Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
endre1989
csendes tag
Szerintem a legjobb (persze otthoni használatra) egy videoton hagyományos erősítő, 2/4db S.A.L. vagy ilyesmi 80-200W-os hangfal. A jel átalakítás sem bonyolult, Din dugó kell 3,5-ös jack-el, bármilyen hangkártyára kiváló szobai erős hangzást nyújt.
-
zeix
senior tag
Na, ja.
Valszeg a szekrény hátlapja lesz az...
Ilyen nálam is volt. A hátlap és a polc közé illesztett papírdarab megoldotta a problémát -
shalafi66
veterán
válasz
Magique Dee #16754 üzenetére
Hát az eddigiekből ítélve a hangszóró + doboz párosnak nincs sok köze a kiemelésedhez (ahogy azt korábban is megjósoltam). Nehéz lenne ezzel a hangszóróval mélyben kiemeléseket csinálni, kevéssé alkalmas erre. Ahhoz túl rövid cső, és magas hangolási frekvenciájú b-reflex doboz kellene. Tehát semmiképp ne szedd szét, és ne rövidítsd a csövet. Ahogy hosszabbítani és agyoncsillapítani sem kell, ha megvan a 40Hz-es hangolás.
Jól jegyezd meg, random, véletlenszerű tanácsokra nem hallgatunk, inkább az alatt végiggondoljuk újra az egészet.Ha a cső megszüntetésével (<= betömés) sem csillapodtak a problémáid, akkor ezt a részét a továbbiakban lehet hanyagolni kicsit, és megkeresni a gondod valódi okát. Először is, ahogy írták, megnézni, hogy elég stabil-e a doboz (bár ennek megint kicsi az esélye, de azért menj biztosra). Ha a doboz kizárható, akkor lehet tovább keresgélni, következő lépés, hogy megnézed, mekkora a szoba három belső kiterjedése, és feltehetőleg milyen állóhullámok alakulnak ki benne. Valószínűleg itt lesz majd a megoldás, meg ott, hogy valami szerkezeti gondja annak a szekrénynek is lehet, mert én még nem láttam régi bútorok között sem olyat, ami 60Hz körül berezonált volna szobahangerőig. Szóval mi lenne, ha megnéznéd, hogy a szekrények melyik része él önálló életet azon a frekvencián.
Hátha lehet rajta segíteni.
-
shalafi66
veterán
válasz
Turbina33 #16755 üzenetére
Ez butaság. Főleg a doboztervező program számításai alapján egy helyiség akusztikáját megítélni...
Kompenzáló mágnesre csak kevés hangszórónál, kevés esetben van szükség, ezt azárt mindig jól át kell gondolni, nem általános gyógyír, ahogy minden mágneskörre ragasztgatni kelljen, könnyen viheti el rossz irányba a T-S arányt.
tiger, olyan sosincs, hogy tökéletesen és hermetikusan zárt. Ha véletlenül nem tökéletes nagy baj akkor sem történik. Sőt. De ma már megint mindenki annyira okos volt...
-
Turbina33
senior tag
Megemeli kicsit az indukciót,ezzel javulnak a paraméterek,nő az érzékenység.Kínai szóróknál látványos a javulás,mert azoknál elég gyengécske a mágnes.Jelen esetben a 451-nél 1,5 dB-t hozott a +mágnes(88,5-89). Csökken kissé a Qe,ami azt jelenti,hogy azonos dobozméret mellett a "púp" is csökken. Egyébként igy szoktak árnyékolni,a búra alatt ott a +mágnes.
-
törölt tag
válasz
Valamit kérdeznék: hogyan-mivel tömted be a reflex csövet? A zárt doboznak tökéletesen, hermetikusan zárnia kell, különben szinte több kárt teszel, mint hasznot..
Akkor csinálod jól, ha a hangszóró membránját óvatosan benyomod és lassan jön vissza az alap helyzetbe. -
Turbina33
senior tag
válasz
Igazából senki nem segített semmit,mert a probléma nem lett megoldva.
Leírom,hogy mi miatt történhet a dolog,válogass!
A láda kiemel 60 Hz körül,ez tuti,nekem is hasonló dobozban van,és a progi is ezt mondja.Erre a megoldás az lehet,(1)hogy egy kicsivel hosszabb csövet teszel bele,ez lentebb hangolja.(2)Tömd meg csillapítóval a dobozt,persze ésszel,és a csövet hagyd szabadon.(3)Tehetsz a hangszóró fenekére egy + mágnest taszításban,az nagyon ráfér.
(4)A doboz belülről rendesen merevített? Mert annak hiánya csúnya dolgokat tud csinálni!
A helység méretéből adódik a rezonancia,ez ellen a láda elhelyezésével,vagy a zavaró freki vágásával segíthetsz.EQ...
A front sugárzók is beleszólhatnak a képbe,főleg akkor ha azok is refi dobozok.Állítsd őket az erőlködőn "small"-ra,vagy tömd be a csövüket.
Utolsó és végső megoldás az,hogy minden rezonáló dolgot kipakolsz a szobából. -
Magique Dee
csendes tag
Na próbálgattam a mélyet. Távolabb raktam a faltól, semmi változás... betömtem a reflex csövet, na az egy nagyon minimálisan enyhítette a zúgást de alig észrevehető a különbség. Kezdek beletörődni, hogy ilyen marad. Lehet, hogy majd még valamikor ráveszem magam, hogy szétszedjem a ládát és megrövidítsem a csövet, de egyenlőre nem sok kedvem van hozzá. Meg kicsit félek is, nehogy csak rosszabb legyen mint most.
Minden esetre köszi az eddigi segítséget mindenkinek!
-
Turbina33
senior tag
válasz
#10726912 #16728 üzenetére
Engem nagyon érdekel,főleg azért mert a tanácsokat én adtam,és esetleges nemtetszésed (ami kizárt
) érzékenyen illetné a széktámasztómat a lábad által....
Tudván azt,hogy a hangszórókészleted megüti a hájend felső lécét,ezért a belőlük készült sugárzókat nagy valószínűséggel viszed majd a következő hájendsóra,ugy döntöttem,hogy megtámogatom a projectet egy szub szóróval. Az igényeidet várom,szag-szín bármi lehetséges!
Az építés részletei szigorúan titkosak legyenek,csak a fórumon teheted közzé!
-
Magique Dee
csendes tag
Nos hát akkor megpróbálkozok majd azzal is, hogy távolabb legyen a faltól. Eddig azért volt a sarokban, mert alapból nem túl nagy a szoba, a doboz viszont igen, és nagy helyet foglal, de majd kitalálok valamit.
Az biztos hogy a doboz mérete megmarad. Asztalos csinálta, és egy is elég volt belőle...
Igazából nem nagyon méreteztem, nem igazán értek hozzá, itt fórumon mondták h ilyen és ilyen cuccokhoz kb ekkora kell.
Na nekikezdek a próbálkozásnak, aztán írok az eredményről... -
SunSoul
tag
válasz
Magique Dee #16737 üzenetére
Nagyobb szóbában ki tudod próbálni?
-
shalafi66
veterán
válasz
Én leírtam, hogy merre kell elindulni. De ha ilyen biztosan tudod, akkor nem avatkozom bele.
A cső megszüntetésével is kompenzálni tudod a kis méretű helyiség és az elhelyezés hibáit, de ez nem az igazi megoldás.
-
Turbina33
senior tag
válasz
Ez 66 Hz,nagyjából fedi a program szimulációját.Nekem(fiamnak) van ebből a 451-ből 4db,elég messze vannak az adatlapokon megadottaktól.Adok róla méréseket szívesen.Elég a betömés,próbára mindenképpen.Zártban nem fog olyan mélyre menni,viszont a kiemelés eltűnik,és javulnak más paraméterei is.
-
törölt tag
válasz
shalafi66 #16741 üzenetére
Ha hallgatok, nem tudom meg, hogy nem a bölcsesség lesz a halálom oka...
(#16742) tzsolesz: Hja hogy szalagos lemezjátszós kütyük erősítőnek, úgy könnyű...nekem a kínai végfok volt az adu-ászNa meg az 5 mm-es piros led, amiből egy-egy folyamatosan világított torzítás határán (a hangszórók vezetékére voltak rákötve
Egyszer áthívtak anyámék, mikor épp "dübögtettem" a rendszert a másik, szomszédos szobába: furcsa, de erőteljes béka hangok (brekegés) képződtek:S Fel voltak akasztva a falra a dobozok. Szobában nem volt hallhatóKivettem a hangszórókat és legnagyobb bánatomra kiderült, hogy a membrán szélek több helyen is elváltak a kávától. Itt még volt némi próbálkozás havanna barna celluxal, szigszalaggal, technokollal lekentem, s csak eztán landoltak a kukában. 3 nap múlva megvoltak az utódok a tv szerelő ismerőstől
Volt egy nagyovál is, egy Pacsirta rádióból, de annak nem tudtam párt szerezni, más hangszórókkal meg eléggé "izén" szólt.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
#10726912 #16739 üzenetére
(#16734) tzsolesz: 14 évesen két videoton tv hangszórót hallgattam kb 50*50-es úgy-ahogy zárt dobozban, egy Internationale márkájú kétkazettás valóban sztereó készülékkel (volt ezekből a mono kivitel is a piacokon
), a haverok is meglepődtek a kellemes hangján
Nah, az is komoly volt. Nekem is volt egy csomó ilyen szekrény nagyságú 1 vagy 2 TV hangszóróból álló csodám, amit rendszerint régi lemezjátszókról, és szalagos magnókról hajtottam. A zene forrásai pedig rendre azok a kínai kétkazettás csodák voltak. Rózsaszín REC gomb bejátszott.
Volt éjjeli szekrényből készült is. Abban egy óriási nagy sárga ovális tölcséres hangszóró volt, egy kisebb fekete ovállal, és egy videoton magassal. Szürreálisan nézett ki, de nagyot szólt. -
-
-
törölt tag
válasz
A régi ismerős h.sz.
Nagyon őrűlt korszakomban, volt párja ennek, + még négy egyéb hangszóró...azóta érzem a szomszédok wuduzásának egyre erősebb jeleit magamon...
+ egy a zárt próbához, nekem anno úgy vált be a hangja...Megmaradt a szekrény rezgetés, de jóval nagyobb hangerőn...s ugye, ami nem hallatszik, az nincs is!
Cserében viszont lehet, hogy növelned kell majd a doboz térfogatát, ezt úgyis meghallod: ha nagyon kemény, csattogós lesz a hangja, akkor kicsi neki a doboz (gondolom reflexre méretezted, ha méretezted, zártban nálam a nagyobb doboz vált be, reflexben "elég volt" a kisebb).
(#16734) tzsolesz: 14 évesen két videoton tv hangszórót hallgattam kb 50*50-es úgy-ahogy zárt dobozban, egy Internationale márkájú kétkazettás valóban sztereó készülékkel (volt ezekből a mono kivitel is a piacokon), a haverok is meglepődtek a kellemes hangján
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Vedd ki onnan, rossz helyen van. Helyezd el inkább középen valahol, a faltól kb 15cm-re mert bezavarhat a szoba akusztikája is.
-
Magique Dee
csendes tag
Próbáltam csak külön a mély hangszórót megszólaltatni, akkor is ugyan úgy rezonál. És eléggé folytonos a mély (bár, kinek mi...), legalábbis ezt a bizonyos frekvenciát kivéve nagyon szépen szól!
Hogy pontosan melyik ez a hang abban nem vagyok biztos, de ha jól néztem, akkor a C1, ami kb 32Hz. Elég alacsonynak tűnik, ezért nem vagyok benne biztos. Minden esetre felvettem a (nem a hangszóróból hallatszó, hanem a gépen lejátszott) hangot, íme a link: http://www24.zippyshare.com/v/45616801/file.html
Turbina: Megpróbálom a zárt dobozt. Ha csak betömöm a csövet az elég?
shalafi: mint írtam, többféle elrendezést próbáltam a szobában, és minden esetben zengett, szóval valószínűbbnek tartom Turbina felvetését.
Köszönöm a sok és gyors válaszokat!! Megpróbálok összehozni valamit
-
törölt tag
válasz
fero02 #16729 üzenetére
Összességében nem(s részleteit tekintve sem), téged sem és Shalát sem és szaszlacit sem illeti a mondandóm.
Sajnálom, hogy ennyire félre érthető, de belátom, hogy kényes témaMásokat is említhetnék, de minek, ugyanaz a lényege
Pusztán ennek a fórumnak a hangulatához, hangulatáról, ennek okairól, megváltoztatásáról írtam a mondandóm, a kérdéseim.
Megörültem anno, mikor ráakadtam erre a topicra. Házi hangfal építés, no ebben otthon vagyok, volt már annyi házi tákolmányom, hogy csuhaj, majd ide lehet irkálni
Erre kiderült, hogy ez itt nem arról szól: kemény szakmai csatározások, egyéni igazságok folynak szakmai alapokon. S ez az egész annyira elhatalmasodott, hogy kihalt a topic (van aki itt is hagyta személyes ellentétek miatt, pedig még mindig nincs túl sok ember itt..)
Bütyköltem pár dolgot több kevesebb sikerrel (nem szakmai tudással a magam örömére és Kedves barátom segedelmével) s még szeretnék is, a kérdés még mindig az, hogy Téged Fero, Shalafi, szaszlaci, tzsolec, TITEKET fórumozók, érdekelnek ezek? Elférnek itt az itthoni gányolások pénz nélkül, hobby szintűen, a negatív kritikák mellett elférhet humor, élcelődés, egy pár jó tanács? Akár a zománccal lekent evés-ivást kísérő, ahol egy bizonyos alkohol szint felett már-már tökéletesen szól a Szokol rádió is?
Lehet ez itt "csak" "Házi hangfal építés"? Vagy megfér egymás mellett a tákolás némi humorral és tanáccsal az igazi mester művek mellett?
(#16734) tzsolesz:
Shalafi:Mi a móka? A hobby célú Alkotás. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
shalafi66 #16731 üzenetére
Videoton TVk-ben laktak ezek, infracolor és más hasonló korú szörnyetegek hangját adták TBA810-zel.
Mekkorát szóltak azok a TV-ék.
Én csináltam sztereó végfokot TB810-es modulokból. nagyon szépen belehetett őket kötni a csatlakozó tüskékről.
Nagyobb hangszórókat is meghajtott. Még buliztunk is vele.Tigger: Várom a fejleményeket, és engem is érdekel a munkád.
-
shalafi66
veterán
válasz
Turbina33 #16727 üzenetére
5-öt biztosan nem tud kiemelni, 3-at talán, de ha az ajánlás szerinti dobozban használod, sokkal valószínűbb, hogy annyit sem.
A hiba egyébként nem ebben lesz, inkább a helyiség és elhelyezés hatásaiban.Más, keresek ilyen hangszórókat: [H1320]
Elég a kosár és mágneskör, a többi nem számít. Ha valaki őrizget ilyet, akkor jelentkezzen nálam privátban.
Videoton TVk-ben laktak ezek, infracolor és más hasonló korú szörnyetegek hangját adták TBA810-zel. -
-
fero02
nagyúr
válasz
#10726912 #16728 üzenetére
Gondolom a mondandód bizonyos részei engem is illettek, így leírok pár gondolatomat.
Én eddig is szívesen nézegettem mások diy cuccainak képeit (hol irigykedve, hol megmosolyogva), viszont akkor azt is jegyezzük meg, h ha pl Te felteszel egy képet, amin vmi van és pl én azt véleményezem, akkor élből ne arra gondolj, h "na, ez is csak fikázni tud". Mert itt ugye sokak szerint csak a fikázás megy, de ez nem feltétlen igaz. A vélemény többféle is lehet (pozitív és negatív).
Tehát jó lenne néha a sértődöttséget félre tenni kicsit. -
Turbina33
senior tag
válasz
Magique Dee #16723 üzenetére
Az a hangszóró ~40 lityis dobozban hangolástól függően 60 Hz környékén kiemel 3-5dB-t.Valszínű ezt hallod.Csillapító mennyiségével és/vagy a cső hosszának változtatásával tudod a jelenséget tompítani.Én azt javasolnám,hogy szüntesd meg a csövet,próbáld ki zárt dobozban.
Kedves Tiger.huhhhh barátom! Tedd fel nyugodtan,legalább él egy kicsit a fórum! Én tudom,hogy mit akarsz csinálni,azt is tudom,hogy miért,mégsem foglak fikázni és kiröhögni,mert én nem felejtettem el azt,hogy honnan jöttem!
-
törölt tag
válasz
shalafi66 #16725 üzenetére
Tudom, hogy nálad csak fekete és fehér van. Valami vagy torzít, kiemel, lutri rendszerrel össze rakott és méretezés mentes: ergo előre borítékolható, hogy rosszul fog szólni, vagy jól kiválasztott hangszórókkal mérések után élvezet leülni a hangfalak elé (mindent nem említettem, elnézést
) és hagyni, hogy a kész művekből kilépő hang elvarázsoljon
S nem csak Te vagy így, hanem még vannak egy páran, akik hasonlóan megvetéssel néznek mindenre, ami nem a profizmus és a szakértelem jegyében (s mindeközben sokszor jelentős anyagi ráfordítással) készül. Értem és elfogadom, hogy az igazi minőségi hangzást egyféleképp lehet elérni, párszor le volt itt írva. De ahhoz pénz kell, sok tudás, annak megszerzéséhez pedig rengeteg idő..
Akkor másképp teszem fel a kérdést: van itthon hangszóróm, pénzem nincs, de a kapott-szerzett cuccokból az udvarra (bográcsozáshoz p.l), vagy műhelybe, vagy egy 10 éves gyereknek össze rakok valamit...az nem fér el itt?
Ez csak DIY hangfalak fóruma? S csak ez a kategória érdemel figyelmet, megosztást? Illetve dicsérő szót is csak azok érdemelnek, az már nem, mikor a gazdaságos minihifitől többet tudó hangot csikar ki valaki szedett-vedett cuccokból? Lehet placebó hatás, de ez másoddlagos dolog... Itt pusztán a kedv, a talált anyag és a "gányolás" a kérdés. Nagyon kevesen állnak neki egyáltalán, de akad belőlük is, pusztán annyi céljuk van, hogy valamit össze rakjanak, ami jobb, mint az addigi hangfaluk, szerzett, cserélt hangszóróik és bútor lapjuk van, meg egy késztetés is....
Nem kötekedés, semmi gúny, kérdés. Ehhez kapcsolódik másik kérdés: Ha ez itt a DIY házi hangfal gyártás-készítés topikja, csak és kizárólag, akkor csinálni kell külön egy másikat? (amit eléggé feleslegesnek találnék, hiszen van jó néhány, ahol vérprofi szinten megy a hangfal tervezés, gyártás) Ami DIY mentes, vagy pusztán gyűjtő topik?
Mindezeket mindenkitől kérdem, talán vissza talál még más is.
Van egy-két ilyen tervem, amit meg fogok csinálni, mert pusztán idő kell hozzá, minden más adott. De igazából nincs túl sok kedvem leírni, fényképezni, mert már volt részem a reakciókban
Ezért is kérdem, lehet olyan itt, mint például EBBEN a topicban? Mesterművektől az igazi gányolásig mindent örömmel fogadnak, tanácsokat adnak és minden "műnek" létjogosultsága van.
Bocs a hosszú hsz-ért. -
shalafi66
veterán
válasz
#10726912 #16722 üzenetére
Szerintem ezt pont fordítva működik. Neked lesz rossz, ha rossz hangszóróval rosszul összerakott hangsugárzót készítesz, hiszen te hallgatod. A te és a többi fórumozó saját érdeke lenne elfogadható produktumot összehozni, példák és személyes vélemények ide, vagy oda.
-
törölt tag
válasz
Magique Dee #16723 üzenetére
A mély hang mennyire folytonos?
Nekem a tippem az, hogy a meglévő hangfalakkal "dolgozik" össze, méréssel lehetne megtudni, milyen frekvencia tartományban...esetleg lehet ez a mély h.sz. hibája is.
Azt tudod, hogy milyen tartományban szól a szubwofered?
Illetve azt nézd még meg, hogy ha csak a szubwofer szól, akkor is fenn áll ez a jelenség?
Még valami: Tennél fel képet a művedről? -
Magique Dee
csendes tag
Üdv!
Nem rég építettem egy aktív mélyet sztereo hifi mellé (korábban is itt kérdezősködtem az építésről). Videoton HA25-451es hsz, saját erősítő, vmi fet-es drakula ha jól emlékszem, kb 40 literes b-reflex dobozzal.
A várakozásaimat messze felülmúlta, nagyon szépen szól, DE van egy bizonyos frekvencia, amit ha kiad, akkor a szobában lévő szekrény és komód brutálisan berezonál, meglehetősen elnyomva a többi hangot. Próbáltam máshová tenni a mélyet, vagy éppen a szekrényeket, de nem segített. Lehet ez ellen egyáltalán tenni valamit? -
törölt tag
válasz
tzsolesz #16721 üzenetére
Én készülök rá...bár ezt nem a profizmus fogja körbe lengeni...
(tényleg nem.) Egy két nap (már lassan unom, hogy ezt mondogatom két hete
) és neki látok, előtte leírom majd, hogy mit, miből meg ilyesmi. Addig nézegessetek valami borzalmat, nehogy hirtelen sokként érjen benneteket
Eléggé nagy baj egyébként, hogy ezt a fórumot megfertőzte a nagyképűség (sokaknak van hozzá alapja, de a nagyképűség akkor is elítélendő) és egy amolyan audiofil háztáji gyártásban profizmussal (amiben szintén nem értenek egyet) szól hozzá mindenki mindenki művéhez. Példát lehetne venni (és ezzel élet képes, vigyort is varázsoló topikot csinálni) más házi építős topikról, akár a pc ház gányolóst nézi az ember (ott elfér a vér profizmus és a gányolás).
Fura mód ennek a topiknak házi hangfal építés a neve, mégis, ha otthon össze rak az user egy hangfalat, akkor az említésre se méltó, vagy éppen be lehet rá szólni, hogy sz.r, amit csináltál.
Ezzel lehet lelkesíteni a dolgozót. Arra is, hogy fúrjon-faragjon, kérdezzen, érdeklődjön, meg arra is, hogy bemutassa kreálmányát (ami az otthon talált cuccokból szabad idő elütésre készült).
Arról meg már nem is beszélve, ha kínai csoda zajforrást látnak meg (van belőle nekem is egy halommal), akkor aztán hujujj! -
tzsolesz
nagyúr
Uhh, senki nem készít hangfalat? Kihalt a topic.
-
tzsolesz
nagyúr
Erről beszélek.
-
törölt tag
Bemegyek Tiszaújvárosban a boltba és több a SAL a polcokon, mint a H2000 termékei...ráadásul ha megkérdem, melyiket ajánlja, csak vakarja a fejét (hivatalos viszont eladóról van szó), aztán azt, ami a polcon van éppen, ajánlja mélynyomónak, szobába, gitár hangosításhoz
Szégyen, hogy magyar termék, valamilyen szinten még mindig jók, de nem is hallasz róluk, a huszonéves suttyók rajonganak az MNC-ért meg a SAL-ért, a H2000 termékeit meg nem is keresik, nem érdekli őket. Nincs reklám, nincs érdeklődés, pedig igény lenne rá, csak marketing hiányában a vásárló sem létezik ma már...
-
Pecc
őstag
Régen jászberényben is voltak ilyen hangszórók, még használtan is, azt hiszem az eurotech-ben. Mára már bezárt a bolt.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
tzsolesz #16715 üzenetére
Még valami.
Utoljára újan akkor láttam VT hangszórót, amikor haver ezelőtt vagy 10 évvel a Törökszentmiklósi Chip Electronik-ban vett egy 25cm-es példányt. Abból csináltunk egy mélynyomót, és két szatelit dobozzal hallgatta. Hozzájártunk zenét hallgatni, mert kellemesen szólt. Ez az utolsó "ÚJ" élményem. Persze volt DC2550-esem, de az VT, és az használt volt. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
shalafi66 #16714 üzenetére
Talán jobban kellett volna nyomni a marketinget a Videotonnak. Jobban oda kellett volna figyelni a kis műszaki boltok polcaira, hogy mindig legyen ezekből is választék. Én nem azt mondom, hogy csak a VT hibája, elfogadom azt is, hogy inkább az olcsóbb kínai vackokat rendelték be a kis tanyasi műszakisok is, de a hangfal építésre is kiterjeszthették volna a gyártást, szerintem lett volna piaca, sőt lenne piaca.
Nagyobb városok üzleteibe kiküldeni 2 egyforma dobozban egy VT-vel szerelt, illetve egy SAL/MNC-vel szerelt verziót. Egy kapcsolható hangfalkimenetes HIFI erősítővel.
Ott 1 hónapon át mint kiállítási, kipróbálható termékként promózni.
Nincs marketing ez a baj........
Például Sarkadi Jancsinál (Karcag) sem láttam egy darab H2000 terméket sem. Tiszafüreden (Flash) sem nagyon láttam. Egyedül a Kunhegyes műszaki boltban szokott lenni H2000 termék, de ott sem a teljes paletta, inkább csak ritkán egy 20 vagy 25cm-es példány. De lehet hogy még erre is rosszul emlékszem.......
Egyszerűen pl. a környékünkön nem is lehet kapni, nem is lehet megfogni, megnézni, csak az internetes bolt létezik, amiről addig nem is tudtam, míg be nem néztem ide a topic-ba. Pedig elég felvilágosult böngésző/internet használó vagyok.
Ez nagy hiba, és hiányosság..... -
Turbina33
senior tag
válasz
k.istvan80 #16712 üzenetére
Objektíven nézve tényleg elég gyérek ezek a szórók,viszont anno ki a fenét érdekeltek a TS paraméterek! Betettük őket egy dobozba,volt mellé egy magas egy darab kondival+egy rekesz sör..Jó bulikat köszönhetek ennek a szórónak.
Két fajtát találtam a négy darabban,az egyik 38-as,a másik 51-es csévés.A tekercselési magasság mindkettőnél 13mm,a vas 5-ös.Az Mms az egyiknél ~50,a másiknál ~70 gramm.Középtartomány lényegében nincs,a jóságok pedig az egekben vannak.Az fs mindkettőnél ~30 Hz,és igen,a kosarak sem egyformák.
-
k.istvan80
csendes tag
válasz
Turbina33 #16708 üzenetére
Kis nosztalgia...
Nekem is volt anno 1 pár bulidobozom ilyenekkel
Oldalanként volt 2 db ilyen, meg 1-1 nagy tölcséres piezó. Visszagondolva borzalmasan szóltak, bár mivel TL-ládába tettem őket, viszonylag mélyre le tudtak menni. Kinyírni nem sikerült egyiket se, pedig voltak hajtva elég durván. Ja, kb. 50 kg volt a belőlük készült dobozok darabja, felért egy jobb fajta súlyzózással a mozgatásuk, ha valahova vittükEgyformaságukról annyit, hogy még a kosarak is különböztek, 2 db 6 csavarhelyes volt, a másik 2 meg 8 csavarhelyes
(pedig egyszerre vettem mind a 4-et, egy helyről).
-
shalafi66
veterán
válasz
Turbina33 #16710 üzenetére
Na látod, minek megmérni, tudom én ezt ránézésre is, csak kérdezni kell (bár leírtam már párszor).
Szerintem bármiben borzalmasan szól, középen olyan, mintha egy repedt fazekat csörgetnének fakanállal, mélyben meg kb. egy jóféle szúevett hordó döngéséhez tudnám hasonlítani. :-)
-
-
Turbina33
senior tag
Emlékszetek még ezekre? Micsoda bulikat csináltunk velük,mondjuk a felére már nem emlékszem...
Hoztak négy darabot,kettőt szétbontottam,kettőt megmértünk,és kaptak egy mágnest a fenekükre.10 éves szórók,a gazdájuk bulizni használja őket.Egyiknek sem volt semmi baja,még a zöld perm sem volt bekeményedve,elrepedve.
-
zeix
senior tag
válasz
shalafi66 #16706 üzenetére
Ez a vatelin jó lesz sztem.
Más, a center hangfal bekötése:
Mivel ide 2db 13cm-es szettet terveztem hogyan kössem be?
Magnat Edition 213
Mivel ezeket a szetteket párhuzamba kell összekötni így adnak ki 4ohm-ot, tehát, ha jól számolok és nem a reciprokát kell venni az ellenállásoknak, akkor külön-külön 8ohm-osak a hangszórók, így adnak ki 4ohm-ot párhuzamban.
Ha a két szettet sorba kötöm, akkor 8ohm-os lesz a center.
Polaritást érdemes megfordítani a két szett között, vagy ez csak a bass reflex dobozoknál lényeges?
Ez nem lesz gond az erősítő felé, hogy a többi csak 4 ohm-os? -
Turbina33
senior tag
Az mindenhogy szúr,kerülném.Szigetelni tökéletes,mármint a padlásteret.
Vatelin a te anyagod,varrodában érdeklődj.
-
shalafi66
veterán
Mit írtam? Lazán feltölteni. Ez azt jelenti, hogy kitömni vagy ragasztani semmit nem kell, ellenben érdemes fellazítani, széthúzni a szálakat, miközben a dobozba kerül.
Hogy mivel csinálod az nagyjából mellékes, lehet vatta, műszálas csillapítóanyagok, gyapjú, ahogy tetszik.
Lehet, hogy szabadságon van a cégvezető, azért nem írja a választ, de meg kell próbálni a hangszoro.net-es címére, azt más is olvassa az üzemben, nem csak ő. Illetve ott a (drága) telefon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tesla topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gitáros topic
- Intel találgatós topik
- Politika
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest