- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
őstag
válasz 2thletme2day #29196 üzenetére
Akartam ajánlani, de pwm-est keresett...A DS meg 3 pin.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
2thletme2day
őstag
válasz MasterHUn #29182 üzenetére
Aerocool Dead Silence LED-es és van belőle fekete meg fehér is.
-
veterán
válasz fogtunder #29191 üzenetére
Hasznaltam egy Alptunnelt egy 1,5tb os Samsung HDD vel , mert zavart a hangja ,ebbe a dobozba beteve sokat halkut es igy ki tudtam dobni a HDD keretet a gepbol,ami csak lefogta a levegoaramlast. Emlekeim szerint meg a 40fokot se erte el nyaron a HDD a dobozban fent az 5,25 helyen 0 szellozessel. Jobban mondva a felso radiator alatt volt, igy azert kapott egy kis szellot a radiventiktol igy
Az elotte levo gephazban meg 5,25 hely hianyaban ,csak siman bedobtam a haz aljaba aktiv hutes nelkul , de semmi gond nem volt igy sem . -
-
fogtunder
nagyúr
válasz laskr99 #29192 üzenetére
szerintem felesleges, a legtöbbnél 70 fok a célhőmérséklet, semmi baja nem lesz. lehet hozna minimálisat a PW2-WB2 csere, de nem vagyok benne biztos, és valószínűleg anyagilag nem érné meg.
azt mondjuk meg lehet nézni, hogy akár gyorskötözővel fel tudsz-e fogatni a HDD keret belső felére is egy ventit és tenni egy próbát.
ami még szintén opció lehet, hogy a HDD-t kiköltöztetni egy NAS-ba és a gépbe csak SSD-t szerelni.
de amúgy ha nincs tartósan 50 fok felett, akkor az nem gáz.I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz laskr99 #29189 üzenetére
elvileg az az ökölszabály, hogy 50 fok alatt OK a HDD hőmérséklet, bár 49-cel már én se lennék komfortos. esetleg rakd át a WB mögé, vagy azt elé a lemezt, esetleg emelj fordulatszámot a venti profiljában, jobb ötletem nincs, a CPU és a VGA nem indokol egyéb intézkedést. legvégső megoldás ugye a házcsere lenne, de ha jól rémlik, nemrég kerestük neked ezt.
esetleg vannak külön HDD hűtők, amikkel 5,25" helyre lehet szerelni, de ott meg kimaradna a légáramból, szóval nem tudom, lenne-e értelme, abridabri emlékeim szerint használt ilyet, hátha erre jár és megmondja.I hate morning people. And mornings. And People.
-
MasterHUn
senior tag
-
laskr99
addikt
-
elodman
aktív tag
válasz juliensorel #29179 üzenetére
Thanx az infokért Mind2tőknek.
Kipróbálom javaslataitokat is, és ezeket is vajh ...:
-Mi lenne, ha fordítva szerelném fel a beszívó ventit, s a tetőn v hátul v oldalt ez is kifújóként pörögne, a másik mellett. - azaz lenne 2 kifújó, 0 beszívó.
(asszem ilyen levegőelszívásos hűtési elmélet is létezik)- Vagy teszteljek hőfokot e hangos beszívó venti teljes kiiktatásával.
- Azért CPU venti -csere ajánlott nekem?
Thx.
[ Szerkesztve ]
-
MasterHUn
senior tag
erre valakinek ötlet? vagy fekete vagy fehér de akkor fehér LED-esbe jó lenne.
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
laskr99
addikt
Üdv!
Ezen lehetne még javítani?
Számok:
1, Alpenföhn Wing Boost 2 140mm
2, Be Quiet Pure Wings 2 140mm 3pin
3, Be Quiet Pure Wings 2 120mm 3 pinMinőségért bocsánat, buszon telefonról rajzoltam
Válaszokat előre is köszönöm. A config az adatlapomon.
-
juliensorel
őstag
válasz abridabri #29178 üzenetére
Sajnos a beszivo ventik oldalracson is nagyon hangosak tudnak lenni, en vegleg leszamoltam ezzel a mufajjal, pedig tobb halk szeriaval is probalkoztam leszabalyozva : nb eloop, nanoxia deep silence, alpenfohn wb 2 plus, lep bol.quiet...
De neki lehet meg igy is halkabb lesz a mostani felallasnal. -
veterán
válasz elodman #29177 üzenetére
Annyira zart az a HDD ketrec ,meg annyira ra van nyomva a szerencsetlen venti ,hogy a turbulenciat hannlod ,hogy zug mint a bolond . Javaslom vedd ki azt az elso ventit , es rakd at a gephaz oldalara (ha jol latom ott is van hely 2*12cm ventinek )
Biztos vagyok benne, hogy halkulni fog a geped 0FT raforditassal -
elodman
aktív tag
válasz juliensorel #29165 üzenetére
Ave.
Thanx az infokért, figyelemért.
Eme dolgokkal egészítem akkor ki eredeti kérdésemet
MÓDOSÍTÁS:
-a hátsó házventi csatlakozik az alaplapra (3 tűvel), ez akárhogy szabályozható. (120 mm)
-az első házventi bizonyára csak a tápra kapcsolódik, fixen pörög, ez lehet a zaj oka (120 mm)Ha megcserélném őket, h távolabb essen tőlem a zajosabbik, az igen rosszul hatna a házhőre (is)?
Vagy az említett Fan controller ennél a galád darabnál beválna v. érdemes egyáltalán lassítani v. PWM-esre cserélni e házba friss levegőt árasztó első ventit?Ezen fejlesztés után fülelném csak le, h. a CPU fan is cserére szorul-e.
(amihez a játék- és felhaszn. skála:
CPU és GPU intenzív 3-10 éves FPSek, Total War-ok, -tól a lassú töprengős szövegesekig, emulátorok, program compiling, office)Gondolom a házventi bővítésre kb 5-7 E. Ft. és ha kell a CPU-ra akár ugyanennyit is költhetek, ha ez növeli élettartamát, egyéb jellemzőit.
Danke !
Specs:
------------
"1 x CPU Fan connector(s) (1 x 4 -pin)
3 x Chassis Fan connector(s) (3 x 4 -pin)"
- Asus Z97-C"Fan Xpert 3 supports hardware-level PWM/DC combo mode for both the CPU and case fans. It even has the upgraded ability to reduce the CPU fan speed to below the default minimum, for extra-quiet and power saving operation during light loads."
- Mobo ÁttekintésGPU: AMD R9 380 Strix
(miért áll vajh ilyen ferdén, pedig a csavarok elég fennt vannak meghúzva ... a hosszú kártya terhe.[ Szerkesztve ]
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Ez a 120-as kék ledes Lepa nekem is nagyon szimpatikus, tudnátok esetleg 5 e forintig hasonlót, de FEHÉR ledeset ajánlani? Annyira tökéletes lenne a Lepa ha fehér lenne... Akármilyen fehér ledes pwm venti ötletnek örülnék:
Tehát pwm, fehér led, halk működés>légszállítás
3-4 darab 120-as, vagy 3 darab 140-es kellene.
Köszi
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Nekem az a fő gondolom, hogy ahogy az alábbi kép szerinti elrendezés alapján, ha játszok, akkor a HDD-k hőmérséklete 43-44 fokra felmegy. Alaphelyzetben 27-28 fokosak.
Elméletileg jó légszállítású venti a vinyók előtt, és mindegyiket PWM-be szabályozza az alaplap.
Szerintetek hova érdemes tenni a ventiket? -
addikt
válasz hegegabi80 #29173 üzenetére
Köszi nektek is
-
-
-
tpeter77
addikt
válasz Create. #29166 üzenetére
én ilyesmit vennék: Thermaltake commander fp-10
-
addikt
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy az alaplapon 1db 4pin ventilátor vezérlő van és semmi más (a cpu 4pin kivételével), hogy y kábellel elosztom, de azt még oszthatom tovább? (Így összesen 3 ventit hajtana egy 4pin vezérlő). Vagy jobb lenne, ha a cpu-sat osztanám és 2-2 ventit hajtana a 2 port.
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
őstag
válasz elodman #29164 üzenetére
Ha tetszett az osszefoglalo akkor igazan megadhattal volna meg egy ket fontos infot, pl alaplap tipus (azon belul is hany es milyen venti aljzatod van? , ezek utan ha van ra mod en biosbol vezerelnem a ventiket), mennyit szansz ra?
Igy latatlanban azt mondanam a cpura tegyel egy be quiet pure rock slim-et es vegyel hatra egy 120as pwm-es, halkabb ventit. (Ossz. Kb 10e ft) A gyari cpu hutot nem fogod stoppolni soha es nem is erdmes, nem tudja passzivban lehuteni a procit.
Egy pure rock slim halkan lehutene neked allando porges mellett.
Ha ritkan is de neha jatszol akkor pl. Mivel? Mert olyankor nyilvan kelleni fog egy kis kakao, hiaba csak egy honapban egyszer terheled ilyesmivel a procit, olyankor is helyt kell allnia a hutesnek. -
elodman
aktív tag
Ave.
Grat. a témaösszefoglalóhoz.
Ventil - halkítás a célom, semmi OC- helyzet sem lesz, ritka a játék is.
Sajna nem tudom, a CPU-ét (i3-4170 gyári ventil), v. a hátsó házventilt ("In win mana 136" ház gyári 120mm-ese) érdemes cserélnem - gondolom PWM-esre.
Vagy tán ventil szabályozót kéne vennem: Fan Mate 2 Fan Controller
(Fan expert 3 -szerint az előlapi ventilt tudom szabályozni és az nem is forog, bár erről még nem tudtam megbizonyosodni.
A CPU- fan állandóan pörög, nem lehet stoppolni.
A hátsó ventilt nem észleli.)Lenne javaslat?
Thanx.[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Hello!
Ismerős vett egy MasterBox Lite 5 RGB házat, de az alaplapján nincs RGB csati, így a ventilátorok színét nem tudja vezérelni. Jól sejtem, hogy az a 2 lehetősége van csak, hogy vagy vesz egy RGB-s alaplapot, amin van ehhez csatlakozó, vagy pedig RGB controllert?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Shaza
senior tag
Hello!
Tervezem két E-Loop b14 PS vásárlását egy kompakt vízhűtésre .
Az lenne a kérdésem hogy ezt ráköthetem az alaplap(Hero VIII ) water pump csatijára úgy hogy lehessen is vezérelni?Köszi!
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok. Segítségeteket kérném a következőben:
PC-m adatai:
i7 7700K + thermaltake ultimate 3.0
gigabyte gtx 1080ti
phanteks enthoo pro mebbe a konfigba kellene, nekem 6db vantilátor, ami megfelelő csnedesség mellet, 120mm,es PWM-es, és lehetőleg fekete.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Egy vájt fülű barátomnak kellene elcsendesíteni a gépét. Amit kinézett az Alpenföhn Wing Boost 2 Snow White Plus, jelenleg hiánycikk a nagykerekben (legalábbis a kívánt darabszámban, és méretben egy helyen nem fellelhető).
Érdekelne a véleményetek erről [link] , és a kisebb testvéréről [link].
Van tapasztalat ezekkel a típusokkal, és a 120 mm-es jó lehet CPU hűtőre?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
veterán
válasz tpeter77 #29157 üzenetére
Jaja pontosan az a venti ami a Machon is van .
SW2 / SW3 al nincs tapasztalatom. Nekem csak 14es PW2(3pin) ventijeim voltak ,azokat szerettem ,de azert a TY mas kategoria.#29159
Nem merem kijelenteni ,hogy a TY147A jobb mint a SW2/ SW3 . Vard meg Grozit o mar probalt SW2t biztosan , igy o ossze tudja hasonlitani a 147A val .[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz abridabri #29153 üzenetére
és ehhez képest a most dicsért Bequiet SW2 és SW3 milyen lehet? Azokat ismeritek a TY147-hez képest?
ui.
most nézem, hogy ez lenne az a venti, ami a Thermalright Macho rev. b hűtőn is van? -
laskr99
addikt
Ha a Biosban A WB2 sebességét berakom proci 40 fok alatt 0% legyen akkor lesz baja tőle? A hűtőn lévő WB2. %-os léptekben van megadva, Ha szeretném akkor lehetne passzív?
-
varmi2
nagyúr
válasz abridabri #29153 üzenetére
Milyen 12cm ventit ajánlotok, vga hűtésre, minél nagyobb fordulat szám állíthatóság a lényeg, hogy hasonló pontossággal állítható legyen, mint a gyári megoldások. (amd rx vega56) a kártyán lévő fan csatlakozóról menne,
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
hegegabi80
addikt
-
tpeter77
addikt
válasz abridabri #29145 üzenetére
szia
hol lehet beszerezni TY147A ventiket? Árukeresőn azt írják már senki sem forgalmazza.
illetőleg, a termékoldalon ízt írják 300 rpm a legkisebb PWM módban szabályozható fordulatszáma.
Ekkor sem morog a motor, nem zörög benne semmi, nincs cicergő hangja?
Mert próbáltam valami olcsóbb BeQuiet és CoolerMaster ventiket 8-12cm, de azok alapjárat közelében morgó vagy cicergő hangot bocsájtottak ki, és a hűtő rácson keresztül jól felerősödött a hangja.[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Fractal design meshify c gépházba előre 3db 12cm ventit vagy 2x 14cm venti ajánlott?
-
Shaza
senior tag
Hello!
Tervezem két E-Loop b14 PS vásárlását egy kompakt vízhűtésre .
Az lenne a kérdésem hogy ezt ráköthetem az alaplap(Hero VIII ) water pump csatijára úgy hogy lehessen is vezérelni?Köszi!
-
tpeter77
addikt
válasz abridabri #29125 üzenetére
TY147A házhűtő vagy hűtőbordára való?
halk, rezgés és morgás mentes házhűtőt keresek.
TT F31 házba kellene valami halk venti ami a házban kavarja a levegőt.
Hova és hogy tegyek bele ventiket? van benne egy termal macho rev. b cpu cooler gyári 140-es ventijével.
vga egy giga 1060 gaming g1 (dupla ventis)
választ előre is köszönöm. -
laskr99
addikt
Be Quiet Silent Base 600 ház. Gyári ventiket majd cserélem aerocool dead silence-re. 2x140 elöl 1x120 hátul most. Ha alulra raknék ehyet ami közvetlen a videókártyára fúj meg felülre egyet azzal romlana a hűtés? 3x140 be és 1x120+1x140 ki. Kicsit sokallom a túlnyomást,azt tudom ,hogy így ben megy sok por be.
-
veterán
válasz cyberkind #29136 üzenetére
Tok felesleged a 3.
Noctua a sajat bevallasuk szerint is csak azert ad 2 lefogato kampot a D15 melle ,mert egy 3. venti nem noveli a huto teljesitmenyet.A hatso es a felso venti is elhagyhato egyebkent , a 2 Viper boven kitolja a meleget hazbol.
Nekem 2db TY147A van a D15on (ami gyengebb mint a Viper) , es nincs szuksegem exhaustra.
35756_1.jpg[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz cyberkind #29136 üzenetére
én azt mondanám, hogy a harmadik felesleges, két viper ennyire egymás szájában értelmetlen, de ki kellene mérni, hogy ront-e a helyzeten.
a hűtő fölötti viszont szintén kérdés, hogy kell-e, nem hiszem, hogy 1-2 foknál többet jelent.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Ennek a 3. ventinek (hátul) a proci hűtőn van értelme, vagy mivel túl közel van a hátsó ház venti csak bezavar az áramlásba?
Remélem, látszik a lényeg, gyárilag középen és a ramok felett lenne venti, hátul nem, csak a házhűtő.
(tudom, csupa retek meg ujjlenyomat, ne ezt nézzétek )
Elől 3 140-es szívja be a levegőt, a hátsó (140) és felső(140) meg kifelé.
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Sziasztok.
A tesóm gépébe van egy FSP350-60APN,(85) tápegység, melyben a 12cm-es venti már zörög. E helyett kellene egyet ajánlani, ami halk legyen és bírja hűteni.A gép egy Ivy Bridge Pentium, 2x4GB RAM, 1 SSD és 2 HDD, tehát nem egy nagy fogyasztású gép.
Köszönöm.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
Egy amd rx vega56-ra tennék egy Morpheus II-t. És erre keresnék 2db 12cm ventit. Azt sem tudom, hogy a vga-kra pwmes vagy sima venti kell. Az lenne a cél, hogy ugyan olyan jól vezérelhető legyen a fordulatszám, mint az eredeti ventinek. Tehát milyen ventit ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
FoLey-v
addikt
-
Methionyl
senior tag
Sziasztok
CM HAF XB EVO házam van, elöl 2db NB B14-3 hátul pedig egy NB B12-3 venti. Ezt a 3mat szeretném külső ventilátor szabályzóval szabályozni. A háznak van 2db 3.5 rekesz.
Mik az ajánlottak?
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
veterán
válasz 2thletme2day #29122 üzenetére
Talan 1, max 2 fokkal jobb a Noctua venti , de hangosabb is mint a TY idle es terhelve is .
-
FoLey-v
addikt
Köszönöm a segítséget egyelőre még nem jött meg a hűtőm. Először csak beszerelem és majd megnézzem,hogy mennyin pörög a fordulatszáma.
Ezen az aida-n 1. burkolat melyik ventilátort mutatja?
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
slajos2
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Rengeteg a hozzászólás, ezért idő hiányában nem olvastam vissza. Van egy régi HP DC 7900 USDT mini gépem, a benne lévő két hűtő kerreg (Ilyenek: Delta Electronics AFB0612EH-ABF00 és itt a link: https://www.digikey.com/product-detail/en/delta-electronics/AFB0612EH-ABF00/603-1035-ND/1014366 ). Pont ugyanilyet nem találtam bele magyarországon, viszont találtam ilyet: Gembird D6025SM-3 és szintén a link: http://www.zonacomputers.hu/webaruhaz/shop.product_details/65-vga-htes/flypage.tpl/72745-6cm-htventilator-3pin-60x25mm-d6025sm-3-gembird/ . Az lenne a kérdésem, hogy ez utóbbira lecserélhetem-e a két régi hűtőt, annak ellenére, hogy a fordulatszám és az amper kevesebb, mint a gyári hűtőnél?
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
válasz abridabri #29119 üzenetére
Köszönöm válaszod. Hőfokokban van különbség az általad használt TY147A és a gyári ventilátor között? Igazából ami a legfontosabb az a hatékonyság (minél alacsonyabb hőfokok) és az, hogy idle minél halkabb legyen. Ha rá kell kapcsolnia hűtésnek és elkezdene hangosodni az azt jelenti, hogy játszom és a VGA ilyenkor biztosan hangosabb lesz szóval a terhelés alatti hangja annyira nem érdekel.
-
dqdb
nagyúr
válasz FoLey-v #29120 üzenetére
Ha nem maximális fordulatszámon szeretnéd hajtani, akkor vagy
1. a SYS_FAN1-re kötsz azonos típusú ventilátorokat elosztó kábelen, ekkor automatikus, CPU hőmérséklettől függő szabályozásod lesz, vagy
2. fix 7 voltos ellenállással kötöd molexre a ventilátorokat (és előtte megnézed, hogy 7 V alatti-e az induló feszültségük), ekkor fix fordulatszámon mennek a ventilátorok, vagy
3. veszel egy előlapi vezérlőt (Grózi hozzászólásai között érdemes keresgélni ajánlott típusokra), ekkor kézzel tudod állítani a fordulatszámot a hőmérséklettől függvényében.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
FoLey-v
addikt
Akkor csak SYS_FAN1 a a lehetséges? Majd beszerzek vezérlőt is. Panel vezérlő is megtenné?
Itt egy videó a Cooler Master ventilátor hangja.
[link]• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
veterán
válasz 2thletme2day #29118 üzenetére
NF A15 mindenkeppen. a 12es venti nem fedi be az egesz borda feluletet , nem hatekony.
ittlathatod a kulonbseget . 12cm van elol , mogotte az NF A15.
Arrol nem is beszelve ,hogy sokkal nagyobb tartalek van az NF ben mind legszallitas mind pedig statikus nyomas tekinteteben :
NF A15
vs
B12ps(Egyebkent en mar 2db TY147A ventivel hasznalom a D15S-t ,ami kissebb rpmig le tud menni mint idleben mint a Noctua es szinben is okes )
[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
Sziasztok.
Processzor borda hűtésre melyik lehet jobb a hőfokok tekintetében? Noctua NF-A15 vagy Noiseblocker eLoop b12-PS? Vettem egy Noctua NH-D15S procihűtőt ami majd csak szerdán érkezik és ha azt mondjátok, hogy az eLoop jobb akkor alapból azokat fogom ráaggatni nem a gyáraikat. Azok meg mennek majd házhűtőnek előre ahol nem nagyon látni csak ha direkt azt keresed mert ez a szín kombináció nem igazán jön be. Mi a véleményetek?
-
dqdb
nagyúr
válasz Forraszto #29094 üzenetére
Idézet a fenti téma-összefoglaló 80 mm + PWM részéből:
Xilence Red Wing Pwm 80
Coolink Swif2-80P
Be Quiet Shadow Wings Pwm 80A harmadikkal biztosan nem nyúlsz mellé a kategóriájában, a csend érdekében a helyedben megfontolnám a hűtő cseréjét nagyobb ventilátorral (lehetőleg 120 mm-es) szerelt darabra, ha ez nem ütközik méretből adódó korlátokba.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Kbhont #29102 üzenetére
+ Soderes
Nézd meg a mostani ventilátor pontos típusát és vegyél egy pontosan ugyanolyat. Ha az nem járható út (nem kapható/eleve hangos volt már), akkor keresd meg a specifikációs táblázatot hozzá, és írd fel az induló feszültség, légszállítás, statikus nyomás értékeket. Ezután keress olyan ventilátort, aminek nem magasabb az induló feszültsége és nem alacsonyabb a légszállítása + statikus nyomása.
Egyszerűbb út sajnos nincsen.
-
dqdb
nagyúr
válasz FoLey-v #29104 üzenetére
Vagyis maximális fordulatszámon járatnád, úgy pedig egyik ventilátor sem lesz halk, a PW2 sem, és a legtöbb esetben teljesen felesleges magas fordulatszámon járatni egy ventilátort, csak a zajt növeled és az élettartamát rövidíted ezzel.
Nálad a helyzetet bonyolítja, hogy a CPU_FAN-en felül csak a SYS_FAN1 szabályozható, az eltérő típusos közösködés pedig nem ajánlott, szóval esélytelen külső vezérlő nélkül halk és jó megoldást összehozni.
-
dqdb
nagyúr
válasz M0ng00se #29108 üzenetére
Hagyományos vonalon a Viper az egyik legdurvább légszállítású-statikus nyomású darab. Ha az is kevés, akkor csapj fel például egy Delta katalógust (vagy bármely más ipari gyártó is jó), és a légszállítás-statikus nyomás adatok alapján nézz ki valamit, csak nem biztos, hogy egyszerű lesz vele egy szobában megmaradni Ha még az is kevés, akkor vannak 220 voltról üzemelő ipari darabok is
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz juliensorel #29109 üzenetére
Nem rémlik, hogy az lenne, de hozzád hasonlóan én is lusta vagyok rákeresni a topikban.
-
CSB29
aktív tag
Üdvözlet!
Csak egy gyors kérdés, biztos volt már:
Lehet pump_fan1 1x4 pines konnektorba sima pwm-es ventit dugni? Akkor lehet pwm-mel szabályozni azt is?
MSI x370 SLI plusKöszi
-
juliensorel
őstag
Hello!
Blacknoise-tol a blacksilentfan szeria is ajanlott? (Az eloop annyira draga...) -
Speed®
titán
válasz M0ng00se #29105 üzenetére
A K2n nem fog segíteni a gyári pároshoz képest szvsz semmi..elég jók azok a WB2k. Ha akkora fűtőérték van alatta, lehet elmennék a 240es kompaktok felé Bár az FX6300 nem kazán, gondolom kapja a feszt rendesen..kell a +tempó? FX8xx0re váltás lehet jobban kifizetődő, mint ~20ks hűtőben gondolkodni..
[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
Üdv!
Tudnátok ajánlani gyors/nagy légszállítású 12cm-es ventit alacsony áron? Néztem az összefoglalóban lévőket, annál olcsóbbakra gondoltam. Hangerő nem számít sem a kinézet csak a légszállítás. Alpenföhn K2-re menne rá egy FX6300-at hűtene.Jelenleg 4,64ghz a vége de szeretnénk feljebb menni.V6
-
FoLey-v
addikt
Zalman Z3 Plus házból kivezetett 3 pin-es csatira szeretném rakni. Igaz a vezeték molex csatlakozóra van bekötve,de van kivezető 3 pin-es csati is így felső 2db 12cm-es ventilátor és elől 1db 12cm-es venti van bekötve molexre az első 12cm-es a kivezető 3 pin-es csatira van bekötve.
CPU_FAN-ra a cpu hűtő van rajta a SYS_FAN1-re meg a hátsó 12cm-es ventilátor a többi szabad.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
senior tag
Sziasztok! Szia Grózi!
Lassan aktuális lesz a táp venti cserém! Régebben beszélgettünk már róla, de akkor még nem volt akut a téma!
Egy FSP Aurum 1200W ről lenne szó!
Esetleg lenne valami ajánlott venti erre a feladatra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest