Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- MSI Thin: gamer notebook két változatban
- OLED TV topic
- Gyári Adreno meghajtóval jelentkezett a Qualcomm
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Acer M511: kompakt projektort próbáltunk ki
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz Pista0001 #1639 üzenetére
"...a 3,5-esek mindkettőt..."
És valóban! Így már kijön a 4.4W. Ezzel a 2. és 3. megválaszolva, az 1.-nél meg akkor gondolom "és" köti össze a kettőt."...mindegyiken fel van tüntetve..."
Ez eddig fel sem tűnt...és most hogy megnéztem durva különbségeket láttam.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz Pista0001 #7470 üzenetére
Egyáltalán nem akarok elmélyedni.
Van is egy ilyen gépem itthon. De szerinted milyen szoftver környezetben és torrentklienssel torrentezzek rajta, ami a leg fájdalommentesebb? (Nem szeretnék napokat eltölteni egy új szerver / nas OS megismerésével ha nem feltétlen szükséges...) Annyi jó lenne ha a fő gépemről elérném a torrent klienst rajta. + Most is erről a kis optiplexről mennek a filmek, ez van a tv mögött okosításnak, mivel a tv még nem okos... 😅 Köszi!!!Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz Pista0001 #7476 üzenetére
Köszi a segítséget! Mindenkinek!
Akkor az egyszerűség jegyében így lesz első körben.Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
racskobalazs
senior tag
válasz Pista0001 #7657 üzenetére
Köszi mindenkinek, az ötleteket, végül kicsit átgondoltam ezek alapján így elvieleg olcsóbbra jövök ki és az igényeknek megfelel ha minden igaz.
Az asztali gépben van 2,5g bővítőkártya alapból, így akkor az új terv, hogy veszek a nasba is egy ilyen kártyát, és ezeken át csak a NAS és a gép lesz összekötve, a sima alaplapi gigabites portok meg mennek a routerbe. Így ha igaz elérem kívülről is ha kell, s a két gép között egy erősebb link lesz.
Ez így kb 15k a ~60k helyett. S mivel semmi más eszközöm nincs (jelenleg) ami 2,5g-t tudna így kicsit overkillnek érzem a switchet.Nem fognak összeveszni? Gondolom jól kell címezni az adaptereket, s az elég?
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
válasz Pista0001 #7799 üzenetére
Hát, ezaz, hogy az Asrock lap több mindenre is jó lehet, azt építgethetném akárminek és akármibe is. Retrós miniPC-nek is jó lehet akár egy miniházba, de elsődlegesen NAS-nak kerestem volna alaplapot, amihez az ASUS több, mint elegendő. Ahhoz az a 2 magos kis processzor is elég szerintem, hogy egy OMV elfusson rajta és a tévén arról nézzem a filmeket.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
ProNoob
tag
válasz Pista0001 #8053 üzenetére
Köszi az ötleteket. A linuxos smb és qbittorrentes megoldás tetszik, csak bele kell ásnom magamat kicsit a témába, mert csak windowsos tapasztalatom van, linuxos nincs.
i9 14900K, ASUS ROG Maximus Z790 Apex, XPG LANCER ROG 32GB 7000MHz c32, ASUS ROG STRIX RTX 3090 OC, Lian Li O11 XL ROG, ROG Ryujin II 360 ARGB, Samsung 990 Pro, ROG THOR 1200W Platinum, LG 34GN850-B
-
Pista0001
addikt
válasz Pista0001 #8302 üzenetére
Helyesbítek, sff-ből akad, amibe csak 2 bővítőkártya fér.
Néztem képeket mt modellekről. HP-nél a 600-as és 800-as modellekbe legalább 3 3,5-es hdd fér alapból, a 400-asba csak 2, viszont csak a 400-nak van 5,25-ös helye, a többibe noti odd megy, ha jól látom. Dellnél úgy látom, mindegyikben (3020, 7020, 9020) 2 darab 3,5-es és 2 darab 5,25-ös hely van. Úgy rémlik, láttam már 2 5,25-ös helyre való, 3 3,5-es lemezt fogadó keretet
[ Szerkesztve ]
-
válasz Pista0001 #8311 üzenetére
Viszont egy brand gépben nem gyárira a tápcsere elég körülményes lenne. Van egy HP gépem talonban 4 gen Intel 8 Gb ram, viszont az alaplapi tápcsatija nem a megszokott 20+4, hanem 10 tüske egy sorban.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
5leteseN
senior tag
válasz Pista0001 #8318 üzenetére
Szerintem az aránytalanul sok erőforrást és túl drága összetevőkre lenne szülség, ha csak 10W körüli teljesítményből kell megoldani: én lecserélném a két szupert-rendi modón gyárilag össze-töpörített dobozos(és emiatt szinte tovább-fejleszthetetlen)gépet egy használható mini-házas brand darabra, éééés: minden(hely-. táp, RAM, CPU...) gond megoldódik!
Sőt: még marad is kis HUF-tartalék a fejlesztésekre.Felnőttek vagyunk, kicsit felnőttesebben fogalmazva: A hozott anyagból gazdálkodás kényszeréből adódó "puki-reszelések" helyett vágjuk át inkább ezzel a Gordiusz-i csomót a szakterület "Nagy-Sanya" módjára
... nevezhetjük "huszárvágás"-nak is ám!
[ Szerkesztve ]
-
-
Sanchez638
addikt
válasz Pista0001 #8587 üzenetére
Lehet itt a csoportba, lehet máshol olvastam, hogy az L-es és a T prociknak kisebb a minimum fogyasztása. Talán intel féle gazdaság politika.
Kettő fujitsu gépen volt. Az elsőt tartottam meg, abba egy i3 4330 lakozik és ott is 18-20watt körül vagy a teljesítmény felvétele. Lejjebb soha nem tudtam menni.
De talán a lapcsaládban is volt róla szó, hogy ezek a mérők nem erre vannak kitalálva. Nem ilyen kicsi fogyasztás mérésre.
Viszont a napokban méregettem az üresjáratot, hogy a Dell T110 II, E3 1220V2/4x4TB Sas 7.2 lemez, 4x8GB ECC ram jobban fogyasztott, mint a Perntium G4400, 2x4gb ram. Kisebb fogyis raid kártya és itt is a 4x4TB lemez. Majd 10w volt a különbség..
Pedig bronz 250w körüli tápokról kapják az enerdzsit..
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
ViZion
félisten
válasz Pista0001 #8590 üzenetére
A turbo be van kapcsolva, de mivel 90% idle, így kb. tökmindegy. Pont az a lényeg, h idle keveset kajáljon, de ha kell a kraft, akkor legyen.
A 2 HDD nincs 10 W, mert az egyik backup, azt lekapcsolja. 39 W a fogyasztás mentéskor, ilyenkor mindkét HDD üzemel, procit is terheli kicsit.Igen, vannak T és S procik, ahol nincs semmi tiltva, csak visszafogták a sebességet.
AMD volt a nagy király anno, a letiltott magokkal... olcsón lehetett sokmagos procihoz jutni így, mert az ilyen procik nagy részénél (átlag otthoni felhasználásnál) nem volt baj a feloldásból.Érdekes lenne egy P+E magos konfig idle fogyasztása, van vkinek ilyen?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Pista0001 #8592 üzenetére
szerintem alaplap függő is, de C state az OS függő is. Nem vettem észre, h turbot kapcsolna, de nincs is 100% cpu adva semminek, lehet ezért.
Gosund sp1-el mérem, egy tizedesig mér.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Pista0001 #8594 üzenetére
külső táppal együtt méred?
Érdemes kocka táp + panel/pico psu-ra váltani?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
5leteseN
senior tag
válasz Pista0001 #8585 üzenetére
Kicsit kimaradtam, bocs!
Korábbi itteni hsz-ekből átlagoltam ki az említett fogyasztási értékből becsülhető megtakarítást, + a tipikusan erre a cálra alkalmasként emlegetett (a "lapított"=>FFS/UFFS, brand-es) irodai asztali-gépek fogyasztásait néztem, amik 50W-tól indultak, főleg a HDD-k számától függően.
Az említett "lapos"(DELL Latitude 3500) fogyasztása lecsukott kijelzővel 7-12W közötti, egy SSD-vel, netezés közben, W10.
Az a tapasztalatom, hogy egy szénné (BIOS-)bogarászott, kikapcsolgatott, ex-irodás brand-es gép se tud a duplájánál kevesebbet, de inkább a háromszorosa egy kicsit is lazábban beállított gép fogyasztása.
A 7-12W saját mérés, "friss-ropogós", napokkal ezelőtti, egy a Covid végén vásárolt 15€-s digitális fogyasztásmérővel. Pillanatnyi fogyasztás az értéket írtam, de alig változott a fél perc alatt, amíg néztem(többször ránézve még a későbbiek során), megbízhatónak vehető érték.Az üresjáratos időben(Idle) meg egy "lapos" már csak a konstrukciós elveinél fogva is a töredékét fogyasztja egy 5-10(+) évvel korosabb asztalinak. Munkaállomást-szervert meg házi célra, ilyesmire gondolni sem szabad: az otthoni szerveremnek csak a táp-ventije+(a táp)készenléti fogyasztása (kikapcsolt szerverrel) is 10W körüli(ML350p/1200W).
Ha ilyen célra folyamatos üzemben használnék egy "lapost", akkor szellőzéseit kicsit "akadálymentesíteném" és 1-2 tartalék hűtőventit beszereznék egy leárazás alkalmával.
Az említett Latitude 3500-asnak 2 SSD helye van és 3 USB 3.0-ja.
Ez szerintem egy kicsit átgondolt háziszerver/NAS használat esetén elég, ha egy kicsit is modernebb és emiatt kisebb fogyasztású tárolók (SSD-k, 2,5-es HDD-k) kerülnek alkalmazásra. Kicsit drágább, sokkal megbízhatóbb, sokkal kevesebbet fogyaszt, mint egy(vagy több), elsőre olcsónak tűnő vételes régebbi (szerver-)HDD-re alapozni. Természetesen van WiFi-je is és Rj-s hálózata.Olyat nem javasolt korábbi szerverből (házi-)szerver/NAS-átépítős megoldás is lehetséges, de ez esetben meg a nehezen csökkenthető fogyasztás miatt az lehet egy (mazochista) megoldás, hogy venni kell egy napelemet, ami tölti a szerver előtti szünetmentes aksiját, és fogyasztási probléma huszárosan/Gordiuszosan megoldva, a'la Nagy-Sanya.
...de ez már egy másik (vad ) terület.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz Pista0001 #8597 üzenetére
Az ITT említett (Celeron 847 integrált processzoros)összeállításra gondolsz?
Nincs vele semmi gondom erre célra, bár a teljesítménye "kicsit" harmatos a Latitude 3500-zal összehasonlítva.
Teljesítményét tekintve egy szinte már bármi másra alkalmatlan tudásszint fogyasztását állítjuk szembe a pár évvel ezelőtti szokásos otthoni-asztali gép szintjével rendelkező "lapos" tudásával. A körte és alma összehasonlításának példája jut eszembe erről.A házi-szerver/NAS célra a tízezrével lecserélt HP/DELL/egyéb brand(nem brand) asztaliakra gondoltam, amiket az elmúlt egy évben többségében tervezett és kivitelezett több fórumtárs bevetni ilyen célra. Például a hw-apróból szemezgetve.
Bár korábban nem említettem(fentebb most megtettem), hogy konkrétan milyen típusok-modellek váltásaként gondolok a házi-szerver/NAS területen az általam emlegetett "lapos" kategóriára.
Így letisztázva az előzményeket, jobban érthető, hogy mire gondoltam. Nem bontottam ki teljesen az előzményeket, és a részleteket. Bocs!Ezt a Celeronos konfigot most látom először, míg a többivel sokszor találkoztam a közelmúltban ezen a felhasználási területen.
Ezért vettem ezeket az ex-office asztali-PC-ket "alapnak". Ha valaki aki ilyet használ erre a célra és benéz mostanában, pár adatot szívesen vennék(vennénk, szerintem) akár HW-info-s, vagy egyéb fogyasztási számokat tekintve.
+Érdekes, hogy a szerintem aktuálissá váló termékcsoport, szintén eredeti feladatukból (főleg marketing okok miatt) kiöregedő és valójában jól használható vasak, csakúgy mint ez előző házi-szerver/NAS célra alkalmazásba vett (és a marketing-süllyesztőbe került) irodai gépek tömege is volt.
A (IT-)történelem (is) ismétli önmagát![ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz Pista0001 #8599 üzenetére
Értem, én is erről a kategóriáról beszélek, de a hsz-edben("... A brand irodai gépes adataidat pont az imént cáfolgattuk meg, 1 ssd-vel 20 watt alatt mértünk....") említett "pont imént" az a Cerkára illett. Nem bántva szegényt, de ha adnának tízet ingyen, abból is 2-3-at tartanék meg(de lehet, hogy azt is csak tiszteletből, hogy ne sértődjön meg az ajándékozó)!
A mindkettőnk által említett CPU-sávban is lehet párosan venni egy "huszasért"(ezer HUF) komplett ex-irodásat, ami egyébként nem is rossz vétel, mert akciósan meg-van a tartalék alkatrész is. Az viszont érdekelne valóban, hogy egy ilyennek mennyi az üresjárati fogyasztása és az "éles"!
Itt pedig (gondolom és, erősen) meg lesz az a kettes-hármas szorzó a Watt-oknál a "lapos" ellenében!Én egyébként még ezeknél sem rugóznám túl a fogyasztás-csökkentést a használhatóság ellenében, mert a korábban általam emlegetett (és nekem is egyre szimpibb) "használt UPS+(használt)napelem" kombinációval lazán tud akár nullás lenni az energia-egyenleg, és nem kell egyre használhatatlanabbá (BIOS-ki)kapcsolgatni szegény méltatlanul lecserélt asztaliakat.
Az ex-irodások hasonló(tól dupla teljesítményig tartó) W-os tápjaik +2-3-5W-okat esznek, ami a laposok eleve takarékosra tervezett ilyen tápjainak a duplája, és ez bizony jelen van szinte minden más elemnél is a "lapos" javára.
Összegezve ezt az alapjaiban eltérő tervezési elvet a Watt-ok szempontjából: "Ennyike"!Az egyik(az ex-irodásak) tartósabb, viszonylag kevesebbért karban-/üzemben tartható, a laptopos "kevés-Watt" x 2-3-4-szeres fogyasztás árán, ami egyébként még így sem tragikus.
"Meglepő módon": mindkettőnek van előnye és hátránya.
Az már az én véleményem, hogy emellett az itt is érvényes általánosság mellett, az egyik előnyei növekednek(a "laposoké"), a másik pedig a még sokáig jól használható, de innen is "kifutó-típus". -
5leteseN
senior tag
válasz Pista0001 #8601 üzenetére
Visszaolvasva is az az összegzés jön ki nekem, hogy 20(de inkább 25)W alá nem nagyos sikerül a üresjárati fogyasztást vinni olyan ex-irodás/ex-szerver vasaknál, amit egy laposra is rá lehet simán dugdosni külsőnek.
Ha lehet nyilván kerülendők lennének a 3,5-es féltéglák a "laposnál", de altatás-hibernálás nélkül tudja használva, alapból a 7-15 Watt-ot, egy rendszer-SSD-vel, netezve, Yt-ozva.
Ez a használati mód pedig egy házi-szerver/NAS üzemmódnál jóval több elektront mozgat meg, a nem épen erőforrás-takarékos W10-en, a bekapcsolt turbóval, és semmi feltelepíthető takarékoskodó programmal, amik ezért vannak bőven, és tudnak is csökkenteni.Ezekből bizony nekem az jön ki, hogy Linux(ok) alatt sokkal hatékonyabban, turbó nélkül, egyszerű MHz-(=>fogyasztás-)optimalizáló programmal felezhető az én említett 7-15 Watt-om még a "laposoknál".
Én most lassan cserélek is "felém" laposra mindent, amit komolyabb kompromisszum nélkül lehet.
A szervereknél meg a nem használt(=>kikapcsolható: ILO, ATA, 2.CPU, 10+CPU-mag, egyebek ...) alaplapi funkciók meglepően sokat "esznek" ám!!!
A régebbi (de ide sokszor még jó/használatban lévő) korábbi, kiöregedett szerverek RAM-jait kidobják/kilóra adják már(nekem is vannak). Az L-es RAM-ok meglepően sok Watt-al csökkenthetik a fogyasztást a "sima", ECC-s, biztonságos szerver-használat miatt a szokásos asztalinál magasabb feszültségen futó eredeti RAM-oknál. Ezek "zabálnak"!
Az említett "laposok" 16-30 GB-ig bóvíthetők, 50€ körül 8GB-osak, 100€ felé 16(lesben állással akár 32)GB-os is elkapható.
Linux alatt ez a 8-16GB(=>32GB-ig) mire nem elég?
Most rakok össze magamnak egy 16GB-os(=>32Gb lesz majd) eGPU-s darabot AI-ra, Windows-zal !!!Ínyenceknek: A neten olyat is láttam, hogy cserélték a szerver-táp alapban 3-4-5W-os=>15W-ig pörgő hűtő-ventijét kompatibilis 0,15W-1,5W-osra(talán Noctua volt ), ami csendesebb is lett, bár írták, hogy az eredeti (és immár szükségtelen) 750W-os áramokhoz nem lenne elég, de az új (home-server/NAS)feladatában 70-et sem kell már a tápnak csinálnia.
Javaslat ex-szervereseknek: Aki kicsit is ráér, fillérekért tud már eBay-es L-es DDR3-ra(ECC) váltani a szervereknél4x4GB-nál 4-6-8W is lehet a különbség az L-esek javára(ha tudja az alaplap!!!) .Aksinál meg nekem eddig kb 10:1 arányban bejött a mélyhűtős Li-akksi regenerálás! Pontosítok: tízig számoltam az "ejha-most-is jó-lett" eseteket, 3 év alatt egyszer nem jött be a sokból.
Meggyőzni nem akarok senkit, 30% alatti aksival kipróbálni saját felelősségre, nem túl nagy a kockázat!
"Bátraké a szelence! "Recept:
* lemerít,
* légmentesen csomagolva 1-2 nap mélyhűtő,
* 1-2 nap visszamelegedés, a csomagolásban,
* kobont-feltölt/tesztel-(elégedett-)használat...
* bónusz: siker-sör elfogyasztása!Saját tapasztalat: legkevesebb 70+%-ra vissza épülnek, vagy 10-ből-egy változatlan(ul kevés %-os marad).
OFF vége![ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz Pista0001 #8611 üzenetére
Igen, jelenleg is mindenem meg van hozzá csak a leválasztás nincs meg.
Azaz, van napelemem, itt minimumot nem tudok írni, hogy egy kis rendszerhez mi kell, mert nálam az egész házat ellátja.
Van 2db inverterem, egy klasszik UPS APC 750i és egy SPS 1000-es inverter, ami 12V-os akkumulátort fogad és egészen 200Ah-ig lehet bővíteni.
Minden informatikai eszköz most is az APC-n csücsül és elé van időnként befűzve az SPS. No itt kellene kitalálni az egész folyamatot, de ez még nincs meg, vannak vezérelhető kapcsolóim is, de az a gond, hogy az SPS-t nem akarom, hogy folyton fusson, mert sokat eszik önmagában 30Wh..Bármilyen ötletet szívesen fogadok
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Sanchez638
addikt
válasz Pista0001 #8635 üzenetére
Szerkeztettem a kommentet és kivettem pont ezt a részt. Üresjáratban nem sokat nyernék a 25w-os procival. A gépnél van egy opció, amivel le lehet szorítani a gép teljesítményét. Azaz a processzor 780Mhz körül ketyeg. Ezek az L-es procik valszeg a komolyabb igénybevétel mellett lennének jobbak. Mindenképp igp menteset érdemes választani, mert kevesebbet esznek.
A venti cserétől egy kis fogyasztás csökkentés is várok, mert a mostaniak biztos, hogy 2-3w/db energiát fogyasztanak így üresben. Mivel a gyári adatok szerint majd 13w per darab..
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
Sanchez638
addikt
válasz Pista0001 #8670 üzenetére
Igen, hatalmas pozitív dolognak érzem, hogy ugyan azok a hardverek vannak. Ha minden jól megy, akkor ma cserélem ki egy jobb hatásfokú tápegységre azt, ami most a dell belépő szerververembe van. 205w gold, ami most van, az bronze és 305w. Csak oda kell figyelni, ha véletlen jobban meg van tömve fogyasztókkal.
Számom az adatlapomon.
-
ViZion
félisten
válasz Pista0001 #8789 üzenetére
értem, de mégsem...
Truenas otthonra a legtöbb esetben overkill szerintem. Én a zfs-t is elengedtem, ha bánata lenne, akkor sokat kellene olvasnom, h helyreállítsam, ext4 és rsync az meg ismerős. Persze ha tanulni akarja valaki, vagy céges környezetben más a helyzet. Az is fontos, h ha bánat van, mennyi idő alatt tudom működővé tenni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
bambano
titán
válasz Pista0001 #8789 üzenetére
ami videókat én láttam, azokban ócska selejtezett, 100-200 dollár körüli több generációval régebbi gépekkel pakolták tele a rackjüket. meg ubiquity hálózati cuccukkal.
fűtésen kívül max. arra jó, hogy ócsóér' lehet videót forgatni, hogy vett egy 5 dolláros külső usb dobozt a vinyójának kínából.
Kivéve Jeffet.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Pista0001 #8810 üzenetére
most eltekintve attól, hogy ehhez a feladathoz az általad leírt szoftverek zömét simán ki lehetne hajítani, a debianban meg kellene nézned, hogy hány fájldeszkriptort támogat. mert lehet, hogy elfogytak. ulimit -n azon user alatt, ahol a qbt is fut.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Pista0001 #8816 üzenetére
na mégegyszer: a fájldeszkriptorok mennyisége azt mutatja meg, hogy hány fájlt, libet, hálózati kapcsolatot, interprocessz kommunikációt tud megnyitni *EGYSZERRE*.
tehát ha kevés a fájldeszkriptorod, akkor van olyan, hogy meg akarja nyitni a torrent fájlokat, hogy ellenőrizze őket, de nem tudja, hibát dob a rendszerhívás.amíg nem toltad fel legalább 65536-ra, addig minden egyéb irányú találgatást feleslegesnek tartok.
szerk: és a régebben minden jó volt típusú problémát a letöltött torrentek mennyiségének növekedése okozta.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Yeffy
veterán
válasz Pista0001 #9010 üzenetére
koszi neked is a kommentet. pont, miutan elkuldtem, vettem eszre, h igen, ezen van valami integralt cumo, ami gondolom arra, h kepet adjon (bar, ahogy te is irod, monitor nem lesz rajta), megfelelo.
viszont a QVL listan nincs pl 65 W-os non-X Zen 3, csak az X-es, illetve a 3600-as Zen 2. szerinted a sima 5500/5600-at pl vinne? gondolom valamifele UEFI beallitasok az ilyen deszkan is elerhetoek UV-ra, de minek fizessek tobb penzt az X-es modellert, ha nekem a sima is boven sok. nem latom, h miert ne vinne a sima verziokat, ha az X-eseket igen.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
-
-
Yeffy
veterán
válasz Pista0001 #9034 üzenetére
Ja, ez csak egy otlet volt, ha az az ikvm vagy mi kepes monitort kezelni iGPU nelkul, akkor nekem az megfelel.
Illetve amiatt jott fel, mint otlet, h a QVL listan van par iGPU-s proci is, mint tamogatott, szoval en ugy gondolnam, h mennie kene azokkal is, ha mar teszteltek. 🤷♂️
Valaminy neha szoktam latni itt-ott (pl Amazon) joarasitott hasznalt/bontott iGPU-s procikat, ami nehany dologban lehet, h picit gyengebb, mint a normal verzioja, de az az en felhasznalasomhoz tokmindegy. Viszont olcsobb.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 750W-3000W átalakított tápok eladóak (GPU és ASIC bányászatra is!)
- Mélyen ár alatt LEGRAND 311063 KEOR SPE jó akksi, hosszú üzemidő szinuszos szünetmentes 2000 VA UPS
- HP DL385 szerverekhez tápegység 1200W
- Szervertápegységek 800W, 1200W, 1400W, 1600W, 2450W, 2650W
- Eladó HP 1200W szervertáp HSTNS-PL11 + breakout board + tápkábelek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest