Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #140048 üzenetére
A bögreszettek nagy részének ugyanolyan mind az 5 szatellitje, azokból elkel több tízezer.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #140045 üzenetére
Vannak olyan rendszerek, ahol még a sub és a többi hangszóró mély egysége is egyezik. Hárman gyártanak tudtommal ilyet (JBL, QSC, Christie), és legközelebb Salzburgban lelhető fel ezt használó mozi (CineplexX Dolby Cinema). 18 sub van a vászon mögött, három darab embernagyságú racknyi erősítő szolgálja ki. Eszméletlen egy moziterem.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
python1
veterán
válasz Nemir Ombe #140045 üzenetére
Ott a pont.
Egy ilyen rendszert hallottam,még az atmos hangsugárzók is álló frontokból voltak,amit a plafonra erősített az illető,és minden hangsugárzó megkapta a teljes tartományt + 2 subos rendszer. Eddig amit hallottam ez adta a legtökéletesebb mozihangzást.Viszont a szobát gyakorlatilag másra nem lehetett használni,de nem is tipikus nappalibarát megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz Nemir Ombe #140040 üzenetére
Bizony lehet "féloldalas",azért ezeket érdemesebb lenne állítva elhelyezni,ami természetesen körülményes lehet.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #140040 üzenetére
Soha nem vennék olyat, ami hallhatóan féloldalasan szól. Az már koncepcióban rossz darab.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Nemir Ombe #140035 üzenetére
Sokkal tapasztaltabb vagy, mondd el te...
Aztán mondjuk kíváncsi lennék mi a véleményed a hang elvékonyodásáról, megvastagodásáról tett tapasztalásaiddal kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz Nemir Ombe #140028 üzenetére
"1, mert eddig feltehetőleg csak "gagyi" polcsugárzókat/dobozokat hallottál .... (mellesleg nem igazán értem mi köze ennek az Elac sub-hoz)...."
Igazad van, én kizárólag gagyi polcsugárzókat/dobozokat hallottam veled -ellentétben. Köszönöm a megtisztelő megjegyzésedet ! Tőlem folytathatjuk ebben a stílusban is...
"2, a #140013-ad hsz-ből valahogy ez jött át, de én kérek elnézést, hogy nem tudtam kitalálni "mire is gondolt a szerző" .... "
Ugye ez itt a haladó hm topic, ahol tanácsokkal látod el az érdeklődőket. Feltételezem hozzáértő vagy, amit persze nekem eszem ágában sincs megkérdőjelezni, minden tiszteletem a Tied, hogy tudásoddal segíted a többséget.
".... mellesleg tudsz még pár ilyen "szakkifejezést" ...??
....mert pl. ez (is) nagyon tetszett;"amely jelenséget úgy nevezzük, hogy megvastagszik a hang" .... "
Ezen a szinten alap dolgokról fogok pár szót ejteni, amit magad is könnyen ellenőrizhetsz.
Felteszem elérhető számodra egy hm. centersugárzó, amiben van általában két egyforma hangsugárzó, és egy magassugárzó.
Nem kell mást tenned, mint kikötni az egyiket a két egyforma hsz közül, és figyelni, hogy ezt követően a jól ismert hangszín hogy vékonyodik el.
( Tele vagyok feltételezéssel Veled kapcsolatban )
Na de azt is felteszem annyira azért annyira nem vagy kiváncsi, hogy a szerelés során véletlenül kárt tegyél drága berendezésben, ezért létezik egy másik megoldás, is amivel lemodellezed. Ez nem kerül kb. semmibe, csak egy kis időbe:
Tehát, felteszem rendelkezel sztg-el.
Ha még nincs DAW-od, akkor beszerzel egyet, megteszi az ingyenes Audacity is. Emlékszel még erre ?!
Nos, kedvenc zenédet betöltöd az első ( egy hsz modellezése ) sávba, aztán a másodikba és a harmadikba is bemásolod ugyanazt.
A másodikat és a harmadikat összekevered ( két hsz modellezése ), majd ezt követően egy szintre állítod a amplítúdókat.
Szólóba teszed először az eredetit, aztán a kevertet és figyelsz hogyan változik, vastagszik-vékonyodik a hang, ahogy váltogatsz. Ja, és nem szégyen tanulni én is azt teszem...
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz Nemir Ombe #140019 üzenetére
Akkor fussál neki még egyszer ! ( A szavaiddal élve )
Miért tetszik jobban pl. egy átlagos polcsugárzó ( két különböző hsz ) hangjánál jobban egy olyan doboz hangja, amiben két vagy több közel azonos hsz. van, és mondjuk ezek frekvencia lesugárzása között min. átfedés van.
Igen azért, mert pl. a hangszereknek így lesz teste, és amely jelenséget úgy nevezzük, hogy megvastagszik a hang.
Ezt alkalmazták az általad említett Elac 2090-esben is.
Mégis hol olvastad abban amit írtam, hogy a 2070-es és 2090-esnél alkalmazott megoldások egy sub esetén teljes mértékben alkalmasak a szobában keletkező kioltások és kiemelések eliminálásárára?
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz Nemir Ombe #140009 üzenetére
A mélnyomó elhelyezése mióta alap? Eddig kb. 2 helyen jártam ahol nem a frontok környékén volt lerakva ahol épp maradt hely hanem a hallgatási pontnak megfelelő helyen. De még ha egy viszonylag jó helyre van rakva, egy átlagos méretű szobában, mint amiről szó is volt (20nm) mindhárom alapmódus a hallható tartományba esik és valamilyen mértékben bele fog rondítani az átvitelbe.
Innentől kezdve pedig te csinálsz amit akarsz, a lehető legkevésbé szar helyet megkeresheted, de az EQ nem fog neked rendet tenni és nem lesz lineáris átviteled 0,3mp RT60-nal.
Szoftverrel nem tudod a fizikát kikerülni. -
alphamooncam
őstag
válasz Nemir Ombe #140009 üzenetére
"Hallottam egy ugyanazon helyen pl. 2 és 4db gyengébb (Kef q400) és 1db db komolyabb (Elac 2090) sub-ot és nem az volt a véleményem, hogy a 2 vagy a 4 jobb lett volna, mint az az 1 .... de kinek mi tetszik .... "
Gondolkodtam azon amit írtál, hogy hogyan lehetséges ez, és amikor nézegettem a 2090 felépítéséről készült "röntgen" képet, hirtelen belémhasított, de hát hiszen ez nem 1 hanem 2 sub egy dobozban ! Nem hiszem el hogy csak nekem nem szúrta ki a szemem, hogy ez két subként viselkedik, amikor nagy betűkkel hirdetik hogy nem push-pull hanem push-push módban működik. .
ZSENIÁLIS !
Így már érthető, miért hallottad jobbnak az egy szem ELAC2090-et, hogy miért győzhetett 1 (!) sub 2 subbal szemben.
Viszont igazat kell, hogy adjak Dunkelnek is, mert az elmélet a 140002 számú hsz-ban írtakat igazolja.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Nemir Ombe #140004 üzenetére
Igen tudom mekkorára gondolsz, de van más alternatíva is.
Esetleg ez a membránlapos rezonátor?
Én nem erőltetek senkire semmit, de ha valakinek van hozzá affinitása, miért ne?
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz Nemir Ombe #139997 üzenetére
Ezzel az EQ-val a hangsugárzó hibájából eredő hangerő szintek korrigálhatók. Minden más csak félmegoldás.
Ha a szoba kiemel 40Hz-en a hallgatói pontban és EQ-val leviszed lineárisra az nem ugyanaz a hang lesz mintha nem emelne ki a szoba. A direkt hang gyorsabb, pontosabb mint a szoba zengésével dúsult hang. Hiába ugyanazt mutatja a hangerő szint mérő mindkét esetben.
Ha beszakadás vagy más néven kioltás van a hallgatási pontban azon az EQ nem tud segíteni. Hiába tolod rá a kakaót, az ellenfázist ugyanúgy erősíted, végeredményben nem jutsz előrébb, cserébe terheled a hangsugárzót és annak erősítőjét.
A szubot tologatni kell a megfelelő helyre vagy a hallgatási pontot kell a szubnak megfelelően kiválasztani. És/vagy kell egy jó szoba.
Amit EQ-val lehet kezelni, az ha tudjuk, hogy a szub kiemel vagy gyengébb egy frekvencián azt korrigáljuk vele. De ez csak akkor működik, ha az a szub hibájából fakad nem a szobáéból.
-
alphamooncam
őstag
válasz Nemir Ombe #139997 üzenetére
Bocsi de pont az lenne a lényeg, hogy csupán EQ-val nem javítható,- max azt a bizonyos frekvenciát, amit a szoba hangja ad, és azon kioltódik, vagy kiemelődik - vágod. Ennek meg az a hátulütője, hogy ugye ez hiányozni fog a frekvenciamenetből. SZVSZ.
-
arcitec
addikt
válasz Nemir Ombe #139985 üzenetére
Listaáron, azért csak azt nem értem hogy lehet ekkora áresés(És kint nem csak pár darab lelhető fel) majd harmad árra, ami egy ma lista áras SB2000 ára. Cseréljem le az SB2000-et , ha nem sokat buknék rajta: Szerinted? Ki mit mond?
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
alphamooncam
őstag
válasz Nemir Ombe #139988 üzenetére
Nokai 630-am van, nincs elérhető androidos gépem, különben már megtettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Nemir Ombe #139966 üzenetére
Köszi a választ, de még további infora lenne szükségem !
"Azért "szoftveresen" nagyon sok mindent rendbe lehet tenni az akusztikával kapcsolatban .... pl. a korábban említett Elac 2090 saját bemérőrendszere 16 frekin mér 20-200hz között, állóhullámot kezel..."
Pont ezen az állóhullám kezelésen akadtam fel, és ezért is olvastam el újta az Av-online 2070 és 2090 subokról szóló cikkét, és hát sehol nem találtam utalást erre.
Ha kipróbáltad, nyilván van benne ilyen. Csak úgy nagy vonalakban a működéséről tudnál ejteni pár szót pár szót ?
( Külföldi sajtó nem igazán megy angol nyelvtudás hiányában. ) Köszi
-
allein
addikt
válasz Nemir Ombe #139968 üzenetére
AVR - CA 751R, van amúgy olyan médialejátszóm ami tudja a 4K-t - Dune HD Solo Lite. Asztali UHD lejátszót szeretnék inkább ami tud majd lemezről is.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #139971 üzenetére
A jómultkori az EW24-nél az az utalás napján át is ment és fel is adódott, ez most Hifi-Fabrikos, lehet ott más a rendszer.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #139957 üzenetére
Canton 1200 R, Norbi72 majdnem talált. Remélem a Marantz-al jól beállítható lesz...
Bár már 2 napja megrendeltem, 1 napja át is utaltam még mindig nem jött semmi visszajelzés a bolttól...[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz Nemir Ombe #139921 üzenetére
Az "akusztika" nem a sub-ok mennyiségén múlik/-tól függ ....
Ezzel pl. tökre egyet is értek, viszont a T12 már nem a gagyi kategória...
Az lenne a lényeg, hogy betehetsz Te bármilyen drága, High-End hangsugárzót egy szobába, ha ott nincs rendbe téve az akusztika (gondolok itt szoba saját hangjára ), ott mindíg lesznek hiányosságok.
Azt OLVASTAM hogy két subbal viszont csökkenthető a fésüszűrő hatás, anélkül, hogy bármit változtatnál az akusztikán.
És igen, igazad van hogy ez egy sok összetevős dolog, kizárólag EQ-val nem lehet helyrehozni a frekvenciamenetet, többek között a fellépő fázisproblémák miatt sem, kizárólag hangsugárzók cserélgetésével lehetetlen jó hangzást elérni. De abban biztos vagyok, hogy ezzel Te is tisztában vagy
Tudom, most megint darázsfészekbe nyúltam, csak finoman ha kérhetném.
Egyébként meg nem tartom rossz ötletnek Fapaci szolgáltatását igénybe venni, mert ahogy olvasom, mérésen kívül személyre szabott akusztikai tanácsokat is ad, lehet olyat is, ami megvalósítható...
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #139947 üzenetére
Na, ha már erről van szó, tegnap berendeltem kintről egy új "gyomortájon" ható Subot. Leváltja a kis SVS-t... Rmélem beválik, köszi a tippet Nemir
[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #139944 üzenetére
Jezus úristen
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Nemir Ombe #139941 üzenetére
Tényleg? Ezt nem is gondoltam volna
Jajj most esett le, hogy elbeszélünk egymás mellett[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Nemir Ombe #139939 üzenetére
Az oledhez tényleg nem kell háttér világítás, a sötétben hihetetlen a kep minőség
-
válasz Nemir Ombe #139936 üzenetére
Pedig a kevés néha több, en is megtanultam már
Joshi: en szeretem a sötétet...
Lehet azért is vagyok ilyen sötét es korlátolt
De komolyra forditva a szót, mozihoz talán a sötét szin árnyalat jobb, persze igazad lehet, hogy a lelki világnak jót tesznek a világos színekNorbi 72: köszi a tippet, azt is megnézem...
Jelenleg filmezek, már vagy másfél hete , mert egy jó minusegu tévén, új értelmet nyer a kepminoseg[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #139919 üzenetére
Ráadásul 2 T12 20 nm-re...az én egy GF 5-ösöm is bőven elég.
KnockOut: és a mély nem üt és legfőképp nem a hallgatói pozícióban összpontosul.
Rossz a beállítás és/vagy az elhelyezés,és/vagy nem ez a sub kell neked.
---
Filmajánló: Get out.Paráztatós kis thriller.
[ Szerkesztve ]
-
adamsfamily
tag
válasz Nemir Ombe #139927 üzenetére
Ez most komoly?
-
adamsfamily
tag
Az volt a kérdés hogy berakjon-e még 1 ugyanolyan szubot.Ez szerintem mennyiség.
Ha a kérdés az lett volna hogy cseréljen-e szubot egy minőségibbre,akkor te nyertél.
Fenntartom a véleményem,hogy egy próbát megér,anyagilag nem fog rajta bukni,ha mégsem jön be.
Persze használtról beszélünk. -
alphamooncam
őstag
Na és mi a helyzet az akusztikával?! Ahol jó, oda egy is elég lehet ( állóhullámok csillapítása ) panelba nem jellemző a jó akusztika, oda inkább 2. szvsz.
-
adamsfamily
tag
válasz Nemir Ombe #139912 üzenetére
Nem ez volt a kérdés.
Sok ajánlásban az szerepelt,hogy inkább 2 olcsóbb ugyanazon az áron,mint egy jobb.
4-et is el lehet viselni valahogy.[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz Nemir Ombe #139912 üzenetére
En is ugy hallottam, tudom hogy mindenkeppen jobb a 2 sub akkor is ha gyengebb. Hiaba van high end szubod, az attol még "csak" egy. A kettő illetve 3-4 sokkal kiegyenlitettebben szól elvileg.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #139890 üzenetére
És nem érsz rá két erősítőt beállítani meg tesztelni egy kicsit egy szép szombati napon?
Szerintem maradok akkor az eredeti elgondolásnál majd, hogy 7010 vagy 7011-re cserélem a 6009-et egyszer.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #139887 üzenetére
Igen kellett egy picit a leveleket állítani, de szerencsére nem vlt ugye nagy dolog. Kibírtad?
Amúgy tetszik a Marantz hangja, nagyon jó mozit csinál, jó térleképzéssel.
Biztos még jobb lenne, ha jobban szét lennének pakolva a hangfalak, de majd talán egyszer az is eljön.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #139882 üzenetére
Ajajj akkor lehet nekem is vissza kell majd térnem a Pio-hoz ha váltok egyszer nagyobb vasra?
-
sixpak
nagyúr
válasz Nemir Ombe #139884 üzenetére
Értem, kösz.
Mondjuk én full rookie szinten ragadtam meg, évek óta....meg lusta is vagyok mérés után finomhangolni.
Csak a legtöbb tesztben, elégedettek vele, általában nem is állítanak utána....vagy szar teszteket olvasok.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
válasz Nemir Ombe #139882 üzenetére
Mi a gond vele?
Tényleg csak érdeklődés szintjén, mert mindig jókat hallok/olvasok róla...https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #139870 üzenetére
HDR-ről nekem mindig a Half Life 2 játék jut eszembe. Ott az volt a lényege, hogy ha hirtelen kimentél a fényre, akkor egy pillanatra elvakított a napfény, és csak kis idő után "szokott" hozzá a szemed. Most ehhez képest a tévéknél ez inkább a különböző fényviszonyok melletti kép részletességet jelenti. Mindkét esetben a High Dynamic Range rövidítve HDR-t használják. De ugye mitől lesz egy tévé készüléken részletes kép?
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #139863 üzenetére
(#139864) rottenbull
Semmi olyanról nincs itt szó ami nagyon kellene nekünk. Ahogy írtam a Game Mode VRR(Free-Sync tévés változata) lenne jó, mert sokan játszanak a tévén. Kb ennyi. A 8K és 10K otthonra fölösleges, az már tényleg az. A Dynamic HDR-t pedig szándékosan nem említettem mert a HDR-t eleve lefikáztátok.
Az OLED-ek most nagyjából a REC.2020 80%-t tudják, nagyon messze van még itt komolyabb HDMI kábelnek. Azért megnézném hogy egy tévén észre vennéd a 4:4:4 és a mostani 4:2:0 közötti különbséget. Egyébként a Display Port már tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #139861 üzenetére
Az új HDMI kábel se kell csak nagyon szélsőséges esetekben pint pl 4K@120Hz, pontosabban ott is csak akkor, ha a bitráta olyan mértékű ami már nem fér bele a High Speed sávszélbe.
-
Patice
nagyúr
-
válasz Nemir Ombe #139843 üzenetére
krx21: végül is, lehet hasznos, eddig soha nem is gondoltam rá
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #139834 üzenetére
Nagyon megkedveltem a 7200-at, elképzelhető, hogy beszerzek egyet, ha potomért adja valaki. Bár inkább Marantz elő/végfokra vágyom!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #139832 üzenetére
Nem volt alkalmam összehasonlításra, de azt kétlem, hogy a 4300 és a 6300 hangja között nincs különbség.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #139825 üzenetére
És a hangkarakterek főbb különbségeit, egyedi jellemvonásait valahogy le lehet írni típusspecifikusan, pl. a Canton Vento - Quadral Platinum - Focal Aria összevetésében? (Saját meghallgatást sajna kizárom... nehéz lenne összehozni, pláne ugyanazzal az erősítővel)
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz Nemir Ombe #139822 üzenetére
nincs se atmos se dts x, viszont ez a canton tetszik. Előrelépés lenne MOZIN egy ilyen canton vento front, center hármas?
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
tomic
addikt
válasz Nemir Ombe #139762 üzenetére
Nekem màs a tapasztalatom velük. Nemrég hallgattam ugyan azzal az elektronikàkval egy pàr Elac-ot és a Sonus-t egymàs mellett. Első gondolatom a Sonusról annyi volt,hogy ezért kàr volt kivàgni a fàt hozzà.
Lehet,hogy ez csak îzlés kérdése és csak nekem nem tetszett, de én pénzt nem adnék érte az tuti. Külsőre egyébként bejött[ Szerkesztve ]
-
PodMAN
senior tag
válasz Nemir Ombe #139762 üzenetére
Akkor marad a meghallgatás
-
válasz Nemir Ombe #139758 üzenetére
Különleges esetek?
Akkor én az voltam most kihuzom magam, bárgyú mosollyal a képekenNo akkor benézek a belepobe, bár nem nyaraltam, bár nyaraltam volna
Munka amiből pénz lesz es lehet fejleszteni[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
válasz Nemir Ombe #139709 üzenetére
Nomeg pláne te az LX szériával találkoztál. Ami klasszisokkal magasabb szint,mint a VSX.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
cintula187
addikt
válasz Nemir Ombe #139704 üzenetére
Félre ne érts, első AVR-em. Szolgáltatásokban bőven elég, pláne hogy csak 1 pár hangfal van rákötve. Egyedül (ha egyáltalán ebben ő a ludas de minden mást kizártam) a PC kiterjesztett képernyő módban történő használatakor készített ki. 60Hz et nem akart továbbítani. Lehet, hogy másik erősítő gond nélkül tovább lökte volna.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
gabo01
őstag
válasz Nemir Ombe #139704 üzenetére
Ez szerepel a kölni Krickhaus Elektronik GmbH szerviz munkalapján:
IC ('s) im Netzteil erneuert
Software aktualisiert
Funktionsprüfung und VDE Test durchgeführt -
PrinceHerceg
őstag
válasz Nemir Ombe #139684 üzenetére
Köszi a választ, így még reménykedek, h hátha nem a mini box a hibás!
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz Nemir Ombe #139631 üzenetére
Na ebben is van igazság.
Sokan képesek annyira össze-vissza állítgatni az avr-t,hogy normális hangot kicsikarni igen nehéz belőle.
Amiket írtam,kizárólag haladó szinten érdemes elkezdeni,vagy akkor ha szeretnénk véglegesíteni a rendszerünket,és rengeteg + kiadást spórolunk meg azzal,ha szakembert hívunk.
Példa van rá rengeteg,már nálam is kaotikus helyzetek uralkodnak. -
python1
veterán
válasz Nemir Ombe #139629 üzenetére
A fülre hagyatkozást kizárnám szobaakusztikánál,sőt az avr automatikus kalibráló rendszerét is.
A legjobb megoldás az,ha valóban szakembert hívunk segítségül.
Vagy megtanulunk saját magunk mérni,de ez rengeteg türelem és tanulással jár.[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Nemir Ombe #139626 üzenetére
Azt hiszem kihagyom.
Amúgy erre a feladatra jól jönne egy alacsony frekvenciára optimalizált hangmérő műszer.. Má ha van ilyen egyáltalán.[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Nemir Ombe #139622 üzenetére
Jó kis videó. Amúgy nekem is lefele van a reflex nyilás, tehát tennék valami fa lapot legalább a fotelre...
-
krx21
nagyúr
válasz Nemir Ombe #139620 üzenetére
Magasság szempontból igen, de egy fotel nagyon puha erre a célra, nem?
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Nemir Ombe #139601 üzenetére
Hallgatlak...
dirkam: köszi a tippet, holnap kipróbálom!
[ Szerkesztve ]
-
rottenbull
senior tag
válasz Nemir Ombe #139589 üzenetére
Mondjuk arra emlekszek, hogy valahogy csak atment a rendszeren a mult evi nyaralasi video valogatas, de most nem ugrik be hogyan. Az pedig a NAS-on volt.
-
rottenbull
senior tag
válasz Nemir Ombe #139585 üzenetére
Ugyan en csak zeneket jatszok le NAS-rol halozaton at, gondolom a filmekkel is boldogulnak az enyemnel ujabbak.
Minosegbeli romlast nem vettem eszre. -
MasterMark
titán
válasz Nemir Ombe #139585 üzenetére
Hogy mégszarabb legyen, és mégcsak videót se tudjon nézni róla.
Switch Tax
-
BullZeye
veterán
válasz Nemir Ombe #139545 üzenetére
Merevség, ridegség gondoltam befolyásolja.
2 front hangfal közül az egyik új fajta, a másik régi, a kérdés erre irányult, hogy nem lesz e hátrány ez, és ugyanúgy fog szólni mindkettő?Mivel tényleg nem értek hozzá, IT-sként memóriákat tudom felhozni, ha 2 egyformát veszel fél éves gyártási különbséggel, esélyes, hogy instabil lesz a rendszer, ezért érdemes KIT-et venni, hogy ezt kiküszöböld.
Asztalos ismerős egy képet látott 300 km-re innen, szóval megbocsájtható bűn, ha az alapján nem ismeri fel.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
deja vu
addikt
válasz Nemir Ombe #139529 üzenetére
Kössz! Az a baj, hogy ezek kifutott erősítők, egyedül a Vincent kapható. Ahogy látom ezek még nem olyan drága erősítők, szóval nem menne rá a gatyám. Írtam hifisbe, ha gondolod válaszolhatsz arra is. Egyébként várható, hogy lesz megint 450-ért új Ref. 7? De ahogy mondjátok 600 ezer sem sok érte, de azért 150 ezer is pénz. Eddig nem tudtam, hogy olyan olcsón is volt ez a Canton a tudásához képest.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
kabar
senior tag
válasz Nemir Ombe #139518 üzenetére
Természetesen nem tisztem megvédeni Kenand-ot, de szerintem a "cserkó kivitelben bő száz rongy a felár..." és a valódi furnér használatának és árának az összevetése lehetett a háttérben, nem pedig az egész hangfal elkészítése.
Rottenbull:
Bevallom, csak a francia filmeket szeretem.
Pl a Se Dio vuole vagy a Das experiment a francia filmgyártás két legnagyobb remeke.
De mint mondtam, abbahagytam.[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #139498 üzenetére
-
válasz Nemir Ombe #139498 üzenetére
+1,tekintve hogy az egy nagyon korrekt erősítő
-
BullZeye
veterán
válasz Nemir Ombe #139474 üzenetére
Egy csomó user képen mégis csak egy elölről nyitott kis nyílásban vannak...ez elég neki? Vagy mint minden ez is hátul/felül szellőzik, és hátulról is kellene neki egy kis friss levegő?
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
gabo01
őstag
válasz Nemir Ombe #139380 üzenetére
Egy másik fórumtárs is hasonló tapasztalatáról írt nekem privátban! Kb. 4 hét és neki küldtek egy vadi újat nem javították!
Csabroncka: nincs Marantz márkaszervíz! A Horn a magyar disztribútor és a Totel látja el a szervíz feladatokat! De ez csak a Horn-on keresztül vásárolt termékekre vonatkozik!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Nemir Ombe #139336 üzenetére
Én is szakasztott ugyanezt vallom!
-
kezo0
addikt
válasz Nemir Ombe #139336 üzenetére
Viszont akkor nem fog eléggé pörögni a gazdaság.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
válasz Nemir Ombe #139310 üzenetére
'(.... és nem szeretnék senkit rábeszélni, még "Elvtársunkat" sem .... bár "Elvtársunk" ugyis eltántoríthatatlanul rábeszéli magát bármire, amit elhatároz.... )'
Atya úr isten
Ez ennyire nyilvánvaló?
Szerintem hasznalna nekem valami gyógyszeres kezelés.
Mondjuk alapvetően igazad van, ezt be kell látnom.kezo0: azért itt meg nem tartok, bár igaz a Huntington kór is azzal kezdődik hogy tul sokszor szétszórom a papírokat
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Nemir Ombe #139312 üzenetére
Valahogy úgy vagyok ezzel, hogy ha már egyszer találtam egy nekem tetsző beállítást, akkor nem töltöm az időmet még jobb beállítások további keresgélésével, hanem inkább hallgatom a rendszeremet. Szóval most inkább nem pöttyözném tele a nappali falát. (Eleve napsárga, így elég sz.ul látszódnának rajta a sárga pöttyök – bár nem tudom, az számít-e a hangzásban, hogy a pöttyök láthatók-e, vagy elég csak a tudat, hogy ott vannak...? )
Adtál tüskéket a Focalok alá (talán emlékszel, utólag hoztad el őket), de bevallom, azóta sem raktam fel őket, mert laminált padló van, és kéne a tüskék alá alátét is, de azokat meg még lusta voltam beszerezni, shame on me.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
VGYke
addikt
válasz Nemir Ombe #139295 üzenetére
Köszönöm! akkor ha ilyen a Denon AVR-X1300W csatlakozó kiosztása:
és így néz ki a Sub csatlakozó:
Jó lesz ez az 1 db kábel?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #139280 üzenetére
Azért picit nagyobb, mint a 6009-es.
Meg azért az a 70xx-es már több mindenre elég, mint a mostani, főleg ha akarok majd Atmost is később.
Azt nem tervezném már utána cserélni.
De igen én is 5/7.1/2.2-ben gondolkodom majd, ugye sok minden függ majd a helytől is.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
válasz Nemir Ombe #139286 üzenetére
Ha te mondod, akkor legyen így.
Amúgy elegedett vagyok vele, én elégnek érzem itt a mélyet.
Viszont az tényleg jó áron van, ha nem is szinte ingyen, de korrekt ár érteExmonster (bocsi, mobilon nehéz kijelolni a neved) : támad nyugodtan... Azok nagyon jó szubok véleményem szerint
[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #139283 üzenetére
Es mennyi az a harmadár?
Jujjj...
Szusza, átgondol, leulok a sarok es megvárom amíg elmúlik a fellangolas"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
Mármint a Laci adja el az övét, te meg eladod a tiéidet neki?
-
Egyelőre nem kell, köszönöm
Mert akkor kezdődne minden elölről...
A szub 80 mennyi pénz?
Vagy ha én cserélnék, akkor inkább egy nagyobb mint ebből megegy?Nem teszem offba, kezdünk visszakanyarodni a topik témájához
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #139273 üzenetére
Igen majd az is tervbe van véve, de előbb legyen meg az új ház és majd oda jöhet a nagyobb malac.
Mert ugye ha összejön, hogy pincés házat találunk, akkor szeretnék majd oda egy moziszobát.
Így a távlati tervben van egy 70xx-es malac beszerzése, attól függ melyik lesz jó áron, meg esetleg még egy szub és 1 pár 510.2-es beszerzése ha a mértek megkívánják.
Aztán meg lehet, hogy ebből csak a nagy malac lesz meg, ha nem lesz pince és a nappaliba kell beinstallálni a mozit megint, csak akkor már projektorral együtt.Ezek a tervek vannak, és utána meg is állok, mert teljesen megvagyok elégedve a Cantonokkal. Amiket is ugye neked köszönhetek.
-
válasz Nemir Ombe #139273 üzenetére
Hogy a pék rakja tele, jó tudni, mire készüljek...
Szoval azóta a pályán is a megengedettel hajtasz, gondolom én, lehet olcsóbb lenne Győrbe költözöm'már csak egy 3100 mehet "elvtársunkhoz" 7.2.4-es Atmos-szal .... (és minimum Elac 240-es dobozokkal).... van még mire gyúrni...'
Ne fesd az ördögöt a falra
Ha jól tudom ilyen elac is akad otthon nálad es még talan be is férhet az autóba, bele sem merek gondolni...[ Szerkesztve ]
-
MCGaiwer
addikt
válasz Nemir Ombe #139264 üzenetére
nálam most remeg az egész szoba, szóval bugyolálhatom törölközőbe a falat...
[ Szerkesztve ]
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
válasz Nemir Ombe #139258 üzenetére
Jogos észrevétel, meg én jól kozelitettem, nem aludtam
Mondjuk abból az árból, hova alkudjon még az ember...arcitec: nem, ő csak felraz es kijozanit ha itt lesz, meg az álomképeim, szertefoszlatja, es felpofoz, persze csal virtuálisan, mert ha meglat engem, lehet elszalad
De komolyra forditva a szót, a lényeg hogy kiijavitja a szemléletem a mozi téren, valamint tanacsokkal lát el...
Tény hogy privátban elég meredek dolgokat szoktam kérdezni, a Mount Everest közelében sincs
Jah es a szomszéd erős túlzás, bar repülővel /helikopterrel valóban nem lakunk egymástól messze[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #139250 üzenetére
Külföldi vásárlásra, itthonról, stb.. mindenre nyitott vagyok. Tudnál valami átlagon felülit ajánlani ebben az ár kategóriában?
Munkatársam ajánlotta a SWANS vagy CAV hangfalalkat. Nem tudom ezek milyenek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #139248 üzenetére
Persze szeretném majd meghallgatni csak pl.:
Frontsugárzó (álló hangfal): Indiana Line TESI 560 (2 db)
Házimozi center hangfal: Indiana Line TESI 760 (1 db)
Házimozi háttérsugárzó: Indiana Line TESI 240 (2 db)
Aktív mélyláda: Indiana Line BASSO 850 (1 db) vagy (Onkyo SKS-HT978THX hangfalszett lenne a jobb választás)
+Onkyo TX-rz810 (későbbi bővíthetőség miatt) erősítő
párosítást nem hiszem hogy meg fogok tudni hallgatni egyben ezért kellene a segítség, hogy aki nagyon tapasztalt ebben a témában az mit ajánlana.
[ Szerkesztve ]
-
Badb0y
addikt
válasz Nemir Ombe #139242 üzenetére
Most miert ...
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
jaszy76
aktív tag
válasz Nemir Ombe #139170 üzenetére
Erősítőben nem lehet állítani, a többiről nem tudok nyilatkozni.
-
jaszy76
aktív tag
válasz Nemir Ombe #139168 üzenetére
Igen, nálam a tapasztalat felülírta az ajánlást.
Ha most, miután pár napja így hallgatom, ismét 0-ra állítom, akkor eltűnik az erő, ami pl. egy lábdobnál jelen van. -
jeni
félisten
válasz Nemir Ombe #139093 üzenetére
amit jeleztél az már nem kapható.Ezek még igen másik
-
MasterMark
titán
válasz Nemir Ombe #139081 üzenetére
De alaplapról nem volt baja.
Miért off-ban írod, amikor az eredeti topik cím: Házimozi erősítő és minden ami hozzá csatlakoztatható.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
válasz Nemir Ombe #139065 üzenetére
ebben lehet némi igazság...
de a lottó, biztos ami biztos... vagy lehet kerítek fekete sísapkát"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Dave567
addikt
válasz Nemir Ombe #139057 üzenetére
Értem, akkor nyugodt vagyok.
Csak érdeklődés képen kérdezem ezeket, hogy majd mik lesznek a lehetőségeim, még az is lehet, hogy marad a Canton, ha addig össze jön a lóvé.(#139058) BBéci: Mi lenne ha könnyű eset lennék??
Amúgy nem bántó szándékkal írtam ezt, csak múltkor volt a Dali-val is ilyen, hogy csak azért kapott középkategóriát, mert drága.
De kaptam olyan választ is, hogy néha érdekesen tesztelnek, vagy ehhez hasonlót.
Erre írtam amit írtam.
Őrülök ha jó hangfalak azok, mert tetszik is, csak hát az ára....[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
válasz Nemir Ombe #139053 üzenetére
és (#139054) Norbi 72:
(#139055) spiky03:Köszi.
Av onlinon megint rosszul teszteltek akkor?
Mert a 726 is elég jó értékelést kapott, sőt még ajánlott vételt is. -
Dave567
addikt
válasz Nemir Ombe #139051 üzenetére
Ez oké, de azok már nem kaphatóak itthon, külföldről meg nem tudok rendelni, mert NO English.
Vagy honnan kéne rendelni? -
arcitec
addikt
válasz Nemir Ombe #139033 üzenetére
Ahol van luk ...(és át is megy rajta) , de szvsz jobb a körbetekert - megcsomózva ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
VGYke
addikt
válasz Nemir Ombe #138739 üzenetére
arcitec, Nemir Ombe köszönöm kábeles segítségeteket!
Idő hiányában halasztva a kábelek vásárlása és a vásárolt cucc összerakása, addig is kérdeznék olyat amit tapasztalat hiányában nem tudok.
A Castle hangfalakon a kép szerinti csatlakozók vannak (bal lenti ki van csavarva):
Kérdésem:
Ide speciális "banándugós" hangszóró kábel illik, vagy a csatlakozó "megeszi" a csupaszított kábelvégeket is?
Ha mindkettő, melyik a jobb megoldás?
A hangfal csatlakozók miért tartalmaznak 2 párhuzamosított bekötési lehetőséget?
Minden választ köszönök, nézzétek el nekem hogy a profiknak szánt fórumban, amatőr kérdéseket teszek fel!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
MasterMark
titán
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #139018 üzenetére
Itthon van a mozi....karma?
A mozi mit nyújt?Popcorn,perec,kóla egy vagyonért?
Itthon Tequila,sőr,bármilyen kaja van,bármikor megállítom,visszatekerem,a vásznat láttad,nem kicsi.A mozi árán nem kell hallgatnom a győkér telefonálós/csaácsogós/hangosan nyerítős/stb. arcokat.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #139016 üzenetére
A Logan jó volt,de a Galaxis őrzői 2 még nem jelent meg nálam.
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #139012 üzenetére
Milyen torrent?
Egy rakás sz.r a történet,nézd meg még egyszer.
Az arany c. filmet nézem,félúton vagyok,egész jó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás