Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hobbbyt

    őstag

    válasz python1 #161248 üzenetére

    Annak úgy már van fizikailag is magyarázható értelme, főleg ha NYCY 3x2,5-vel van a falban is vezetve (vagy akárhol). Az aszimmetrikus terheléssel meg foglalkozzon az akinek az a dolga :D
    Egyébiránt az egész téma kissé nevetséges, az EMC egy egész tudományág, és nagyon komoly szellemi energia van már benne. Kár a fotelből harcolni és megmondani a tutit egy tudományág ellen.. Persze lehet, de fölösleges.
    Részt vettem az NMHH újonnan építendő székházának elektromos tervezésében, melyben egy külön mérőlabor is lesz. Galvanikus leválasztások, IT leválasztó trafók, aktív és passzív szűről tömkelege, a kábeltálcákra is tettünk leválasztókat. Ha valaki normális, értékelhető munkát akar végezni, nem fél méteres kábelcserével bohóckodik, és akkor még szó sem esett arról, hogy ez műszeres mérésen túl érzékelhető-e.
    Másrészt sok embernek azt kéne megértenie, hogy a placebohatás egy létező dolog. A 70e forintos banándugót vagy a 100e forintos 3 méteres HDMI-t is a placebohatás adja el. Aki ilyet vesz, az nyilván hallani/látni fogja, hogy mennyivel jobb hisz hallani/látni akarja. Ha nem hallaná/látná, akkor sem ismerné be, tudat alatt inkább keresne másik kifogást, hogy biztos azért nem hallja/látja mert valami más visszafogja a rendszert. A placebohatás alatt állót kár győzködni arról, hogy hülyeség amit beszél, hisz ő "hallja és látja" neki ez valóság függetlenül attól, hogy a valóságban nem hallhat és láthat eltérést, mert nincs. Sosem felejtem, egy békéscsabai komoly audiophile ismerősöm fél évig sodorta magának a padláson a csuklónyi vastag 'mittudomén milyen tisztaságú réz hangfalkábelt majd pár év után egy látogatáskor a lábammal arrébb pöcköltem 5 centit, hogy a súlyáról bizonyosodjak meg. (jó nehéz volt :D ) Kicsit le lettem szólva, hogy az atomoknak most kell megint fél év, hogy irányba álljanak. Kérdeztem, hogy hallja-e a változást, azt mondta, hogy nem hallja de tudja, ezért igen. Ekkor értettem meg igazán ezt a dolgot.
    Én nem akarom elvenni azoktól a placebo gyógyszert akik hisznek abban, hogy a 70e forintos banándugó vagy a 100e forintos 3 méteres HDMI kábel, vagy a 100e forintos 1 méteres tápkábel, netán a 400 ezres hangfaltüske hallható változást hoz a hasonló anyagból készült kommersz társaikhoz képest. Egészségükre, de nem kéne neki esni annak aki ebben nem hisz. Mert ez tényleg csak hit kérdése már.. Én sosem fogok meglátni istent a felhőkben, más meg állandóan azt látja mert hisz benne. Na.

    -Az asszonyainkat is azért látjuk +30 kilóval is csinosnak mert fájna beismerni az ellenkezőkét :D

    [ Szerkesztve ]

    10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

Új hozzászólás Aktív témák