Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -KP-

    addikt

    válasz Attila7403 #162865 üzenetére

    Tévedés azt hinni, hogy a centersugárzók azért léteznek, mert az a jó megoldás hangilag. Nagy francokat. Csak a praktikum szülte az egészet, meg a feleségtűrési faktor. Egész egyszerűen ez a forma fér be a tv alá, vagy fölé. De hangilag messze nem a nagy álló front, kicsi center, még kisebb surround a jó megoldás... Csak az emberek nagy része tv mellett lakószobában kompromisszummal mozizik. Egyszerűen ez fér el, ez feleség kompatibilis. A gyártók meg felismerték, hogy ezeket lehet nagy számban eladni. De dedikált moziszobában,pláne hangáteresztő vászon mögött, nincs szükség ezekre a kényszer megoldásokra. Szóval a lehető legnagyobb böszmeség, ha AT vászon mögé nem 3 darab egyforma hangsugárzót teszel.

    Az a baj a net tele van fals információkkal. Pl. túl nagy subwoofer, 16nm-re túl nagy hangfal és társai. Nézd meg pl. ezt a szobát:

    [link]

    Azt hiszem, 16-20nm körüli.

    Német heimkinoverein fórumon dícsérték nagyon az xyscreen vásznakat. Már van belőle itthon több darab igen komoly mozikban. Hangilag és képileg is csináltak méréseket róla, elég jó véleménnyel vannak róla. 200k vagy picit több, egy szőtt hangáteresztő vászon. De megnézheted pl. a német alphaluxxot is. Vagy a Lumene-t is. Mindegyik tudja küldeni futárral, nem kell Németországig utazni egyikért sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák