Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #46893 üzenetére
Van itt olyan ember akinek nincs CA és nem is lesz , mégis dicsérte.
-
MaUser
addikt
Ha már ennyit szánsz rá és elég az 5.1, miért nem mész el szeparáltak irányába? Van fent egy T955-ös NAD elég sok helyen hirdetve, elé meg 100 körül dúskálhatsz a használt procik kínálatában. Az persze erősen szoba/hangfal függő, hogy egy autokalibráció nélküli erősítő/proci párosból ki tudsz-e többet hozni, mint egy új av erősítőből bekalibrálva.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gorbep #46894 üzenetére
előzőben kiemelném,hogy nem kifinomultabb fül,hanem finomabb.
előbb főleg a CAra irtam válaszul, emot már bánom,h ide kevertem, de ettől még villantósabb hangnak gondolom,mint a denonarcam vonala.
mit értesz villantós alatt? napokban a vidám jelzőről beszélgettünk ismerőssel, totál ellentétes tartalommal.
... nálam a denon egy reális hangszinnel, és reális dinamikaaránnyal,vagy attól laposabb hanggal bír. 2309 is ilyen volt, mostani is, és amikor hallottam 1309et, az is ilyen volt. sztem tök lineárisak,nem húznak semerre,se le,se fel.
Andorra mit mondott? hasonló volt a véleményünk Toobeenél. püben, sztem másokat nem érdekel.
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #46893 üzenetére
Az Emo XDA-1 esetén nem értek egyet a "villantós" megfogalmazással...... sőt nálam pont hogy a Denon villantós hozzá képest még Pure Direct-en is.......ha néha ritkán rámjön a döngethetnék valami pop vagy metál zenén, át is kapcsolok a Denonra.....
... szigorúan szerintem......
UI: nem kevered az XDA-t az UMC-vel? Ahhoz még nem volt szerencsém, lehet hogy az villantós?
(Andorra vagy Kammerer tudna talán véleményt mondani, nálam hallották az XDA-t +Heed Obelisk +VC2-E)
-
bajnokpityu
félisten
Elmúlt napokban sűrűbben, régebben pedig néhány alkalommal szó volt ezekről. Ahogy az is,hogy páran nem adnánk az unalmas denon,arcam,roteljeinket a villogós ca,emo,akármiért,és nem is értjük a tesztekben a sikereiket. CAsok meg nem értik, hogy miért jó nekünk a tucatmárka túlárazott terméke. Ezt hivják izlés dolgának, és finomabb fülnek.
Mindkét oldal számára nehezen érthető a túloldal választása. Majd újra feldobod a témát, hagy csámcsogjon a fórum egy agyonrágott csonton? Miközben Neked is működik (ha működik) a kereső, és nem nekünk kell tetsszen a választásod.
hogy valami pozitivat is irjak: 4311től olcsóbban, magasabb kategóriás hangot kapnál 4308 személyében.
-
törölt tag
Én elhiszem de olyan nincs hogy "ennyi és ennyi ohmos erősitő" Tudok Rotelről ami 4 Ohmos Polkokat hajt problémamentesen 10 éve.Tény hogy az alá tényleg nem érdemes menni, max monoblokkokkal. Hüteni kell hagyni, ennyi de nemcsak a rotelt hanem minden mást is.Denon vagy NAD -és minden más erősítő- is jobban melegszik a 4 ohmmal.
Nyugodtan rákötheted a 4 Ohmost, csak hagyd szellőzni. Lásd 1 sz hsz. (nemcsak én irtam, nemcsak saját véleményt takar). -
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Ma végre elhatározásra jutottam, és megvettem a 2db Dali Zensor 7-es Front hangfalpárt a Pioneer VSX-921-K mellé. Ehhez most keresném a legjobb ár/érték aránnyal bíró hangfalkábeleket és dugókat. Az egész projektre max 10k-t szánnék (kábelek és dugók együttvéve), nem akarok "túlzásokba" esni, csak a szetthez arányosan a legjobbat választani.
Sinus live? Proson? A stremaudio-nál találtam pl.
A hangfalak nagyon közel esnek majd az erősítőhöz, akár 1,5m is elég lehet oldalanként...
Illetve linkeljétek be légy szíves a Budapesti boltot is ahol érdemes lenne megvenni. Remélem minden paramétert megadtam...
UI: akár még használt is szóba jöhet, csak linkeljétek a hirdetést.
Előre is köszönöm.
-
Tuib
aktív tag
Sziasztok!
Úgy tűnik, meghalt szeretett NAD T747-esem, legalábbis a szervizzel és a nad supporttal történt egyeztetések után úgy tűnik. Állítólag a digit bementek haltak meg, HDMI panel kellene, az meg már nem beszerezhető.
Node, akkor nézzünk a jövőbe: Alapvetően meg voltam elégedve a Naddal, valmi ilyesmit szeretnék helyette, amit kinéztem: (nem végleges, ötletek jöhetnek)
- NAD 757 új (370k)
- Cambridge Azur 551R új (270k)
- Denon 4311 használtan (300K)A hangfalak Dynaudio-k, pöppet érzéketlenebbek, de cserébe 4ohmosak, csak hogy egy ROTEL 1550 kiessen
Szóval az lenne a kérdésem, hogy a fenti hármasból a Denon zeneileg hozza-e a másik kettő kategóriát, mert mondjuk a plusz szolgáltatások egy részét ki tudnám használni, (2 kimenet, hálózat,stb...) de nem életbevágóak, inkább a megfelelő hangzás és zenén, koncert felvételeken való megfelelés lenne a cél.
Előre is köszi minden választ,
Tuib
-
rappit4
őstag
válasz
kimi02 #46843 üzenetére
Elég nekem az 351r is úgy se használnám a többletét a 650-nek.
#46853) bajnokpityu:
Mi a gond a ca-val? A denon 2313 nagyon vacak volt hozzá képest, viszont tudta a négkát', na az fontos bele
#46874) MaUser:
Ennyit megér az a hangzás, a mostani yamaha is ezt csinálja amúgy. -
-
tomic
addikt
válasz
Oldfighter #46873 üzenetére
Nem mindenhová vált be. Mozira számomra tökéletes(ha lehet ilyet mondani bármire is).Magyon tetszik.
Zenére nem igazán. Itt nem tudom egyöntetűen kijelentei,hogy ez az ez kellett nekem.
Minden evő vagyok zeneileg. Pl ha Daft Punk-ot hallgatok rajta az tetszik. De ha pl Joe Cocker-t hallgatok az már nem fog meg.
Nézegettem ebay-t és most volt 397euroért egy 3311-es. Ami elég jó adatokkal bír ahogy néztem.Ezért gondoltam,hogy meg kérdezem.Sefter Milyen nagyot, mire gondoltál?
-
Sefter
veterán
válasz
JohannZimu #46856 üzenetére
Kár volt mondani, mert szavadon foglak..
(#46870) tomic
Szerintem ha már cserélsz, "merj nagyobbat álmodni"... -
tipcsibacsi
tag
Üdv mindenkinek.
A két erősítő küzül melyik az ütősebb? 60% mozi 40% zene.Denon AVR-X2000 7.1
Pioneer VSX-1122-K 7.2 -
MaUser
addikt
Csak sejtés, de kinézet/ár alapján ezek nem Jamo/Wd fejlesztések, hanem simán matricázás. Pár éve még a SAL is forgalmazott ilyen hangszórókat, csak náluk nem D'Appolito elrendezésben voltak a közepek és a magas. Ennek ellenére persze simán szólhatnak jól.
Jamo-ból hangcenter-ben tudsz meghallgatni párat, bár amikor én ott voltam, nem volt túl szerencsés a bemutatótermük (visszhangzott, nagy volt, stb.). De ha már ott vagy esetleg füleld meg a b&w-k akár a legkisebbeket is (használtan régebbiek kb. megoldhatók szub nélkül a Jamo árában v. részletekben). Nekem anno még a 685-ös messze jobban tetszett, mint a C607-es Jamo, ami egyébként jobban szólt mint az itthoniak. Ez pedig nem volt elmondható a 10 évvel ezelőttiekről, szóval fejlődtek ők is szépen.
A mélyet azért írtam, mert ilyen átvitelnél small-ként fogod járatni a hangszórókat és ez szvsz nem szerencsés. Egyrészt elveszik egy csomó irány info, mert az átvitel miatt ilyen hangszóróknál 120Hz-nál fogsz átirányítani, nem alatta. Másrészt a mély nem fogja bírni az 5 hangfal mélyét + az LFE-t és két eset lesz: vagy mélyed lesz bőven (ami szvsz baromi fárasztó egy idő után), de erősebb LFE effektnél torzít minden, vagy nem lesz mélyed ugyanúgy, de LFE normális lesz legalább. Van egy remek leírás a sub beállításról, ahol pont az ellenkezőjét javasolják, bár ott a végső konklúzió az irányíts át mindent, miután megvetted a minimum 2 v. 4 sub-odat.
Szóval az inkább a házimozi szobákhoz készült és nem a 20m^2-es nappalikhoz.
@rappit4: Nem tudom ma mi a helyzet, de érdemes lenne megnézned CA esetén, hogy milyen gyorsan kezd el digitális jelet kódolni. Az 540-nél 4-5 mp is kell hozzá. Nem hangzik soknak, de ha pörget az ember a filmben/sorozatban, akkor a pörgetés után eddig nincs hang, ami elég kellemetlen. Valószínűleg ezek nem ilyenek már, de az ördög nem alszik. (CA hangja nekem is tetszik egyébként.)
-
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #46871 üzenetére
Köszi.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #46867 üzenetére
Nem tudom. Azért a Lorad nem a legmagasabb felbontású tápkábel, sztem ott nehezebb megtalálni a difit. De ha rám hallgatsz, nem difit keresel, hanem használod.
Hétvégén két siltech ruby hill volt nálam, egiyken furu csatik, másikon bals 73, és hazudnék, ha azt mondanám, megérte volna a felárat (ami a kábelek árához képest elhanyagolható). Mondjuk sztem 1-2 hét múlva kéne újra megnézni, érzésre sokáig hevertek a polcon.
kimi02: Azt az újságot olvasd, aki szted mérvadó. Mytekről irtam épp tesztet, és miután kész voltam a cikkel, kerestem képeket, igy belefutottam 1-2 tesztbe. Fogtam a fejemet... Pedig úgy ki volt itt nálam szolgálva, ahogy sztem nagyon ritkán, ráadásul sajátom,mégis sokkal több hibát találok benne, mint mások...
-
tomic
addikt
Érdeklődnél ,hogy egy Marantz 6006 érdemes lenne -e lecserélni egy Denon 3311-re?
Ha igen miben mutatkozna meg az előre lépés,mozizásban vagy zenében inkább? -
törölt tag
válasz
szaki1986 #46857 üzenetére
Szerintem ezt vedd. Mi baj a használttal? vagy ujonnan ezt.. Alig több ls sokkal jobb beállitani mint az 1xx-es Harmanokat.
Wattkérdés elégéég bonyolult maradjunk annyiban hogy a legtöb gyártó egy hangfalra (,ármint akkor lenne érvégyes az adat, ha csak egyetlen hangfalat hajt meg az erősitő) adja meg a teljesitményértékeket. -
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #46853 üzenetére
Nekem sem jön be a CA 650-es, akkor már Arcam, ha már angol.
Lorad gyári szerelés, és az utólag csatlakozóval szereltek között szerintetek lehet hallható különbség?
-
törölt tag
-
suspect
aktív tag
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy adott a Millenium nm 9755 5.1 házimozi, de nincs távirányítóm hozzá.
Neten kerestem, de nem találtam hozzá valót név alapján, viszont a távirányító pontos típusát nem tudom. Honnan tudhatnám meg, hogy találhassak hozzá? -
krx21
nagyúr
Észrevettem, hogy a JAMO S 606 HCS3 szett nagyon hasonlít paramétereiben a Wharfedale Obsidian 600-ra... Csak hasonlít vagy valami közös fejlesztés?
Amúgy melyik lehet a jobb? -
törölt tag
válasz
kimi02 #46859 üzenetére
Azért nem árt megemlíteni, hogy ebben a topikban divat szidni az Onkyot
A 609-es az Area DVD szerint - akiknek egyébként a világon az egyik legszínvonalasabb, legkomolyabb a tesztkörnyezetük - referencia készülék. Persze tudnak ár/értékben és kategóriákban gondolkodni. Nekem a 608-hoz volt szerencsém és vetélytársai között mozira tetszett.
-
kimi02
őstag
válasz
Ha jól emlékszem nem rég volt itt szó egy Onkyo 609-es erősitőről , amit teszteltek , valaki be linkelte a tesztet.
Azt mondtátok rá , hogy egy marketing duma.Akkor ez is az ?
Ha jól tudom akkor BBéci-ék csapata teszteli a készülékeket. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
+1
jó kis a denon-ok,főleg a nagyobb szériák. -
szaki1986
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok erről a Harman Kardon AVR 156/158-ról? Most eléggé levitték az árát (80-ról 60-ra). Újonnan, ennyi pénzért (nagyon max 80-ig) van jobb vétel? Esetleg Yamaha, Onkyo, Denon? Ennyi pénzt tudnék rá áldozni, nem szeretnék használtat venni (HDMI-s erősítő amúgy sincs sok használtan), és nekem tényleg megfelelne ez a belépőszint, nem vagyok egy hűde audiofil (meg a keret sem engedi).
Csak házimozira illetve játékra szeretném használni egy kb 20 m2-es szobában.Nézegettem hangfalszettet is, és jókat olvasok erről a Jamo S 606 HCS 3 szettről, viszont azt írják az av-online tesztjében, hogy megköveteli az izmosabb erősítőt. Ez a HK féle 5x70 watt mire elég? Érdemesebb 100 W-os erősítőt venni?
Előre is köszi a választ!
Üdv
-
Sefter
veterán
válasz
JohannZimu #46854 üzenetére
No majd valami élménybeszámolót küldhetnél privátban..
-
FuRiONight
addikt
Hali
Denon AVR-X2000 ès AV erősítőhöz hangszòrokat nèztem, termèszetesen 5.1 a cèl, de most erre lesz keret.
Szòval: Dynavoice Definition DF-6 kèsöbb ez lenne a teljes rendszer: http://www.streamaudio.hu/dynavoice-definition-df-6-5-0-as-szett (plusz egy mèly de az odèbb van)
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Alábbi kérdésre már kaptam választ korábban, tehát nem ismétlem magam, hanem csak pontosítani szeretnék:Belépő (esetleg alsó-közép) kategóriás (használt) HDMI-s erősítőt készülök vásárolni.
A család néhány tagja csak a tv hangszóróin hallgatná a filmeket és jó lenne, ha ehhez nem kellene "macerálniuk" az erősítőt.
Erre meg is kaptam a választ: "A HDMI passthrough a funkció amely az erősítő stand-by állapotban is továbbítja a kép + hang jelet a tv felé."
A kérdésem csak az, hogy ezt a funkciót kivétel nélkül minden HDMI-s erősítő tudja? A belépő szintűek is? Kell erre külön figyelni vásárláskor?A másik kérdésem pont ennek az ellenkezője:
A bevezetőben olvastam, hogy van néhány régebbi, főleg belépő kategóriás erősítő, amelyek csak HDMI passthrough-ra képesek, azaz nem veszik le a hangot a HDMI csatlakozóról.
Lehet tudni esetleg konkrét gyártókat és típusokat, amelyek kerülendők ebből a szempontból?
Ezt a "hiányosságot" a műszaki leírásban fel szokták tüntetni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest