Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Dorian #105454 üzenetére

    A durván a pontosság rovására megy kijelentésed, az saját tapasztalat, vagy csak a passzív membrán működéséből fakadó előítéleted?

    "Hiszen legrosszabb esetben aktívval pont ellen fázisban működik, de hogy sosem azonosban, az biztos."

    Pont, hogy mindig ellen fázisban működik és sosem azonosban, mivel passzív. Az aktív testvérének mozgását, rezgéseit követi, és szerintem elég gyorsan, szóval nem hiszem, hogy túl sokat rontana a hangon.

    Az értelme szerintem a membrán felület növelése és Liszihez hasonlóan én is a zárt és a reflexes megoldások közötti találmánynak tartom.

    (#105456) bajnokpityu:

    Mee too. :K

    Pl. 2010-ben hallottam a hifisón a Sonus Faber Electra Amator II-őt. Olyan teres, valódi zenét még nem hallottam előtte monitor dobozból. Az üstdob megszólalása nagyon durva volt rajta. Álleejtős kategória volt nekem akkor. :))

    (#105457) Dorian:

    Szerintem nem kell, de lehet mit kezdeni a passzív membránnal is. Pl. ismét a Sonus meg is csinálta az Ex3ma dobozában. A passzív membrán "megfogásával" szabályozhatóvá válik a dobozban a mély mennyisége --> hangolható a helyiséghez a doboz.

    Szóval szerintem van értelme és létjogosultsága a passzív membrános megoldásoknak. Csak nem egyszerű jól megcsinálni és így drága is lesz tőle a doboz.

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák