Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz KaqXar19 #7027 üzenetére
#7025MasterMark , #7026bambano : Köszi az infókat napkban/hétvégén megnézem, és tüzetesen végigolvasom a cikket.
#7027KaqXar19 : Új gépet nem akartam venni, Dockerben és VM-ben is igen működhet a dolog. HA Supervisor kell, ezért Docker kilőve, mert azt nem tudja.
Xpenology NAs-on HA iso-t futtattam úgy hogy 1 magot adtama rendszernek 3GB rammal de nem volt túl acélos.
Zigbee USB Dongle-t is használok néha 1-2 apróbb hiba volt használat közben, amire keresnek kellett a megoldásokat, viszont úgy döntöttem kiszedvezem a dolgot egy saját eszközre.
T630+8GB ram +128GB-os SSD+20"-os monitor 27k-ért tudtam venni, ami szerintem elég baráti, RPI-t akartam venni, de eléggé elszálltak az árak mostanság.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
bambano
titán
válasz KaqXar19 #7125 üzenetére
van itthon egy i7-8700k-s konfig. mivel én nem játszom, nekem elég a prociban a videó. meg van egy amd-s. az amd-s ugyanolyan felhasználás mellett pont háromszor annyit zabál. a 8700k megvan 37 watt körül, az amd 90-től indul és 120-ig felmegy úgy, hogy nem sok semmit csinálok. Az amd-ben van videokártya.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
MrSealRD
veterán
válasz KaqXar19 #7121 üzenetére
Úgy emlékszem az ECC-s memória többet kér mint egy sima... de most nem találom, hol olvastam.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
noorbertt
őstag
válasz KaqXar19 #7168 üzenetére
Proxmoxhoz nem kell a truenas. Avagy minek?
Synology meg jó dolog főleg Ios mellé.
Patice:
https://www.wundertech.net/how-to-install-xpenology-on-proxmox-dsm-7/
En ezt nézegetem, nem bonyolult és ha jól tudom a redpill készítője frissitest is csinál , bar nem mentem bele annyira.
Szvsz tuti nem adnék neki komplett HDD-t. -
MrSealRD
veterán
válasz KaqXar19 #7168 üzenetére
Truenas milyen konfiggal megy nálad? Nem visz el sok memóriát fölöslegesen?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
noorbertt
őstag
válasz KaqXar19 #7221 üzenetére
Nekem proxmox alatt van a OPNSense és gond nélkül megy már egy jó ideje.
Van állandó backup de egy nagyobb mokolas előtt manuálisan is nyomok neki és semmi baj.
persze ettől függetlenül jogos amit írsz.
Xpenology is fent van 7-es verzió jó dolog de csak nyilvanos megosztás és Ios backupnak használom. -
yanpec
aktív tag
válasz KaqXar19 #7264 üzenetére
Ha újratelepítem akkor, az adattárolókat nem fogja törőlni mikor hozzáadom újra? Szívás lenne de nagyon. 😱
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
-
ViZion
félisten
válasz KaqXar19 #8741 üzenetére
+1 a PVE topikra.
Ha nincs cluster, akkor sokminden kikapcsolható. Proci energiamenedzsmentre Proxmox helper scriptben találsz futtathatót, amivel beállítod, ahogy szeretnéd. Valamint a Powertop, hosszadalmas eljárás, hagyni kell futni pár órát, restart és autotune. Utána szépen kezeli a C stateokat.
Az inteles 12-15 W idle azért nagyon szerény, nem tudom, h milyen konfignál lett olyan alacsony, amikor a legtöbb chipset + RAM már 10 W alapból, ehhez a CPU idle 10 W és a kártyák, SSD, miegymás...SOC voltage-t vedd 1,050-re, esetleg lejjebb (950-1000 mV), ahogy még engedi és stabil. BIOS energiagazdálkodásokat engedélyezd, mert lehet ott van tiltva, vagy performance-ra állítva valami. HT-t kilőni felesleges, OS vezérli jól. PBO-val lehet még kísérletezni, negatív freki és -25 CO mondjuk.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MrSealRD
veterán
válasz KaqXar19 #8741 üzenetére
Bár én újabb generációra gondoltam azon belül is... Viszont ettől függetlenül az gyanús, hogy C2-ig megy le max... az a kérdés, hogy általános, vagy nálad egyedileg okozza valami. De többiek tippjeit érdemes megnézni. Az a 68w idle, kicsit soknak tűnik.
-
R a y
senior tag
válasz KaqXar19 #8986 üzenetére
Azért 2016 eleje óta fut, erre nem panaszkodom A 2 terrás WDREDben több mint 72000 üzemóra van, a NAS tápja is bírta a strapát. De most nekem ez a win szerver jobban fekszik, chrome rdp-vel menedzselem.
Még év elején én is akartam építeni egy játszós-hobbi itx gépet (akkor még tervben sem volt a NAS csere, és nem is NASnak akartam ITX gépet), de amilyen ITX lap árakat láttam, gyorsan le is tettem róla.Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
inferno88
őstag
-
markussandor
senior tag
válasz KaqXar19 #9082 üzenetére
A táp állandóan megy, ezzel lehet indítani, leállítani.
És erről fogom leszedni a 12 V-ot a szekrény oldalára tett ventilátornak. Az most sima adapteren van.Volt egy olyan elképzelésem, hogy a laptop tápból csinálok 12 és 5 V-ot a vinyóknak, de ehhez vennem kellett volna két megfelelő teljesítményű step down dc dc konvertert.
A másik elképzelésem az volt, hogy a microserver 12 V-jából csinálok 19 V-ot a laptopnak, de a köcsög dell nem megy mezei 19 V-ról, kell neki egy azonosító kód.
Így maradtam a két tápos módszernél. -
markussandor
senior tag
válasz KaqXar19 #9087 üzenetére
Egy fél napig írtam, remélem elégedettek lesztek az eredménnyel :-)
HP microserver + Dell Latitude 7490 = DIY NAS -
-
vzozo
senior tag
válasz KaqXar19 #9158 üzenetére
Nálam egy 6U-os 10"-es szekrényben muzsikál egy tiny PC + 2 külső vinyó. Borzasztó kicsi, főleg, hogy az elektromos elosztó és a tápok is a szekrényen belül vannak. Talán be tudnék tenni egy 3. külső merevlemezt, de a hűtés akkor már kihívás lenne.
így is pluszba vágtam egy nagy lyukat az oldalába, és egy 12cm-es venti kapcsol ki-be egy hőfokszabályozó által vezérelve.
Long story short: nálam ez kényszer volt a lakásban elérhető hely(ek) hiánya miatt. Egyébként nyilván nagyobb cuccban gondolkodtam volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest