Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
KovyBoy
tag
Hogy lehet feladni egy ilyen hirdetest... bakker?!! xD
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
johnywalker #7240 üzenetére
Genius 2020 szerintem túlárazott erre a célra (nekem V1 van, mi sorozatokat néztünk vele a hálóban, kellemes a hangja, viszont nincs benne sok mély). A távirányító szerintem felesleges, betekered valahova, és onnantól a forrást vezérled. Szintén drágítja a rendszert, hogy van benne DAC: kezeli az optikai jelforrást (a V1 koaxon fogad digitális jelet).
(#7242) KovyBoy -al egyetértve javasolnék inkább egy 2.1-es rendszert, ami odateszi a mélyet, ami a 2020-asból is hiányzik. Pld Logitech Z533. De fele annyiért a Geniusokat is lehet érdemes megnézni.
-
Danex
addikt
válasz
lajthabalazs #7241 üzenetére
Én is hasonlóan gondolom, Genius SP-HF2020 -t meg kéne hallgatni, nekem még a régebbi 60W-os Fa Genius-o van (2.0) azt nyugodtan ajánlanám neki, de már rég nem gyártják.
-
KovyBoy
tag
Ezert az osszegert felejtos az 5.1... es valoban, ersoito+hangfal szett is csak neccesen jonne ki belole, hasznaltan.
Nem szokas itt bogre szetteket javasolni, de ezuttal en is afele terelnem az ismerosodet, figyelemmel arra (!), hogy mennyit szan ra.Ez a Logitech pl. meglepoen jol szol, egy meghallgatast (akar a linkelt uzletben) mindenkepp meger. Kedves baratomnak ilyet vetunk a PC-jehez egy kb. 16 m2-es helyisegbe, ele nagyot szol. Nyilvan ebben a kategoriaban nem kell tul komolyan venni, de valamiert csak rakerult a THX logo is. Arban picivel tobb a tervezett maximumnal.
Vagy itt ez a masik Logi, ami joval olcsobb. Nekem ilyen van a PC-re kotve, ez sem szol tul veszesen.
Hazimozi hangzast egyiktol sem kell elvarni, ennyi penzert viszont egyik sem olyan rossz vetel.
Genius szvsz felejtos. -
johnywalker
őstag
Nem írtad milyen csatik vannak a Tv-n.Megkövezés terhe mellett, itt nem szokásos hangszórót javaslok
: Genius 2020.
Az ár erősen korlátoz, ez aktív hangszóró tehát nem kell mellette erősítőre költeni.S a legnagyobb pozitívum, hogy az analógok mellett van rajta digitális optikai spidf bemenet is.Tv-hez egy kisebb szobába bőven elég, jahh és persze távirányítható is. -
Danex
addikt
Üdv ismerős kért, hogy nézzek utána milyen hang"technikát" vegyen a TV-jéhez.
A keret olyan 20-25-30ezer lenne, én elsőre azt mondtam neki, hogy egy normálisabb 2.0-val többre menne mint valami csipogós 5.0,5.1-el, de inkább megkérdezem, hogy mit ajánlanátok ezért az összegért?
Előre is köszönöm!
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #7236 üzenetére
Valóban jó lenne ha volna egy tesztszám.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
fehér_ember #7236 üzenetére
Alapból nem veszem észre, hogy az egyik oldal halkabb lenne, kb 8dB különbségnél kezd feltűnni, hogy az egyik oldal egyértelműen hangosabb sztereo tartalomnál.
Csináltam egy dual-mono számot, ott nem volt olyan meghatározó az eltolódás, de azért inkább 1.5dB-nél volt középen.
-
fehér_ember
addikt
válasz
lajthabalazs #7235 üzenetére
Jó kérdés; szerintem nem hiba, mert ilyet már mindenki tapasztal(t). Én ha zavar állítgatni (pakolgatom az előadót a színpadon
) szoktam, de utána mindig visszateszem a kiindulási helyzetbe. Szerintem ha alapból egyforma hangosnak hallod a két oldalt akkor jó a beállítás (énekes nélküli és/vagy "monós" zeneszámmal teszteld).
-
lajthabalazs
senior tag
Nem tudom mennyire jó. Helyszínen nem volt sok időm kipróbálni, meg nem néztem végig a beállításokat. Otthon először beállítottam mindent pontosan, aztán jött a hallgatózás. Nagyon jól szólt, végigmentem a "klasszikusokon", Beethoven 5, 9, Metallica S&M, és zárásnak Two Steps from Hell. Kicsit féltem, hogy a hangszórókon fog bukni a dolog, de állták a sarat.
Aztán jöttek a könnyedebb darabok, Piano Guys, Norah Jones, és arra lettem figyelmes, mintha balra húzna, a fronténekes mindig bal oldalon állt, mondjuk 1:4 arányban a bal hangszóróhoz közelebb. Megnéztem minden beállítást, teljesen szimmetrikus. Cseréltem a hanszórókat, cseréltem a kábeleket, de konzisztensen a bal kimenet irányába borult a sztereó. Meghallgattam a számokat laptopon fülessel, ott is volt, amiben mintha balra kerülne a hangsúly, de találtam számokat, ahol mintha középen lett volna az énekes. Ahhoz hangolva az erősítőt kb 2dB-t kellett adni a jobb oldalnak hogy meglegyen az egyensúly.
Vannak esetleg teszt-számok, amikkel pontosabban lehet hangolni? Lehet ilyen "gyártási eltérés" a két oldal közt, vagy ez hiba? És ha igen, a balance-szal lehet korrigálni és használni boldogan, vagy valami nagyobb bajnak az előjeje?
-
BBéci
legenda
Az első mondatoddal egyetértek, mert alapigazság.
Sajnos sok erősítő még az elvileg érintetlenül átengedett videojellel is tesz valamit, amitől romlik a képminőség. Ezek után semmiféle skálázást nem bíznék rá. Pláne a belépő kategóriába tartozókra.
Bár az AVR-3808 messze nem belépő kategóriás, mégis meglepő és szinte hihetetlen, amit írtál.
A 4K/UHD-re skálázás még neccesebb, azt végképp nem erősítővel végeztetném, eleve elhibázott ötletnek tartom. -
Dorian
félisten
Arra kell bízni, ami a legjobban csinálja a felskálázást. Esetemben pl. a lejátszó a legjobb, erősítő a köv. és a tévé az utolsó. A DVD lejátszómnál úgy kaptam a legjobb eredményt, ha 720p-ig arra bíztam, felette erősítőre v. tévére.
De pl. ha amellett, hogy az erősítőbe mindig 1080p jel megy, ha a menüjében bekapcsoltam vmi HDMI skálázásra vonatkozó pontot (nem emlékszem pontosan) bekapcsoltam határozottan jobb lett a kép.(Még mindig nincs új erősítőm, egyszerűen nincs mostanában időm ezzel foglalkozni, hazavinni, meghallgatni őket stb. Igazából lehet, h az lesz, h a 4520-at megveszem és kész. Gondolom lesz legalább olyan, mint a 3808...)
-
bp19
újonc
Zsébernardo! Kérhetném a véleményedet? Totál kezdőként belép szintű rendszert szeretnék és végigolvasva, amiket írtál, nagyon megköszönném, ha segítenél választani.
Ezeket néztem ki abban az árfekvésben, ami elfogadható számomra:
1) Onkyo HT-S3505 - HT-R358 rádióerősítő + HTP-358 5.1 csatornás hangsugárzó rendszer aktív mélynyomóval BL5.1 Házimozi szett (kb. 130 ezer)
2) Onkyo HT-RC 630 + Onkyo SKF-4800 + SKS-4800 (kb. 150 ezer)
3) Denon AVR-X520BT + Eltax Cinema szett 5.1 (kb. 145 ezer)
4) Harman Kardon HDCOM 1515S - AVR151S+HKTS5 (kb. 150 ezer)
5) Pioneer HTP-073-as szett (kb. 110 ezer)
6) Yamaha YHT-181 BL (kb. 130 ezer)Ár-érték arányban te melyiket ajánlanád? Vagy milyen sorrendbe állítanád ezeket?
Háttér:
- házimozira használnám elsősroban és csak másodsorban zenehallgatásra.
- UHD-s tv
- amerikai konyhás nappali, ami ugyan 50 nm, de ebből a nappali rész, ahol a rendszer lenne, csak körülbelül a fele (ha ez számít ebben az esetben)Előre is nagyon köszönöm!
-
Karel666
tag
válasz
Nemir Ombe #7220 üzenetére
Van rajta hűtőborda.
Szerintem az lenne a tuti, ha menne rá egy kis levegő is.... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
arcitec #7217 üzenetére
A legtöbb esetben “nem aggódjàk túl” mivel a “régebbi” Onkyo-kon egy konstrukciós hiba miatt melegszik túl a hdmi panel,ami nem ugyanaz,mint az “általános melegedés” az avr-eknél. Bár a hdmi panel “felhűtőbordázása” megoldás szokott lenni,ennek ellenére sokan jobban szeretik az “aktív hűtést” is.
eumano:
Cserével. -
eumano
tag
Sziasztok!
Mélyláda "kongó" hangját mivel lehetne javítani? (Esetleg gránitlap?)
-
arcitec
addikt
válasz
Karel666 #7214 üzenetére
Már nem először olvasok itt az ONKYO hűtésről és nem is igazán értem, ja és csak ONKYO semmi más.Az enyémen 4 ohm hangfalak vannak és az erősítő 6 ohm-on ezerrel melegedett.Beállítottam az erősítőt a hangfalakhoz (4 ohm) és mondhatni épp, hogy langyos. Tehát szóba sem jöhet rá a plusz hűtés, mert minek.Passzív hűtésem van az A-400 on , de ott nyilván a beépített HDD okán 37 fokos a HDD így, passzív hűtés nélkül 45 fok fölé akár 50 fok közeli is lehetne. (amit bírna a HDD -papírfoma szerint- de jobb a békesség és sikerélmény a megoldás). Szóval, más erősítők nem melegednek? Az ONKYO tulajok a régebbi HDMI hibák okán nem túlaggódják a dolgot?
-
Karel666
tag
válasz
lajthabalazs #7215 üzenetére
Csak sajna a hátlapon nincs USB, előlapról meg nem szeretném vinni....
-
Karel666
tag
Nyilván nem szeretnék 40-50k-ért tápkábelt venni.
Ami, az áramomat illeti:
Oszlopról karomnyi kábel az óráig - gondolom ez pipa
Órától lakáselosztóig 5x10 mm2-es földkábel - gondolom ez is ok
Kismegszakítók: Összes schneider e. 16A-c
Osztótól konnektorig - 3x2,5mm2-es - onnan minden egyes konnektorra külön vezetékkel kötve -
(szerintem ezzel sincs nagy baj "belépő szinten")
Mivel a gyári tápkábel 0,75mm2-es, az erölködő 1 kw teljesítmény felvételű, ezért gondoltam csinálok egy 2,5mm2-est. 2db dugó 2000, vezeték megint 2000, tehát max 5000-ből megvan. Gondolom jobb lesz mint a gyári, és nem lesz gyenge láncszem az áramfelvételben.
De, ahonnan indult az egész, hogy tudnék valami kis aktív hűtést ráapplikálni az
Onkyo TX-NR3007-re? Élettartam növelő megfontolásból a melegedő HDMI panel miatt. -
válasz
Karel666 #7203 üzenetére
Még mielőtt az ajánlások hatására 19k/m árú Optimum kábelt vásárolsz, kicseréled a konnektort, a kismegszakítót és fali vezetéket, előtte én a helyedben letesztelnék normálisan egy "audio célra" eladott tápkábelt a rendszeremben, hogy hoz-e bármilyen valós javulást a saját viszonyaim között. (Például Kácsából lehet elhozni tesztre kábeleket letét esetén, de fórumtársak is szoktak kölcsönadni.) Ha ténylegesen hallható javulást hoz, és ezt egy vakteszt is megerősíti, akkor kell ezzel a kérdéssel foglalkozni. Addig felesleges pénzkidobás mindez!
De ha a kommentek alapján feltétlen késztetést érzel a tápkábel-cserére, például ez is bőségesen elegendő hozzá, hogy megnyugodjon a tudatod.
Dugónak meg például Audio Crast. Ez így még nem eget rengető költség, ennyit megér a pszichés nyugalom.
Többet már nem biztos.
-
Hapi18
tag
Magnat ic 82 hangfalat epitek be a plafonba de van rajta egy kapcsolo. Surround vagy normal helyzetet valasszam ha atmoshoz akarom csak hasznalni?
-
eldorado8
csendes újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, JBL balboa 5.1 szetthez keresek erősítőt, jelenlegi kereteim mellett egy Yamaha RX-V457 találtam, ez jó lehet hozzá?? Ha nem mit ajánlanátok hozzá? Köszi minden infót! -
arcitec
addikt
Akkor lehet , hogy csak belelátom , majd közvetlen most bekötöm a tv-re is, lehet azon is ilyen volt ...
Csak hát ez most új és hajlamos az ember a régihez képest mindent jobbnak látni ,hallani (a hallás az nyilván jobb is, sőt sokkal), nem hinnem, hogy ez az erősítő, megmókolná a képet (már ahogy TE írod) , akkor mit csinál a többi?Bár mi van, lenne a 4K felskálázással ...
-
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #7203 üzenetére
Nem a keresztmetszet a legfontosabb szempont, persze az sem mindegy és a 0,75 valóban nevetségesen kevés. Az is igaz, hogy belépő szinten a tápkábel kérdés sokadrangú, viszont nem elhanyagolandó. Csakis kipróbálás után szabad bármilyet megvenni. Ha magad gyártasz kábelt, a csatlakozókra is fordíts figyelmet!
Vacak elosztó esetén is hallható a tápkábel által okozott változás, nyilván csekélyebb mértékben. Igazán jó eredményt csak akkor érhetsz el, ha a fali aljzattól a spéci, de legalább Kontaset elosztóig, majd onnan a készülékekig csakis hangminőségre kihegyezett madzagokat használsz. Még egy lépéssel feljebb a konnektort cserélheted, utána a fali vezetéket a kismegszakítóval együtt, majd onnan a villanyóráig. Egyesek szerint ez utóbbi is hatással van a hangminőségre.
Természetesen nem belépő szinten.(#7204) arcitec
Nagyon nem szerencsés, inkább gáz, ha az erősítő befolyásolja a rajta átmenő kép bármilyen paraméterét. -
arcitec
addikt
TX-RZ900 erősítőn keresztül megy az A-400-ról a GT60-ra HDMI-n keresztül a kép és úgy veszem észre,sokkal jobb, testesebb, talán kicsit színesebb, élénkebb, élesebb a kép.Pedig gondolkodtam az A-400-ra tápot cserélni, de audiofil szalonban azt mondták (ahol beszerezhető lenne egyébként) ne tegyem, ennél már nem lesz jobb. (már ami számítana).Jó az erősítő , nagyon jó ... Bár oppá, ez nem is belépőszint ...
-
Karel666
tag
Pont ezen agyaltam, hogy az erősítőhöz kapott tápkábelem 0,75mm2-es keresztmetszetű.
Szeretnék készíteni hozzá a helyett 2,5mm2-est. Ha beteszem az elosztót, akkor ugyan ott lennék kb.
Lehet még valami relés megoldás lesz a vége,....vagy passz..
Lényeg, nem kerget a tatár! -
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #7200 üzenetére
Egy biztos, az elosztó általában befolyásolja a hangminőséget. Ha az fontos, ne használj master-slave és hasonló trükkökkel ámítókat.
(#7201) johnywalker
Nem merném kijelenteni, hogy "mindig", de az a jellemző. Éppen ezért állok értetlenül Sanci kijelentése előtt.
Erősítővel semmi szín alatt nem skáláztatnék. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Milyen program, ami...?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Lexus, Toyota topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest