 2 év alatt folyamatosan venti által hűtött helyen volt. 44 fokos volt a legmagasabb hőmérséklet amit mért, de inkább csak 36-38 fokon üzemelt.
Mi okozhatta a nyák megbarnulását? Kell aggódjak miatta? Mivel a HDD még garis, lehet inkább gariztatni kéne? Nem tudom ez garis esetnek számít e.Vélemények
Köszi
-
DeFranco
nagyúr
válasz mr_ricsi #21443 üzenetére
1: juliusban volt az eskuvo, szoval remelem meg van eselyem.
2: Nem tudom, csak leirtam, gondoltam, hatha fontos lehet. Amugy azt sem tudom hogy az normalis-e hogy mar a gyari csomagolasbol kibontva is ennyi volt az erteke. (azt hiszem "g sensor error rate" de nem vagyok a gep elott.)
-
mr_ricsi
veterán
válasz Forza_JUVE #21445 üzenetére
"Vagy akkor minek a rövidítése a dBA?"
A dB(A) azt jelenti, hogy A-típusú görbe szerint történt a mérés. Az A-görbe szerint a nagyon magas és a nagyon alacsony frekiket erősen elnyomják, mert ezekre az emberi fül is kevéssé érzékeny.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
liksoft
nagyúr
válasz Forza_JUVE #21445 üzenetére
Nem tudom miért így jelölik, de ugyanannak felel meg. A 3dB kétszeres, a 6dB négyszeres hangerő. Így korrekt. Hallgatnál SCSI drive-ot.
-
mr_ricsi
veterán
válasz Forza_JUVE #21442 üzenetére
"Nem tudom h ez az 5 dBA difi eredményezheti a nem kicsit hangosabb olvasást ?!"
Az közel négyszeres hangerő.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz DeFranco #21440 üzenetére
"Az eredeti dvd megvan"
Mikor nézted legutóbb, hogy még olvasható-e?"Igaz a g sensor erteke maradt 3"
Ha ki volt kapcsolva a vinyó, akkor a G-szenzor hogyan működött volna? És mi jegyzi be a SMART-ba az adatot, ha nincs áram?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Hogy probléma-e, nem tudom, de talán ez a legközelebbi topic a kérdésemre.
Szóval nemrég vettem egy ilyen vinyót: WD1502FAEX. (1.5TB, SATAIII, Caviar Black)
Előtte hasonló, WD3200AAKS (320GB, SATAII, Caviar Blue) vinyóm volt, 2 db. Néha el is felejtettem h a gépben vannak, annyira nem volt hangjuk.
Ennek az újnak viszont elég szép kattogó hangja van, igaz, csak mikor olvasás van róla. Nem azt mondom h nagyon hangos, vagy zavaró ... de azért érdekelne, h normális-e?
Ha esetleg van vkinek ilyen típus, van-e tapasztalat?A gyártó a Seek Mode 0-ra 34 dBA-t ír. (bár nem tudom mit takar pontosan a Seek Mode 0, de ez kapta a legnagyobb értéket)
A régi vinyó(i)m esetében uez 29 dBA-t kapott. Nem tudom h ez az 5 dBA difi eredményezheti a nem kicsit hangosabb olvasást ?!
Köszi
Apropó, a régiek eladóvá váltak ezáltal. <<link>>
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
A probléma az hogy drágulnak a HDD-k ez meddig tarthat még visszatér még a régi árazás ..
híreket néztem az okát tudom ....De ha így fojtatódik 1 HDD többet fog érni mit az arany
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz liksoft #21438 üzenetére
Az eredeti dvd megvan, ez a masodik, es addig gondolkodtam a masodik belso hdd vasarlason amig beutott a mostani arviz. Kell vennem meg egy szett archival dvd-t, meg ezt szetszorni a csaladi gepekre, es majd csak lesz valami. Ez ugy nezem kuka, write error rate 2-rol 6-ra nott, es masolas kozben ki is fagy rendszeresen. Igaz a g sensor erteke maradt 3, ez a megvetelkor is annyi volt... (ujonnan vettem).
-
King Unique
titán
válasz DeFranco #21433 üzenetére
Emlékszem rád (gondolom te is),mikor másik topicban tárgyaltunk ezt-azt,hát ez a leejtésszívás,bár még működik,ahogy mondod.Ebben a tesztben is írják,h M2 részlegesen ütésálló,de nyilván nem annyira,mint egy kifejezetten ilyenre tervezett cucc.A szaki szerint mechanikailag is károsodhatott,vsz van bent vmi ,Sentinel mit mutat,mert ilyen esések után bad sector is keletkezhet?
Ments,ahogy tanácsolták,ha meg szerencséd van,lehet túlélte különösebb károsodás nélkül,én is ejtettem már le kb.1 m-ről régen egyet,azt nem lett semmi baja,de 2m az már...
Ha meg végül tönkremegy (most olvasom igen ) ,vegyél helyette egy ütésállót...másik topicba adhatok pár tippet.[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz DeFranco #21435 üzenetére
Csak az idő, de előbb ments!!!! Nem hiszem, hogy az asszonka boldog lenne...... Lökj le egy-két letölthető filmet a gépről, és a helyére, ha máshogy nem megy. A foci után mechanikailag deformálódhat, és a mértékétől függ, mikor adja meg magát.
De szerintem színváltást kérhetnél a Modiktól. Kékről pirosra. Este van, én is fáradt. nem hagyhattam ki. bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz liksoft #21434 üzenetére
Az esküvői képek backupjára vettem, és a HDD árakat meg tudjuk... nem lehetek ilyen szerencsétlen. Persze ez azért van, mert nem aludtam 2 napja ki magam, és ilyenkor hülyeségeket csinálok.
Direktben tesztelni tudom valahogy, vagy nincs értelme, csak az idő ad választ?
[ Szerkesztve ]
-
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Nagy baj történt. A 2 napos üzemidővel rendelkező külső HDD-met (Samsung M2 320 GB) véletlenül lelöktem valamivel a polcról, és kb 2 métert repült egyenesen a parkettára. Nagy valószínűséggel a sarkára esett, nagyot pattant, pörgött egyet, és úgy maradt.
(Persze nem volt bedugva, pár hete ott pihent már a polcon)
Erre most már biztosan ihatok hideg vizet, vagy van esély rá, hogy maradandó sérülés nélkül megúszik egy ekkora zuhanást? Mivel tudnám ezt minden kétséget kizáróan kideríteni?
Bedugtam, jelenleg működik, olvas, és írni is lehet rá. Ennyit már tudok.
-
knbs
senior tag
válasz liksoft #21429 üzenetére
Igy van , bocsi Imco ha felreertheto voltam. A kabeleket meg nem volt idom megnezni, mostmar a hetvegere marad, ugy is koltozik a gep egyik szobabol a masikba, akkor szetkapom egy picit. Sajnos hiaba nagy a HTPC haz, igy is nagy a kabelrengeteg... en barom nem figyeltem a tap rendelesnel es melle nyomtam a valasztasnal. Modularisat akartam, sajna nem az lett. Ez van megoldom
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
knbs
senior tag
Koszonom urak, nekiallok holnap olvasgatni.
HTPC-rol van szo egy 520 wattos seasonic 80-as tappal. Nvidia 440-es egyszeru passziv kartya van benne szoval az nem zabalja az nem tartozik a combos kartyak koze.
meglatom mi lesz ma meg ki huzom a kabeleket megnezem utanna mi tortenik. Lehet koze sata kabelhez is? Mert abbol csak egy regebbit talaltam, vagy csak a tapkabelhez van koze a hibamnak?
-
Imco
őstag
Ahogy Liksoft írja!
Azt még hozzáfűzném -mert a kedvencem- hogy hiába új, vagy újszerű egy táp! Simán nyesegetheti a HDD-ket, egyéb látható probléma nélkül!
Nálad különösen nagy a kockázat, mert 3 új tipusú nagyobb méretű HDD van.
Ha ehhez még van valami izom vga-d is akkor már 6-800w stabil táp minimum javasolt.
Olvass vissza egy kicsit, sok szó esett már róla.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
knbs
senior tag
Koszonom a gyors valaszt Imco!
Megneztem Sentinelben is, itt is hasonlot kapok, itt viszont okosan irja is,hogy nezzek ra a kabelekre. Itt eleg ha lekapom a tap es adatkabelt megnezem oket aztan visszadugom es ujra check? Ha igy marad az mennyire problema, jobb ha kicserlem a vinyot vagy el lehet meg ha hasznalni igy is egy darabig? Nem lenne rajta fontos adat csak filmek, aokert nem kar annyira. Amugy a tappal nem hiszem hogy gond lenne vadi uj Seasonic taprol van szo, mashol sem tapasztalok problemat ezen a teren.
[ Szerkesztve ]
-
Imco
őstag
Az is segítség ha megmondom, hogy melyik topicban keresd, mert nem régiben volt róla szó!
Amit te flegmázásnak nevezel az a topic szinten tartása lenne. Állati nívós dolog, hogy 100 hozászolásonként ismétlődnek a témák. Ha objektívan néznéd belátnád.
Idejön a USER, aki a keresőbe írni nem tud, lusta visszaolvasni, majd kioktat hogy nem normálisan válaszolok! Holott megadtam a kereséshez kért kulcs szót. Sőt felajánlottam, hogy határidőre megkeresem neki! Még a gugliba is benéztem a kedvéért! Köszönetre nem is számítottam. De azért az már vicces, hogy az írni-olvasni nem tudó-akaró időhiányos-lusta USER flegma unaloműzésnek hiszi, hogy nem olvasom át helyette a 21000 hsz-t.
Tarts 5' szünetet és meditálj.
Nem szégyen visszaolvasni. Sok hasznos dologra találtam, hogy időnként flegma unaloműzésből visszaolvasgatok....és most a PONT
Szerintem...
Üdv! Imco
-
knbs
senior tag
Tenyleg ki kell csereljem a vinyot uraim? Vagy csak a HD-Tune nez el valamit? Nincs 2 eves a vinyo kar lenne erte, vagy gariztassam? Filmek vannak rajta eddig nem vettem eszre hogy furcsan viselkedne...
-
Ayg0
senior tag
off: a fórum azért van, hogy segítséget lehessen kérni. ha nem tudsz (/nem akarsz), a te dolgod, de akkor ne flegmázz itt unaloműzés gyanánt. biztosíthatlak, hogy ha van ötletem hogyan keressek valamit, akkor nem traktálok senkit se feleslegesen. most nem volt, megfogalmaztam mire van szükségem és két ember is akadt akinek nem esett le az aranygyűrű az újjáról, hogy NORMÁLISAN válaszoljon... erről ennyit!
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Imco
őstag
válasz fenergie84 #21411 üzenetére
A doksija szerint igen.
Gyári szoftver vagy a sentinel megvásárolt példánya is tudja elvileg.Szerintem...
Üdv! Imco
-
Ayg0
senior tag
és erre milyen kulcsszóval keresel rá? mert te sem gondolhattad komolyan, hogy egy kérdés helyett 21000+ hozzászólást átnyálazok...
nem rossz, csak macerás. írnál egy példát az említett "spéci törlő progira"?
megy egy privi!
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
mr_ricsi
veterán
válasz liksoft #21410 üzenetére
"És a CCleaner? "
Abban nincs semmi élvezet.
Mint pl. HDD eladáskor elpöttyinteni, hogy nem volt időm a teljes formatra, de a barátnőmmel összehozott házivideókat azért töröltem, és a kukát is kiürítettem, majd gyorsformáztam, így a fájlok végül is teljesen el vannak tüntetve, ugye.
Aztán amikor elképzelem, hogy több órányi adatmentés után lesz neki 28 példány "Plan 9"-ja...Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
fenergie84
addikt
Került hozzám egy WD 320gb vinyó: [link]
nem mai gyerek már, kicsit hangos is. A kérdésem az lenne, hogy ebben van valami akusztikai beállítási lehetőség? ha igen, akkor hol lehet azt állítani?
előre is köszönöm a választ -
mr_ricsi
veterán
"ha netalántán eladok egy hdd-t, kis szerencsével más is sok személyes dolgomhoz juthat hozzá a szóban forgó programmal... kérdés az lenne, hogy van e valamilyen program vagy eljárás/módszer, amivel véglegesen törölni lehet ezeket a (pl formázással) "megsemmisült" adatokat, hogy ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe?"
Ha személyes adatokról van szó, és nem celeb az tulaj, akkor a világ legrosszabb filmjének* fullHD .mkv változatát kell annyi mappába a HDD-re másolni, míg az teljesen meg nem telik.
Aztán gyorsformázni.Minden más esetre vannak spéci törlő progik, amelyek rendelkeznek az amerikai hadsereg tanúsítványával.
* Tudomásom szerint a világ legrosszabb filmje a "Plan 9 from outer space". Én ezt használom. De ha időközben fejlődött a világ, és már van ennél is rosszabb, akkor írja meg valaki, nehogy rés legyen az adatbiztonságomom.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
apacs78
csendes tag
Hello
Van egy Wd 250 es vinyóm, eredetileg, hyundai dvd felvevőnek volt a merevlemeze, az lenne a kérdésem, hogy a rajta lévő filmekhez , hogy tudok hozzáférni?, mert a felvevőnek a belseje halott.KIvettem beleraktam win XP s gépbe a bios látja, de az xp alatt már nem látszódik, átraktam Linuxos gépbe, az meg látja de nem olvassa, csak formázni tudom, esetleg valakinek valami ötlet?
Hogy tudom megnézni, milyen fájl rendszert használ?, vagy hogy lehetne kiszedni róla a családi videókat?
Online F1 menedzser: http://www.gpro.net/?id=111532
-
Ayg0
senior tag
sziasztok!
a minap egy ismerősöm gépén kellett adatot menteni, mert javíthatatlanul hazavágta az egész hóbelevancot. egész sokmindent sikerült "visszahozni" és ekkor esett le, hogy ha netalántán eladok egy hdd-t, kis szerencsével más is sok személyes dolgomhoz juthat hozzá a szóban forgó programmal... kérdés az lenne, hogy van e valamilyen program vagy eljárás/módszer, amivel véglegesen törölni lehet ezeket a (pl formázással) "megsemmisült" adatokat, hogy ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe?
-
Dot
őstag
Hali!
Van 2 Samsung spinpoint f1-es winyóm 0,5 /HD502IJ/ és /HD103UJ/ 1TB méretben.
A kisebbre 98% ír a progi. A másik 100as.
485 illetve 454 napot mentek.
A kérdésem: Egy ismerősöm tudná gariztatni őket. Gariztassam?
Azért merült fel bennem, mert ha már ennyit elmentek akkor valszeg nem fognak megkettyeni. De ha mégis akkor ismét van rá 3év garim. /most fog lejárni, '08Q4 es vársárlás/élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Rendszerwinyónál sokat számít szerintetek +8MB cache? Vagy a lemezek/fejek száma? E kettő közül használnám valamelyiket annak: (a korábbi WD kilőve, hibás, lassú)
Samsung HD080HJ
Samsung HD253GJ"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest