-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vidori
tag
Egy gyári barkács az első képen!
[link]
Egy neves gyártótól! -
Taitai
csendes tag
Én ma kezdtem el átépítgetni egy régebbi szerverházat,ami a szobámban csücsült már egy ideje.
Sufnituning kezdeti lépések -ebből lesz a MODDOLT kuckó
Nem szeretnék Frankensteint játszani,úgyhogy ha adnátok egy két tippet azt megköszönném -
Taitai
csendes tag
Ma folytatódott a hadművelet a ház FESTÉSÉVEL .
részletek -
WiZARD
addikt
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Ricco_hun
senior tag
Nem tudom, hogy jó helyre írom-e de azért felteszem a kérdésem. Adott egy tápventi. Csak az a baj, hogy csak két vezeték (piros+fekete) jön ki belőle. Valahogyan rá kéne eszkábálni a 3 vezetékes (piros+fekete+sárga) csatlakozót. Melyik vezetéket melyikkel kössem össze?
Előre köszi a válaszokért. (kérem csak az írjon aki biztos a dolgában, nem akarom hogy vmi elfüstöljön)A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Ricco_hun
senior tag
Ja és ha azt akarom, hogy hűvösebb legyen a cuccoknak a házban akkor hátulra , hogyan szereljem be a ventit? Kívülről szívja a friss levegőt, vagy inkább belülről szívja ki minél hamarabb a meleg levegőt?
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
nike_
addikt
válasz Ricco_hun #775 üzenetére
Attól függ, milyen meleg van a szobádban. Ha mondjuk megy klíma vagy ilyesmi, akkor befelé fújja, ha meleg van, akkor ki belőle.
Én úgy csinálnám, hogy előre rakok egy szívót, ami beviszi a házba a levegőt, hátulra pedig egy olyat, hogy vigye ki a házból a levegőt. Így mindig járni fog a gépben a levegő.
-
Ricco_hun
senior tag
Igen ám csak elől nincs hely ventinek. Egyedül a processzor ventije kapja kintről a friss levegőt a ház oldalán keresztül egy ilyen tölcséres megoldással. Így is van értelme a hátul kifújó ventinek? Mondom mindenképpen azt szeretném hogy hűvösebb legyen a házban.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Xathur
csendes tag
Üdv! Tegnap összeütöttünk mi is egy kis gányolást. Hosszas kínlódás után sikerült szereznem egy Thermalright IFX 14 processzor hűtőt ( thx ohs ! ), de már előre tudtam, hogy a hátlapi ifx 10 borda nem fog elférni a házam merevítő lemezétől. A ház egy Aerocool aeroengine 2 black.
Ezen a képen az eltávolítandó felület látszik a satuban. [link]
Második képen testvérem erőszakolja meg a lemezt egy vasfűrésszel:
[link]
Látkép a szerelőasztalról:
[link]
Egy kis reszelés hogy mégiscsak dizájnos legyen :
[link]
A kívánt lyuk :
[link]
Közben én felszereltem az alaplapra az ifx 10et :
[link]
Beszerelve a házba:
[link]
Gond adódott a tápegység kábeleivel így tesa ragasztóval leszorítottam a kábeleket:
[link]
[link]
Ezek után elhelyeztünk egy áthidaló lemezt 2 db önmetszős csavar és egy furó segítségével:
[link]
[link]
[link]
[link]
A szörnyeteg beszerelve vga nélkül :
[link]
Majd teljes pompájában :
[link]
A házban van jelenleg 1 db TR ifx 14 proci hűtés , ifx 05 sli NB hűtés, HR 03 gt vga hűtés és az ifx 10 backside cooler.
Ennyi volt a mi kis gányolásunk[ Szerkesztve ]
-
Taitai
csendes tag
hmm...Mostanába nem sokan fúrnak,faragnak otthon úgy látom(tisztelet a kivételnek ).Még én is leragadtam a festésnél
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
üdv a klubban;>
hát, ez jó volt én konkrétan a cm690ben meghajtogattam az IFX10et hogy beférjen. ez egy "picit" durvább gányolás volt, ámde vágás nem volt, csak a hűtő a végére 30fokot zárt be az alaplappal és a ramok fölé hajlott.
mindenesetre lassan kiadhatnák annak az 5 háznak a listáját, amelyikbe vígan és fütyülve be lehet dobni a cuccot
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Kombat
őstag
Ez nagyon durva: [link]
-
Zalaymate
senior tag
Hali!
Na én már írtam korűbban, hogy tervezek egy nagyobbacska pojektet, mivel szereztem egy régi nagy torony házat és a koncepció szerint egy sztereo hangszórópár lesz beleépítve egy kis erősítővel, meg hát ugye alatta a gép is benne lesz. Dizájn - hobby célokból csinálom, majd iugyekszem dokumentálni az eseményeket. Szerintem lesz mit......
No majd a jövő héten elkezdem és talán jövő hétvégén már képeket is tudok felrakni, az aktuális állapotokról.
Na majd jelentkezem!
By-by!
(= Zala =)
-
Zalaymate
senior tag
Hát nem tom milyen nagyokról beszélsz, de érdeklődtem igen, és jól állnak a dolgok.
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet (esetleg milyen anyaggal) leárnyékolni egy hangszórót?
Valakinek valami ötlete? Ha nincs megoldom, csak hátha van erre valami szakszerű cucc, amiről én nem tudok.
(= Zala =)
-
sgergi
veterán
Xmodule linkelte, gondolom ide is befér:
-
Dimitryj
aktív tag
???
azt mégis hogy gondolod?Amúgy meg mágnesesen árnyékolni legobban valami ferromágneses anyaggal ( pl.: acéllemez, lehetőleg 1 darabból hajot - mágneses erővonalak vezetése) vagy para mágneses anyag ( pl.: alulemez vagy jó sok alufólia - mágneses erővonalak taszítása, árnyékolása).
-
Fori23
őstag
válasz Dimitryj #795 üzenetére
Pedig van ilyen mágnes. Pl. nekem. Házi gyártmányú a front páram, és mikor mondtam a tagnak, hogy házimozihoz lesz, közel a tévéhez, hozott négy ilyen mágnest a magas és középekhez. Kimondottan erre a célra készült- 2-3 méretben- , szépen dobozolva asszem Visaton gyártmány. Pill.ragasztó simán elég neki. Amikor az első megvolt, odatettem a tv-hez és tökéletes lett. Semmi konvergecia hiba.
[ Szerkesztve ]
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debian GNU/Linux
- Plazma TV topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Philips LCD és LED TV-k
- Kutya topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- További aktív témák...
- Lian Li GALAHAD II 360 Trinity Performance Radiátor - INGYEN POSTA!
- 2db Noctua NF-A14 PWM ventilátor 140mm
- Enermax Revolution DFX 850W Gold Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR RGB Led
- Garanciális Corsair SF 750W Platinum ( SFX )
- Eladó EKWB Quantum Vector RX6800/6900 DRGB Nickel-Acetal GPU vizhűtő blokk
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest