- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
-
-
zsoika
addikt
Pl. Focal Chorus 706S(150€) frontnak és 705S(100€) hátra? A centere CC700 (150€) ha jól látom.
Canton Chronoból annyiféle van hogy csak na. Az 505, 505.2 center van elérhető árban (150€) , 501 hátra (100€) és 502, 502.2 (200€) frontnak.
Hasonló árban van a két rendszer...kérdés melyik a jobb, illetve melyik illik jobban az Onkyohoz.A mostani szettel is elégedett vagyok hangban csak szeretném jobban feltekerni a hangerőt. A HK MAS nak 65W a terhelhetősége , azért szerettem volna JBL studio 230 frontokat és 235 centert mert hangszórókészlete hasonló (CMMD), sokkal jobban terhelhető és Mo-n is elérhető árban van....illetve az Atmos sugárzó ötletem is megvolt ehhez a szetthez(hkts sat ts60 személyében)
-
BBéci
legenda
válasz
attiss66 #41737 üzenetére
"A Denon AVR-3802monitor kimenet tv-vel össszekötve nem eredményezte a menü megjelenítését a tv-n. Távirányító nélkül nem fog menni szerintem a menü"
Jó néhány nappal ezelőtt leírtam, hogy nem fog menni távirányító nélkül. Nekem, AVR-3802 tulajdonosnak nem hitted el. Mondd, mi a jó bánatos francnak kérdezősködsz itt, ha nem fogadod el azt amit írunk? Nincs jobb dolgod?
-
BBéci
legenda
válasz
Cs1csó #41735 üzenetére
Pont Onkyo hangdobozszettről beszéltem le a másik topikban.
(#41734) meke11
Azért kértelek, hogy olvasd el a topik összefoglalóját, mert abból megtudtad volna, amit csicso említett, miszerint az erősítő árának kétszeresét illik hangdobozokra költeni és abban még nincs benne a mélyláda. -
attiss66
senior tag
válasz
Cs1csó #41738 üzenetére
"de a tudást meg kell fizetni ha nem értesz hozzá hiába csak egy filléres alkatrész csere a megoldás ahhoz rá is kell jönni."
ezzel egyet értek, mázlim volt, egyszer, hogy csak szálszakadás volt az elenállás előtt, a másik meg, hogy hamarabb észrevettem, minthogy kifaragtam volna a bipolkondit.
Végülis az se lett volna nagy gond, csak felesleges lett volna, mivel nem az volt a hiba, plusz a szerelőnek adtam volna plusz munkát, nekem pedig plusz kimenőpénzt a zsebemből.
-
Cs1csó
titán
válasz
attiss66 #41737 üzenetére
Na igen ha valaki ÉRT hozzá akkor akár fillérekből meg lehet javítani egy műszaki cikket - a szervizekben ezt teszik majd jó vastagon kiszámlázzák a munkadíjat - de a tudást meg kell fizetni ha nem értesz hozzá hiába csak egy filléres alkatrész csere a megoldás ahhoz rá is kell jönni.
-
attiss66
senior tag
Na, hétvégén elvittem a szerelőhöz a centeremet, amin nem szólt a magas. Magas ellenőrizve, az jó, tehát valszeg a hangváltó és abban is a kondi, mert az elenállások általában szívósak/magyarázta a szerelő/. De, mivel "befalaztam"
/3.3 cm vastag kőrisfa boritás/ így nem tudja kivenni a váltót, nem tud vele mit kezdeni. Ötletet adott, hogy talán belülről kiüthetem faléc és kalapács a váltót, ha nem kontakttal van beragasztva.
Hazavittem, szétszedtem, kiütöttem, nem kontakttal volt beragasztva, nem is volt szerintem ragasztva, csak a váltót körülvevő henger alakú műanyag bordázva volt és az szorította oda a forgácslaphoz.
Nem ért rá, csak jövő héten, én pedig mivel türelmetlen vagyok, el kezdtem kifaragni a kondit a masszából, hogy majd veszek olyat és beforrasztom. Akkor látom, hogy az ellenállás előtt el van válva a forrasztás. Összeérintettem, és szólt a magas. Hoppácska. Még jó, hogy nem faragtam ki a kondit.
Összeforrasztottam, összeszereltem. Már nem tompa a center, ez volt a baja. És nem csak a tompaság javult, hanem az összhangzás javult óriásit. Tehát, hogy mennyit számít pl, ha a rendszerben nem egyforma a hangkaraktere a hangsugárzóknak, itt csak tompább volt és durván leredukálta az összhangzást.
A Denon AVR-3802monitor kimenet tv-vel össszekötve nem eredményezte a menü megjelenítését a tv-n. Távirányító nélkül nem fog menni szerintem a menü, bár a zsibin valaki azt magyarázta, hogy az előlapon ugyanazt be lehet állítani, mint a távirányítóval. Hm, meglehet, egy órát harcoltam a gombokkal, de mindhiába, menü nincs gombokkal.
A frontok és a center távja fülre rendben is, de a hátterek már valószínüleg nagyobb távra vannak beálítva, mint kéne. Az is mekkora javulás lesz, ha a távok be lesznek állítva/ha meglesz a távirányító/.
Tervezek a bandpass mellé, vagyis a jobb oldali front és a center közé valamilyen kisebb teljesítményű aktív zárt sub-ot, ami vagy 30-35 Hz től indul, a sub.kimenet elosztózva. Szerintem dobna a hangzáson. De a bandpass-t nem iktatom ki, tetszik a hangja/ és nem utolsó szempont, hogy tudja a 18 Hz-et/.
-
Cs1csó
titán
válasz
meke11 #41734 üzenetére
Nem akarlak elszomorítani de az erősítő árának a 2x-ét kellene hangfalakra fordítani. Valami ilyesmi legalább kellene: JBL Arena 170 5.1 Hangfal
150k alatt kb. 5.0-ás rendszerek vannak. 150k-ért ilyenek vannak: Onkyo SKS-HT588 5.1 Hangfal
-
meke11
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Denon AVR-X1500H erősítőt, milyen hangsugárzó szettet javasoltok kb. 150000 Ft-ig (lehetőleg 5.1.2 legyen) 25 nm-es nappaliba?
Válaszokat köszönöm.
-
zsoika
addikt
Pont most néztem meg. 838 380eFt és a HK Mas 5" nem lehet meghatározni ...Mivel azok egy mini hifi hangfalak.
Saccra jbl studio 220-230 között ...olyan 300eft az 5.0.
Én is érzem hogy mostmár kevesek ,de azt gondolom hogy egy Aria szett meg nagyon sok volna. Ariánál szerintem megint azt érezném hogy kevés az AVR.
Valahol a kettő közolött kellene találni v.mit.
Tomi Canton Chrono val használta....esetleg az ? -
BBéci
legenda
válasz
#46129152 #41723 üzenetére
Egyrészt kamu a 7x170 watt, pláne a 9x170, másrészt ha csak a teljesítménye negyedét használod ki, akkor is jobb hangot kapsz, mint a két kategóriával alacsonyabb ligában játszó erősítőktől.
Jó választás az 551R, az USB pedig felesleges, soha, egyetlen erősítőn nem használtam. -
törölt tag
válasz
mettek #41717 üzenetére
Ezek mind szépek és jók. Ha nem csak egy 12 nm-es helyiségbe kellene,nem is kéne gondolkodni annyit.
Valami "törpe erőműben" gondolkodok. 7X vagy 9x 170 watt azért túlzás nekem. A SUB-ot így is csak néha kapcsolom be.
Nagyon szemezek a Cambridge Audio Azur 551R készülékkel, akár lemondva az USB-ről.
Ez elég kicsi, és elég nagy is ahhoz,hogy a Mission Volare szettet megfelelően meghajtsa. -
törölt tag
válasz
zsoika #41715 üzenetére
Pont ez a bajom nekem is. A teljesítmény nem is lenne olyan fontos, persze ne erőlködjön 40-50 watt előállításakor, szolgáltatásban is elég egy kis net-rádió, USB lejátszás magas minőségben,meg a hdmi csatlakozások.
Valamiről mindig le kell mondani,a másik kárára.
Külön van mindenre készülékem, de szeretnék már egy jót találni. -
zsoika
addikt
válasz
#46129152 #41710 üzenetére
Igen 2012-ig. A tx nr x3x tól oké (például ami volt nekem 535 és ami van 838) már átdolgozott, növelt hűtőbordák+venti.
Őszintén. Szerintem pocsék a hangja mozin és sztereón is....valahogy nem sikerült nekik az az évjárat. Pedig ígéretesnek tűnt a felszereltsége. Elég nagytudású készülék a kategóriájához képest . Az 525 még pocsékabb.
-
törölt tag
TEAC AG-D500 alias ONKYO TX-NR515
Valaki használ ilyen készüléket? -
Daywalker
addikt
válasz
motoroskanál #41705 üzenetére
Az általam említett epson nem 15 éves, szóval kár ezzel jönni, egyelőre kár győzködni. Kinek ez, kinek az, nem véletlenül van életben MÉG mindkét technológia.
-
-
BBéci
legenda
Te sem írtad, hogy szerinted hülyeség, én sem fogom. Magától értetődően mindenki a saját szubjektív véleményét, álláspontját írja le.
Az igazán jó DLP vetítők drágák, bár néha ki lehet fogni használtan félmilliónál olcsóbban is, de azok öregek és bármelyik pillanatban meghibásodhat a DMD chipjük.
Nincs tiltva a belépő topikban a haladó termékek említése, ahogy a haladóban is szóba kerülnek olcsó cuccok. Ha nem tetszik, ugord át! -
qqzs
őstag
válasz
tomyka74 #41701 üzenetére
Usb driverol. Ha fulframe csaladit meg kamerarol. Vetitok ugyanugy mint a3D tevek ismerik a alpbol a OU es SBS formatumokat.
Héra prémium feher falra vetitek 3meter szelesben.--------------
Bbeci: ez a belepo topik. nezzel neha fel a cimre legyszi, bocs lehet csak tul koran van az izem kivan mar a az eppen jo hasznalt masfelmillios cuccokra. Nem azert mert nincs masfel milliom hanem azert mert ez hujeseg. Tehat nem azzal elvezek amivel tudok hanem aminek van ertelme.
De az is megoldas ha odairod hogy (szerintem) mert anelkul tenykozlesnek hangzik az egyeni szubjektiv velemenyed
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest