Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Williams
aktív tag
válasz liksoft #38162 üzenetére
Olyanra gondolok, ami magát az egész meghajtót védi (talán ata password-nek hívják), tehát nem kell hozzá program, csak a jelszó beállításához (illetve eltávolításához). Azt hiszem, az így beállított meghajtó bootolásnál kéri a jelszót, még a post képernyőnél, ha átkerül másik gépbe, akkor is...
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
HDD (pontosabban SSD)-t kellene levédeni jelszóval. Ehhez van külön program amivel meg lehet oldani?
Köszönöm!
-
Williams
aktív tag
válasz MaxxDamage #26528 üzenetére
"Az érdekessége az, hogy TV-m lejátsza az adatokat ami a HDD-n van...de PC nem (se USB se IDE)"
Én a megnyugvás miatt megnézném egy másik PC-be berakva, hogy ott is szórakozik-e... -
Williams
aktív tag
válasz Mezga Aladár #26387 üzenetére
Jobb klikk az ikonon, Tulajdonságok\Biztonság beállítások esetleg?
-
Williams
aktív tag
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Megpróbálom tömören-érthetően megfogalmazni a problémát, remélem ebben a fórumba tartozik a téma:
PC1 = ezen készült a mentés
PC2 = ez a mentett vinyó gépePC2 gép vinyóját lementettem Acronis True Image Home-al a2 PC1-es géppel. A lementett vinyó egy idő után behalt, sebaj, visszaállítom a mentésből. Jó vinyó be PC1-be, mentés visszaállítása. Bekötöttem PC2-be nem bootol, felvillan a HDD led, de csak a kurzor villog, nincs hibaüzenet sem. Különböző gépeken is vissza állítottam a mentést, de PC2-be akkor sem bootol. Megoldás: PC2-be beraktam a visszaállított nem boot-olós vinyót, melléraktam egy másik üres vinyót, majd Norton Ghost-al a partíciót átmásoltam az üres vinyóra. A másolat így már boot-ol, tökéletesen működik. Már többször jártam így, hogy a visszaállítást a lementett gépbe kellett visszaállítanom, mert csak így hajlandó bootolni. BIOS beállításokat (Cylinderek, fejek száma stb) próbáltam a két gépen ugyanúgy beállítani (nem teljesen egyformán ismerte fel), de nem változik a végeredmény. A probléma tapasztalatom szerint nem a mentéshez használt progin múlik, és nem is OS függő... A kérdésem az lenne, hogy ezt a problémát mi okozza, illetve ha valaki tudja a megoldást, hogyan lehet kiküszöbölni, hogy ne legyen ennyire macerás. Remélem érthető volt a leírás. (PC2-n az Acronis nem bootolt be, ezért kellett Nortont használnom a kegyelem döféshez.) Köszönöm előre is a segítséget!
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Ötleteket várok Microware OS9-es (nagyon öreg, nem keverendő a MAC OS-el) oprendszert tartalmazó vinyó teljes mentésére, vagy a vinyó átmásolására. Az elterjedt vinyó backup csoda programok nem látják a rajta lévő fájlrendszert. Unix-hoz hasonló fájlrendszert használ, de nem találtam olyan programot, amely megbírkózott volna a feladattal.
Oprendszer [link]
Ez a program megoldaná a problémát, de drágán adják [link] , tehát valami hasonló kellene. -
Williams
aktív tag
válasz Zs0lt1 #13612 üzenetére
Szia!
Gondolom az "autron.exe" egyenlő az autorun.exe-vel amit elírtál véletlenül. Előbb a számítógépedről le kéne írtani azt vírust, ami állandóan megfertőzi a rá csatlakoztatott hordozható adattárolókat.
"a gyári program valamiért nem hajlandó leformázni a merevlemezt"- ez már más probléma, amire elméletileg nem lesz szükséged, ha vírust eltávolítod a gépedről, és az említett USB-s cuccról. -
Williams
aktív tag
válasz anonimus25 #13257 üzenetére
Elméletileg a CD-s változatot ha letöltöd, csak ki kell írni lemezre, és arról indítani a rendszert.
-
Williams
aktív tag
válasz anonimus25 #13249 üzenetére
Samsung ESTOOL progi. Letesztelni vele, és ha Bad Sectoros akkor Low Level Format-ot neki! Esetleg használhatóvá teheti, de családi képeimet nem tárolnám rajt.
-
Williams
aktív tag
válasz raysefo #13238 üzenetére
Szia!
Klasszikus Seagate 7200.11, ES2, Maxtor Diamondmax22 firmware bugnak tűnik...
Vélhetően ez gyógyír lenne a problémádra, ha bele mersz merülni komolyabban a megoldásba. http://www.msfn.org/board/solution-seagate-7200-11-hdds-t128807.htmlCSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE, MERT VÉGLEG KINYÍRHATOD A VINYÓIDAT!
Ne feledd, szakszervízes biztosan meg tudja menteni az adataidat! -
Williams
aktív tag
válasz jahatpersze #12346 üzenetére
Hali!
Meg tudjuk oldani a problémát. Ha aktuális még, dobj privit!
Nemtom miért ment el ennyiszer! Egér error?
[ Szerkesztve ]
-
Williams
aktív tag
Hali!
-
Williams
aktív tag
Hali!
-
Williams
aktív tag
Valószínűleg az adatmentéssel foglalkozó cégek is villany alá helyezik először, hogy lássák milyen állapotban van a cucc. Elektronikát kéne rajt cserélni, és úgy megpróbálni. De vigyázz, mert ha a vinyóban belül a pre-amp esetleg zárlatos lett, a frissen rátett jó kártyát is tönkreteheti! Látni rajt, hogy milyen alkatrész füstölt?
-
Williams
aktív tag
válasz keszegduda #12019 üzenetére
Sok esélye van szerintem, mivel ha egy rossz szektor jelentkezik, az azt jelenti, hogy megkezdődött a vinyó leépülése. Persze ez általában (jó esetben) több évig eltartó folyamatot jelent. Szerintem gariba nem foglalkoznak vele, csak ha eléri a SMART a riasztási értéket. Időközönként tesztelgesd le ESTOOL-al, hogy hátha szaporodnak a rossz szektorok.
-
Williams
aktív tag
válasz piadex2 #12018 üzenetére
Hali!
Nem tudom milyen márkájú vinyóról van szó, tessék választani:
Samsung - ESTOOL
Hitachi - Drive Fitness Test
Seagate (Maxtor) - Seatools Desktop
Western Digital - Data Lifeguard DiagnosticA gyártók honlapjáról tölthetők le a legfrissebb verzió.
A "chkdsk" inkább a fájlrendszer logikai ellenőrzésére való, nem bad sectorok keresésére.
Jó tesztelést... -
Williams
aktív tag
válasz ndever #11984 üzenetére
Nem tudom miért nem tette telepítéskor aktívvá a partíciót, de valami oka kell, hogy legyen. Lehet, hogy már volt rajta partíció telepítés előtt, vagy nem a legelső partícióra telepítetted? Bár elméletben ezek nem jelenthetnek gondot. Mindegy, örülök, hogy sikerült feltelepíteni!
-
Williams
aktív tag
válasz artur003 #11957 üzenetére
Hát esetleg még bele kéne nézni a Windows eseménynaplójába, hátha ír valami okosságot. A Liksoft által javasolt tápcserét érdemes lenne kipróbálni, ha van a közelben másik táp. Futtasd a chkdsk-t a Seagate-en.
Friss Windows feltelepítése után egyből kipróbálni, hogy berzenkedik-e. Ne telepíts fel semmit, amit szoktál. (Vírusírtó, tűzfal stb.-t se) Ahogy felmegy a Win, próba. -
Williams
aktív tag
válasz artur003 #11948 üzenetére
Üdv!
Kékhalált, hogy el tudd olvasni: Sajátgép(jobb klikk)-Tulajdonságok-Speciális-Indítás és helyreállítás Beállítás-Automatikus újraindítás elől pipát kivenni. (Ha tudtad, akkor bocs)
Amúgy érdekes... Mindig kék halál a vége? Ha igen, kéne tudni, hogy mit ír ki a kék képernyőn. Vagy csak eltűnik? -
-
Williams
aktív tag
válasz artur003 #11937 üzenetére
Hali!
Én ezeket csinálnám:
1. Seatools progival ellenőrizni tudod a vinyódat! Meg nem ártana ránézni a SMART-jára is. Bár ha XP-vel, és Win7-el is csinálta másik vinyóval, akkor nem valószínű, hogy ez lenne a gond.
2. Töltsd le az elérhető legfrissebb alaplapi (SATA) drivereket.
3. Ellenőrizd a BIOS-ban a SATA vezérlővel kapcsolatos dolgokat.
4. Kösd át másik SATA portra, hátha...
5. Újra írnák ide, ha nem sikerült... -
Williams
aktív tag
Hali!
"Már telepítés előtt fura volt a vinyó hangja (Seagate 250GB Sata) mikor nem csinált semmit akkor is olyan hangja van mintha dolgozna, de ettől függetlenül feltelepült a win és a progik."
Offline Scan-t indítja el a vinyó: bizonyos tétlenségi idő után öntesztet csinál, ami nem baj (sőt jó), csak hangal jár. Ha ilyenkor pl.: másolni kezdesz rá, abbahagyja, és megint x tétlenségi idő múlva újrakezdi.
"Kezd meghalni a vinyó?"
Gyári teszt programot futtasd le, azzal le tudod tesztelni. (Seatools)"Mert folyamatosan kerreg mintha dolgozna pedig nem."
Márpedig dolgozik!"Lécci segítsetek."
Próbálok...Ezek után eldöntöd, hogy vinyó, vagy Win hülyeség miatt lassul be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Seagate 3TB os HDD 3,5
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest