Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Micro Four Thirds
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Aktív témák
-
ovecs
senior tag
Sziasztok, eleg lama kerdes, de bajban vagyok a melynyomo bekotesevel (1 honapja koltoztunk, de meg csak most jutottam oda, hogy beuzemeljem a hazimozit
)
Addig rajottem, hogy az erositon a woofer-be kell dugnom valamit
pliz help -
Gabesz80
csendes tag
50k körül csak a Yamaha és a Pioneer gyárt 3d kompatibilis 5.1 erősítőt.A két márka közül melyik legyen szerintetek a befutó?
Gondolom,hogy aktív mélyes rendszerhez,vagy passzívhoz kell az nem befolyásoló tényező.? -
Warter
addikt
Ha a STB össze van kötve optikaival az erősítővel és scarttal a tv-vel. Akkor mind a két helyen lesz hangom és adott esetben variálhatom melyiket használom vagy ilyenkor nem megy a scarton hang?
-
electrocarlo
csendes tag
A Dynavoice Challenger M65EX (esetleg M63) szettje jobb vétel, mint a Polk TSi 300 vagy 400 szettje?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #41479 üzenetére
abban a focalban gyárilag nagyon jó belső kábelek lehetnek,váltója is nagyon jónak tűnik, nekem viszont a magasa nem tetszett.kábeleket a rubin belül itthon ki kell cseréljem, ez most realizálódott. nem verseny volt,inkább haverkodás. egy komoly focal majd egyszer sztem nálam is befigyelhet, mert a hangfalak stilusa,karaktere hasonlít a rubikonokra.nyilván ezt a vonalat vitte tovább a drágábbakban.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #41487 üzenetére
Biztos nem ugyanaz, csak esetleg jellegben, színvonalban. De a múltkori nagyon rövid tesztből (2 szám oda-vissza) még nem szabad messzemenő következtetéseket levonnom.
De saját magam hozzáállása is ok lehet, amit már mondtam: Nem tudok minimális különbségeket értékelni.
Pl. egy tömör kábelt kipróbálnék a sub-hoz, ami nincs szarrá hajtogatva, mert amit most használok hozzá (DIY 3x2,5 tömör réz) az bizony már olyan, főleg a csati melletti 10 centin. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #41481 üzenetére
ha az olcsó kinai tápkábelt nem érezni differenciának,akkor ott nem jön ki.HM erősitőnél nem üvöltött a difi nálam sem.bár nem is kerestem
kizárt,h bodor és hivox is ugyanazt épitsék meg,majd egyik eladja 12ért,másik meg 100ért.
szivesen odaadom haverom brutál kábelét,de mint mondottam volt,sok járatás kell neki,utána szabad véleményt alkotni. függetlenül attól,h nálam már heteket ment.
de ettől függetlenül ötleteltünk Tonyoval,van pár irány,amit ki akarunk próbálni, ezektől függetlenül.
-
harcikoca
senior tag
Hali, van van 1 hangfalam, semmit sem tudok róla, csak azt, hogy Wega márkájú, és a mélynyomó átmérője 21cm. A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen hangfal meghajtására kb milyen erősítőt kellene szereznem, hogy leadja az összes teljesítményét? itt egy kép meg mellette egy A4-es füzet, hogy mekkora a hangfal.
-
bajnokpityu
félisten
mai nap tanulsága az volt,h tápkábelnél,pláne ilyen durván vastag a kábel,akkor sok járatás kéne.
egyetértettünk,h az a kábel,ami nálam otthon jól működött,ujrahajlitgatva(10mm2 tömör!) szar lett. nálam egyáltalán nem volt kevés a mély mielőtt elvittem. abból kiindulva,h más 6 órányi járatás után arról számolt be,h megnőtt a mély,sztem csak ez lehet.diszlokáció totál hazavágta a hangot.nincs időm most hifizni,megirom ezt,közben ebédelek, de rögtön vissza melóhoz.nemtom itthon most milyen.majd járatom...
-
Warter
addikt
válasz
xtremetuning #41464 üzenetére
És mik azok a fekete négyzet alakú valamik a szőnyegen?
-
Dorian
félisten
Kipróbálnék valami másfajta tápkábelt, pl. a Pityu félékből is. Igazából a múltkori rövid teszten a Bodor+ és a Hivox közt hatalmas különbségeket nem vettem észre, precízebb tesztre meg még nem szántam rá magam. Lehet, hogy azért, mert hasonló a jellegük, lehet azért, mert a rendszerem vagy a fülem kevés hozzá, vagy amire leginkább gyanakszom, hogy az ilyen kis különbségeket nem tudom értékelni. Lehet bedugok egy 800 Ft-os számítógépes kábelt kíváncsiságból...
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #41478 üzenetére
Milyen a tápkábel most nálad? Neked is eltűnnek a mély hangok?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #41478 üzenetére
És hogy tetszett???
-
bajnokpityu
félisten
bibi,hallottam ma egy focalt
Tonyoét.
-
spiky03
veterán
válasz
Gál István #41475 üzenetére
Itt esetleg:
Hifi Barlang -
Gál István
senior tag
Ha valakinek van eladó Qed Performance Optical Audio (1 m) kábele eladó akkor szóljon, vennék egyet!
-
harcikoca
senior tag
Hali, van van 1 hangfalam, semmit sem tudok róla, csak azt, hogy Wega márkájú, és a mélynyomó átmérője 21cm. A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen hangfal meghajtására kb milyen erősítőt kellene szereznem, hogy leadja az összes teljesítményét? itt egy kép meg mellette egy A4-es füzet, hogy mekkora a hangfal.
-
törölt tag
válasz
Gabesz80 #41468 üzenetére
Jobban szól.Onkyo hangfalak nem tul jók. És a kábelekkel sincs sok vacakolás: megméred mekkora kell, rászámolsz kb. 1 métert,(én azért tettem mnert igy az erősitőt könnyű kihuzni ha vmi új forrást kötnék rá) és összekötöd fázishelyesen. Az egyik végük ugyis meg van különböztetve. Ez pl. simán jó.
ha maradnál az Onkyónál: 3405 is passziv. Az aktiv azért is jó mert például annak az energiáját is az 5 hangfalba fekteti.Érezhetően jobbitó hatása van, pl halkabban is szebben szól. -
cekkk
veterán
válasz
xtremetuning #41464 üzenetére
De eladó volt az is !
Már vagy elvitték vagy nem tudom. Írj nekik, hátha meg van még, úgy emlékszem mintha az licites lett volna -
Gabesz80
csendes tag
válasz
#09634560 #41460 üzenetére
Értem,csak azon agyalok,hogy megéri e vacakolni a JBL-szettel.?Öszze vásárolni az erölködőt,kábeleket,ráadásul én nem is értek hozzá.Vajon megérné a több pénz és idő ráfordítást a végeredmény?:S
Az aktív méllyel az Onkyo érezhetően jobb vagy inkább csak a hozzáértő számára észrevehető? -
törölt tag
7.1-re akkor költs,ha a hátad mögött van hely minimum 2 méter vagy több.
Erősitők: szerintem magasabb kategóriá Denont vagy Marantzot ajánlom jobban,azok zenére jobbak mint az Onkyo (de populáris zenére az is tökéletes!) Onkyo 609-e jól sikerült darab.
3 hangfalszett közül én a Prosont preferálnám és esetleg ai Iq-nál jobb KEF-eket. Ugy kalkulálj,hogy az 5.0 legyen az erősitő érrtékének kb. duplája,és a vezeték az összes költségnek még a 10-15%-a. Proson mellé odateheted a Dali, Polk, ,QLN, Dynavoice, Dynaudio és a Mordaunt-Short márkákat is. -
törölt tag
válasz
Gabesz80 #41448 üzenetére
Jól irták: az 5405 aktiv méllyel rendelkezik. Ez viszont azt jelenti: anniyval erősebb az 5045 tehát amit a mélyre adna,azt az 5 dobozra küldi,ezzel jótékony hatással van a hangzásra is,erősebb. De járható út a JBL SCS178 és mellé ujonnan Onkyo TX-SR308(a30 9 nem jobb tőle de drágább) vagy Denon 1311. Használtan 4 olyan erösitöt láttam AVX-en ami 50 alatt volt. Azokat is merem ajánlani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az, hogy maga a port mire képes, az egy dolog.. Attól függetlenül, a quadro szerintem nem képes hang továbbítására.
Csak azért, mert sztem, ahhoz a hangkártyádnak nincs köze, hanem a vgahoz.. De ha nem tudod splash pro-ban sem kiválasztani, akkor pedig ilyesmi gond lehet..
Ha meg "csak" DTS megy ki rajta, akkor maga a kártya annyira képes, többre nem.
Szerintem...
-
Furky
őstag
válasz
hackeeeee #41457 üzenetére
"HDMI 1.3 port supports direct connection to high-definition displays with up to 1920 x 1080 resolution and 7-channel audio with one convenient cable (not included)"
Megy ezen hang is, kipróbáltam, csak épp a HD rész nem akar kijönni. Lejátszókban/Playback device-ok között is SPDIF-ként szerepel. Ha az új HDMI kábel sem oldja meg a problémát, milyen lehetőségem van, hogy HD hangot hallgathassak? Külső eszköz sem akadály, vagy valami minőségi médialejátszó?
-
Furky
őstag
Sziasztok!
Köszi a segítséget korábban.
A következő problémám az lenne, hogy nem akar kijönni az erősítőbe a DTS HD, csak a core megy át.
A laptopon van 1.3-as HDMI (HP Elitebook 8530w), a HDMI kábel új (Hama High Speed) remélhetőleg nem 1.3-as alatti verzióval rendelkezik, gyorsan vennem kellett egy kábelt, mert a kinézett kábelek még angliában vannak (QED Performance HDMI Superspeed).
Az erősítő Onkyo TX-NR609, és kipróbáltam MPC HC-val, WMP-vel, valamint a Splash PRO-val is. Splash PRO-ban nem tudom beállítani a HDMI bitstream-et, csak az SPDIF bitstream-et. A laptopban ADI AD1984A-as "hangkártya", valamint nvidia quadro fx m770 van. Mindkettő driverét frissítettem.
Van egy X-fi Surround 5.1 Pro is a laptopra kötve, ami optikain csatlakozik az erősítőbe, de direkt az alaplapi hangkártyát választom a lejátszáshoz, és az erősítőben a HDMI-t állítom be bemenetként.
Van valami ötletetek?Furky
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
robi-k #41452 üzenetére
Most nálam úgy van bekötve, váltó nélkül, hogy a 2 mélyközép sorban, a magas pedig közvetlenül, párhuzamosan. Így már okés a dolog.
Dehát azt a gyári hangváltónak nevezett valamit jobb is, hogy kiszedtem..
Gondolkozom rajta, hogy majd átalakítom a dobozt, és akkor megcsinálom 3 utas váltóval. De ezt meg kell tervezni rendesen, addig nem bántom, jó így.
-
robi-k
őstag
Szokásomhoz híven újabb érdekesség: egy Arcam P7 belső képei (igen fincsi
).
És a fedél alatt még 2 db toroid trafó lapul.
És utolsó megjegyzésként: a készülék teljes fogyasztása 3 kW:
-
spiky03
veterán
válasz
Gabesz80 #41448 üzenetére
Hát, ami így elsőre különbség, és szerintem elég nagy a későbbi tuningolással kapcsolatban, hogy az 5405-re tudsz aktív mélyet kötni. Ezt a 3305-el nem tudod megtenni.
Mondjuk ez csak akkor fontos, ha nem elegendő neked az a mély, amit a 3305-től kapsz.
(Én ezért választottam a anno a yamahát, mert arra tudtam aktív mélyet tenni, az onkyora pedig nem (3305)) (Nekem akkor nem volt fontos a true-hd és dts-hd) -
Gabesz80
csendes tag
E kettő közül melyik lenne a jobb házi mozizásra? Onkyo HT-3305 esetleg Onkyo HT-S5405 vagy JBL SCS178 5.1-es hangfalszett valamilyen erölködővel ami nincs horror árban max 30-40 k újjonan,vagy valami használt darab esetleg.
A JBL -hez kábel is kellene,ha jól értem,de nekem fogalmam sincs,hogy az mennyiből jönne ki.:S
Arról nincs infóm,hogy az Onkyo hangszórói fa vagy műanyag dobozban vannak.
Minden fajta segítséget szívesen veszek!(analfabéta vagyok a témában sajnos!) -
spiky03
veterán
Hidd el jobban jársz, ha nem olyan "belépőszintű" rendszert veszel, mint írtál.
Arról itt mindenki le fog beszélni.Itt a bögre szetteket nem veszik házimozi számításba
Én is egy olyat terveztem venni még anno (én Sony-t néztem ki...) de egyik kolléga lebeszélt, és pont volt akcióba egy yamaha és onky szett.
A yamahát választottam és nem bántam meg!! Sőőőt! (azóta a kis hangfalakt lecseréltem normálisabb fa dobozokra)
Jah, és még annyi, hogy én is panelban lakomEddig még a szomszédok nem szóltak.
Szerintem fogad meg az itt kapott információkat/javaslatokat!
Hidd el értenek hozzá. -
air
nagyúr
válasz
robi-k #41423 üzenetére
Köszi, bár nem tudom mi az az "egyső"
hozzászólás, de az elsőt elolvastam.
Találtam egy "belépő" házimozi rendszert, aminek van optikai bemenete. Samsung HT-D330. Ennek milyen lehet a hangja?? Képes a benne lévő mélynyomó jobb hangot kiadni, mint a D6500-as tévém "csipogói"? Kizárólag a TV hangját akarnám javítani, a lejátszási funkciói nem érdekelnek.
Még egyszer mondom nem akarok ezer wattos, csilli-villi rendszert, pláne mert panelban lakom, és tekintettel vagyok a szomszédaimra. Tehát ezen szempontok szerint várnám a válaszokat.
Előre is köszönöm. -
0805
tag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni 5.1 vagy 7.1-es erösítős házimozi rendszert 50% zenére és 50% mozira..Erösítök közül nem tudom melyik márkát szeressem,Denon,Onkyo vagy Marantz.Van sok különbség köztük?
Hangsugárzóknál ugyanezz a helyzet mert ott is 2-3 márka között vacilállok: Proson,Wharfedale,Kef.
200K-m van.Köszi elöre is
-
hello28
aktív tag
Sziasztok..
Szerintetek marantz sr5005 erosito denonba van onkyoba hova sorolhato..??velemenyetek errol a marantz 5005 erositorol van valami info??koszi eloris..Sziasztok -
zolaas
senior tag
válasz
Dorian #41427 üzenetére
Földelés nélküli rendszerekben minden eszköz kizárólag kettős villás dugóval kapcsolódnak a hálózathoz, és az esetleges antenna is kizárólag beépített vagy rövid kis levegőben lévő antennával rendelkezik. (Tuner kis drótdarabbal, vagy AM Loop antennával). Ha nincs földelt eszközünk, akkor ilyen esetben kizárt hogy földhurkunk legyen. Ha mégis búg valami, akkor ott kontakthibánk van.
na ez van nálam is...
-
Mejulie
csendes tag
válasz
hackeeeee #41437 üzenetére
Hát nem tudom, csak projektorral használtam eddig, de elvileg visz hangot is.
wikipedia ezt írta: "The Mini DisplayPort (abbreviated MiniDP or mDP) is a miniaturized version of the DisplayPort digital audio-visual interface"szerk.:
úgy tűnik visz hangot is, ugyh ezzel nem lesz probléma.
"On 13 April 2010, Apple added support for audio out using Mini DisplayPort in their MacBook Pro product line. This added feature allows users to easily connect their Macbook Pros to their HDTVs using a cable adapting Mini DisplayPort to HDMI with full audio and video functionality" -
Mejulie
csendes tag
Vagy pedig válasszak egy pl ehhez hasonló kábelt, ami viszont többe lesz?
Nyilván ez a jobb, a kérdésem, hogy az előző megoldás mennyira lehet rossz? -
Mejulie
csendes tag
Üdv mindenkinek!
MacBook Prot szeretnék összekötni az erősítőmmel (hd filmezés céljából), mivel a gépen egyetlen Mini Displayport(apple szabvány video-audio kimeneti csatlakozó) van, HDMI átalakító szükséges minden esetben. Régebbről van egy olcsó Mini displayport to HDMI átalakítóm, amihez viszont kéne vennem egy male-male hdmi kábelt hogy használni tudjam.
Ő lenne az: [link]
Szerintetek érdemes ezzel vesződni, márhogy veszek még egy hdmi hdmi kábelt, és akkor ilyen toldásosan megoldható, vagy kaka lesz a minőség? -
hocsa
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék venni egy cd lejátszót,ezt néztem ki:
Denon DCM-280Szerintetek megéri az árát?
-
Gabesz80
csendes tag
válasz
#09634560 #41431 üzenetére
Na akkor azt sem csak össze kell rakni otthon.:S
Valaki tudna nekem segíteni abban hogy 80000-ből milyen 5.1 hangcuccot lehetne venni filmnézésre!
Valami olyan kellene amit hazaviszek és összedugok,mert ez az innen onnan összeszedni ezzel sosincs szerencsém sajnos.Panelba kellene szóval nem az a lényeg,hogy szét szaggassa a lakást,inkább hogy viszonylag szépen szóljon. -
nebulo5
senior tag
Cenzúrázva, jó kis marketing duma annak, aki lemaradt a lomtalanításról !
Gondolom, irodalmi kiadványra semmiképp sem cserélne...
-
zolaas
senior tag
Üdv!
Kicsit korán van még, de nem tudtam aludni...idegesített ez a dolog. Szóval, most, h új dobozaim lettek kicsit átvariáltam a cuccosaimat. És baromi búgás jön elő a 2 frontból, nem hangosodik csak búg. A hw ua maradt csak másképp összedugva. eddig úgy volt, h a sztereóba volt minden egyébb cuccom (cd, deck, tuner) és a line in-be pedig az avr-ből a front előfok. most, h kaptam pár ic kábelt gondoltam variálok. Minden az avr be van dugva a sztereo csak végfok. Amint bekacsolom az avr-t azonnal jön a búgás. A hangerő feltekerésével nem erősödik, viszont kisebb hangerőn mozin irtó zavaró. Ha nem megy semmi akkor pedig néha még serceg is. Amit próbáltam, kábeleket amennyire lehet jól elkülönítettem, cserélgettem azokat, dugvillákat forgattam. Most visszanyomtam az összes dobozt az avr-re így nem zúg, de így meg nem olyan....szóval vmi ötlet?
-
törölt tag
válasz
Voice24 #41399 üzenetére
Ilyent nem a lejátszóra hanem a tévére vagy esetleg jobb AV receiverre kell bizni. Hivatásos skálázót egyik sem gyárt, tévébe épitettre vagy pl. Anchor-Bayra vagy Faroudja-ra kell ilyet bizni.
Általad emlitettekből egyikre sem biznám.
Csak azért irom, ha Bécinek nem hinnél... -
air
nagyúr
-
air
nagyúr
Sziasztok!
Mit tudnátok ajánlani, ha egy TV optikai kimenetét szeretném rákötni valami külső erősítőre, amire max. 2 szatellit sugárzót és egy mélynyomót tennék? Nem akarok hiper-szuper házimozi rendszert venni.
MM-ben lejátszóval egybeépített 5.1-es rendszert ajánlottak 60 ezerért. De lejátszó van a TV-ben, nem kell külső, pláne nem szánnék rá 60-at.
Előre is köszi. -
BBéci
legenda
válasz
Voice24 #41417 üzenetére
Mivel próbálkozol máshol? Hátha valahol nem mondják szemedbe az igazságot?
A plazmás topikban DM-Fan azt írta, csak a komolyabb lejátszók felkonvertálási képessége ér valamit. Az egybeszettek igazából semmire sem alkalmasak, pláne 1080p skálázásra, ezért azt jobb rábízni a tévére. -
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41413 üzenetére
Ha esedékessé válik dobhatnál 1 privit,ha nem felejted el.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41413 üzenetére
Az ólomra én is gondoltam,sőt már olvastam róla valahol.
De igazad lehet,kár lenne vele vesződni.Már mint a te állványod megvételén gondolkodom erősen.
-
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #41412 üzenetére
Felejtsd el.
Nagyon sokan próbálkoztak vele a nagyvilágban.
A négy polc külön van hangolva, és többek közt ólommal töltve.
Speciálisan vannak egymástól elcsatolva.Már amennyiben a Pagodát szeretnét koppintani.
Ha a Segmentet, az már más tészta.
De mire megcsinálod, többe lesz, mint amennyiért meg tudod venni készen.
És nem biztos, hogy a DIY öröme hoz annyit, mert az alapanyagot nem fogod tudni eltalálni. -
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41411 üzenetére
Erősen gondolkodom rajta.
Az elsőre még a fa lapokat el is tudnám készíteni,csak a lábakat nehezebb kicsit.
Gondolom a fa polc 2 rétegű lehet, valamilyen anyag lehet a két réteg között.Mi is készítünk irreális árban bútorokat itt lehet,hogy csak egyszerű falapok.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41408 üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz
electrocarlo #41397 üzenetére
Polk tsi400 vagy Dali C6
Erősítőben próbáld a Onkyo 609-et megcélozni, ha mégsem, akkor Denon1611-12python1:
Nálam egy mészkő lap van a CD-n. Gőzöm sincs, hogy ér-e valamit. Épp volt, méretre vágattam, rátettem. -
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41401 üzenetére
Az jó ár érte!
Mekkora a távolság a polcok között,ha meglehet kérdezni?
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Direct One (műholdas és online TV)
- Asztalos klub
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- PlayStation 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest