Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Mustármag #12248 üzenetére
Kábé 7 évig állványon, magassugárzóval fülmagasságban helyezkedtek el a háttérsugárzóim. Néhány hónapja tettem fel oldalsó polcra, 1,8 méter magasra, 40 centivel hátrébb a füleim síkjától mérve. Másképp rajzolja a teret, mindenkinek kipróbálással kell eldönteni, hol legyen a dobozok helye!
Dipól lenne az igazi, de a könyvek annyira csillapítják a visszaverődéseket, hogy nem működnének tökéletesen. -
Mustármag
őstag
Értem szóval 60 cm .
és mekkora lehet az eltérés -/+5cm?
Vagy hangszóró válogatja? -
Vidala
senior tag
válasz
Vidala #12240 üzenetére
Itt egy teszt, amiben egy H/K AVR 155 + DVD 49 a párja, és egészen pozitív kicsengése van a sztorinak. Még akkor is, ha ár/érték arányban vizsgálja a szerző, illetve túlzottan csak a basszusokról beszél, de azért magas hiányát nem emeli ki.
Szóval elsőként valami gixert keresnék (ha a jól van a kábel csatlakoztatva, akkor pl. megnézném, egy másik - nem feltétlenül drágább - kábellel is), majd utána mennék másik erősítő kipróbálás felé.
Arra gondolok, hogy annyira rossz csak nem kéne legyen a cucc, mint amennyire leírod, hacsak nincs vele valami probélma.
Végső soron persze még az is lehet, hogy a te füleidnek tényleg kevés ennek a Jamo-nak a produkciója. -
Dorian
félisten
válasz
Mustármag #12236 üzenetére
Azért majd óvatosan a magassággal, én pont most teszem lejjebb őket, mert félreértelmeztem / túlzásba vittem a dolgot.
THX előírások szerint a surround hangfalakat a hallgatási pozíciótól vízszintes értelemben 90-110 fokos szögben, függőleges értelemben 60-90 cm-rel magasabban kell elhelyezni. Én is szépen elhelyeztem 60 cm-rel feljebb a surroundok alját.És nem volt jó a tér. Pedig még meg is döntöttem őket 15 fokkal lefelé, de ez sem volt elég. Persze, a magas-sugárzót kellett volna fül + 60 cm-re tenni, most már így fogom felszerelni a konzolokat. Pedig a 90cm-be még a régi verzió is belefért, mégsem volt jó.
-
Mustármag
őstag
Egy kérdés.
Sokban befolyásolná a hangélményt ha a surround hangszórók nem fül magasságában lenének, hanem feljebb egy 40-60 cm-rel?
-
Dorian
félisten
Egy rövid kérdés:
Festettem a lakást levettem a hátsó hangfalakat és máshová fúrom majd fel. Amíg nincsenek csatlakoztatva az erősítőhöz, beállíthatok 5.1-es hangzást, vagy csak sztereót? (Mert azért a center és a mélynyomó is hozzátenne a filmeknél valamennyit)
Tehát gond lehet-e, ha küldi a jelet az erősítő a kimenetekre és nincs a másik végén a hangfal? -
törölt tag
válasz
vgergo #12224 üzenetére
A TV-t rákötöd optikain, a Xonart pedig vagy analógon, vagy coaxon, vagy optikain, amelyik a szimpatikusabb. A bemeneteket egy gombnyomással tudod váltani. Sőt, lehet, hogy a TV távirányítóját teljesen kiváltja az erősítőé, elég sok mindent rá lehet ezekre programozni. (A 460-aséra biztosan, a 630-ast nem tudom.)
A múltkor még nem érdekelt a HDMI, szóval vedd meg a 630-ast. Amúgy is kíváncsi vagyok rá, hogyan szól, s akkor nem nekem kell pénzt adni érte.
Viccet félretéve, ár/értékben ő a tutibb, szerintem azzal járnál jobban. -
vgergo
aktív tag
Sziasztok
Egy kis segítségre lenne szükségem. 2 erősítő közül szeretnék választani, de nem tudom, hogy nekem melyik lenne jó.
2 erősítő:
Harman Kardon AVR 460
Harman Kardon AVR 630630-as nem tud Dolby TrueHD és nincs rajta HDMI, de jóval olcsóbb.
Amire használnám:
Tv-t és számítógépet szeretném rákötni. Meg lehet ezekkel oldani, hogy csak 1 gomb megnyomásával tudjam váltani, hogy éppen melyik szóljon? A számítógépet Asus Xonar D2X keresztül akarom összekötni az erősítővel. Tv-t meg még nem tudom, hogy lehet/lesz összekötve az erősítővel.Előre is köszi a segítséget.
üdv.:vgergo
-
Rejtőfan
csendes tag
válasz
daytonka1 #12218 üzenetére
Hát én sajna az amatőrnél is amatőrebb vagyok ebben a kérdésben, és valószínűleg nem segít rajtad a tapasztalatom, mert se az erősítő, se a hangfal verziója nem egyezik meg, csak a gyártó.
Erősítő, H/K AVR 645; hangfal, Jamo E660, front és center, a háttereim JBL E30, subra eddig még nem futotta, mert az erősítő elvitte az összes zsetonomat.
Nekem ez az együttes, (mióta megvolt a mikrofonos kalibráció) kielégítő hangzást produkál ahhoz, hogy minden filmnézés és zenehallgatás (természetesen minőségfüggő) élmény legyen. Előtte egy Sony erősítőm volt, és a hangfalaim előbb voltak meg, mint a H/K, de a Sonyval bántóan csapnivaló hangzást produkáltak a falak, a Harman óriási változást hozott magával.
A Jamokról nem sok jót olvasni a fórumon, Béci asztalosüzemnekszokta nevezni a gyártót (talán nem is alaptalanul), de az én birtokomban lévő, fent említett hangfalak szvsz. nem a legalja a gyártó produktumainak, vagy az is lehet, hogy az erősítő dob rajta annyit, hogy így érezzem.
A saját véleményem, hogy a két összetevőből a Harman lehet a kevésbé gyenge láncszem, de a helyedben kipróbálnám mindkettőt külön külön is, bár lehet, hogy Te ezt már megtetted, a Harmannal (olvasatomban) mindenképpen.
Azt tudom, hogy én sem hallgattam meg együtt a kettőt, de az erősítőt olyan áron szereztem meg, hogy azt mondtam magamnak, legfeljebb a Jamok mennek a levesbe, ha nem "jönnek ki" egymással. -
vtechun
veterán
válasz
stefan01001 #12219 üzenetére
hat, ne is haragudj ,de be is baxna, hogy ha bejaratas nelkul ugy szolna, hogy sirni legyen kedve az embernek tole, vagy tuloz a kollega, vagy ott vmi nagyon el van keverve.
-
daytonka1
tag
válasz
stefan01001 #12219 üzenetére
Nem a bejáratásról van szó, hanem,hogy nincs szép hangja olyan mintha egy gagyi kínai házimozirendszer szólna. Ha kiveszem a magast a Jamo-ból és direktbe rákötöm siralmasan gyengén és halkan szól.Elvittem egy hangfalboltba a magasat és ott bekötötték szépen szólt igaz yamaha erölködővel.Lehet hiba a H/K-al,hogy tudnám megvizsgálni? Mondjuk másik hangszóróval is borzalmas most próbáltam.HELP!
-
modflow
veterán
Na mint korábban már említettem a hifi-m is hibás (bizonyos mélynél recseg), most a 2002-ben vásárolt kis PC-s 5.1-em is sistereg.
Erre van valakinek ötlete, mi lehet a baj (idézek, más topikból):
Mindezeken felbuzdulva megrendeltem, amit múltkor ajánlottatok:
Ezt a szépséget:
Yamaha NS-8900 5.0 hangfalszett, cseresznye + Yamaha HTR-6230 erősítő, ezüst -
daytonka1
tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Vettem egy H/K132 rősítőt és egy Jamo 426 Jazz 5.0 hangfal szettet . Összeállítottam a polaritásra különösen ügyelve és bekapcsoltam .Hááát sírni volna kedvem olyan rosszul szólt! A hangzás tompa nincsenek magas hangok vagy nagyon halkak és ha teljesen leveszem a bass. akkor is gyalázatos. Pionear DVD,WD Live média lejátszó és digitáli setop box-al kipróbálva.Rátettem kiváncsiságból direktbe egy magaskiemelőt és gyenge szintelen nagyon.Igaz a bemutetóteremben JBL hangfal volt rákötve a H/K-ra de nem tudom elképzelni , hogy a jamóval ennyire rossz lenne.Lehet belenyúltam egy rossz erölködőbe? Vagy pont kifogtam egy rossz párosítást!? Akinek van H/K -ja kérem segítsen.
-
kimi02
őstag
A Yamaha RX-V640-es erősitőmet cserélem le.
Szerintetek milyen erősitőt érdemes venni , hogy a hangzás terén javulást érjek el ??
És mondhatnátok egy jó hangfalszettet is, ami az erősitőt ki tudja szolgálni , már mint minőségileg.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
stefan01001 #12211 üzenetére
Igen, analóg, réz alapú kábeleknél.
-
KTTech
veterán
válasz
stefan01001 #12211 üzenetére
Egy üvegszálban mi korrodálódhat szerinted...? Mert legjobb tudomásom szerint semmi.
-
KTTech
veterán
válasz
szeker #12207 üzenetére
Ez itt már nagyon off, de 6 számjegyű pénzbüntetés (kártérítés), és nem 1-essel kezdődött. Persze első körben csak felszólítanak a zene lehalkítására. Az meg egy másik dolog, hogy a szomszéd fa testápolót fog vinni, ha nagyon hangoskodsz, nem várja meg a rendőrséget...
-
KTTech
veterán
válasz
Yamaha R1 #12208 üzenetére
Ha bekapcsol, működik, nem recseg, akkor nagy gond nem lehet, ha van se tudod kiszűrni. Esztétikailag azért nem árt, ha rendben van...
Optikai kábelnél az aranyozás kb. olyan, mint halottnak a szenteltvíz. Ott nem elektromos az átvitel, hanem fény útján működik, az első erősítésre általában 2km környékén van szükség a leggyengébb kábeleknél is, szóval nem hiszem, hogy bármi gond lenne
-
Yamaha R1
tag
Tiszteletem ismét!
A szakikat kérdezném, hogy mire / mikre érdemes odafigyelni használt erősítő vásárlásánál? Mi az (ha van egyáltalán ilyen) ami már egy laikus számára is levágós lehet egy nem éppen "újszerű" állapotban lévő erősítőnél? Nagyon hálás lennék, ha tudnátok adni egy-két jó tanácsot, nem szeretnék nagyon mellényúlni. Kiszemeltem egy Harman/Kardon AVR-132 lenne.
Illetve ugyanerre lennék kiváncsi hangszoró téren is. Mikre érdemes / lehet odafigyelni ilyenkor? JBL SCS 178 lenne mellé.
És egy utolsó kérdés: ezekhez az eszközökhöz milyen optikai kábelt javasolnátok? Lövésem sincs, hogy mennyit számítana egy hiperszuper kábel, vagy éppenséggel mennyit rontana egy kevésbé minőségi. Konkrétan ezt néztem, de ez csak egy példa, ez megfelelő lehet esetleg? TGreen optikai kábel (aranyozott, S/PDIF, Toslink 5m)
Köszönettel.
-
KTTech
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest