Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
Brandys
tag
Sziasztok!
Segítség kéne a választáshoz (JAMO S 426 HCS-hez):
Pioneer VSX-519
Yamaha RX-V365
Sony STR DH-500Köszi
-
skoos
őstag
Sztereó (2.0) házimozi összerakásán erőlködöm.
Kb 3 méter a hangfalaktól/Tv-től való távolság.
110légköbméter körüli a szoba (nappali) bár kicsit kacifántos a szobaelrendezés.
TV/házimozin kívül a rádió/CD is ezekből a falakból szólalna meg.Szóljon szépen, de ne vagyonokért. Hamár sztereó, hozzuk ki belőle a legtöbbet.
Egy 10es skálán mennyire lenne mellényúlás egy WARFEDALE VARDUS 400? Esetlegesen egy Onkyo tx sr307-el
-
echterion
nagyúr
válasz
#09634560 #9240 üzenetére
Igazából én egy olyan cuccot tudok magamnak elképzelni, ami dvd-t is játszik és egyben rá tudok kötni egy 5.1-es jelet a pc-ről. Ennek az alaplapnak az integrált hangkártyájáról van szó. Mivel nem értek hozzá egyátalán, így azt sem tudom, hogy melyek azok a kimenetek, amik ehhez kellenek nekem. De mint látható, a hang forrása sem csúcsminőség, így a többi téren sem erre törekszem, csak egy jól használható 5.1-re.
-
Brandys
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni belépő szintű 5.1-es házimozi erősítő és hangfalszett ügyben. Hangfalszett egyelőre csak 5.0-ás kéne. Keret 120 E körül, de 10-20 ezerrel esetleg túlléphető.
Az erősítőket nézegettem:
talán Sony STR DH-500 vagy Yamaha RX-V365 jó lenne. Idáig jutottam. HELP PLEASE! -
törölt tag
Annyit nem javit a mélyláda sztereón,amennyibe kerül.Inkább combosabbb állókat vegyél ha mélyet akarsz sztereón.A subnak 5,1-ben van létjogosultsága,ott is inkább filmnél.zenénél nem igazán.De ottt csodákra képes,hisz arra van kitalálva
Hangkártyád kimenetei?Azt kellene rákötni. De szinte mindegyik házimozi erösitő-még az én ezeréves Yamaha 1400RDS erőlködőm is- érzékeli a(z analóg) bemenet jelét és 1 szintre hozza, Digitálisan meg pláne,akkor elö se fog fordulni a jelenség,mármint az"ez üvölt,amaz suttog".Szét se kell bontanod a HDMI-t ha digitálisan kötöd rá. -
törölt tag
válasz
echterion #9238 üzenetére
Ezek külön erösitők,egybeszetteket nem igazán ajánlok,ém személy szerint nagyon nem szeretem őket,még 1 olcsóbb külön lejátszó is jobb náluk.És ha monjuk elromlik 1 fokozat pl bal hátsó,vagy tönkremegy a leolvasó lencse (mind2vel találkoztam ismerettségi körömben) akkor irány a kuka.
-
skoos
őstag
válasz
#09634560 #9237 üzenetére
A videókártyán natív HDMI kimenet van. Ha egy mód van rá, nem bontanám szét audio és videó jelre (már, ha szét lehet egyáltalán).
Nem tervezzük 5.1 bevezetését, macerás lenne a szüleimnek. Inkább a jó sztereó hatás elérése a cél. Ekkor sem megfontolandó a mélyláda?
Köszi szépen!
-
törölt tag
-
skoos
őstag
A TV topicot nem akartam szétoffolni hülye kérdéseimmel.
A lényeg:
-A TV össze van kötve HDMI-n keresztül a számítógéppel. Gyakran játszom innen HD videót vagy egyéb DivX anyagot.
-A TV egy CONAX kártya segítségével maga dekódolja az adást, Set TopBox nincs.Tehát minden jel először a TV-be megy és onnan az audió out viszi ki a hangot külső eszközre.
A TV sima analóg audio outjára rákötöttem a hifit, hogy a nagy képernyő szép hanggal is párosuljon. Működik és szép hangja is van, de a HIFI rádiója, a számítógép, és a televíziós adás is más-más hangerőn szól. Van, hogy annyira fel kéne hangosítani a HDMI videót, hogy már nem tud tovább hangosítani a HIFI. Ha a film után átkapcsolunk TV adásra meg ordít a hangfal.
Azt a tanácsot kaptam, ha a TV digitális audio outjára, vagy S/PDIF-re kötöm a HIFI-t akkor nem lesz egyáltalán ilyen probléma.
Kérdésem, hogy:
-Okoz ez a hangminőségben negatív változást, vagy bármi egyéb említésre méltót?
-Érdemes a sztereó hangfalat kiegészíteni egy mélyládával, vagy felejtős az ilyen és minimum az 5.1?
-Volna olyan erősítő amit ebbe az egyszerű házi-moziba venni érdemes, de nem kerül 70-80 ezerbe mint a TX-SR308?Köszi!
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek?
-Panasonic DVD-S33 Asztali DVD lejátszó
-Pioneer DV-310 Asztali DVD lejátszó -
sundor16
csendes tag
átnéztem,csak az a baj h elég láma a dvd lejátszóm félek h bénább lesz a koaxiális kimeneten a hang mintha külön átvinném.Bocs ha láma kérdéseket teszek fel,de egyszerűen kicsit hihetetlen számomra h egy "sima" koax kábel szebb hangzást nyújt,mint a külön csatornánként átvitt RCA
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Nemrég beszereztem egy 42"-os plazmát és kellene hozzá egy megfelelő erősítő vagy dvd lejátszó.
A kritériumok:
- nem kell semmi extra, trueHD meg ilyenek, csak tudja a mezei 5.1-et
- össze tudjam kötni a számítógéppel, ahonnan tudja fogadni az 5.1-et
- esetleg legyen dvd lejátszó is egyben (ez nem tudom, mennyire hülyeség, tudatlan vagyok a témában nagyon), hdmi-vel
- ne legyen nagyon drága
- a felhasználás dvd filmek (nem HD), meg néha kis játék, zenére ritkán
- nem vagyok vájtfülű, szóval nekem a 60-80 ezer körül kapható házimoziszettek minősége is elég
Remélem, tudtok segíteni.
Előre is köszi. -
BBéci
legenda
-
Vidala
senior tag
Az 5.1 kellemes meglepetés, nem korábban nem is számítottam erre. Mikor megláttam a Dolby feliratot, akkor is csak egy jobb minőségű sztereóban reménykedtem. Majd beszámolok mit tud a csodacucc.
A csatlakozóval kapcsolatban csak próbálok spórolni egy kört. (Hacsak nem tud valaki segíteni, akkor ma este kiásom a TV mellől-mögül, de így legkorábban holnap estére tudok kábelt venni.Valahogy azért csak kibírom, végül is kb. 1/2 évig nem nagyon izgatott a dolog, csak most vérszemet kaptam.
)
Thx -
BBéci
legenda
válasz
sundor16 #9224 üzenetére
Mintha eddig szó sem lett volna digitális kimenetről, csak RCA-t említettél, amiről Diplomata feltételezte, hogy analóg..
Éppen azért írtam, hogy még nem találkoztam DVD-lejátszóval, amin nem lett volna.
Optikai koax nincs, vagy optikai, vagy koaxiális. A kettő közül általában a koax adja a jobb hangminőséget.
Azt látatlanban nem tudhatjuk, milyen minőségű a lejátszód D/A konvertere, vagy jobb, mint az erősítőben lévő, vagy nem.
Szerintem válaszd a koaxiálist! -
BBéci
legenda
Vannak filmek a HBO-n, amik 5.1-esek, de azt nem tudom, a Thomson csoda képes-e kiadni magából. Valószínüleg igen.
A digitális kimenet fajtáját szemrevételezéssel meg tudod állapítani, annyira már jártas vagy a témában. Érdemes azt használni.
A felvevővel való összekötés működik az általad leírt módon is. -
Vidala
senior tag
Félig-meddig off-topic, csak érinti az erősítőt ezért ide írtam a kérdésem, de hátha valakinek van ilyen otthon. Amúgy UPC mediabox összekötése erősítővel lenne a téma.
-
Reno7
senior tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat a szobás kérdésben
-
törölt tag
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek?
-Panasonic DVD-S33 Asztali DVD lejátszó
-Pioneer DV-310 Asztali DVD lejátszó -
sundor16
csendes tag
Most vettem egy Pioneer vsx D511-es 5.1.es erősítőt,a többihez nem volt szerencsém,de előtte egy Metz erősítőm volt ha mond valamit(Metz Ax-4960) ,eléggé adta,sajnos az egyik végfok elszállt,ezért vettem másikat,különben nagyon jó hangzása volt),Na de ehhez képest haverom Yamaha RX-V365 -ét hangzásba simán kenterbe veri,jó nincsen rajta hdmi,de egyébként majdnme ua. a két erősítő.Szal én bátran ajánlom a Pioneer-t.
-
BBéci
legenda
válasz
Diplomata #9208 üzenetére
Sok éve pihen a padlásomon egy őskori lelet, pontosabban egy 2000-2001-es Roadstar DVD-játszó, azon is van digitális hangkimenet. Még sosem láttam olyan lejátszót, amin ne lett volna. Egyszerűbb és olcsóbb, mint dobozon belül dekódolni és analóg 5.1 kimenetet tenni rá.
-
BBéci
legenda
Köszönöm a bizalmat, de túlbecsülöd a lehetőségeimet. Sajnos nem tudom a házimozi piac összes készülékét meghallgatni, kipróbálni, bármennyire szeretném.
Az említett Infinityt mégcsak nem is láttam közelről, szintén a német AREADVD tesztjének olvasása után merészeltem pár hete megvételre javasolni. -
sundor16
csendes tag
hali az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnék 5.1-es hangot előcsalogatni az 5.1-es erősítőmből,ha a dvd-ből csak RCA kimenet ill.s-video kimenet van(ami mindkettőn megtalálható)
-
cecil
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek választani:
Pioneer VSX 819H
Denon 1610
onkyo tx sr507ezek férnek bele a keretbe...
Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest