Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fps8
senior tag
Elindítottam a jó öreg Active@ Partiton Magic barátunkat, és úgy meglepett mint még semmi 2%-nál jár, és már több mint 300 bad sectort talált
Jelzem 4 napja még makulátlanul, 100%-os hibamentességgel működött a hdd!!![ Szerkesztve ]
"War... war never changes"
-
GrooveHero
addikt
válasz liksoft #21298 üzenetére
Oké, értem én mit mondasz, csak nem értem, hogy hogyan fordulhat elő ilyen, hogy fals adatokat kapok. végülis tök mindegy milyen forrsából, hoyg a progi írta rosszul, vagy a vinyó adta hibásan az infót.Akkor per pill nem volt vele időm foglalkozni, mert nem az én gépem volt.
A szétesés meg enyhe kifejezés
De azért sztem nem ugyanaz a kettő, hogy egy félmilliós motorról beszélünk, ahol ha vmi tönkremegy, akkor kuka, vagy egy több éves SATA I-es 160-as samu vinyóról.
Nem egy súlycsoport. De értem én mire gondolszWords like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
liksoft
nagyúr
válasz GrooveHero #21297 üzenetére
A Sentinel azt mondja meg, amit a drive mond magáról! Ha az nem pontos adatokat ad, vagy a driver belenyúl, akkor azért a Sentinel a hibás? Ráadásul a SMART keretszabvány, így a gyártók úgy használják, ahogy akarják. Segítetted a fejlesztést és küldtél riportot a drive-okról? Ha nem, akkor Rajtad is múlt!
Ha bemész és a motorodhoz megveszed a dugattyúkat és gyűrűket, majd beszereled de szétesik mert lágy alumínium volt az egész, akkor nehogy a gyártót és a forgalmazót hibáztasd! Csak Te lehettél a hibás. Ugye?
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
GrooveHero
addikt
Én a Sentinelnek azóta nem hiszek, amióta egyszer egy több éves régi öreg 20 gigás vinyóra azt írta ki, hogy tök patent, egy msáfél hónapos vadiúj vinyóra meg azt mondtaad, hogy 31 napja van hártra.Ez kb 5 éve volt.
Mind2 vinyó azóta is tökéletesen megy.
Szóval nekem a Sentinel nem mond semmit, mert azóta nem tűröm meg a gépen.Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
fps8
senior tag
Ami elkeserítő, hogy a sentinel egyre furább adatokat ír ki róla! Tegnap előtt még 100%-os volt a kondíciója, tegnap 50% (a képen is jól látszik) ma meg már 27%-ot írt ki
Lehet hogy le kéne húznom mielőtt teljesen tönkremegy???"War... war never changes"
-
Socket A
aktív tag
nemtudom hogy lehet szerkeszteni de időközben rájöttem hogy a tápegység ilyen hangos
a jó öreg 350W codegen"La familia es todo." "A glóriákkal az a baj, hogy mindig elakadnak az ajtófélfában."
-
Socket A
aktív tag
Hali!
Bekapcsolás után a gépem HDDje olyan hangot adott ki mint ha egy GSX-R motort huzatnának a gépházban.
Újraindítottam akkor jó volt de most elindítottam a lemezkarbantartót és megint elkezdte csak kicsit halkabban.
Valami ötlet?
Köszi!"La familia es todo." "A glóriákkal az a baj, hogy mindig elakadnak az ajtófélfában."
-
liksoft
nagyúr
Az első jó hír, a második nagyon nem!
Lehet nem véletlenül nem mondták azonnal?
Szerk: Kezdeném a szétcsapást. Utána elgondolkodnék azon, mi volt rajta. Ha csak letöltés, akkor kuka, ha pótolhatatlan családi anyag, munka, akkor esetleg adatmentés.
[ Szerkesztve ]
-
AnagyG
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van, hogy van egy egy 500as Samsung mobil vinyóm. Talán egy éves, és vasárnap kiszakad benne az USB csatlakozó!
Szétszedtem, de nem mertem visszaforrasztani.Ilyenkor mit lehet vele tenni? Van olyan hogy csak az alsó nyák lapot rendelem meg, vagy esetleg van olyan hely akkor megpróbálják visszaforrasztani?
Köszi:
G.[ Szerkesztve ]
-
Imco
őstag
Üdv! Imco
-
liksoft
nagyúr
Szia! Érdemes lenne megkérdezni, mit csináltak vele. Talán úgy hamarabb a végére érünk.
Ja, tudom semmit nem csináltak. Nem is használták, amit én nem hiszek el, így LEGYENEK szívesek és MONDJÁK MEG mi történt pontosan!!!
-
lok
csendes tag
Sziasztok. 2 Tb vinyó relative új. A gyerekeim átvitték magukhoz és most kész: XP fel sem ismeri. A Win7-es laptopra rádugtam és úgy jelent meg mint a Számitógép ablakban mint Egyéb - Rendszermappa, amin rajta van a kis bluetooth jel is. Ha rákattintok, semmi sincs kb. 1 perc után az intéző elszáll és kész.
És a legszebb: nincs is már bedugva a vinyó, de a rendszermappa még mindig benne van az intézőben (és elszáll, ha rákattintok...)
Kellenének az adatok, de így még nemcsak nem tudok hozzáférni, még formázni sem tudom. Dobjam ki a kukába és csapjak szét a kölkök között? Vagy van ennél olcsóbb megoldás? Okos progi, beállítás, valami?
-
GrooveHero
addikt
Na nekem aza gondom, hogy a tallózásnál, ahol meg kell adni az elérési utat...kiválasztom az E meghajtót, mert erről lenne szó.
Aztán kiírja, hogy elérési út nem található, vagy vmi hasonlót.
Demindjárt megnézem újra.
amúgy a vinyó 3 hónapos, és sztem semmi baja, cask megbuzult most.
Ha formáznám, menne ez tovább minden szó nélkül
De nekem kell az a 800 giga adat.
Én is úgy számolom, hogy nem végzek vele, max olyan szerda magasságáig kb.Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Imco
őstag
válasz GrooveHero #21280 üzenetére
Valamit lehet rosszul csinálsz.
A GDB-nek a HDD-t jelölöm ki. Azon belül /ha van/ kiválasztom a felismertekből a partíciót és utána már megy, ha megy.
Lehet hogy döglődik a HDD valóban, azért lassú. Erősen függ a hardvertől a sebesség. 2 TB vinyóról hétfő estétől péntekig mentettem az adatot.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
GrooveHero
addikt
Lehet vmi hasonló lesz, igen.
A helyzet viszont az, hogy a GDB nem segít. Próbáltam, kérdi melyik mappából akarom visszaállítani.
Kiválasztom a vinyót, és kiírja, hogy az elérési út nem létezik.
Most csinálom egy másik progival, de iszonyat lassú.
Kb 5 órája tolom és 5% van meg, szóval kb 1 óra 1%.
Mondjuk tegyük hozzá, hogy 800 giga adatról van szó.
Azon gondolkodok, hogy van e vmi hatékonyabb progi.Mármint ami kicsit gyorsabban dolgozikWords like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Imco
őstag
válasz GrooveHero #21275 üzenetére
Gondolom a partíciós táblát sikerült kinyírni. Ha azt nem sikerül helyre állitani, akkor a GDB segíthet.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
fps8
senior tag
A windows xp nem látja, a sentinel igen...
Amikor nézem xp-ben kb 30mp-et gondolkodik mielőtt behozza az eredményt.[ Szerkesztve ]
-
fps8
senior tag
Sziasztok!
Nagy pánikban vagyok, és reményből meg még több van!
A szituáció a következő: A gépemben eredetileg volt egy 200-as samsung sataII, és egy wd caviar green sataII 1Tb. Egyszer csak fogta magát a samsung és elkezdett kattyogni Majd kékhalál, és restart. Még egy bizonyos ideig/óráig ment, aztán nem indult el többé
Átvittem egy másik számítógépbe remélve hogy néhány adatot le tudok menteni róla, ami részben összejött mielőtt végleg kilehelte volna a lelkét.... Majd nagykalapács és végleges megsemmisítés következet. De a probléma még igazán csak itt kezdődik. A WD-n ugyanis olyan adatok vannak amiket 5 éve őrizgetek hdd-ről hdd-re, és most sajnos nem tudom működésre bírni. Bios, és hd sentinel látja, még először az új hdd-n lévő újratelepített windows xp sp3 is felismerte eltávolítható meghajtó ként, de megnyitni nem tudtam csak leválasztani... . Hd sentinel szerint kifogástalan állapotú, és semmi baja, viszont partíció véleményem szerint nincs rajta vagy nem is tudom igazán ...
Mit ajánlotok? Van valami program amivel bele tudok nyúlni, adatmentés miatt, vagy vissza tudom éleszteni adatvesztés nélkül esetleg a régi rendszert rajta???
[ Szerkesztve ]
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok.
Tegnap raktam win7-et, eddig xp-t használtam egy hónapig, azelőtt szintén Win7-et
Tegnap este az 1 terás samu vinyóm mégtökéletesen üzemelt, ma win7 telepítés után nétem, és azt írja ki, hogy E:\ nem érhető el. A fájl vagy a könyvtár sérült, vagy nem olvasható.
A vinyó ki sem lett véve a gépből, nem hinném, hogy vmi baja lett. Igazából nagyon emélem, hogy még menthető, mert 900 giga adatom volt rajta.
Tud vki ez ügyben segíteni?
Előre is köszi.
Hali.[ Szerkesztve ]
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
spawn82
tag
Az adatlap módosítás megtörtént.
A HD Sentinel van fenn, és a letöltő prog írja, hogy menne gyorsabban is, csak túl van terhelve a vinyó. Ha valaki ért hozzá tudja miről beszélek. A progiknak utána fogok járni. Egyet már kipróbáltam, de az közölte, hogy amíg vannak particiók, addig nem tud mit kezdeni velem. Ez a prog a hd tune pro volt. -
Imco
őstag
válasz spawn82 #21269 üzenetére
Kicsit szörfözz a topicba!
Szinte csak arról, azokról a progikról szól amik a vinyót figyelik, tesztelik.
Az adatlapod is kitölthetnéd, mert így látszana egy esetleges inkompatibilitás,
gyenge táp /ez egyébként is esélyes/, vagy más gond.
Illetve a plusz körök elkerülése végett az sem ártan, hogy milyen progikkal nézegetted.Szerintem...
Üdv! Imco
-
spawn82
tag
Üdv!
Lenne egy érdekes problémám. Vettem egy 2 TB-os WD vinyót. Mióta meg van elég sokat fagyogat a gép, és jelentősen lassabban indul mint előtte, pedig azt hittem, hogy mégiscsak SATA3-as, gyorsabb lesz. Ill ami jobban zavar, hogy ha töltök lefelé valamit, mindegy honnan, max 1,4 MB-al jön lefelé. Ez nem teljesen normális egy 120-as netnél. Nézegettem progikkal amik kiírják, hogy túlterhelt a lemez ilyen sebességnél. Mi lehet a gond? Mivel tudnám letesztelni, hogy a vinyó a gáz? Vagy esetleg valami más?
Előre is köszi a válaszokat.
-
Imco
őstag
válasz csokoládé13 #21265 üzenetére
Igazából nem. Meg kell várnod. Kisker és hozzáállás függő.
Elvileg amíg a gyári progi nem dobja hibára addig jó. Időt és fáradtságot spórolsz magadnak ha nem kísérletezel a cserével.
A sentinel nem elfogadott agyártóknál, és elvileg sokkal érzékenyebb mint a saját progijaik.
Olvasgass itt, mert kicsi a valószínűsége hogy egy hibás HDD-t vettél.
A leggyakrabban a környezet a hibás.
Így könnyen előfordulhat, hogy egy új darabbal is így jársz rövid időn belül.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
kariad
senior tag
válasz liksoft #21254 üzenetére
Nem igazán látom ott ezt feltüntetve. De visszatérve Mennyire szabad, hogy egy vinyo hangos legyen a használatban? Hard Disk Sentinel 100% 100% mindenre.
Tökélésesen fut minden.Nem is visít csak morog, ahogy szoktak a vinyok csak hangosabban, mint az átlag. Ez természetes dolog, vagy később ebből baj lehet? -
Imco
őstag
válasz csokoládé13 #21256 üzenetére
A found mappával nem leszel előrébb.
Nagyon megbízható, pont olyan súlyos mint mondja.
Gari a pirosban virít.
A mitől jönnek létre kérdés itt ki van vesézve rendesen.
Kedvenc paripám a tápellátás, ami persze neked jó.
Olvasgass egy kicsit a topicban.Szerintem...
Üdv! Imco
-
liksoft
nagyúr
-
Veron
addikt
Hi!
Tegnap valahogy magától meghalt/eltűnt a partíciós tábla a vinyóról, de a Win telepítő helyretette. Ránéztem utána a Sentinelre, és furcsa dolgokat ír. A vinyó jó kiváló állapotban van, de a korához képest meglehetősen sok a leállítások/újraindítások száma. Miért van ez és okozni fog a későbbiekben gondot? A vinyó egy WD amit kb. fél éve újonnan vásároltam.
Kösz!
teljesítmény és kondíció is 100%
működési idő: 10 nap, 20 óra
becsült hátralévő élettartam: több mint 1000 nap
összes indítások/leállások száma: 1318
jelenlegi hőmérséklet: 41 fok
Lemez család,Scorpio Blue
Formátum,"2.5"" "
Kapacitás,250 GB (250 x 1 000 000 000 bájt)
Lemezek száma,1
Fejek száma,2"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Teki1986
tag
Sziasztok!
A gépem imád kicseszni velem, ma reggel arra ébredtem hogy az 500 GB-os vinyó 2. partíciója csak úgy eltűnt. Tegnap este még néztem róla filmet. Az elsőn van a rendszer az megy rendesen. Próbáltam adni neki meghajtó jelet, de RAW formátumúnak gondolja. Ötlet?
Köszönömi5 2500k,Asrock Extreme 4,Ati HD6950
-
csokoládé13
tag
Sziasztok!
Tegnap kipróbáltam egy Fedora Live-ot, ami az első indulásnál hibás lemez szektorokra panaszkodott, ezért HD Sentinellel ellenőriztem a HDD-t és ezt az eredményt kaptam:
Lefuttattam a windowsos lemezellenőrzést hibajavítással, de a végén csak annyit írt ki, hogy létrehozott egy "Found" nevű mappát, amiben megtalálom a sérült fájlokat illetve áthelyezett valami szektorokat. A mappát egyébként nem sikerült megtalálnom.
A hibás szektorok száma nem változott a CHKDSK futtatása után.A kérdésem az lenne, hogy a HD Sentinel "diagnózisa" mennyire megbízható vagyis mennyire súlyos a helyzet?
Mindenesetre a biztonsági mentést már megkezdtem. Lehetséges garanciális cserét kérni, vagy az csak akkor jár, ha teljesen megadja magát a vinyó?Egyébként mitől jönnek létre a hibás szektorok? Kímélve használtam a HDD-t, még egy külső vinyót is vettem, hogy ne ezt kelljen használnom torrentezéshez. Tényleg nem értem, mert még az indexelést is kikapcsoltam, hogy kíméljem a lemezt.
Ráadásul alig több mint fél éve vettem a vinyót...Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
aviator
tag
Sziasztok!
Elég életbevágó a problémám. Samsung S2 portable winchesterem USB bemenete abszolút megadta magát, szerintem egyszerűen kiszakadt a helyéről. Nem szeretném hogy adatmentés legyen belőle egyelőre ezért gondolom hogy befér a topikba.
Mit javasoltok?Üdv
Ádám -
kariad
senior tag
Sziaszok
Adott egy HDD SEAGATE Barracuda 7200.10 500GB SATA2 (ST3500630AS)
Milyen hangosnak kell lennie, amikor dolgozik, hány DB? Hol tudom ezt megnézni? -
ratam23
aktív tag
Sziasztok!
Új gépet raktam össze és a régiből beleraktam egy 500as hitachi mellé az eddig tökéletesen működő 3/4-ig tele filmekkel samsung hd103sj winyómat. biosban látja eszközkezelőben látja viszont sehol máshol nem jeleníti meg se total commander se sajátgép.. Légyszi segítsetek nem akarom elveszteni a rajta levő filmeket (win7 ultimate sata 3as alaplap hosszú adott kábelekkel)
[ Szerkesztve ]
-
HoReSz1975
őstag
válasz HoReSz1975 #21248 üzenetére
Hozom vissza a filmeket Runtime GetDataBack for FATNTFS v4.22
-
Imco
őstag
válasz Peti_seth.d #21246 üzenetére
Ingyenes adatmentőt nem tudok.
Az előtted lévő hsz-ben a többi alternatíva.Szerintem...
Üdv! Imco
-
Peti_seth.d
csendes tag
Hali, egy sérült partíciómról szeretnék kimenteni pár fontos adatot. tudna valaki ajánlani egy normális ingyenes progit amivel ez kivitelezhető? Előre is köszi.
-
Imco
őstag
válasz HoReSz1975 #21243 üzenetére
Talán egy screen nem ártana.
Ha van betűjele és a win látja, de nincs rajta adat annak ellenére, hogy a mérete ezt sejteti, az baj.Adatmentés, GDB vagy szakember.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
jubilleum
senior tag
Hello!
Van egy winchesterem, amit a Windows dinamikus idegen lemezként ismer fel. De ha megpróbálkozok az idegen lemez importálásával, akkor érvénytelen csomagnév hibát kapok. Mi lenne a megoldás?
-
HoReSz1975
őstag
válasz HoReSz1975 #21242 üzenetére
Azt írja a Sentinel, kíváló 359 napos... Nincs szükség beavatkozásra
-
HoReSz1975
őstag
Saját HDD, eddig jó volt, de vettem 2db 2TB -at és mentem át az adatokat. Beraktam rackbe és reboot után egy fekete képernyőn valami fájlvizsgálatot csinált a rendszer és nem látja rajta az adatokat.
Mindjárt telepítem a Hard Disk Sentinel Pro 3.70 Build 4981, aztán megnézem, de a WIN lemezkezelőben írja, hogy a kondició 100% hibátlan, nincs 1 éves, szerintem a win 7 sz@rakodhat vlmit
-
Imco
őstag
válasz HoReSz1975 #21240 üzenetére
Használatba vetted? Van betűjele? Lemezkezelőben látszik? Biosban? Sentinel mit mond róla?
Szerintem...
Üdv! Imco
-
HoReSz1975
őstag
Hi @ all!
Lenne egy 640GB -os HDD és tele van filmekkel, de nem látja a WIN 7, most húztam újra a gépet, a másik 3 -at át tudtam menteni, de ezt nem látja, azt látja, hogy tele van, de fizikailag a mappát és a benne lévő filmeket nem jeleníti meg a WIN 7, csinált bootolás után egy vizsgálatot és ennyi
Mit tudok tenni, hogy vissza hozzam a 640GB adatomat
-
-
Hello!
Hülye kérdés, 2Tb-s Samsung HD204UI -nak mekkora az MBR-es, NTFS-re fomázott kapacitása egyben? És kb. mennyi időnek kéne lennie a formázásnak?
Van egy ilyenünk, február utáni, és gaynúsan lassú, megy gyanúsan beáll tőle a winnyóz.
Jó, a lassúság nem olyan, hogy 100k-val lehet rá írni, de érezhetően tetű... FW frissítés megoldja-e ezt, illetve gariba visszaveszik-e, ha visszaviszem?Mutogatni való hater díszpinty
-
XP NINJA
őstag
A Windows merevlemez problémát észlet
tudom hdd sentinel stb. rohadt idegesítő, játékból percenként kilép miatta. a vinyónak semmi baja. 1 éve csinálja.
valahogy az errort ki klhet kapcsolni?
-
E770
aktív tag
vincsi cserét követően az alvó állapotból való felébredés után nem látható már többé (újra bootolásig) az új vincseszter
kérlek segítsetek mi lehet az oka, hogy lehet meggyógyítani?
alaplap: M4A79T Deluxe
új vincsi: WD30EZRX (WD 3000Gb 7200rpm 64Mb SATA3)
5. SATA helyre van kötve, azaz biosban nem látható mert
AHCI bekapcsolva
Win7 64bit
SMART ok, ha látható[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
Van egy Hitachi 5K3000 2TB-os HDD-m, fél éves. Ezt írja a HD Sentine:
"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 1413 alkalommal.
Nincs szükség beavatkozásra."
Teljesítmény, kondíció 100%, 100%.
Mostanában párszor előfordult, hogy lassan nyílt meg egy-két fájl a HDD-ről, de ezt betudtam annak, hogy másodlagos és tároló, ezért egy idő után a rendszer leállítja, és felpörgés közben lassabb ugye.
Kell aggódnom vagy rendben van így? Elmozdulhatott az adatkábel?
-
Bjørgersson
félisten
válasz rumkola #21225 üzenetére
Igen 2 Sata3 port van a lapon és abba van bedugva dvdíróval együtt.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
rumkola
nagyúr
válasz Bjørgersson #21223 üzenetére
gyakorlati sebesség ugyanaz sata2 ill. sata3 esetén, szóval gyorsabb nem lesz semmiféle másolás...
még annyi, hogy tuti a sata3-as portra van dugva a vinyó? mert gyanítom, hogy a lapodon lévő mondjuk 6-ból, csak 2db sata3-as.... -
gurabli
őstag
Igen, már olvastam a Sentinel oldalán, írja, is, hogy csak akkor jogosult cserére, ha lemegy 0%-ra, de akkor már a legtöbb vinyó nem használható.
Nem az adatlapomon lévő konfigban van, hanem egy HTPC-ben, amiben szintén egy minőségi (Antec 80) táp van, nem lenne szabad, hogy az miatt legyen. Csak is minőségi tápokat használok.
Valószínű, hogy egyszerűen kifogtam egy gyengébb darabot, elég sokan panaszkodtak az EARS-ra a Milyen HDD-t topicban, persze ez azért is lehet, mert sokat is eladnak belőle.
Hamarosan átkerül egy itx mini-szerverbe, de nem megoldható a RAID1, annyira nem fontos adatok vannak rajta.
De megpróbálom becseréltetni, mert ez így nem állapot És persze figyelem, hogy csökken -e az érték Sentinelben. Most futtatok egy teljes vizsgálatot Sentinelből (Surface Scan), majd meglátom ott az eredményt."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
rumkola
nagyúr
válasz Bjørgersson #21213 üzenetére
alaplapod sata3-as? kábeled?
mellesleg tök ugyanaz a gyakorlati sebesség a sata3 és a sata2 esetében -
rumkola
nagyúr
felméri, ugyanis van csak ellenőrzés opcio benne, és olyan vinyón is végig lehet menni vele, amin gyakorlatilag más ellenőrző cucu el sem indul
sztem a legkomolyabb hdd-s cucc, persze tény hogy az emberek 99%-nak elég a sentinelaz meg, hogy tényleg megjavítja a vinyót, számomra elsőre hihetetlen volt, de tényleg működik...
[ Szerkesztve ]
-
Imco
őstag
válasz Bjørgersson #21217 üzenetére
Gyártó weblapján olvasgass! Drivernek is kéne lenni.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
válasz gurabli #21218 üzenetére
Először itt olvasgass!
Nem jogosult.
Elvileg nem garis még.
Raid 1, ha fontos a megbízhatóság.Megjegyzem, többször írtam már: Ennek általában oka van. Kedvenc vesszőparipám a táp.
Érdemes megnézni. Az adatlapodon lévő konfigba + ez a 1,5 WD már sok lehet az 550 táphoz.Szerintem...
Üdv! Imco
-
gurabli
őstag
Köszönöm a segítséget!
Felraktam a Sentinelt. Hát, a Health leugrott 86%-ra, 24 weak sector van a vinyón, ami állítólag áthelyezhető? A szöveg szerint ez alapján még nem jogosult garanciális cserére?
Mit jelent ez az érték, kezdhetek aggódni? Valóban nem tudom érvényesíteni a garanciát?
Ez egy 1 éves 1.5TB WD EARS és fontos, hogy megbízhatóan működjön.
Mi tévő legyek?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
Biosban akkor szétnézek, mert a driver CD-n nincsen semmiféle Sata driver.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
válasz gurabli #21208 üzenetére
A HDD regenerátor nem méri fel a HDD állapotát! A nevéből adódóan regenerál és azt sem hosszútávra teszi. Számtalan ellenőrző progi van. A sentinel elég elsőre, illetve a gyártók is szoktak kiadni.
Valami olyasmi lehet a baj hogy a média portál vagy mi, nem szedi le a scandisc logot, ergó úgy indul a gép mintha szabálytalan leállás lett volna. Csak következtetés az enyém alapján.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van nekem egy Sata3-as WD vinyóm, viszont Sata2-ként működik. A Win is Sata2-nek látja akárhol nézem és másolás közben is Sata2 sebességgel dolgozik. Mi ilyenkor a teendő?
ui.: Windows 7 Home Premium SP1 64bit oprendszerem van ha ez számít valamit.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Hm, nekem is gyanús, hogy a Media Portal lesz a hibás. De hogy ez miért lehet? Majd kutakodok tovább.
A Sentinelt felrakom. Más ellenőrző program van, ami ajánlott és képes a HDD valós állapotát felmérni (adatvesztés nélkül)?
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
rumkola
nagyúr
Üdv!
Olyan embert keresek, aki gariztatott mág (RMA) Western Digital merevlemezt, közvetlenül a németországi központtal. Csak 1-2 technikai kérdésem lenne a kiküldéssel ill. a folyamattal kapcsolatban.
Légy szíves priviben írjon rám, aki tudna segíteni.
Köszi! -
Imco
őstag
válasz gurabli #21205 üzenetére
Megkockáztatom, hogy a mediaportállal van a gáz. Igazából nem ismerem a rendszeredet, ezért inkább azt mondom, hogy nem a vinyó a rossz. Nálam LG DP1 van és azzal voltak hasonló problémák, de -talán- firmware frissítés megoldotta.
A sentinel nagyon jó, hasznos progi, de nem isten és nem tévedhetettlen.
Viszont veszteni nem vesztesz semmit ha megnézed.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Van egy 1,5TB EARS WD vinyóm, kb egy éves, van még rá garancia. A gond a következő: HTPC-ben fut, a rendszer is ezen van.
Észrevettem, hogy ha a Media Portalon belül kapcsolom le a gépet (hibernálásnál nem csinál ilyet), akkor ötből négyszer "szétesik" a rendszer. Normálisan kikapcsol a gép, de amikor újra indítom, akkor mindenféle hiba jelentkezik, chkdsk elindul, talál is egy rakat hibát a C rendszeren, töröl és átnevez fájlokat. A Win elindul utána, de tetű lassú, eltűnnek dolgok, szétesik a rendszer Ilyenkor leformázom a C particiót, scnadisk, stb, minden ok. És visszaállítom az egész partíciót backup-ból, egy működő változatra, ami után működik is tökéletesen a vinyó. Na most az a kérdés, hogy a MediPortalon belül történő kikpacsolás vágja hanyatt a rendszert vagy a HDD kezd döglődni? A D partíción semmi gond nincs, ott az adatok vannak és még semmi nem is sérült.
Milyen programokkal tudom letesztelni a HDD-t, ami megmutatja, hogy milyen állapotban van és mire számíthatok, van e rajta bad sector vagy egy formázás elrejtette a bad sectorokat?
HD Sentinellel nekiesek, az kimutatja a valós (rejtett) hibákat is?
A D particíóról nem tudom most lementeni az adatokat, olyan kellene, amitől nem vesznek az adatok.
Thankx!"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
abalint88
csendes tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- Ingatlanos topic!
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- WD My Cloud Mirror Gen2
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest