Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
KovyBoy #4948 üzenetére
..... ha nem vagy kimondott "Dali Fan", akkor még ezeket is figyelembe veheted, mindegyiknek legalább annyira jó a hangja, mint a Lektor/Zensor duónak ...... az elsőhöz még egy elég komoly sub is jár, a második egy igazi "árbajnok" az utolsóban meg elég "komoly hangszórókkal szerelt" frontok vannak ......
.... de nem akarlak rábeszélni semmire .....
-
KovyBoy
tag
Kösz mindkettőtöknek!
Valahogy meg kell hallgassam a mindkettő azonos paritáson, lehetőleg egy időben, mert így valóban a "
vakbekötött szemű festő" helyzete áll fent.
Szívás, ha közben elkel a Lektor, mert anyagi okok miatt azt is csak febr. elején tudom megvenni. Octogon mellesleg nagyon segítőkész és rugalmas hozzáállású, egy szavam nem lehet, partner lenne még ebben is (a részleteit még nem beszéltük).Kieg. infó, amit előzőekben írtam:
Mostanában hallgattam Wharfi diamond 10.7-et és 230-at, ezekhez tudom még hasonlítani emlékezetből. A 230 mélyei kicsit öblösek voltak, kevésbé volt részetgazdag emiatt kiesett, pedig azt gondoltam befutó lesz. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
KovyBoy #4945 üzenetére
Ebben az esetben nem mondtak hülyeséget az MM-ben (pedig ott sokat szoktak ....
)
Mindenképp menj el, hallgasd meg, mert nincs olyan jós a világon aki megmondaná, hogy neked melyik hangja tetszik. Az biztos, hogy a Lektor "felnőttesebb", az akusztikus zenéket "jól bírja", elég részletes,a Zensor már nem annyira, ott több a magas, de kevesebb a részlet, ezért csalóka .... (nem mellesleg a Zensor mire kifutó lesz szerinted mennyire viszik le az árát, ha most a Lektor is közel fél áron van a bevezető árához képest .....)
..... sokszor vettem már én is bemutató/kirakott darabot, vásárláskor meg kell nézni alaposan (külsőleg) a belsejére meg úgy is él a garancia (ha jól emlékszem a Dali-ra regisztrálva 5 év), ez idő alatt úgy is ki jön ha valami baj van vele ..... de mindenképp nézd meg és hallgasd meg!
-
Dorian
félisten
válasz
KovyBoy #4945 üzenetére
Ha nincs rajta sérülés és szól is mindenféle zörgéstől vagy ilyesmiktől mentesen, akkor simán meg lehet venni, jobb, mint az új, legalább már bejáratták vmennyire.
Kereskedőnek meg akkor higgy, ha ló legel a sírján.Még szép, h a drágábbat akarják eladni.
De az álláspontom fenntartom, ízlés kérdése, sztem egyik sem jobb a másiknál. -
KovyBoy
tag
válasz
Nemir Ombe #4944 üzenetére
Kösz, hogy megválaszoltad a kérdést!
Ezek szerint a MM-ban nem beszélt hülyeséget az eladó. Csodáltkozban volna rajta, mert elég sokat beszélgettünk, ő konkrétan 5 éve alatt pakolata össze a nem belépő kategóriás szettjét.Akkor - pláne, ha vmlvel hosszabb távban gondolkozik az ember és nem kizárt, hogy később előrébb is lép - a Lektor a javasoltabb. Persze mindkettő meghallgatásást követően! Nem elhanyagolandó szempont, hogy 50-nel olcsóbb is a kifutó Lektor.
Ha végül Lektor mellett döntök, meg szabad venni az állítólag karcmentes kiállított darabot, vagy nem?
Biztosan többen is ismeritek a helyet, azt vallotta az eladó, hogy ők nagyon igényesek, csak tejesen hibátlan terméket adnak ki a kezükből és hogy egyetlen eset sem volt arra, hogy visszavittek volna nekik hangfalakat. Telefonban meggyőző volt. Más kérdés, hogy ezek után, amit írtál kicsit elbizonytalanodtam! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
KovyBoy #4941 üzenetére
A Zensor a Dali belépő típusa, utána jön a Lektor, majd az Ikon (most már Opticon váltotta), stb .... Ha egy "hozzáértő boltos" azt mondja, hogy a Zensor feljebb van vagy a Lektor-t váltja/váltotta, akkor ott komoly hiányosságok vannak a részéről ..... a Zensor a "szemnek" jobb (csili-vili, jobban mutat a lakásban), a Lektor hangban tud többet....
-
KovyBoy
tag
válasz
KovyBoy #4939 üzenetére
Mielőtt még megkérdeznétek, hogy csak zenére kelle e, persze, hogy nem, de hát ez annyira nyilvánvaló, ezért is vagyok a házimozi topicban
Szóval nagyon sokat film pörög majd rajta, a zenét csak kiegészítésül írtam lentebb. De később még az is lehet, hogy sztereo rendszer része (is) lesz, csak hát egyszerre nem megy minden.
-
G-Bali
senior tag
Melyiket érdemes venni? És mi a különbség?
Velodyne CHT-10Q irány ár :145
Velodyne CHT-10R :110
-
KovyBoy
tag
Dehogy "akarok"!
A Zensort hallottam és tetszett (ezt írtam előzőleg), viszont a Lektort, ami köztudottan kifutó nehezebb ügy. Nyilván az lenne az igazi, hogy ha azonos típusú erősítőn egymás mellett meg tudnám hallgatni mindkettőt, ehhez viszont Bp-re kell utazzak, amire egyelőre nem tudok sort keríteni.Egyelőre tájékozódok, ezért is olvasom a forumot hetek óta napi szinten (haladót és kezdőt egyaránt).
Amit írtál máris némi segítség, köszi! Nagyon vegyes zenei ízlésem van, hagnszeres zenétől kezdve az elektronikuson át (kraftwerk, ambient, goa, stb.) sok minden játszik, alig behatárolható, mindenből meghallgatom a jót. -
-
KovyBoy
tag
Hát ez szuper!
Egyébként azt mondta az eladó (Octogon), hogy a Zensor 7 egyételműen szebben szól (szerinte és a kollégi szerin is!), mint a Lektor 6.
Aki budepesti és járt már náluk, illetve tobb helyen is, biztosan jobban képben van velül és a véleményük súlyával kapcsolatban, mindenesetre telefonon keresztül szakszerűség és korrektség tükröződött. -
KovyBoy
tag
Erre reagálva és mert én hoztam szóba a témát megosztok veletek egy érdekes dolgot.
Ma felhívtam az Octogon-t, érdeklődtem a Dali Lektor 6 5.0-ás készletről. Korrekt választ kaptam, mondta az eladó, hogy 1 szettjük van, ami mintában ki van állítva. Megnyugtatott, hogy teljesen hibátlan állapotúak, karcmentesek, vmikor december közepén állíthatták ki - tejesen hiteles, szakszerű választ kaptam.Szóba hoztam, hogy jobb híján (mivel Szegeden máshol nem találtam kiállított darabot) voltam MM-ban, ahol sikerült meghallgatnom a Zensor 7-es 5.0-ás szettet. A MM kolléga tájékoztatott, hogy a Dali Lektor 6-os jobb minőségű hangfal, magasabb osztályú, ő azt javasolja inkább. Ezt mondtam az Octogon eladójának is, aki nézett nagyokat, mivel, hogy éppen fordítva van a dolog, a Zensor 7-es van előrébb.
( )Tény:
A Zensor 7 5.0 szettet hallottam már legalább és tetszett is. (455e > 340e)
Lektort 6 5.0-t nem tudtam még meghallgatni. (510e > 290e)
Az árak (Octogon) a fentiek tükrében is kicsit ködösek.
Ehhez azért szóljon már hozzá valaki érdemben, azt se bánnám, ha te tennéd, BBéci.
Köszi szépen. -
BBéci
legenda
válasz
Karel666 #4929 üzenetére
Egyik fórumtársunk sokáig Denon AVR-2809, utána AVR-3808 erősítővel - ami újonnan 400000 forintba került - használt Concept 6 szettet. A hangdobozok megmutatták a két erősítő közti különbséget, tehát a kb. 300000 forintos vas sem hozta ki belőlük a maximumot.
Még szép, hogy hatalmas különbséget hallasz. -
droid8101
csendes tag
van valakinek pioneer vsx-329-hez magyar nyelvű használatija? Jó a szkennelt változat is. Most vettem, és nincs hozzá magyar nyelvű, neten pedig csak angol van
-
Karel666
tag
válasz
KovyBoy #4924 üzenetére
Szia! Én wharfedale zaldek szett után használtan vásároltam egy Dali concept 6 szettet!
Ég és föld a különbség a kettő között! Yamaha rx-v379-el hajtva! Nekem untig elég a hangereje és nagyon szépen, tisztán szól, már ahogy én használom!(A hangfal tudna többet is, komolyabb erősítővel) -
hbalut
csendes tag
Üdvözlet!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy onkyo ht-rc630 erősítőhöz milyen szettet lenne érdemes venni. A keret kb 100ezer, első körben az onkyo skf4800+sks4800+valamilyen sub (amire tippeket ugyancsak tőletek kérnék) jött szóba, mivel ahogy itt is olvastam ár-érték arányban elég jó és a keretösszeg is nagyjából elég hozzá még méllyel együtt is. Aztán olvastam, hogy hangszórót érdemes inkább olyan márkától venni, aki maga foglalkozik építéssel. Ez végül is logikusan hangzik, csak az a kérdés, hogy alsó kategóriában van e lényeges külömbség pl az onkyo szett és yamaha ns p160, wharfedale vardus 300, Eltax universe, utah között. (Ezeket találtam árban). Kb 20-22 nm szoba, minimális bútor, padlószőnyeg. Bővíthető nem akarok, tv, film, minimális zene.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
törölt tag
Én rádiót ilyen szobaantennával zajmentesen sistergés és sugás-bugás nélkül sztereó vételben hallgatok. Sony QS tuneren volt jelszint kijelzés, de a mostani készülékekben ilyen már nincs. A szobaantennám adapterét kihúzva és áramtalanitva használva is tisztán fogja a legtöbb helyi és közeli adót, de egy-két távolabbi rádióadásnak jót tesz az erősités, mert úgy lesz sztereóban is tiszta a vételi minőség. Azért a Digitális TV vételi minőség és DVB-T csatornák folyamatos akadásmentes jelerőssége egészen más történet. Ha közel vagy az adótoronyhoz és nagy a jelerősség, akkor elég egy ilyen antenna. Ellenkező esetben rádióhoz is nagy nyereségű tetőantennát használtak régen is.
-
KovyBoy
tag
válasz
Zsmester89 #4923 üzenetére
Szia,
Látom, te is X1200 mellé nézelődsz. A quartz-ot én is nézegettem az elején a jó ára miatt, talán azt láttam meg elsőre. Meghallgatni sajnos nem volt módom, itt Szeged környékén nem találkoztam vele sehol.
Azóta viszont az alábbiakat hallgatam meg:
Elsőre egy Wharfedale Diamond 10.7-es szettet egy középkategóriás Denon erőstővel, tetszett..
Aztán következett egy Diamond 230-as, ami szintén egész jól szólt. Ami kicsit zavaró volt benne, hogy a mély hagot túl öblösek voltak, kevésbé voltak kifejezőek.
Aztán sikerült meghallgatni egy X1200-ra kötöt Dali Zensor 7-es szettet, eddig ez volt talán a legmeggyőzőbb!
Ami még tervben lenne (és igazán erre is fáj legjobban a fogam), egy Lektor 6-os szett. Egyelőre viszont ennek anyagi akadálya van, kérdés, hogy mire ez megoldódik, kapok e még ilyet a kifutó készletekből.
Zensor/Lektor-ral kapcsolatban fogadnék bárkitől pro-kontra véleményt, esetleg tapasztalatot!
Úgy olvastam (nem emlékszem már, hogy melyik cikkben), hogy a Denon szokott tesztelni Dali hangfalakkal, amiből arra következtetek, hogy vszleg jól együttműködnek.
Felhasználást tekintve igen vegyes igényeknek lesz kitéve, sok film, zene, elektronikustól akkusztikuson át játszik minden.
Csodát nyilván nem várok, viszont szeretném kategóriáján belül a maximumot kihozni a rendszerből. -
BBéci
legenda
válasz
nokia5201978 #4912 üzenetére
Nem ellenállás, hanem impedancia és a frekvencia függvényében változik, tehát nem állandó érték.
Legalább annyi legyen a hangdoboz terhelhetősége, mint az erősítő maximális teljesítménye. -
johnywalker
őstag
válasz
liszi70 #4914 üzenetére
Hát nem tom.Én nagyon a rossz hangzást és szakmaiatlanságot választom még mindig...A tv-t és néhány elektronikai fogyasztót (beleértve még az erősítőt is..akár) nagyfesz. védős elosztón keresztűl csatlakoztatom.De én már csak ilyen vagyok...feláldozva a pontosabb hangzást is.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Zsmester89 #4915 üzenetére
Én a Extreme Audionál venném a helyedben és még spóroltál is 10k és itt 2év a garancia.
-
Smiley
addikt
válasz
johnywalker #4913 üzenetére
Ezert irtam, hogy mindenben igazad van... es teljes mertekben egyet ertek azzal amiket leirtal.
Egyaltalan nem jo megoldas csak mukodik, en nem biztattam semmire, bar ha ez jott le belole akkor keresek egy moderatort es toroltetem a posztot.Sot en annyival kiegeszitenem, hogy ha van lehetosege akkor hasznalja az adott kabelszolgaltato rendszeret, ha jol tudom mind a 3 nagy szolgaltato koax halozatan elerhetoek az FM savok is... viszont ebben is ugyanugy benne van a tulfesz veszelye, mint a futescsonek, szoval erdemes a lakasba bejovo kabelre mar az elejen raakasztani valami tulfeszes cuccot. Lehet, hogy azota mar komolyabb vedelemmel rendelkezo cuccokat hasznalnak, mint amiket meg en ismertem... de ha pl ez a 3 emelettel alattad lako szomszed kolok szamitogepeben eldurran a codegany tapja, ami utan a villany vegigohangal az osszes cuccan keresztul hdmi-n a TV-ig, az siman szetcseszheti a te TV-d/erositod is... arrol nem is beszelek, hogy a tarsashazakban levo elosztokat egy par eve elkezdtek lecserelni passzivrol aktivra, szerintem nem is akarod tudni hogy milyen tapegysegek mukodtetik ezeket.
A keses kepre visszaterve... igenis komoly teljesitmeny ertem el vele, es akkor itt be is fejezem.
-
Zsmester89
őstag
WHARFEDALE QUARTZ Q7/Q1/QC1 5.0 hangsugárzó szett mennyivel jobb a jelenlegi Wharfedale Zaldeknél? Az első most 130e az ediginél, a másik meg a jelenlegi rendszerem.
-
Smiley
addikt
válasz
liszi70 #4907 üzenetére
Sacc/kb mondjuk van 1 meter koax 1 F csati, es egy sima... lehet hogy nincs is 300 forint. Az igazat megvallva az ilyen villam es egyebbre, jobban felek pl a T fele kabelteves oszlop erositoktol mint ettol a megoldastol, nem akarjatok tudni hogyan vannak azok osszerakva... volt szerencsem olyan helyen dolgozni ahol ezeket gyartottak es javitottak.
Amugy tudom fokozni meg... 2012-ben amikor meg a rakparton laktam egy foldszinti lakasban, korbe mindenhol hazak, akkor ezzel neztuk a europa bajnoksagot HD-ben... hozzateszem kertem kolcson elotte egy erositos szobaantennat, de azzal folyamatosan akadt vagy egyaltalan nem ment, mondjuk arra jo volt hogy eltaroljam a frekit aztan alltam neki kiserletezni, es ez a modszer maradt. -
válasz
johnywalker #4909 üzenetére
Azt hiszem, te egy "picit" túldramatizáltad ezt a kérdést.
-
BBéci
legenda
válasz
nokia5201978 #4898 üzenetére
Miért ne lehetne? Semmi akadálya.
-
Köszi, ma másodszor nevettem jót PH-olvasás közben. Egy kérdésem lenne, mi került ebbe 300 forintba?
Egyébként teljesen jól működhet ez a "megoldás", nekem is van hasonló "tapasztalatom".Egyik kedvenc jelenetem.
johnywalker
Egy pici humorérzék kellene! Nyilván nem tuti megoldásként, hanem inkább poénként tette be ezt a képet.
-
adamcsik
aktív tag
válasz
johnywalker #4904 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy BD lemeznél miért nem jelentkezik ez a probléma. Valamint nem minden DVD-nél hallható ez a probléma.
-
adamcsik
aktív tag
válasz
johnywalker #4900 üzenetére
Másik lejátszó-erősítő összeállításnál nincs hanghiba. A gépen sem jelentkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP szerverek áron alul
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest