- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
joergie
őstag
Szerintem ha hozza azt mint amit tavaly ilyenkor, az bőven jó, bár ahogy elnézem rohamléptekben fejlődik. Meg lehet nézni 2 éve még milyen kigyúrt állat volt, most meg kiszálkásodott, könnyedébben mozog, gyorsult. adok neki 1,5 évet hogy megfogja Federer-t, de sztem Grand slam győzelmet hamarabb elvesz tőle. Meg ne felejtsük el, hogy Federer évközben otthagyta Tony Rocs-t
, úgyhogy bármikor kibillenhet a leleki egyensúlyából, ami - mint látható - nála sokkal nagyobb szerepet játszik a játékában, mint Nadalnak. Nézzük meg pl Wimbledoni szereplését.Federer nyert egy setet tiebreakban, aztán rögtön simán hozotta a következőt Nadal, és ezt eljátszották mégegyszer! Az utolsó szetről nem nyilatkozok
Federer lapot húzott a 19re és nyert
-
joe69
senior tag
bizony, elso 20ba be fog ferni ugy erzem
Rafa Nadal megnyerte csendben a stuttgarti salaktornat, +250pont a vilagranglistan
most jonnek a szamara gyenge pontnak szamito kemenypalyas tornak az ev masodik feleben. ha ezuttal tudna hozni a tavasszal mutatott teljesitmenyet ezen a boritason akkor kozelebb kerulhetne Federerhez. azert ez korantsem lesz egyszeru, hiszen tobb jatekos is ilyenkorra szokta idoziteni csucsformajat, lasd Roddick, Blake, Gonzalez -
joergie
őstag
Szávay Ági wimbledoni szereplése után az 53adik helyre lépett fel, ami korához képest nagyon szép eredmény. Csak így tovább.
-
MTbc
senior tag
Sziasztok!
Pest Megyei Férfi Bajnok Filadelfi Zsolt
Pest Megyei Férfi Páros Bajnok Filadelfi Zsolt és Holyba Ádám
Dunakeszin volt megrendezve.
Hajrá Monor -
Loretto
veterán
Iszonyat nagy meccs volt a döntő. Ha Federer csak 10-15%-al rosszabbul szervál, akkor harangoztak volna neki. Ettől függetlenül elismerésem, pazar játékos, úgymint Nadal.
-
joergie
őstag
Wimbledonban a vége felé járunk, Venus Williams konnyedén verte a nagy bravúral döntőbe jutó Bartoli-t, aki 3szettben verte meg Henin-t az elődöntőben.
Elmehetnék sportriporternek
Férfi döntőt holnap játszák, megismétlődik a tavalyi Federer - Nadal mérkőzés. Sajnos ezek csak egymást tudják megverni, őket senki más. -
joergie: Köszi az infót, akk. majd elnézek abba a boltba
, eddig nem igen találtam olyan boltot, ahol ki lehet próbálni az ütőt, ezért nem egyszerű ütőtvásárolni
beneszilo: Nekem a Technifibre annyira nem tetszik (attól még lehet nagyon jó ütő ;)). Ez viszont tetszik: [link] , csak sztem az árához képest messze nincs olyan szinten, mint egy hasonló árú Nsix-one tour vagy prince o3, egyszerűen csak szép, bár nem próbáltam ez csak az én véleményem.
Ja, és mellesleg az Lh sports eddig a legolcsóbb hely, amit a neten találtam
[Szerkesztve] -
Sharapova jól néz ki, nem az a bajom, csak kicsit bunkó, meg néha olyan csúnyán néz
Amúgy jó ütő a P O3 tour? Most akarom lecserélni a Fischer classic pro vacuum-ot (bár ez apum második ütője, csak jobban bejött, mint az én Breakpoint 80 -asom) és emelett még 3 ütőt néztem: Nblade, K six-one team és a P o3 white (sharpova üője) Leírás alapján az Nblade és az o3 tour a legszimpatikusabbak. Neked mi a véleményed az ütőről? -
Ti milyen ütővel játszotok?
Amúgy meg:
Hantuchova
Kirilenko
Vakulenko
Vaidisova -
joergie
őstag
Maria Kirilenko
no comment -
apcuk
csendes tag
Szávay Ági megint nagyon jó volt, negyeddöntőig jutott Barcelonában, az első kiemeltet pl 6-1 6-1re verte. Hamarosan ebből Top50 lesz, reméljük. Na most jön a ''füves szezon''.
[Szerkesztve] -
joergie
őstag
Federer fél tőle
A maga szintjén tudja ezt kezelni, viszont Nadal is tudja kezelni. De semmi 40ről federer ellen hozni a saját adogatását az szerintem sokmindent elmond. A spanyol sokkal magabiztosabb.
Itt nem elég ha Federer a maga 100%-át hozza...
És nagyon jól tudta hogyha break-el nyeri az első szettet, akkor ő indul előnyből a második szettben, és ezt ki is fogja használni.
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
Remek meccs, Nadal mentálisan ott van, nem látszott rajta hogy nyakig van a szószban. Federer picit dekoncentrált. Érdemes megfigyelni a két fonák hatékonyságát, már amikor Nadal használja azt.
-
joergie
őstag
Federer-Nadal salak rangadó most a Roland Garroson. Nézzétek
Eurosport... -
Bibby
addikt
Sharapova-t erős lenne idesorolni, meg szerintem Henin-t is. Nőknél nincs meg ez a fölény.
Egyébként nagyszerű volt a mai két elődöntő, még ha 3-0 lett is mindkettő, szép játék volt.
Nadalon azért jókat derül az ember, a bal meg jobb karja között idén valami eszetlen nagy a különbség méretben. -
joergie
őstag
Nadal egy állat, Federer meg egy gép.
Nőknél meg Henin a gép, és Sharapova egy állat.
Ezekkel nem lehet mit kezdeni
Meg lehet nézni, Nadal csípőtől felfelé és lefelé az két különböző dolog
Megnézném annak a has meg hátizomnak a felépítését -
apcuk
csendes tag
''Te kis pedofil''
Micsoda?Csak szimpatikus, mindig mosolyog, jól érzi magát, nem nagypofájú, nekem bejön. Bár azért nem mindig, pl. a tavalyi US Openen, ami elvileg utolsó junior tornája lett volna, kizárták az első fordulóban, mert lefakkolta az egyik vonalbírót (16 évesen
).
És hamarosan top 10 ben lesz.
[Szerkesztve] -
Az utóbbi időben én is azt mondom, h sharapovát csak szerettem, mióta ilyen nagyképű lett viszont legtöbbszőr ellene drukkolok.
Re: szerva: Már nem játszik, de Goran Ivanisevicnek volt egy meccse, amlyen 41 ászt ütöttnem semmi...
Szerk.: ász helyett szervát írtam
[Szerkesztve] -
joergie
őstag
Te kis pedofil
Én cibulkovát néztem ahogy Kuznetsova ellen játszott, érdemes lesz figyelni a szolvák kiscsajra.
Amúgy egyetértek, amit sharapova(kisbetűvel) művelt Patty ellen az undorító volt. Nem is értem miért nem kapott büntetőpontot. 2szer gém közben cserélt ütőt, meg az a kézfeltevős ász...luxusribanc
Amúgy meg meg fogsz lepődni, de majdnem(sovány vigasz) verte a 9edik helyen rangsorolt Chavetadze-t, utolsó szetben még brékelőnye is volt. Aztán....Kár.
Szerva...
Azért érdemes nézni hány szervát ütnek egy meccsen. Meg érdemes megnézni pl Monfils hány ászt ütött Nalbandian ellen. 28at asszem 4 setben?
Az a csávó egy karakter még. Nagyon birom
[Szerkesztve] -
lord_m
senior tag
Mindezek ellenére a szakik azt mondják, h. Federer a valaha volt legjobb és Én spec örülök, h. láthatom Őt játszani. A leguniverzálisabb játékos, tehát a szervája sem rossz, de a meccseit nem azzal nyeri, hanem, h. technikailag mindent tud.
Az Én kedvencem azért persze Nadal, aki szintén nem a szerváíról híres... -
apcuk
csendes tag
Üdv, én a junior teniszre kattantam rá még 2006-ban, az ausztrál openen. (Természetesen a leányzókról van szó
) Lett is gyorsan egy kedvencem, aki azóta már a felnőttek közül nyomul felfelé. wtaworld.com-on érdemes olvasgatni a fórumokat, ott csoportosulnak a fanok.
A kedvencem:
[link]
Sharapova-t legszívesebben megöltem volna a Schnyder elleni meccsén...
Egyébként Szávay Ágiért érdemes szerintem szorítani, már top100ban van, és még csak 18 éves.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Integra
titán
persze hogy sarkított és erősen szubjektív, mégis, az összkép ez
a maiak tetszik nem tetszik adogatógépek, annyira teljesítmény orientált már ez az egész sport, hogy hihetetlen. mondjuk minden már.
nem akarom túlsarkítani, de itt már teniszezésre tenyésztett emberek ütik a lasztit, kőkemény edzői háttérrel, étrenddel, nyerni nyerni nyerni, hogy aláírja a legjobb legdrágább szponzori szerződést végre
nem véletlen mondtam a régi öregeket, ahol még a játék volt az első.
és ezt a fajta szemlélet váltást tökéletesen érezni a mai és az akkori meccsekben.
nem mondtam egy szóval se hogy nem látni manapság látványos meccset, de az tény, hogy jóval kevesebbet mint régen. darálás megy. talán ez a legjobb szó a mai teniszre -
Bibby
addikt
Elég durva szemlélet, meg hát sarkított is erősen, de a te véleményed. Én manapság is igen magas színvonalú és látványos meccseket látok. Nem mindenki adogatógép, Federer sem ennek köszönheti a sikereit pl.
Egyébként Baghdatis-t szeretem a tavalyi ausztrál open döntő óta . -
Integra
titán
nálam agassi volt a csúcs.
az ő játéka volt a legszebb, leglátványosabb, legélvezetesebb.
igazi vérprofi vonaljáték, de ha kellett, bement hálóhoz, öröm volt nézni.
azok közé tartoztott, akiknek ha épp nem ment, akkor a ranglista ötezredik is elkapalálta, de ha ment.. ejjj, hányszor állt lábra és lett újra az első, és micsoda játékokban verte tönkre az igazi szerva és vagdalózó gépeket...
mindig 5 szettben, de megverte őket, és mindig ő volt akinek minden grandslam meccse majdnem 5 szettes volt végig, míg a többiek meneteltek 3ban, max 4ben. elképesztő állóképesség és akaraterő.
a mostani teniszt meg a nagyágyúkat ki nem állhatom, nem véletlenül nem is nézem már.
semmi érdekes nincsen a szerválok egyet, ász, szerválok egyet, újabb ász játékban.
bezzeg a régi lendl, mekenró, pet kes, edberg, agassi és sampras éra..
igazi játék igazi egyéniségekkel.
de ami most van, az kiábrándító. -
Én speciel régebben Hantuchovának drukkoltam meg Hingisnek.
A Férfiaknál Goran Ivanisevicnek, Agassinak (róla ráadásul azt hallotam, h valami távoli rokonai magyarok) és Juan Carlos Ferrero játéka is szimpatikus volt. Mostanban inkább meccsenként szoktam dönteni, h éppen kinek drukkolok. Ja, és Sharapovát én is szeretem és kifejezetten jókat szoktam szórakozni az audiális élményen
Erről gondolom már hallotatok, de azért belinkelem: [link] - nem gyenge... -
joergie
őstag
Érdekes volt amúgy a Hamburgi torna, ahol megverte Federer Nadalt salakon. Az egész tornán szenvedett Federer, ugyebár megszabadult az edzőjétől(2 év). Azóta kicsit összeszedte magát, de még mindig látni rajta hogy a mérhetetlen rutinon és a stabilitáson kívül nem tudja hozni azt a pluszt amire ő képes. Csak azért tudott nyerni mert Nadal se hozta azt amit szokott, bár rajta nagy volt a nyomás(81 mérkőzésen át veretlen salakon).
-
joergie
őstag
válasz
(Kolombusz) #2 üzenetére
Azért nem árt szerintem úgy kezdeni el teniszezni, hogy 1-6 hónapot edzővel töltesz, legalább az alapokat tudjad, hogy fogjad az ütőt, ütésnél nem csuklóból ütni mert az para, meg egy avatott szemnek gusztustalan
Szerva mozdulatot lehet otthon is gyakorolni, csak a mozdulatot, és pályán kamatoztathatod tudásod
Fősulin volt ilyen bajnokság, gondoltam nem nevezek inkább mert nagyon régóta nem játszottam. Úgyhogy csak lementem 1-2 sráccal gyakorolni és hát... kicsit megilyedtem amikor a ''szervát'' csuklóból ütötték
Tényleg érdemes megkeresni egy edzőt, mert csak az után lehet igazán élvezetes a játék, és onnan lehet csak tovább fejlődni. Ezért érdemes teniszt is nézni, pl Federer ütőfogásást, valami eszméletlen szerintem, kisujj része már lelóg az ütőről, mégis zseniális ahogy játszik. Neki ez fekszik. -
(Kolombusz)
veterán
Párszor teniszeztem már, élveztem, most megint fogok menni a hétvégén, ha minden igaz, ugyanis három éve nem játszottam, szeretném felfrissíteni a tudásom, hogy a leányzóval nem szerencsétlenkedjek majd jövő héten.
-
joergie
őstag
Bízom benne, hogy nem vagyok egyedül PH!-n, aki szereti nézni és űzni ezt a sportot. Másrészt szívemen viselem a magyarok ''teniszjövőjét''.
Bízom benne, hogy megfelelő edzőképzéssel és válogatással nagyszerű fiatalokat lehet kinevelni. Legyünk mi is tenisznagyhatalom!
Roland Garroson felbuzdulva úgy döntöttem megnyitom ezt a topikot, eddig úgy se nyitottam semmilyet, és ahogy látom nincs is még ilyen.
Itt egy pár link, hogy gyorsan elérjétek:
ATP férfi profi tenisz: [link]
WTA női profi tenisz: [link]
Grand slamek:
Roland Garros: [link]
Wimbledon: [link]
US Open: [link]
Australian Open: [link]
Magyar tenisz oldalak:
Magyar tenisz szövetség: [link]
Magyar tenisz portál: [link]
Teniszpartner kereső amatőr bajnoksággal: [link]
Ha valamit nem írtam volna be itt megtalálod: [link]
Mindenkit szeretettel várok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest