Aktív témák
-
Voice24
őstag
Nem találtam rá megfelelőbb topikot, ezért itt kérdezem meg:
Olcsóbb kategóriájú kompakt házimozi rendszereknél melyik márkának jobb a hdmi-s felkonvertálása? Vagy egyáltalán ilyen olcsóbb szinteken van különbség a gyártók között?
Ami érdekelne: Samsung, LG, Philips.
Előre is köszi. -
nebulo5
senior tag
Itt valaki arról ír, hogy:"Látom ezek Shakti kavicsok, jobban szól a cucc vele,nem mindegy milyen nehéz, és mennyiségileg sem mindegy az a kavics.".....
Kíváncsi lennék, (talán majd a Hi-Fi show-n meg is érdeklődöm Bodoréktól), hogy Jazz műfajhoz hány deka kavicsot kell a cd játékosra pakolni?... -
electrocarlo
csendes tag
Ti melyik hangdoboz szett mellett döntenétek, 22 nm es szobába, 60% nyi filmnézéshez 40% zenéhez. (viszonylag közepes hangerő a max. cél inkább a tiszta részletes hangzás:
- Polk Audio TSi300+TSi100+Cs10
- Polk Audio TSi400+TSi200+CS10
- Jamo S 606 HCS 3
- Dali Concept 6 5.0 szett
vagy esetleg valamilyen JBL vagy Wharfedale szett?Az erősító vszínület Onkyo TX - NR508 vagy 509 VAGY DENON 1611, 1612 esetleg de nem hiszem Onkyo TXNR 609
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41395 üzenetére
Egy régebbi hozzászolásodból amit muzsikpetinek írtál.
Aprópénz, ez nálad mit jelent?
Jöhet priviben is.
-
cekkk
veterán
válasz
xtremetuning #41389 üzenetére
[link], innen néztem az eladó nem tiltakozott, hogy ez nem az lenne, vagy ő hitte azt, hogy ez tényleg az és átverték.
-
Dorian
félisten
válasz
sutyi987 #41387 üzenetére
Ne keresztmetszet alapján válassz! A keresztmetszeti felület mérete csak egy dolog. Alacsonyabb kategóriás kábeleknél az extra vastagság ad némi pluszt, de igényes kábeleknél nem ez az elsőrendű szempont.
Bajnokpityu Audioquest hangfalkábele járt nálam, az elég jó kábel, de nem tudom, a linkelt ugyanez-e. -
törölt tag
válasz
Pioneer VSX #41356 üzenetére
Nem PCM-re: bitstreamra kell állitani!
-
xtremetuning
addikt
válasz
xtremetuning #41388 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #41380 üzenetére
Nincs értelme általánosítani, konkrét típusokról, modellekről kérdezz!
-
BBéci
legenda
válasz
Ott hibáztál, hogy a DVD-játszó kimenetét bitstream helyett PCM-re állítottad.
-
BBéci
legenda
válasz
Ott hibáztál, hogy a DVD-játszó kimenetét bitstream helyett PCM-re állítottad.
-
electrocarlo
csendes tag
JBL és a wharfedale hangfalakról tudtok adni véleményt?
általánosságban. -
Gabesz80
csendes tag
Egy lg hx806pe szettre gondoltam először,a két szett közül kellene döntenem.
Help a hozzáértőktől!! -
cekkk
veterán
válasz
xtremetuning #41369 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #41369 üzenetére
és mi az az online?
bedugod ethernet hálózatba?hangfalkábelt akkor dugdosod a hangfal seggébe? nálam is igy van...
-
jos3ph
tag
-
Gabesz80
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni erről a aktív hangfalszettről.!
JBL SCS 178 5.1 hangfalszett
Egy kompakt szettet szeretnék vásárolni ,panelbe használnám,tehát inkább a hangzás lenne a fő cél,mint inkább a hangerő.Azért érdekelne az is hogy mekkorát szól egy ilyen szett?
Előre is köszönöm válaszotok! -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #41364 üzenetére
Ez cinizmus volt
Félre érthető, így hogy kiragadtam onnan. Értsd ezt úgy , hogy a hozzá szóló szerint nincs semmi hatása eme köveknek -
bajnokpityu
félisten
azért megnézem az elműs 80e-rt fizetett előadóját,mikor valaki ilyen igénnyel bemegy,h húzzanak ki világ végéről a házához direkt kábelt
nem értem az ilyet.azt még felfogom,h valaki tökéletes sinus hullámot akar otthonra. de az megvan 100rugóból, gemini néven.
sutyi: mi az,h elég? hasonló audioquestem volt, sokat szenvedtem,végül eladtam. nem illett ide, de jól bejáratva jó lehet máshova. nagy tere volt,nagyon szép melyei,közepe volt,irdatlan energia van benne.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #41359 üzenetére
Nincs mit. Szeretem tesztre használni, mert tele van hangszerekkel, zörejekkel, részletekkel, élvezetes, mert igazi örömzene. Azért hozzá kell tenni, hogy az előadás messze nem tökéletes: csomót hibáznak a zenészek, van, hogy sietnek, stb.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #41360 üzenetére
Ezt nem értem ?
Nem erre gondolok, hanem az ilyen hozzászólásokon, hogy:
Én most intézem, hogy a vértesből kapjam az áramot, mert azt használt barnaszénnek olyan szép lágy hangja van, míg a paksi áram fémes, kopogós. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #41351 üzenetére
Shakti kő fóruma az avxen az utolsó 3 oldalon vagyok tul de még okosabb nem lettem, ellenben itt is jókat nevetek
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #41351 üzenetére
Nem
Kinyomoztam:
Ami azon az albumon Lover's Tear-ként szerepel, az a Misty. Lásd még más előadásban: Tsuyoshi Yamamoto Trio / Misty
Ami Misty-ként szerepel, az Jazz At The Pawnshop - High LifeÖssze vannak keverve valahogy a számok.
-
Pioneer VSX
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Pioneer VSX 520-as házimozi erősítőt.Hdmi-vel van összekötve a DVD-vel és a TV-vel.Egyszerűen nem tudok rájönni hogyan tudom kihozni a "sima" Dolby Digital hangot,mindenféle Pro Logic II,meg Pro Logic IIz,NEO meg stb.A DVD digitális kimenete be van állítva PCM-re,nem tudom mi nem stimmel.Nincs még SUBW,nem tudom ez számít-e? -
cekkk
veterán
http://www.nathanmarciniak.com/elemental/
Most találtam, de jót nevettem ezeken
-
cekkk
veterán
válasz
xtremetuning #41339 üzenetére
Én nem mondtam egy szóval sem, hogy nem működik
.
Én csak azt jegyeztem meg, hogy ők kitalálták az ennek helyettesítőjét
Egyébként itthon ki forgalmazza, és milyen árban lehet hozzá jutni?
Nem erre gondolok, hanem az apró kavicsokra, bár mindjárt megtalálom azt is -
Dorian
félisten
Én először egy kis fejvakargatás után nekiestem körömmel.
-
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #41346 üzenetére
Bizony! Ez a leg egyszerűbb és leg gyorsabb megoldás!
Ilyen kérdésnél, mindég eszembejut, amikor először szembesültem a problémával, és fúrógéppel szándékoztam megoldani!
De azután jött egy tapasztalt szaki, aki elárulta-megmutatta a "megoldást". Akkor még alig volt net elérési lehetőség, így nem lehetett fórumokból okosodni. Ezért is volna jó, ha alaposabban visszaolvasgatnának az újsütetű HM/Hi-Fi fan-ok! -
Furky
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Onkyo erősítőt, és a banándugókat nem tudom beledugni, mert van a csatlakozókban egy-egy fekete kör. Azt ki tudom bányászni valahogy, hogy bemenjen a banándugó? Van erre valami egyszerű bevett szokás/fogás?Köszi!
Furky. -
Peak
addikt
válasz
xtremetuning #41338 üzenetére
remélem ilyen is van otthon http://www.dvdrewinder.com/
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #41339 üzenetére
Tényleg már kérdezni akartam de lehet,hogy már említetted itt,sztereóra van külön végfokod?
-
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz
Dorian #41298 üzenetére
Nálam minden cd, mielőtt fel grabbeltetem az Emblával átesik egy dupla demagnetizáláson EZZEL. Totálisan hallható a cd-k hangján a változás. Könyedebb, levegősebb lesz tőle.
...és ezek után már csak 30-80000 hibát javít az embla szoftvere...
, mielőtt feltenné az ssd-re...
-
Dorian
félisten
Nagyon rövid teszt volt csak, mert mindjárt X-faktor
Csak 2 szám fért bele oda-vissza: Chris Jones - Long After You're Gone és a Nem-Misty-Szám (a kocsmazene)
Így elsőre úgy tűnik (nem erre számítottam, eddig sztereónál ki sem próbáltam), hogy Bodor tápkábel nyert.A Hivoxosra úgy tűnik jellemző az, ami az IC-jére, tehát kevésbé dinamikus, és térben jobban középre hangsúlyoz.
Rövid volt a próba, a különbség minimális, tehát ebből senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #41332 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
lehet,de én szó szerint vettem Dorina írását
igen,ha 90Ft 1 méter 99,99%os villanyászdrót,és tényleg ezt használnák,akkor azért durva lenne....
megmondom őszintén kizártnak tartom,h ilyen kábel legyen benne.
Hivoxén pl teljesen korrekt árrés van.arról az utopiás szobáról többektől hallottam.kőlap,panel.ember szerint sokkal rosszabb volt,mint enyém. igy kell hazavágni egy baromi jó hangfalat...)
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #41330 üzenetére
De szerintem Dorian arra célzott, hogy egy egyszerű rézvezetővel és és 2 ezer forintos csatival rendelkező kábel nem ér 100 rugót, vagy is a Bodor név nem ér annyit, aztán lehet tévedek, de semmi hozzá adott értéket nem látok a kábeleken.
De Pityu aki nem ért hozzá, az nem is veszi észre, hogy milyen, mint amikor belinkeltem képeket, hogy az Utopia egy kő járólapos szobában volt, megvette, de odáig már nem terjed, hogy az oda nem lesz jó.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #41327 üzenetére
na ebben nem értek egyet.ákosék még szinezüstből is készitenek tápkábeleket,,meg platina ötvözetből,ezek a kábelek már anyagköltségben is erősen 100rugó körül lennének.
cekk:de ezekben a balsokban ki szokták cserélni a villákat.olyan konstrukció,h egyszerűen cserélhető.fura lenne,hogy 1000Ftos csatit raknak egy 100+os kábel végére.marketing szempontból mindenképp.
-
bajnokpityu
félisten
Ákos kábeleiből van itthon nekem is néhány.volt nálam exc,néhainak is néhány kábele,gotham,kimber hero,pbj.
egyelőre a valhallákkal vagyok legjobban megelégedve, bár a néhai jobbik ICje, és kimber hero is kurta jó kábel.
a dacon belül is ma akartam kipróbálni ákos által küldött saját gyártású kábeleit. 3 hete nem volt rá időm,h átforrasszam.ezek a belső kábelek elvileg a legjobbak,amiket ő beépít,elad. Csak azért tudtam megfizetni(mert ha kérsz árlistát,kiderül,h többe lenne az analóg IC,mint a komplett láncom fele),mert ezek túl rövidek,h eladja,nekem meg pont ilyen kellett.
-
cekkk
veterán
Ez is érdekes:
A minap szembesültem azzal a ténnyel, hogy a Siltech is a BALS dugóit használja. Egy srác hozott hozzám tuningra (érintkező csere) Siltech hálózati kábelt. Még ha az alap kábelei is, de ezek is a több százezres kategóriába tartoznak. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #41325 üzenetére
Személyes sértődöttség volt az oka. Bodor Feri nem akart az illetőnek készíteni egyedi kérésre vmit, ő ezen megsértődött és eladott minden Bodor cuccát jó olcsón.
De egyébként biztos, hogy a termékeik iszonyúan túlárazottak, 100ezer egy tápkábelért? Persze, hogy 10-15-ért mennek el használtan, mert max annyit ér egy bármilyen tápkábel.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #41325 üzenetére
A közte lévő kábel meg még 100 ezret
Bár értem én, megkel élni valamiből, de Ákos kábelei több minőséget sugallnak mint ezek és nem kerül ennyibe ami ennél szerintem minőségibb
Bár mondom úgy, hogy nem hallottam még őket -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #41323 üzenetére
tudsz erről a dühről többet?
van köze a cuccokhoz?véletlenül ugyanezeket a csatikat hazsnálom én is. tehát egy ilyen kábel 1300Ftot mindenképp megér
ezeknek a csatiknak van egy réz villás változata is.asszem az 1 rugó felár.a gyári az sajnos recés,nem illeszkedik igazán pontosan a dugaljba.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #41322 üzenetére
Az éppen 20 ezerért nem kellett senkinek
Tessék több mint 1 éve árulja
De nem VikiBácsiról beszélek énDorian
Én most nem a különbségekbe akarok bele menni, hanem azt vettem észre, nem olyan kelendőek az ő termékek, akár sértődésből történik az eladás akár nem
-
Dorian
félisten
Itt figyel nálam a Denon seggében egy Bodor+ tápkábel, de még nem vettem rá magam, hogy a Hivoxossal összehasonlítsam. Most már simán van olyan szinten a rendszerem, hogy ha van különbség, akkor elő jön, talán ma este kipróba.
Pityu:
Igen, személyesen is tudok ilyen sértődésből-Bodor-eladást. -
bajnokpityu
félisten
volt néhány ember AVXen,akik sztem személyes dühből adtak el minden bodorjukat.
ezeknek a felvevőköre sztem nem mi vagyunk.én itthon inkább gyártok 10ből 4 tápkábelt,amikről a csatikat biztosan tudom később is használni,ha tudomásomra jut egy még jobb alapanyag.most pl van új kedvencem, épp több is, egyelőre mind jónak tűniksztem 1 évig 100rugós kábelt 10ért biztosan nem hagyták volna...
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #41320 üzenetére
Nem tudom mennyire az, vagy mennyire jók, de az sokat mond, hogy a 100 ezres tápkábel, ha jól emlékszem 10 ezer forintért kelt el, és van amit 1 éve nem tudnak eladni.
Lehet azért helyettesítő mert ők alá rakják
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #41318 üzenetére
Én sem volt figyelmes a végén volt egy róla, de arra már nem volt válasz.
De a honlapjukon nincs is erről a valamiről szóDe végül is mindegy, biztos azokra a kavicsokra gondolnak amiken az ő termékeiket helyezik el
Egyébként tetszenek a bodor audio termékei, csak kérdés, tényleg olyan jók-e vagy csak kicsit ez is marketing
-
alfaman512
tag
Na szal nézegettem a dolgot tovább.
Rosszul is volt beállítva a hangfal méretek, kicsinek voltak beállítva, ezt korrigáltam, így a helyzet kicsit javult, sőt sokat javult. Már csak sztereó jel esetén van a hiba, amint dts/dd jelet kap, úgy azonnal megszűnik a gond. tesztelgettem és ezzel a teszt hangal jelentkezik a legjobban a hiba. 5ch stereoban is! És ami még fontos lehet, hogy csak a jobb első csatorna produkálja a hibát, azaz a jobb első csatorna sokkal részletgazdagabb 2.0-ban, meg 5ch stereo üzemben, mint a többi csatorna. Így esetleg valami ötlet? -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #41315 üzenetére
Én nem, csak ezt régebben olvastam, szeretem amikor van valami, és arra rákontráznak, hogy kitaláltuk a valami helyettesítőjét
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nebulo5 #41312 üzenetére
A 2 25ös mélyet külön sub erősítő hajtja, a hangváltókat pedig épp most szedtem ki, mert hagyott némi kívánni valót maga után, meg valszeg rosszul is voltak bekötve..
Tehát, így is azt mondod, hogy menjek fel 120hz-ra? Tehát az erősítőben állítsam 120 vagy 135hz-re, vagy még kicsit fentebb? Nem sok az már?
Most kicsit távozom, este leszek.
-
nebulo5
senior tag
válasz
hackeeeee #41311 üzenetére
Helyedben ki próbálnám (legalább csak átmenetileg) hogy az erősítőn növelném akár 120 Hz főlé is a subra engedett frekvencia tartományát...
Nem mostanában volt, de hallgattam már ezeket a frontokat, és emlékezetem szerint, pont az alsóközép hangtartománnyal van gondja a dobozoknak... viszont a 160 - 200 Hz-et meg már azért nem szeretné, mert elég nagy a mélysugárzó membránja. Talán, ha egy olyan erősítővel próbálnád meghajtani (és a dobozok váltója is közrejátszó tényező) aminek a damping factora viszonylag magasabb (pl: Nad) akkor a nagy membrán okozta renyheséget (tehetetlenségi erőhatás) jobban "kézben tartaná"... Ha jól tudom, azok a Denonok kb. 60-as damping factorral bírnak. Hiába a viszonylag jó érzékenysége (már ha igazak a gyártó adatai) a hangsugárzóknak, de kicsi az erősítő csillapítási tényezője...
Lehetséges, hogy nem látom jól a dolgokat, de az esetleges próba engem igazolhat.... -
-
nebulo5
senior tag
válasz
hackeeeee #41309 üzenetére
Ááá! Így már jóval világosabb! Igen, a "main" azt jelenti, hogy a teljes frekvencia tartományt megkapják a "large" opcióban hagyott dobozok is. Illetve a sub is megkapja az egész alsó freki tartományt, amennyit a hozzá tartozó beállítási opcióban megadsz hozzá. Amennyiben nem lenne ilyen opció az erősítőd menüjében, akkor (szerintem) a sub-on lévő frekvenca potméterrel állítod be a felső értéket (amit még a sub-al akarsz hallani).
Nálam is mindegyik doboz (6.1) "large" és így rendesebb is a hang minősége. Általában nem szoktam "falbontó" hangerőn filmezni, így az erősítőm méh sosem volt hangosabbra állítva -30dB től. (-80dB +10dB között lehet tekergetni) Ezért, ki zárt, hogy a hátterek illetve a center károsodhatna az esetlegesen sok alacsony frekvenciájú hangtól.
Bocsi, de nem kísértem figyelemmel, milyen erősítőd van illetve a háttér dobozaidat sem tudom... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nebulo5 #41308 üzenetére
Hát, lényegében arra lennék kíváncsi, hogy.. ugye van egy olyan menü, hogy..
Subwoofer mode (ennél két lehetőség) normal, + main
Namármost, azt tudom, hogyha +main, akkor a large-ra állított hangfalakra engedi rá a teljes frekvenciatartományt. (ha jól tudom).
Tehát, hogyha normal-ra teszem, akkor az olyan, mintha minden small lenne?
Nekem, úgy néz ki, hogy 100hz-n kell vágni.
Nameg, átraktam jelenleg a centert és a háttereket is large-ra, mert így sokkal szebben szól minden, lényegében több hang jön elő.
-
nebulo5
senior tag
válasz
hackeeeee #41307 üzenetére
Ajjaj... ezt nem tudom megerősíteni. Attól függ, az erősítőd menüjében milyen megnevezést adtak a beállításokban... De az eddig általam ismert erősítőknél minden esetben ha a frontokat "small"-ra állították, a beállított vágási frekvencia alatti sávot csak a sub kapta meg. Csak ilyenkor arra kell ügyelni, hogy ne olyan magas vágási frekit állíts be, aminek közlésére a sub már alkalmatlan...
hs jól értelmeztem a kérdésedet, akkor erre voltál kíváncsi... -
-dj-
csendes tag
válasz
alfaman512 #41301 üzenetére
Én mérőszalaggal kimértem beállitottam épp audiophile test-t hallgatok, redőnyt lehuztam ajtót bezártam, komolyan van változás, ez hogykerülhette el a figyelmem, kössza segítséget
-
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #41298 üzenetére
Jómagam is igen szkeptikus vagyok az ilyen "voodoo" szagú dolgokkal szemben, de végül néhány szavahihető fórumozó társam unszolásának hatására letöltöttem! Azután kipróbáltam de még mindig azt hittem, csak amolyan placebó hatású... azóta már néhány rendszeren a tulajdonosával együtt tapasztalhattuk a pozitív változást. Így azt kell mondjam, hogy "csodák márpedig vannak"... azóta a shakti kő mizérián sem röhögök olyan gúnyosan.....
Bár, annak hatását még nem volt szerencsém tapasztalni... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
alfaman512 #41281 üzenetére
Nálam is ilyesmi dolog volt, bár más okból kifolyólag, de a vége az lett, hogy kivettem a hangváltót..
100Hz-nál vágok, merthát a SAL mélyközepei nem az igaziak, bár beállítva large-ra vannak, szal elvileg próbálnak lemenni 100hz alá,
de filózok azon, hogy átrakom small-ra ezeket is, és ne is erőlködjenek, hogy próbálkoznak lemenni, de úgy viszont csak 80-nál kéne vágni.Így nemjó.
-
alfaman512
tag
Akkor nem vagyok egyedül, majd én is meghallgatom huzamosabb üzem után zenével. Ígérem ha rájövök mi a baj, akkor jelzem, vagy vattát tömök a jobb fülembe hogy kiegyensúlyozzam a dolgot.
Dorian:Hát a te elméleted is életképes, ugyanis hosszó parasztház, és a jobb csatorna vonalában (elől-hátul) ajtó van, de a jelenség annyira "konkrét" hogy ha odamegyek a jobb oldali hangfalhoz, ott jelen vannak a frekik rendesen, majd ha a balhoz átmegyek, ott hallani a hiányosságok, a hagszórókbol! Tuti hogy a bal csatornából pár frekvencia hiányzik, az a baj hogy a mérőmikrofon nincs meg, így nem tudom azzal belőni.
Most látom (ajtó) behidalok ha az ajtó fog ennyit számítani, bár én közvetlen a hangszórót hallgatva is tapasztalom a jelenséget, és nálam is a zenével lehet jobban észrevenni.
Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged