Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Alapvetően a firmware és a driver verziónak meg kell egyeznie, lehet nálad ez a gond.
A gyári IR (RAID) mód nem jó ZFS-hez, oda sima IT (HBA) mód elég, nekem ezért lett LSI IT módba átflashelve.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
bambano
titán
csak a házat ingyen megkapod. hozzá azokat a kereteket, amikbe a vinyót rakod, megveheted 7-8 ezer forint körüli áron. plusz a tápegységei nem szabványos dróttal kapcsolódnak, és a mérete is olyan, hogy csak fúróval meg flexszel tudsz bele szabvány atx tápot tenni.
tényleg akarod azt a házat?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Tanisz
senior tag
Olyasmire gondoltam, hogy driver probléma esetleg nem állhat-e fenn ilyen esetben.
Azért egy sima ATX-es konfignak, nem ugyanolyanok a driverei mint egy kifejezetten szerver gépnek, hisz a biosuk is más, más az erőforrás kezelése is.
Bár lehet tévedek, nem vagyok "szervermágus", nem rendszergazda vagyok vagy üzemeltető.
Ezért kérdezek inkább,még ha hülyeségnek is tűnik,amilyen kérdést felteszek, de ha probléma, hát elnézést
[ Szerkesztve ]
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
bambano
titán
kimustrált rackelhető szerver házba nem tudsz semmit belerakni, csak vagy a saját cuccait, vagy egy bazi nagy flex korongot jól felpörgetve
megnézném, hogy akar-e valaki stacker1-es házat eladni.
kicsit fogalmazz pontosabban, mert itt a rack szó jelentheti a vinyókeretet is, meg a rack szekrényt is, amibe az egészet beletolod.
-
Primary92
senior tag
-
bambano
titán
természetesen van, sok nagy cég, pl. az ibm, válogatott vinyómechanikákra a saját firmware-ét tölti rá és úgy rakja szerverekbe. vannak háklisabb kontrollerek, amik el sem indulnak idegen diszkkel, vagy ha nem az általuk igényelt firmware verziót találják a vinyókon.
sok más cucc elindul, csak a garancia ugrik.
-
Mexildos
aktív tag
Igen, ebben igazad van. Rosszul fogalmaztam meg. Teljesen igazad van hogy csak pár HDD gyártó van. Ez nekem is megvan. Szóval a DELL firmware-s HDD-re gondolok amit pusztán csak DELL HDD-nek hív a márka. Sajnos nem tudom, hogy a DELL mennyire oldotta fel ezt a korlátozást. Én úgy hallottam, hogy elvileg már nincs megkötés az Poweredge R710 esetében de biztos ami biztos rákérdezek van-e tapasztalat.
ezek a szerverek nagyon baráti áron vannak és nekem megéri egy ilyennel szemezni, főleg amekkora tudás van benne, nekem ez bátran kielégítő lenne. Csak a HDD kezelés a kérdéses.
De akkor már kiegészítem a kérdést azzal, hogy ha hardveres raid tömböt esetleg nem is lehetne csinálni "idegen" HDD-kkel a szoftveresre van lehetőség? Tehát ha felismeri és kezeli külön-külön az is jó lenne ha esetleg hw raid-ra nem lehetne rávenni rendes HDD-kkel.
Válaszotokat nagyon köszönöm előre is.
U.i.:
Rendes HDD-k alatt pl egy sima WD RED-et értek nem a pro szériából. A DELL által átfirmware-zett lemezek asszem Seagate 15000 RPM-es diskek. Persze létezik 7200 rpm-es is de ahova lesz oda nem kell lefutni senkit.
[ Szerkesztve ]
-
-
bambano
titán
azért az amcsiknál se mindenhol tejfel a fenekéig, de tény, hogy több home videóban is hegyekben állnak az igazi vasak.
ilyeneket te is vehetsz itthon, főleg a korábbi gyártmányokat fillérekért. döntsd el te, hogy új jössz ki olcsóbban, hogy gombokért veszel egy régi vasat és magasabb áramszámlát fizetsz, vagy most veszel egy sokkal korszerűbbet sokkal drágábban, és kisebb lesz az áramszámlád.
Szerintem például a jobbik hp microserver gen10 egy jó háziszerver lehetne, csak az 220 rugó körül van diszk nélkül. Ehhez képest egy processzorilag meg ramilag sokkal jobb régi eservert megveszel 30 rugóért kompletten. mikorra jön ki 190 rugó villanyszámla 150 wattjával?
-
MrSealRD
veterán
Ebbe már én is beleakadtam. Aztán elengedtem a sok 42U méretű "otthoni" játékost... Olyasmire építs ami az igényeidnek megfelel... Az adott igényekre általában könnyű gépet építeni. Szerintem a nagy kérdés az időtállóság. Arra kevésbé lehet jól becsülni.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Luskan
tag
Nekem ehhez hasonló problémák miatt lett egy házi szerverem és bérelt VPS-ek. A bérelt VPS jobban tetszene, de ott meg nincs akkora tárhelyed, vagy nem tárolhatsz bizonyos fájlokat a torrent kölcsönzőből. Amúgy erre van valakinek valamilyen tippje, hogyan lehetne az utóbbit kivédeni?
-
apezka
aktív tag
A sebesség, virtuális gépek futnak az egyik raid tömbről és ezzel próbálom növelni a sebességet.
És azért lett két raid0-s tömb, mert eredetileg csak egy volt, majd páronként más típusú és sebességű HDD-k kerültek a gépbe, így kettő lett. Igaz, hohgy most már ott tartok, hogy 4 egyforma HDD van a gépben, de egyszerűbb volt megtartani a "környezetett".A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!
-
haverkulum
aktív tag
Szia, én épp az előző hétvégén raktam össze egy itthoni szervernek szánt gépet Athlon 240GE procival, tartottam kicsit az erejétől, de egy ismerősöm NASnak használ egy 200GE-t és jókat mondott róla. Kellemeset csalódtam benne, egy 380W Seasonic 80+bronze táp eteti, 2 HDD mellett üresjáratban 32-34W a teljes rendszer fogyasztása, max terhelés alatt (pl plex transcode) 55W körül alakul. Egyelőre ZFS mirror van a gépben storage gyanánt, azon fut samba, plex szerver és transmission, gond nélkül vett eddig mindent ami az átlag napi felhasználásban ráeresztettem. Hőtermelése se vészes, gyári hűtővel használom, 1db venti szellőzteti a házat (többi beszerzés alatt) és hangtalan a gép, terhelés alatt is, kb 53-54 fokig ment fel a CPU.
-
haverkulum
aktív tag
3,5" Seagate Barracuda 2TB diskek, 7200RPM-esek, elvileg nem kapcsolnak le, ZFS raid van rajtuk és a torrent is megy (párszáz kb/s-el), de holnap rámérek még egyszer, mondjuk fájlmásolás közben/után
szerk.: seagate weboldala szerint idle 3W, terhelés alatt 4.3W / disk a fogyasztásuk
[ Szerkesztve ]
-
LZs?!
aktív tag
@vzozo
Szerintem túlgondolod.
Csak legózd össze, oszt boldogság.
A megelőzőt kifejezetten arra a lapra írtam, t.i. azért nincs érdemi bővítő slot, mert nem maradt rá adatsín. Azt a lapot kifejezetten az alá a CPU alá rajzolták, mivel integrált.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
Patice
nagyúr
Hát, nekem nem a NAS jut először az eszembe az Amlogic S922 hallatán.
Ha kis helyre tudod berakni ezeket a cuccokat, akkor miért nem egy gyári 1 lemezes NAS-t választasz? Azokon van még általában legalább 2x USB, azt tudod külső lemezhez használni.
Vagy ott van még az Odroid H2, de ez házzal, táppal, kábelekkel már olyan árban lesz mint itthon egy miniITX lap integrált procival.
Teljesítmény kell vagy kis méret? A kettő együtt drága lesz.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
bambano
titán
egy rpi 2-3 külső vinyóval valóban annyival helytakarékosabb, mint egy mitx ház beépített diszkekkel? szerintem nem.
de ha mégsem tudod elrejteni, miért nem teszed szem elé? egy rakás pc ház van, ami elég jól néz ki ahhoz, hogy ott legyen az orrod előtt.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
vadkörte
addikt
Nem vitatva az állításod igazságtartalmát - újként nem vennék én sem ilyet - és ahány ház annyi szokás, de erősen felhasználó és felhasználásfüggő a dolog.
Én pl, egy ilyet használások NAS-nak. 2019 Q4-ben egy 2009-es CPU-t. Egy vékonykliensben dolgozik 60GB+1TB konfigban 4GB RAM-mal. A CPU kihasználtsága 25% alatti.
Igaz, csak kiszolgáló, plex-et nem futtatok, "nem szeretem". Media player-nek egy LE-s Pi2 van beállítva.
#vzozo:
Ha keveselled a kiválasztott alaplap SATA portjait PCI-e SATA vezérlővel bővítheted (természetesen a lapra is kell a megfelelő port). Arra kell "csak" ügyelned, hogy a választott disztribúció felismerje és kezelje. Az OMV ilyen szempontból annyira nem finnyás.Üdv. V. Körte
-
-
Lehet hogy cseppet sem ez volt a célod, ennek ellenére én azt érzem, hogy az érdekelne, neked miért kellene OMV-t használnod?
Nem kell, a választás szabadsága bárkinek adott.
Ha bármi más OS alól meg tudsz oldani bármi szükségeset, használd azt."Nekem", vagy másnak miért lehet az OpenMediaVault (OMV) jó választás?
1. Egységes felületen lehet mindent elérni, és van rá megfelelő közösségi támogatás,
2. Mivel a háttérben Linux kernel fut, alacsony a hw igénye,
3. Rengeteg ingyenes kiegészítő érhető el OMV alá,
4. stb.Peace
-
addikt
Én is IT vonalon mozgok. Mert sokkal könnyebb néha csak odapillantani a webuira néha, ha valami van, nem kell a konzolt bújni. Amikor nem vagyok otthon és látom, hogy nem megy valami, csak haza vpn-ezek és webuin nézem hogy mizu
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
addikt
"elvileg össze lehet hekkelni nem túl bonyolult módon"
Ezért, ha 20+ éve vagy a szakmában már nem akarsz ilyennel időt vesztegetni, működjön"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
ooszi
senior tag
Szia én azért használom mert nagyon egyszerű a kezelése akkar egy kezdőnek is, mint amilyen én vagyok, és mivel 24/7 be megy, igy 20-30 watt al kevesebbet fogyaszt a gép, fogyasztás mérővel lemértem.
Nekem ez fontos mert csak 180 watt os tápom van a gépbe.
Én csak ajánlani tudom.[ Szerkesztve ]
BY ooszi
-
MrSealRD
veterán
Én úgy tudom, csak a bootloader-es rész a "törés", bár erős túlzás. Maga a rendszer a DSM az a Synologytól letöltött telepítőfájlból kerül fel... Legalábbis én anno így tettem fel Xpenot... Persze igaz, hogy a loader-be is lehet csúnya dolgot tenni. Viszont az a réteg ahonnan ez jön szerintem magával sem akar kitolni. Így ha erről lenne szó, akkor jó eséllyel felfedezték volna, hogy gond van.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
vadkörte
addikt
OMV topikban vagy két éve kérdezett valaki PLEX-szel kapcsolatban. Akkor - még nem volt meg a "NAS"-om - egy RPi-re dobtam fel gyorsan egy alap OMV-t + a PLEX-et, az asztali gépemre meg a PLEX-klienst. Belőttem, persze csak free-ben, kicst használtam. És nagyon nem éreztem az instant-get érzést.
Még a DLNA funkcióira sincs szükségem, számomra egy mezei NFS megosztás a LE-felé pont elég, amire nekem szükségem van, azt tudja az is. Ettől függetlenül, megértem, ha valakinek kell a PLEX.Üdv. V. Körte
-
Kroni1
veterán
Ami tetszik nekem a plex-ben, hogy bármelyik eszközödön ott folytat minden tartalmat ahol abbahagytad, csakúgy mint pl. a netflix. A lejátszás folytatása kodival csak azonos eszközön megy tudtommal, viszont a kodi alatt is van plex plugin, nekem mi boxon is megy, és egyesiti a kettő előnyeit. Most elkezdtem teszelni, ezeket az ajánlatokat azonnal leliltottam, ha működik akkor lehet megmarad nálam.
Switch Up Game Enhancer V2.0 eladó
-
sugarforce
addikt
Van, uzemeltetek 300+ klienst, meg par tucat szervert, sajnos azokkal is van szopas nem is keves.
Amire csak celozni akartam a korabbi kommentekben, hogy amivel szivtal (nem tudom milyen eszkoz vt azon belul h s905x es milyen oprendszer) az nem altalanos. Ezek alapvetoen medialejatszasra szant eszkozok egy gyartotol fuggoen altalaban ketes minosegu es stabilitasu androiddal. Viszont ott van hozza a coreelec, azon a kodi es mehet a filmnezes.
Ha vannak egzotikusabb igenyek, mint pl nasnak hasznalni, akkor biztos vannak ra alternativak, azokkal nincs tapasztalatom, de alapvetoen nem erre valók, igy szerintem nincs is mit ilyen teren elvarni tole.
-
bambano
titán
a médialejátszók jellemzően linuxosak. tehát elvileg az nfs működik.
idősebb családtagnak buhera médialejátszót én is akartam csinálni. úgy láttam, hogy egy pi 3b+ vagy 4 vagy ilyesmi, meg van hozzá olyan doboz, amibe belefér még egy nvme flash meghajtó is, jó megoldás lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest