Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JoeNet3

    csendes tag

    Kedves Fórumtársak!

    Teljesen kezdő vagyok, és szeretném a segítségeteket kérni egy választásban: Adott egy Onkyo TX-NR609 típusú erősítő (160 W/ch kimenettel), melyhez igen kedvező áron jutottam hozzá. Tudom, hogy egy ilyen kategóriájú erősítőhöz nagyobb teljesítményű, álló hangfalak illenének, de egy viszonylag kis szobába kellene hozzá egy szett, ahol állóknak egyáltalán nincs hely. Ezért gondoltam kisebb, olcsóbb, falra szerelhető, vagy polcra tehető (ha jól olvastam itt "bögreszetteknek" hívjátok őket) hangszórókra. Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz olyan az "élmény", de egy 16-18 m2-es szobában egyébként sem szólná ki magát egy "nagyobb" szett, a szomszédokról nem is beszélve.

    Amiket rövid keresgélés után találtam:
    Onkyo SKS-HT648 (75.000 Ft)
    JBL SCS 200.5 (55.000 Ft).

    Előbbi adatlapján "Max. Input Power: 130W" szerepel, a - tudom nagyon amatőr - kérdésem az lenne, hogy nem gond-e, hogy az erősítőnél 160 W szerepel a kimenetnél, ami ennél ugye magasabb. Úgy értem, hogy van-e lehetőség az utóbbi "korlátozására", hogy ne vágja tönkre a hangszórókat, vagy csak egyszerűen nem kell feltekerni ilyen mértékig a hangerőt. Ha egyáltalán ez a két szám ezt jelenti. :)

    Az előbbi Onkyo és JBL közül melyiket ajánlanátok hozzá említett korlátok figyelembevételével? Esetleg ha tudtok jobb, szebben szóló szettet a fentieken kívül, hasonló áron, akkor szívesen fogadom a javaslataitokat....

    Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Új hozzászólás Aktív témák