Új hozzászólás Aktív témák

• Madn!ght

addikt

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget a döntésben.

Ismét visszakerülne a vizes rendszerembe egy Swiftech 120-as slim radiátor. A korábbiakban kettő Coolink Swif 2 120p venti volt rajta push-pull-ban.

Mivel pofátlanul olcsón jutottam hozzá, van kettő új EK Vardar 120 f3 ventim is.

Olvastam az előzőekben dvd_R+ esetét a vardar ventikkel és egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e lecserélnem a Swif2 ventiket.

A Swifek is vezérlőre voltak kötve, úgy 40%-on nem volt túl sok bajom sem a teljesítményükkel, sem a hangjukkal. (alacsony fordulaton azért volt egy kis kerregő hangjuk)

Van továbbá elfekvőben egy régi Noiseblocker BS XL1-es ventim, az most a beszerelendő radi helyén teszi épp a dolgát (1000 rpm, full hangtalan).

Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e a vardar ventiket a Swif2-k helyére tennem, (nyilván ugyanúgy 40%-ra leszabályozva), vagy esetleg még egy Noiseblocker ventit beszerezni és azokat használni inkább.

Lényeges számomra, hogy ne legyen (sokkal) hangosabb a rendszer, ugyanakkor a hűtési teljesítmény rovására se menjen a csere-bere.

Köszönöm a segítséget előre is!

üdv: mad

Új hozzászólás Aktív témák