- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Módosította az előző generációs Dimensity csúcslapkáját a MediaTek
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- ASUS ROG Ally
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #20363 üzenetére
&arcitec:
mielőtt elkezdene szárnyalni a fantáziátok, akkor leírom ide, de nem szeretném hogy a modik ezért fenékbe billentsenek, hiszen ez a létező legnagyobb off amit ide írhatok. az a durva az egészben ahogy történt. épp vasárnap három déztem az új OLED tévén, és egyszer csak elment a kép, majd pár másod percre a hang is és lefagyott a popi.
nah mondom megint elszállt a tévéde akkor miért fagyott meg a popi?
újra indítom a filmet, ami megy újabb pár percig és ugyan ez a jelenség. többször egymás után, majd mikor újra indult a popi, belépek a film mappába és nincs elérhető tartalom felirat fogad.
belépek még néhány mappába, ahol ugyan ez a felirat. feltápászkodom a fotelből és ránézek a "szerverre" mire minden ott van, csak a filék kiterjesztése megváltozott és valami e-mail cím került bele, valamint valami közel 30 karakteres id azonosító sornak tűnő karakterek és egy felirat fogadott angol nyelven, bármire is kattintva a gépen belül.
majd google fordítóval lefordítottam és azt írta hogy az ön állománya "hackelés" (nem pont ezt a szót használta a google), áldozata lett és az alábbi linkere kattintva ellenszolgáltatás fejében az alábbi ID alapján, megvásárolhatja az "uralmat a tartalma" felett.
no erre a linkre már nem kattintottam, bár meg kellett volna néznem mennyit kérnek érte.
azonnal kezdtem utána nézni mi is ez, persze előtte kitéptem az összes utp kábelt, minden eszközből, persze ekkor már mit sem ért.
minden, hangsúlyozom minden, az összes gyerek fotó, az összes munka állományom - üzemelek vagy 15 weboldalt - az össze céges adat (erről volt munkahelyen biztonsági mentés) de a többiről, semmi nem volt.
tisztára olyan volt mint a 19. század
no ezek után,mert egyszer vagy 15-20 éve amikor még netszalonban dolgoztam, és bekaptunk file zabáló vírust, akkor minden gép le a netről, - mert a szemem láttára fertőzték oda vissza egymást a pc-k, ott is volt 10 db számítógép, és akkor még nem volt SSD hogy gyorsan végezzünk a gépek rendbe rakásával, így egy napra be kellett zárni a szalont - hogy ne legyenek hálózatban egyesével törölni minden HDD, formázni a hdd-ket és egyesével feltelepíteni a gépeket.
no itthon is ezt csináltam, a sok hdd-ket egyesével formázni, mindent törölni, és elkezdeni a gépek újra telepítését. úgy hogy még teleptő lemezem sem volt
szóval telepítőt vadászni, még a gyári alaplap telepítúket is kinyírta.no amikor ez elkészült, akkor biztonságossá tenni a hálózatot.
idő közben megrendeltem egy 250 megás netet a telekomtól, még gondoltam is magamban, de jó legalább lesz "jó net".
természetesen ezzel is szívtam két napot, mert az új eszköz, eléggé gyerek cipőben jár, természetesen 2013-as szoftver van rajta.
kicserélte a srác, majd elment, és azóta, nem volt belső hálóm. persze időközben kiderült hogy egy beállítás volt a ludas, de ez is két napba telt mire kiderül, ne meg a szuper szervizesük közel egy órás munkájának, mire kiderült hogy olyan instabil a firmware a HGW-n hogy szinte minden egyedi beállítás után vagy újra indítás, vagy reset, és vissza tölt a mentett konfig.
azt mondta a srác hogy javítani fogja a T majd csak nem tudja mikor. mondjuk a T munkamorálja alapján, erre még az idén van esély, de nem biztosde mindegy nem bántom őket, mert amúgy elégedett vagyok velük, alapvetően.
az elmúlt heti inaktivitásom oka ez volt.
a lényeg a virus okát a mai napig nem tudta meg mondani senki.
igazából én magam arra következtettem hogy mivel egy rakás weboldallal kapcsolatban azonnal frissítés, vagy módosításhoz kellettek az itthoni tartalmak, és kiraktam a netre a hálózatot hogy mindent el tudjak érni, bárhol is vagyok, - mert a munka és a megrendelés a legfontosabb, ezért is szeretik a munkám és a hozzáállásom (és ez nem öntömjénezés, mert a megbízók mondják) - és sajnos nem figyeltem oda a védelemre az elmúlt években, pl hogy a windows távoli kezelésnél cseréljem le az alapértelmezett portot amit régebben meg is tettem, valamint hogy a külső fiók amit használok a távoli eléréshez ne legyen azonos azzal amit itthon is használok, ezek jelszavak időközönkénti cseréje a biztonság kedvéért stb...
sajnos belekényelmesedtem abba hogy ezekre oda figyelje mint régen, nagyon belemerültem másba, és ez rovására ment a többinek
, vagyis egyszóval, magamat hibáztathatom ezek miatt.
nem baj mindenből tanul az ember, én ebből is tanultam, ami nem ől meg, az megerősít, bár ha ez igaz, akkor én olyan erős vagyok mint HULK
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest