Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbina33
senior tag
válasz
shalafi66 #16544 üzenetére
Azon gondolkodtam,hogy ez a 451 jó lenne szubnak a mostani paramétereivel.Van annak 4 ohmos verziója is,az jó lenne 40 lityibe.A privátjaidból keresd már meg légyszi a mérésemet,nézzük már meg 40 lityiben mit csinálna!
Nem akarom lebontani a mágnest a fenekükről méréshez. -
Turbina33
senior tag
Minden szubjektív! Ez a világ már csak ilyen,a kutyakakit is megveszed cukorkának,mert a szőrszálak rendezetten,sorban állnak rajta,annak pedig ugy kell! A cukorka meg lókakit sem ér,pedig vannak köztük finomak is olcsón,csak a cukrászbácsit mindig lepisilik a hülyegyerekek... -
Foglalt név
addikt
Feltételezem mindenki képes rá, hogy olyan jelzőket használjon a véleménye kifejtésére, amit nem kell "kisípolni". Kérem a jövőben ezeket használjátok! Köszönöm!
-
Turbina33
senior tag
-
shalafi66
veterán
Hitelesített hallásúak klubja? Tagsági igazolvány? :p
Nem feltétlen a mennyiséggel van baj (bár azzal is, mert túl sok), de a minőséggel méginkább.A jó szub nem mozgatja meg a berendezést, az ablaküveget, és a tárgyakat a szobában, csak szól, pontosan akkor, addig, és olyan frekvencián, amilyenen kell az adott felvétel szerint. Hangvisszaadásról van szó, nem a hangszórónak kell újraírni a kottát, vagy a forgatókönyvet.
-
Pecc
őstag
válasz
Turbina33 #16537 üzenetére
Hallottam ebből 30centiset egy összetákolt dobozban, alsó frekiket erőteljesen adta, ahogy egy subnak kell. Nem hiszem, hogy olyan szörnyű lehet 20asban.Ennek az elődje volt nekem is, kék széllel, sokáig használtam 40Hz-et még szépen szólaltatta. Hallottam én már velodyne-t is egy állítólag jól beállított rendszerben, losz@rt sem ért.
-
-
Turbina33
senior tag
Ott van SAL-éknál az Xpro 2060 ~8 K-ért,normális mérést,hihető TS-t adtak hozzá.Le kéne szimulálni,hogy mit produkálna ~40 lityis dobozban.
Ettől olcsóbb nincs. -
shalafi66
veterán
Nincs bocsánat.
Ugyan. Nem ezzel van itt a probléma. Bírni bírják hosszú-és rövidtávon is, de ezek a 20 centisek érzékeny mélyközéphangszórók, kHz-es tartományokban is jók, nem erre készültek. Szubként kicsit más T-S arányra van szükség.
Autós mélyek ilyen áron nem kaphatók.
-
shalafi66
veterán
Igazából nem tudok. A H2000 alap 20 és 22 centis hangszórói mélyközepek, ezek nem szubnak valók. A 25 vagy 31 centisek inkább.
Régen volt egy HA20/10KS nevű mélyközép, 45mm-es lengőcsévével, ebből egy javított példány, újra felépítve, csak a kosarat, mágneskört megtartva valószínűleg megfelelő lenne erre a célra.
[link]
A régi hangszóró maradványaihoz nagyon olcsón is hozzá lehet néha jutni. [link]Ui: a hab membránszélek azért legalább 10 évig eltartanak, de 12-15 is elérhető a megfelelő anyagokkal, és egy kis odafigyeléssel.
-
fero02
nagyúr
A SAL-t ilyen célra el kell felejteni. Nézz szét a H2000 oldalán 20-22 cm-es kategóriában.
Ezek szobai hifi-re sokkal jobbak, mint a sal. Viszont azt tudnod kell, hogy ennek is habszéle van, mint az eredeti szóródnak, így lehet 5-10 éven belül ezt is újra kell peremeztetni. Viszont ehhez tuti lesz alkatrész!
-
Julot
aktív tag
válasz
shalafi66 #16530 üzenetére
Értem, gondolom hogy nem egyszerű a dolog... Nem is akarok / tudok sokat rá költeni, de azért a "tűzbe" sem dobnám... Mivel én teljesen laikus vagyok a témában, sokat segítenél, ha ajánlanál pár alternatívát, ami a jelenleg benne lévő SAL kevlár hangszórónál jobb minőség, szebben szól!
Köszönöm!
-
-
fero02
nagyúr
Célszerű volna a Tieden is eszközölni egy hasonló műveletet.
-
Julot
aktív tag
válasz
nemdan #16522 üzenetére
Ez lenne a Link alatt:
Key features SW303E Electronic Subwoofer
Miscellaneous SW303E
Dimensions Height: 360mm (14.2in)
Width: 238mm (9.4in)
Depth: 430mm (16.9in)Net Weight 8.3kg / 18.3lb
Total volumes litres 42
Audio Features SW303E
Frequency Response 45Hz - 150HzPower rated 70W
Drive Units 1x 203mm (8in)
Sensitivity (2.8V/1 m) Adjustable ą12 dB
Ehhez kellene egy új mély hangszóró...
Cutover Frequency 70Hz / 150Hz (adjustable)
Impedance 10 kOhm
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Van egy Jamo SW303e Subwooferem, aminek a hangszórójának a gumija "elporladt", ezért ki kell cserélni. Milyen hangszóró felelne meg, milyen hangszóróra cseréljem, mit ajánlotok?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv.:
Julot -
Giot
addikt
válasz
shalafi66 #16508 üzenetére
Ők nagyobb részt felújítanak, és leginkább JBL vonalon utaznak. Ha kritizálod a JBL-t kritizálod.
Hangszórókat is javítanak, a videóban 6:30-nél mikor bemegy a sokadik raktárhelyiségbe, ahol a srác szerel szét egy dobozt, a polcon nem csak szórók vannak hanem egyéb szóróalkatrészek is. -
shalafi66
veterán
-
Turbina33
senior tag
válasz
shalafi66 #16508 üzenetére
Nemtom,nekem tetszik az egész.Az,hogy nem látni javításhoz,méréshez való eszközöket csak annyit jelent,hogy nem mutatták meg.Valahogyan csak elkészülnek azok a szórók szvsz..A tölcsérekről meg lehet,hogy kissé másként gondolkodnak.Azért én szívesen benéznék egy ilyen irodába!
"Az irányok meg relatívak..."
-
shalafi66
veterán
válasz
Turbina33 #16507 üzenetére
Az egész az. Ha jól lenne a technológia megválasztva, eleve nem kéne a nagyító, a raktár szép, de lényegtelen, sok ilyet láttam már. Minden csak kívülről, ránézésre szép, pl. a doboz felületkezelésén elcsúszik a légy, de pont a lényeg hiányzik, mert a tölcsérek iránykarakterét már nem ismerik. Stb. stb. Hangszórójavításhoz való eszközt pedig egyet sem látni, ahogy méréshez valót sem.
Az égtájakat meg tegyük rendbe kicsit. Japán az keleten van. Egyelőre.
A szamurájok és a harakiri országában pedig nem szívesen lennék rossz vevő.
-
Turbina33
senior tag
válasz
shalafi66 #16506 üzenetére
Melyik része a "parasztvakítás"? Talán az,hogy a hangszórók szépen,rendezetten,a szellőtől is védve vannak,nem pedig egymás hegyén-hátán,a szemétkupac tetején,halomban állnak az alkatrészek?
Vagy a mikroszkóp tűnik annak? A mester szerintem idősebb,mint mi ketten együtt,hát nézze szkóp alatt,ha másképp nem tudja! Nem az a lényeg szerintem,hogy szkóppal nézi.
Vagy az a vakítás,hogy tele vannak megrendeléssel? Nyugaton a vevő számít,nem a mester dirigál.A vevő az szent,másképp lehet csukni a boltot.Különösen igaz ez Japánra,ahol hagyományok vannak,meg tisztesség,rend,fegyelem.Nem dobálják vissza a megrendelést azért,mert a "mesternek" épp rossz napja van,és hiperérzékenyebb az átlagnál... -
shalafi66
veterán
Nem akarok senkit megsérteni, ritkán használom ezt a szót, de ez a tipikus "parasztvakítás" kategória. Legalábbis a világnak ezen a felén élve én annak nevezném.
Arrafelé egészen más a gondolkodásmód, ott a hangszórógyártás is holisztikus alapokon működik. És mivel nem kell a racionális érveknek megfelelni, nem is számít hogyan működik.
-
Giot
addikt
-
Giot
addikt
válasz
shalafi66 #16496 üzenetére
Ne tagadjuk el a japóktól a precizitásukat, a pontos kézi munkaerő mindig is nagy érték volt.
És ahogy elnézem ők nem egy hatalmas cég ahol tízezres darabszámmal dolgoznak.
Inkább egy "kis" high-end műhely."az a sok-sok AKAI vásárló szerte Európában ugyanúgy örült a magyar összeszerelésnek?"
Nem tudom, mennyire tudták tartani a minőséget Vidiék. Meg ahogy elnézem más csónakban eveznek a hangtechnika tengerén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gaming notebook topik
- Fotók, videók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- DOOM - The Dark Ages
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest