- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carlos Padre
veterán
Üdvözlettem, lenne itt egy fiatalember(?) akit komolyan érdekel miért nehéz összeegyeztetni az igényesség fogalmát a tévé fejhallgató kimenetének mint audióforrásnak a használatával házimozi esetében. Ti mégiscsak jobban otthon vagytok a témában. Előre is köszi a segítséget.
-
kpykpy
tag
válasz
Dorian #151241 üzenetére
Semmi intim dolgot nem szerettem volna megzavarni!!!
Igen, a Monitor Audio lenne amikkel szimpatizálok külsőre is és a tudása se rossz.
Sajnos akkor ebből az lesz, hogy folyamatosan figyelni kell, hátha felkerül használtan egy jó szett.
Az felesleges költekezés lenne, ha pl frontnak pl egy Jmlab electra 920-at vennék? Ha nem, akkor milyen hátterek és center illetve sub illene hozzá?
-
kpykpy
tag
válasz
Dorian #151225 üzenetére
Dali Ikonon belül is van mk1 és mk2.
én per pill az mk1-es verzióra gondoltam. keresgettem teszteket is, whathifi-n 5csillagot kapott. Akkor most már nem lehet hinni a whathifi értékeléseknek se?
Mi az ami jelenleg kapható best buy szett? Extremaudio oldalon black friday-en 300e- lesz a Klipsch R-820F 5.0 szett. Az már érezhető előrelépés lenne a Dali Concept-hez? Ha nem, ajánlhatnál vmit
-
Olyan
csendes tag
Erosito teljesitmenyben mi javasolt?
Ossze vissza irkaljak az adatokat ra. A hk 5x50 wattja megfelel a yamaha 5x100 nak.stb.
Ne vagyok ebben profi de egyszer szeretnem osszerakni. Viszont nem vagyonokert. -
Olyan
csendes tag
Sziasztok
Beruhaztam egy JBL ES szettre amibol jelenleg meg az ES25 center es a es20 hatter van meg.
Kiegeszitve ES250p subbal.
Nappaliba kerulnek ami 25 nm (az egesz ter egyben kb 45-50 nm egyben folyoso etkezo stb)
A kerdes az lenne, hogy ehhez a merethez milyen front passzol?
A subbal kiegeszitve elegendo lehet az ES30 (kisebb merete miatt szinpatikus) vagy mar kell az ES 60-80-90 kozul valamelyik?
Az allo frontok a meretuk miatt nehezebben illeszthetok be.
A cel a hazumozi. Zene ritkan.Erositoben mi az ami passzolna ezekhez?
Nem kivanok tul sokat kolteni mar Ra. Hdmi sem szukseges.
Inkabb regebbi tipus magasabb kategoriabol mint uj beleposzint.
Koszonom -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #151222 üzenetére
lassú. aha
-
kpykpy
tag
Sziasztok!
Van vkinek személyes tapasztalata Dali Concept ill. Dali Ikon mk1 hangfalakkal?
A concept-hez képest mekkora előre lépés lenne az Ikon?
-
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #151217 üzenetére
Csak nem kidobtad azt a 3 gagyi szubot?
-
kpykpy
tag
válasz
Quetz #151218 üzenetére
A megoldás sajnos az lesz, h a jelenlegi rendszer meg majd az új nappaliba (úgyis megszoktuk már a hangzást és a látványt, ami tetszik
) és a mozi részlegre egy teljesen új rendszert építek.
Most nem leszek smucig magamhoz és meglepem magam olyan hangfalakkal karácsonyra amit nagyon sokáig nem fogok lecserélni
És közben figyelem az avxet meg a haprot mikor lesz jó fajta végfok, proci, kábel jó árban.
Igazából ennek most örülök, mert a hifis-házimozis hobbim szerves része a tesztek olvasása majd a vásárlásKöszönöm nektek az eddigi segítséget!
-
Quetz
őstag
válasz
kpykpy #151215 üzenetére
Az elmúlt egy évben volt szerencsém több, dedikált 15-25nm-es moziszobát meghallgatni. A leggyengébb hangosítás is úgy kezdődött, hogy két 15"-es mélyláda, 2000W feletti csúcsteljesítménnyel. A mélynyomókat ráadásul nem érdekli, hogy te 25nm-t szánsz a mozira, ők a teljes 40nm-t fogják nyomás alá helyezni. XTZ 3x12, PSA V1801, Arendal Sub3, SVS PB4000, hogy a "legolcsóbbakat" mondjam.
Hangfalak szintén cserések, a jelenlegiek nem bírják majd a terhelést. A legolcsóbban JBL mozis hangsugárzókkal tudod megoldani a helyzetet, és Crown végfokokkal hozzájuk. Ezekhez szükséged lesz még hangáteresztő vászonra, hogy el tudd rejteni őket.
A másik opciód, hogy DIY úton csinálsz mindent, külföldön többen vállalkoznak erre, mert nem kapnak olyan audió eszközöket, amikre szükségük van.
-
kpykpy
tag
válasz
BBéci #151213 üzenetére
A 40nm nem csapán a moziszoba lesz.
A teljes méreten lesz kb egy 25nm-es dedikált mozi rész, kb 7-8nm-es mini stúdió rész és itt kapna helyet az egyik sarokban a gamer szekció is (árkád játékgép, nyerőgép, retro konzolok stb)Meg is hirdettem a hangfalszettet és már gőzerővel keresem az utódait
Denon 3808 akkor jelenleg marad, mert kíváncsi vagyok mit képes kihozni egy drágább hangfalszettből. Utána ráérek még proci-végfokra váltani.
-
BBéci
legenda
válasz
kpykpy #151211 üzenetére
Miért kell 40 négyzetméteres moziszoba? Több széksort akarsz benne elhelyezni? Egy kisebb, 30-as profi kivitelezése sokkal kevesebbe kerülne és az oda illő készülékeket is olcsóbban tudnád megvenni, miközben az élményfaktor szemernyit sem csorbulna. Milliós spórolásról beszélek.
40 négyzetméterre a CONCEPT 6 lepkefing, a nagyobb tesójának meg nem igazán sikerült a hangolása, nem szól olyan jól.
Tuningról kérdezd Doriant, alapjában véve elégedett volt vele, de mégis eladta a DALI-kat és felsőbb osztályba lépett.
"Belátom így utólag, h most iszom meg a levét annak az elgondolásomnak, mikor anno belevágtam a házimoziba. Akkor az a fontos h legyen! nem az h milyen "
Rengetegen éreznek ugyanígy, csak nem merik bevallani. Maguknak sem, pláne nyilvánosan.(#151212) Norbi 72
Bármilyen "komoly" inkább két szubláda, mint egy. Például egy ELAC SUB 2090 árából lehet kapni két 2070-et és nem lehet kérdés, hogy melyik megoldás ad jobb hangot. -
kpykpy
tag
válasz
Norbi 72 #151208 üzenetére
Pont itt van a "bibi"
Még pár hónapig társasházi lakás (ahol a nappali a mozi és zeneszoba) ahol a nappali mérete kb 23-26nm lehet, de jövőre már épül a moziszobám ami kb 40nm-es lesz és a lényeg, h most is szeretném élvezni a jó minőségű mozit és majd akkor is
ergo nem megoldás, h majd akkor vegyek ezt vagy azt
Belátom így utólag, h most iszom meg a levét annak az elgondolásomnak, mikor anno belevágtam a házimoziba. Akkor az a fontos h legyen! nem az h milyen
Ha jól értem akkor a teljes szettben a hangfalak a leggyengébbek? Inkább nézzek magasabb kategóriát helyettük, vagy vigyem el őket pl hivox-tuningra?
-
Norbi 72
veterán
válasz
kpykpy #151206 üzenetére
Jó elgondolás,de mekkora a szoba?Egy ilyen motyó,hogy kifussa magát,min.35-40 nm kell.
Az ilyen minőségibb proci-végfok párosoknak milyen kategóriájú hangfalak illenek? Jelenleg Dali concept sorozatom van, egy belépő kategóriás yamaha aktív subbal.
Azokhoz elég egy Denon 540-es is,belépő cuccok,a Dali alsó/alsó-közép kategória.
Lehet át kéne gondolni az egészet,kb millás 5.0 és 300+ láda illene a vasakhoz.
-
BBéci
legenda
válasz
kpykpy #151203 üzenetére
"Milyen adatokból tudom meg h milyen minőségre képes?"
Azt semmilyen adatból nem lehet megtudni.
Igazán nagy előrelépést ne várj egy plusz végfoktól, mert azt fogja erősíteni, amit a 3808-tól kap. Valamennyivel biztosan jobb hangot eredményezne például a linkelt Primare (5 db toroid trafó, stb.) társítása, de a 3808 remekül kiegyensúlyozott gépezet, előfokának, processzorának tudása arányban van a végerősítőjével.
Nem akarlak lebeszélni az elképzelésedről, vegyél valami jó végfokot, később lecserélheted a 3808-at is, ha szükségét érzed.A fenti sorok leírása után vettem észre az újabb hozzászólásodat.
DALI CONCEPT hangdobozokhoz bőven jó az AVR-3808, nem az erősítő a leggyengébb láncszem.
Számoljunk! 400000 forintba került a Denon, tehát körülbelül 800000 forintos 5.0 szett illik hozzá. A CONCEPT ettől irtó messze van/volt. -
kpykpy
tag
válasz
Norbi 72 #151204 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Szerintem írok a 8 csatornás végfok tulajának
Jó elgondolás az, h első lépcsőben most megveszem a 8csatornás végfokot, majd jövőre jöhet egy 4k/atmos-os proci? A kettő egyben azért már elég zsebbenyúlós dolog, áll leesős lesz a változás vagy csak "picit jobban szól" majd? (tudom, laikus kérdés)
Az ilyen minőségibb proci-végfok párosoknak milyen kategóriájú hangfalak illenek? Jelenleg Dali concept sorozatom van, egy belépő kategóriás yamaha aktív subbal. Ezek már minőségi hangfalaknak számítanak, vagy olyan belépőnek aminek untig elég a kombi házimozi vas?
-
Norbi 72
veterán
válasz
kpykpy #151203 üzenetére
Szia!
Használható a jelenlegi denon-om előerősítőnek?
Igen
Milyen adatokból tudom meg h milyen minőségre képes?
Jó kis vas volt,de már 10 éves.Adatlap.
Egy remek 5 csatornás végfok.Esetleg 8 csatornás.
Kicsit többért egy bika integrált.
Ez meg belefér a keretbe.
-
kpykpy
tag
Sziasztok!
Lehet butaságot kérdezek, de még elég új vagyok a témában. Denon 3808 erősítőm van és szeretnék feljebb lépni. (ami annyit tesz h nem eladni akarom és helyére proci-végfok párost venni)
Használható a jelenlegi denon-om előerősítőnek? Milyen adatokból tudom meg h milyen minőségre képes?
Esetleg tudtok új v használt végfokot ajánlani 200-400e között? Köszi!!!
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #151201 üzenetére
Még nem akkora a családod, hogy ne férnétek el egy moziszobában.
Mi csak ketten vagyunk és akkor tartózkodunk huzamosan (pár percnél tovább) a nappaliban amikor filmet nézünk, vagy éppen a kanapén támad kedve valamelyikünknek olvasni. Viszont amikor csak én akarok filmet nézni, magamra tudom csukni az ajtót, ami a hangzásnak is jót tesz. Közben feleségem zavartalanul töltheti bármi mással az idejét.
Ezért gondolom jobb megoldásnak a külön nappalit, ami kvázi moziszoba. Ez is szubjektív.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest